SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTÜ'nün 22 Rektör Adayı YÖK'te Mülakata Alındı

MTÜ'nün 22 Rektör Adayı YÖK'te Mülakata Alındı
A- A+ PAYLAŞ

Adı, Eylül 2018'de rektörlüğüne atandığı Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ)'nde geride kalan 4 yıllık dönemde yolsuzluk, usulsüzlük, skandal iddialarıyla anılan Aysun Bay Karabulut'un görev süresinin sona ermesi nedeniyle, üniversiteyi önümüzdeki 4 yılda yönetecek rektörün belirlenmesi amacıyla, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan ilanın ardından rektör adayı olmak üzere başvuran isimlerden 22'si, 26 Ağustos Cuma günü YÖK'ün Ankara'daki merkezinde mülakata alındı.

30'UN ÜZERİNDE BAŞVURU, 22 İSME DAVET..
Önümüzdeki Eylül ayından itibaren 4 yıllığına yeni rektör atanacak 15 üniversiteden biri olan MTÜ için, 1 Ağustos'ta başlayan ve 12 Ağustos'ta sona eren adaylık başvuru sürecinde 30'un üzerinde ismin YÖK'e başvurarak rektör adayı olduğu öğrenilmişti. YÖK tarafından yapılan ön inceleme sonucu, bazı isimlerin elendiği ve aday sayısının 22'ye düştüğü, bu isimlerin YÖK'te mülakata çağrıldıkları bildirilmişti.

YÖK Başkanlığında yapılan mülakata, 'son derece kötü' bir idare sergilemesine, hakkındaki tüm çarpıcı yolsuzluk, usulsüzlük, rektörlük döneminde ani zenginleşme, personele mobbing, yasa dışı iş ve işlemlerle anılmasına rağmen, ablası AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın siyasi koruması nedeniyle 4 yıllık görev dönemini tamamlayan ve yeni dönem için de aday olan Aysun Bay Karabulut'un yanı sıra 21 rektör adayının daha katıldığı bildirildi.

Mülakata alınan rektör adaylarından birinin adı öğrenilemezken, Aysun Bay Karabulut dışındaki diğer 20 ismin ise şunlar olduğu öğrenildi:

-Prof. Dr. İlhan İçen – İnönü üniversitesi  

-Prof. Dr. İlhan Erdem – İnönü Üniversitesi  

-Prof. Dr. Hakan Erkuş – İnönü Üniversitesi  

-Prof. Dr. Emin Çelebi – İnönü Üniversitesi  

-Prof. Dr. Recep Bentli  - İnönü Üniversitesi  

-Prof. Dr. Orhan Gündüz – Malatya Turgut Özal Üniversitesi  

-Prof. Dr. Alper Durak - Malatya Turgut Özal Üniversitesi  

-Prof. Dr. İsmet Yılmaz - İnönü Üniversitesi

-Prof. Dr. Ertan Evin – Malatya Turgut Özal Üniversitesi  

-Prof. Dr. Ali Koçyiğit - İnönü Üniversitesi

-Prof. Dr. Nurettin Konar – Bandırma Üniversitesi  

-Prof. Dr. Kuddusi Kayaduman – Gaziantep Üniversitesi  

-Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz - Abant İzzet Baysal Üniversitesi

-Prof. Dr. Mehmet Dönmez – İnönü Üniversitesi  

-Prof. Dr. Mehmet Birsen – İnönü Üniversitesi  

-Prof. Dr. Ertuğrul Kılıç - İstanbul Medipol Üniversitesi

-Prof. Dr. Hasan Pekdemir- İnönü Üniversitesi  

-Prof. Dr. Bedri Özer – Fırat Üniversitesi  

-Prof. Dr. Yusuf Cahit Çukacı – İnönü Üniversitesi  

-Prof. Dr. Nureddin Cengiz – Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

Mülakata alınan ilk ismin mevcut rektör Aysun Bay Karabulut olduğu, Karabulut'un YÖK'te karşılaştığı diğer adaylara karşı soğuk bir tavır sergileyip  mülakata girdiği daha sonra binayı terkettiği öğrenildi.

Bu mülakatın ardından belirlenen aday isimlerinin YÖK tarafından Cumhurbaşkanlığına iletileceği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu isimlerden birini MTÜ Rektörlüğüne atayacağı belirtildi.

