SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTÜ'de Moda Tasarım Defilesi Düzenlendi

MTÜ'de Moda Tasarım Defilesi Düzenlendi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Yeşilyurt Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Programı öğrencilerinin hazırladığı kıyafetlerle bir moda tasarım defilesi düzenlendi. Kreatörlüğünü Öğretim Görevlisi Feyza Türemez’in yaptığı Yeniden Hayat adı verilen defilede 19 öğrencinin hazırladığı giysilerle gerçekleştirildi.

Daha önce birçok kez yapılan defile ve sergi çalışmasının 2020 Elazığ depremi, COVID 19 salgını, 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri nedeniyle yapılamadığı belirtildi. Etkinlik, üniversitenin Battalgazi Konferans Salonunda yapıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Türemez şöyle dedi:

“Üniversitemiz Yeşilyurt Meslek Yüksekokuluna bağlı olarak 2017-2018 akademik yılında programımız öğrenci alımıyla eğitime başlamıştır. Bugüne kadar çok sayıda mezun veren programımız mevcutta kayıtlı 124 öğrenci ile moda tasarım eğitimi vermeye devam etmektedir. İnsanlığın en temel ihtiyaçlarından biri olan örtünme kavramının estetik ve beğenilme arzusuyla birleşmesiyle moda olgusu ortaya çıkmış ve bu sayede tüketim toplumlarında yeni bir sektör haline gelmiştir. Daha önce moda tasarım programı çatısı altında özellikle milli kültürümüzü yansıtacak gelenek göreneklerimizi gelecek kuşaklara aktaracak şekilde birçok defile ve sergi çalışması yapılmıştır. Fakat bu yıl herhangi bir tema olmaksızın 6 Şubat sonrasında tamamen ihtiyaca yönelik ürünlerin moda trendleri doğrultusunda bireyselleştirilmesiyle oluşturduğumuz defilemize hoş geldiniz diyor, iyi seyirler diliyoruz.”

Moda tasarım defilesinde eserleriyle yer alan öğrencilerin isimleri şöyle:

Sudenaz Coşkun, Esma Gülkaya, Mertcan Ok, Zeynep Hazal Koç, İdil Alboğa, Muhammet Can Gürer, Ayşe Kıssa, Dilara Timur, Gözde Doğan, Betül Aybek, Nurşen Ertem, Hayrunnisa Deniz, İlayda Yardımcı, Songül Kurtoğlu, Nermin Boran, Yasemin Karaca, İclal Demiral, Gül Bak ve Nursel Bayduz. 

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız