SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTÜ'de 'Özel Sertifika' Koşulsuz 2'nci Personel Alım İlanı..

MTÜ'de 'Özel Sertifika' Koşulsuz 2'nci Personel Alım İlanı..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde (MTÜ), Prof. Dr. Recep Bentli’nin rektör olmasının ardından, adaylarda özel sertifika koşulu aranmayan  ikinci sözleşmeli personel alım ilanı da yayımlandı. Üniversiteye alınacak olan 62 personel için, KPSS puan sıralaması geçerli olacak.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, üniversiteye bağlı birimlerde istihdam edilmek üzere, KPSS puan sırası esas alınmak suretiyle 62 sözleşmeli personel alınacak.  Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre; 9 Büro Personeli, 32 Destek Personeli (Temizlik), 1 Hemşire, 10 Erkek  Koruma ve Güvenlik Görevlisi, 5 Kadın Koruma ve Güvenlik Görevlisi, 3 Teknisyen, 1 Tekniker, 1 Programcı olmak üzere 62 Sözleşmeli Personel alınacak.

Personel alımı yazılı veya sözlü sınav yapılmaksızın KPSS (B) Grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle gerçekleştirilecek.
Adaylar başvurularını 5 Ağustos tarihinden itibaren 15 gün içinde Malatya Turgut Özal Üniversitesi Personel Daire Başkanlığına şahsen yapabilecekler. 
Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin Rektör Prof. Dr. Recep Bentli döneminde yayınlanan ilk ilanda da özel sertifikaya sahip olma şartı aranmamış ve KPSS puan sıralaması öncelikli görülmüştü.

MTÜ'nün, üniversiteyi kocası Ercan Karabulut'la birlikte idare eden sabık (eski) rektörü Aysun Bay Karabulut döneminde, üniversiteye personel alımı için, Karabulut tarafından kurulan 'Malatya Turgut Özal Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi- MTÜ- SEM' kullanılarak, kişiye özel düzenlenen bir kurs açılıyor, bu kursa alınacak adayın yanı sıra, üniversitede çalışan ve eski rektöre yakın üniversitenin 4-5 personeli de dahil edilerek, kurs kalabalıklaştırılıyor, daha sonra buradan verilen sertifika koşullu personel alım ilanıyla, işe alınacağı önceden belirlenenler, istenen sertifikaya sahip oldukları için işe girme hakkını elde ediyorlardı. 

Sabık rektör döneminde, çok sayıda kişinin bu yolla üniversiteye alındığı belirkilirken, geçtiğimiz yıl Eylül ayında MTÜ'nün rektörlüğü görevine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan Prof.Dr. Recep Bentli, personel alımında sertifika koşulunu kaldırmış, KPSS puanını esas almaya başlamıştı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Filizi (8 ay önce)
    Personel alımı yapiliyorda 40 yaş sınırı Ney yıllardır Tıbbi sekreter olarak atana bekliyoruz önümüzü her yerde Yıkıyorlar. Yaş sınırı kalsın Lutfen
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (8 ay önce)
    Eski rektör şartlı sertifikayla üniversitedeki falcı işçisini yaşlı bakım öğretim görevlisi yaptı, sonra da danışmanı yaptı, sonrada baktı rektörlük elden gidiyor istifa ettirdi . Öyle rektöre öyle danışman olurdu da neyse. Şimdi nerde hakikaten o öpözel şartlı ilanlı kadın ? Kendine nerde ayak işi yapacak pis işlerinin altına imza attıracak, ya da paralarını alacak kişilerle doldurdu. içi boş kafalı kişilere yaptırdığı işlerle Ankara ya hediyeler götürüp kendine yeni makamlar ayarlayacak diye öyle tipleri hep etrafına doldurdu ki bir girin web sitelerine bakın o ayakçı takımının özgeçmişlerine, zaten hepsi biliniyor. Bilimle alakası olmayıp sabahtan akşama kadar çoluk çocukla ekip kurmuş habire evinde oturduğu yerde sosyal medya da paylaşım yaptı durdu 4 yıl. Millete de görev yağdırarak mobing yaptı, yapmayanı ayda bir sürgün etti. O dönem üniversitedekileri de kendi gibi dengesiz etmişti. Neyin cellatlığını yapıyor şimdi pes.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • çınar (8 ay önce)
    eski rektör yine iş başında o kadar hazmedemiyor ki yapılan bu doğru işleri çamur atmak için sözde kendine gazeteci diyen müsvettelere para yediriyor ve ahlaksız haberler yaptırıyor. bizim insanımız da alışkın zaten gördüğüne değil duyduğuna inanıyor. herşeye saldırıp iftira atıyorlar. yazık akıl tutulmasından başka bişey değil. yeni üniversite rektörümüzü ve yönetimini takdir ve tebrik ederim liyakatı esas alıp ona göre haraket ediyorlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (8 ay önce)
    Helal olsun kul hakkından korkun beyler korkun ölüm var ölüm.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Emre (8 ay önce)
    Eski rektör yaptıklarını unutturmaya mı çalışıyor... kendini temize çıkarma peşinde. Beyhude bir çaba. Cumhurbaşkanlığı'nın maillerine yazmalı. Olmadı bir miting ziyaretinde bu eski rektörün partiye ve memlekete hala verdiği zararlar direkt anlatılmalı, gitti hala bırakamıyor tabi böyle bir çiftliği kaybetti ya da bir yol daha Devlet Bahçeli danışmanlarına bu konu hakkında yoğun bir mail trafiği ile durumlar anlatılmalı. Hala sağa sola saldırıp millete iftira atıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (8 ay önce)
    İşi ehline verenlere,ne mutlu...
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatyalı (8 ay önce)
    Liyakatı ön planda tutan alan üniversite yönetiminin Allah yar ve yardımcısı olsun
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ahmet (8 ay önce)
    Bu eski rektör böyle vasıfsız insanlarla doldurdu üniversiteyi. Şimdi o vasıfsızları ve sözde gazetecileri kullanarak yeni yönetime ve insanlara iftira atıp yalan haber yaptırarak universitenin vasıflı insanları almasını hazmedemiyor. 2. Kez Rektörlük olmayınca içine oturmuş
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Mehmet (8 ay önce)
    Koşulsuz,Mülakatsız gerçek hak edenin alınacağına sevindim,olması geren budur.Sayın Rektör beyi tebrik ediyorum,başarılar diliyorum.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • FBAY (8 ay önce)
    şartları sağlayan personeli aldıysanız söyleyin boş yere başvuru yapmasınlar.boşuna zaman kaybı otobüs parası ve en önemlisi umutlarını yesertip kurutmayin. Dilerim hak eden yerleşir,yoksa haksız yere giren ve sebeb olanlar ahiretinide dünyasını da yakıyor lar.
    %57
    %43
    Yanıtla