Mevcut rektör Aysun Bay Karabulut, 6 Eylül 2018'de bu göreve atanmıştı ve görev süresi önümüzdeki 6 Eylül'de sona eriyor.

malatyahaber.com- Görüş Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

29 yorum yapılmış

  • kerim (1 yıl önce)
    Rektör hanım gider ayak Tıbbi Biyoloji bölümüne hemşirelikten alakasız bir doçent atadı okuduğunuz bölümün uzmanlık alanınızın hiç bir önemi yok yeterki torpil bulun
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Zaferan (1 yıl önce)
    İnce bıyık olmasın da kim olursa olsun...
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Ömer (1 yıl önce)
    Hakan Erkuş, girdiği derslerde slayt açıp muhasebeyi slaytla öğreteceğini zanneden bir akademisyen, rektör olursa yazık olur.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Hakan Erkuş universitede yaptiklari ortadadir .en guzel yaptigi iş işcilerle ugrasmakti ..çok ah aldi.. bende dahil
    %79
    %21
    Yanıtla
  • ÇINAR (1 yıl önce)
    YÖK'nun Cumhurbaşkanlığına vereceği 3-4 isim çok önemli. umarım bunların arasında Prof.Dr.Recep BENTLİ hocamızda olur ve kendisi atanır. İl SağlıK Müdürülüğü görevini lağıyıla yapmış zorlu pandemi sürecince aldığı kararlarla MALATYAmıza fayda sağlamış kaliteli ve dürüst çizgisinden ödün vermeyen birisi kendisi.. hocamıza bu girdiği yolun hayırlı olmasını diliyorum rabbim gönlündekini hayırlı eylesin..
    %39
    %61
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (1 yıl önce)
    Prof. Dr. Mehmet DÖNMEZ, bence harika bir seçim olur halktan biri burnu kalkık değil, dinleyen anlayan prensipli biri öğrencisi olmama rağmen ismini görünce çok memnun oldum inşALLAH kendisi seçilir. Manisa'dan kendisine selamlar olsun.
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Belediye başkanı seçimi değil bu halktan biri falan ne saçma bir bakış açısı…
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Birde değerlendirme kriterleri belli olsa. Adaylardan hangisinin rektör seçileceği neye göre değerlendirilecek? En kuvvetli adamı olan mı öne geçecek? Yoksa en çok bilgisi ve tecrübesi olan mı? Yani en liyakatlisi mi? Bu olmaz zaten. Şu ana kadar 20 yıllık akp iktidarında liyakatli atama görmedik. O şaşırtır bizi. Sanırım dayısı en güçlü olan olacak. O nedenle kimin atanacağı halk olarak çok umrumuzda değil.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • ferhat (1 yıl önce)
    Düşünsenize bir çok aday sabah aynı uçakla Ankaraya gitmişler ve gece de aynı uçakla dönmüşler :) Kemal Sunal ın "Davacı" filmi aklıma geldi.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (1 yıl önce)
    Mehmet Dönmez hocamız dürüstlüğü, mütavaziliği, her kesim ile diyaloğu, 100 de 100 Malatyalı olması, Devletimizin bir kuruşunu kimseye yedirmeyecek kadar devletçi bir akademisyen olarak bu görevi layıkıyla yerine getirecek liyakat mevcuttur.
    %12
    %88
    Yanıtla
  • Firattan (1 yıl önce)
    Bedri hocamın ogrencisiydim. Mert çalışkan dürüst bir insandır. Umarım seçilir . Malatya'ya faydasi olur. Bedri Özer hocam dularim sizinle.
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Zafer Demir (1 yıl önce)Firattan isimli kullanıcı yorumuna
    Hiç sorma :D Rektör yardımcısı iken tüm elazığlıları doldurdu. Rektör olmak için çok uğraştıda ülkücü camia yapmadı. Biz onu iyi tanıyoruz. Hatta bir ara alımda 14 kişi başvurdu 12sini uymuyor diye elemişti. (LÜTFEN EKSİKSİZ PAYLAŞINIZ.)
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Kerem (1 yıl önce)
    İHY denen şahsın daha önceden torpille işe alım yaptığına dair haberler var. Bu kişinin başvurmasına izin verilmesi bile saçmalık
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Bir biat edecek atanır, gelen gideni aratır
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Fyasa (1 yıl önce)
    Zorlu pandemi döneminde Malatya halkına sorunsuz hizmet veren gecesini gündüzüne katan hem personelinin hemde Malatya halkının taktirini toplayan İl sağlık müdürlüğü görevini en iyi şekilde yaparak profluğunun yanında iyi bir yönetici olarak kendini ispatlayan Recep BENTLİ hocamız rektörlüğe yakışacağını düşünüyorum.
    %49
    %51
    Yanıtla
  • Hakann (1 yıl önce)
    Orhan hoca yıllardır aynı kampüste görev yapan değerli bir hoca, turgut Özal ismini dünyaya tanıtacak çok değerli ve düzgün bir adamdır inşallah hayırlısı olsun malatyamız için
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Parayı kim verirse düdüğü o çalsın iktidarın mantığına uygun olmazmı
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Adalet (1 yıl önce)
    Rahmetli özalın kemiklerini sızlatmayacak birini atayın. Özal bu ülkenin bir kuruşuna el sürmedi. Malatya aşığıydı. Ömrü yetse neler yapardı neler. Bugün onun ismini verdikleri bir çok taşınmaz var. İsim verilen kurum ve kuruluşlar rahmetlinin adına yakışır hareket etmek zorunda. İnşallah hak eden hak yolunda olan biri gelir.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Malatyali44 (1 yıl önce)
    İnşallah Göreve layık liyakat sahibi biri gelir. Tekrar Mevcut rektörün gelmesi gerçekten çok fazla olur sayın rektörün seceresi bayagi kabarık, umarım artık bazı olayları herkes görür ve ona göre davranır suan listedeki en uygun ve donanımlı kişi Recep Bentli'dir.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Şeref hanlı (1 yıl önce)
    İnşallah Orhan Gündüz hoca seçilir
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Kandal (1 yıl önce)
    İnşallah bir daha yanlış yapılmaz. Yoksa AKP Malatya da biter. Eğer mevcut rektör tekrar atanırsa AKP Malatya da 1 vekil ancak çıkarır. Bunu yazın. İnşallah o yanlışı yapmazlar.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • tuncay (1 yıl önce)
    turgut özal ismine yakışır donanımlı olsun aysun gibi abla kontenjanlı rektör istemiyoruz
    %93
    %7
    Yanıtla
  • argör (1 yıl önce)
    Sayın Rektör hakkında şüyuu vukuundan beter (Yani: Bir şeyin önceden, herkes tarafından duyulması onun olmasından daha zararlıdır) hâle gelmiş durumda yeniden rektör olması demek kamu vicdanını hiçe sayıyoruz...Siz bizim atadığımız Rektörü nasıl beğenmezsiniz.Siz kimsinizde eleştiriyor dedikodu yapıyorsunuz. Demis olursunuz o zaman yeri ve zamanı geldiğinde bu fakirinde diyeceği şeyler olur. Siz bizi tanımazsaniz biz sizi hiiiç tanımayız kimse kusura bakmasın reste rest jeste jest al gülüm ver gülüm.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Hayal kırıklığı olmasın. (1 yıl önce)
    Rektör ataması yapılırken öncelikle akademisyenler olmak üzere tüm Malatyalıların hayal kırıklığı yaşamaması için dürüst bir taze kana ihtiyaç olduğu bilinmelidir. Aksi halde hayali kırılanlar; hayal bile edilemeyecek yanıtları sandıkta verebilirler. İş işten geçmeden doğru karar verilmeli.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • İlhan (1 yıl önce)
    38 yaşında bir Mühendisim her seçim günü sandığa gittiğimde tereddüt etmeden kafamda soru işareti olmadan oyumu gönül rahatlığıyla Ak Partiye veriyordum... Ancak son zamanlardaki ekonomik şartlar dışında ki diğer gelişmeler (yolsuzluk rüşvet makamı kötüye kullanma akraba EŞ kayırmaları gibi durumlar) mide bulandırmaya başlıyor yıllardır güvendiğimiz kimsesizlerin sesi olan Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Baykara'yı tekrar Rektörlük görevine layık görürse ,bu seçimde sandığıa gittiğimde bende gördüğüm lüzumsuzluk üzerine Cumhurbaşkanılığı makamına layık olmayan birine oyumu verip ödeşmiş olacağımızı düşünmekteyim bunu bize yaptırmayın Lütfen Sayın Cumhurbaşkanım...
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Mülakat mı (1 yıl önce)
    Zaten kimin kazanacağı belli. Hıh dostlar alışverişte görsün
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Mtu (1 yıl önce)
    Rektörlük atamaları öncesinde seçim süreci olmadığı için, akademisyenlerin bu konudaki fikrini objektif bir şekilde paylaşması mümkün ol(a)mayacaktır. Böyle bir durumda yapılması gereken: - İlk kez aday olanların geçmişte yaptığı işler ve elde ettiği başarıları, çalışma arkadaşları ile iletişimi ve (en önemlisi) adalet duygusunu sorgulmak gerekir. - Yeniden aday olan halihazırdaki rektör için ise yeni kurulmuş bir Üniversitenin devralındıktan sonra derslik sayısını kaçtan-kaça çıkardığı, akademisyenler ve personel üzerinde herhangi bir sebeple baskı oluşturup oluşturmadığı, engelli dostu kaç binasının olduğu, önümüzdeki 4 yıllık stratejik planında hangi parametreye kaç TL bütçe oluşturduğu/talep ettiği, bu ve daha önceki talepleriyle mali kaynakları yerinde ve gereğince kullanıp kullanmadığının göz önünde bulundurulması gerekir. Hak edenin, adil olanın, vicdanlı olanın, devlet çalışanına/devlet malına sahip çıkacak ve akademik gelişime katkıda bulunabilecek birinin atanması temennisiyle...
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Zafer Demir (1 yıl önce)
    Kürkünüde al git. Ankara ayazı çok çarpar. Senden kurtuluşumuzun şerefine kutlama yapacağız. Klavye delikanlısınıda al git. İşe yaramaz zaten. Güle güle. Bir daha inşallah görüşmeyiz.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • paşa44 (1 yıl önce)
    İçlerinde en tanınan ve güvenilir elle tutulur eski sağlık il müdürü Recep Bentli var, En azından tüm Malatya'nın tanıdığı bildiği ehliyetli ve liyakatlı biri İnşAllah o seçilir.
    %55
    %45
    Yanıtla