SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTÜ'nün Bol Sıfırlı YÖK Karnesi

A- A+ PAYLAŞ

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), üniversitelerin faaliyetlerinin, “şeffaflık ve hesap verebilirlik” ilkelerin doğrultusunda yönetilmesi amacıyla 2018 yılında başlattığı ve üniversitelerin başarı ya da başarısızlık karnesi olarak değerlendirilen uygulama çerçevesinde, üniversitelerin “İzleme ve Değerlendirme Raporu”nu yayımladı.

YÖK’ün 2019 yılını içeren söz konusu çalışması kapsamında, İnönü Üniversitesi’nin ikiye bölünmesi sonucunda yaklaşık 2,5 yıl önce yeni bir üniversite olarak kurulan Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin  İzleme ve Değerlendirme Raporu da yayımlandı. Raporda, Turgut Özal Üniversitesi’nin bilimsel yayın, AR-GE, patent alma, sanayi ve endüstri ile işbirliği gibi alanlarda ya sıfır veya çok düşük puan aldığı görüldü.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin YÖK tarafından hazırlanan İzleme ve Değerlendirme Raporu’ndaki yaklaşık 70 başarı ölçütünün 30’unun karşısındaki sayı ya da oran 0 (sıfır) olarak gösterilirken, üniversitenin dünya ve Türkiye üniversiteleri içindeki sıralamalarını gösteren 7 kriterin karşılığı da boş bırakıldı.

Öğretim elemanı başına düşen Uluslararası Yayın sayısı: 0,336

Üniversitelerin en önemli başarı göstergesi olarak değerlendirilen Uluslararası ve Ulusal Hakemli Yayınlarda, “öğretim elemanı başına düşen bilimsel yayın sayısı” ise Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde 0,4’ün altında gerçekleşti.

YÖK Raporu’nun Araştırma – Geliştirme – Proje ve Yayın kategorisindeki verilere göre, Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde, ‘SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI endeksli dergilerde yayımlanmış öğretim elemanı başına düşen yayın sayısı’, 0,336 olarak gerçekleşirken, ‘Ulusal hakemli dergilerde yayımlanmış öğretim elemanı başına düşen yayın sayısı’, 0, 067 olarak karşılık buldu.

Programlarının doluluk oranı % 89 olan Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin karnesindeki en yüksek sayı, 40 ile sosyal sorumluluk projeleri oldu.

Üniversite bütçesinden bilimsel yayınlara ayrılan para miktarının % 0, 077 olarak belirlendiği YÖK Raporu’nda, Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin öğrenci başına harcadığı paranın 7 bin 836 TL olduğu belirtildi.

YÖK’ün Malatya Turgut Özal Üniversitesi İzleme ve Değerlendirme Raporu’nda yer alan bazı kriterler ve sayı / oran karşılıkları şöyle:

Ar-Ge’ye harcanan bütçe oranı: % 1

Ar-Ge’ye harcanan yatırım bütçesi oranı: % 3

Bilimsel Yayın alımının bütçeye oranı: 0, 077

Başvurulan patent, faydalı model veya tasarım sayısı: 0

SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI endeksli dergilerde yayımlanmış öğretim elemanı başına düşen yayın sayısı: 0,336

Ulusal hakemli dergilerde yayımlanmış öğretim elemanı başına düşen yayın sayısı: 0, 067

Endüstri ile ortak yürütülen proje sayısı: 0

Üniversiteye kazandırılan bağış miktarı: 0

Uluslararası sempozyum, kongre veya sanatsal sergi sayısı: 0

Üniversite kütüphanesinde öğrenci başına düşen basılı kitap sayısı: 6,88

YÖK, TÜBA, TÜBİTAK bilim, teşvik ve sanat ödülleri sayısı. 0

TÜBİTAK tarafından verilen ulusal ve uluslararası araştırma bursu sayısı: 1

Üniversitenin THE’ya göre dünya sıralaması: (Sıralama yok)

Üniversitenin THE’ya göre ulusal sıralaması: (Sıralama yok)

Üniversitenin QS’e göre dünya sıralaması: (Sıralama yok)

Ar-Ge, inovasyon ve ürün geliştirme kapsamında sunulan hizmet sayısı: 0

Üniversitedeki yabancı uyruklu öğrenci sayısı: 5

Üniversitenin yaptığı sosyal sorumluluk projesi sayısı: 40

5 Üniversite öğretim elemanlarının aldığı uluslararası fonlara dayalı proje sayısı: 1

Sürekli Eğitim Merkezi ve Dil Merkezi tarafından verilen sertifika sayısı: 20

Üniversite laboratuvarlarında Ar-Ge, inovasyon ve ürün geliştirme kapsamında sunulan hizmetlerden elde edilen gelir: 0

Kamu Personel Seçme Sınavlarında (KPSS) ilk %5’lik dilime giren program sayısı: 0

ALES ilk %5’lik dilime giren program sayısı: 0

Programların genel doluluk oranı: % 89,9

Erişilebilen ders bilgi paketi oranı: 0

Üniversitenin sağladığı eğitim burslarından faydalanan öğrenci oranı: % 8.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

43 yorum yapılmış

  • inönü (3 yıl önce)
    bak haksızlık etmeyin geldiği ilk aylarda ingiltereye gidip bilim adına burada ne varsa getireceğim dünyanın ilk dezenfektanını yapan sonrasında ilk aşure günü düzenleyen inönüden önce camisini tamamlayıp dünya sıralamasına giren bol bol kariyer günü yapıp ne dediği anlaşılmayan kişilere öğrencilere masal anlatan ve asfalt ihtiyacını kafasında düşünürken bile aynı anda serdirme şampiyonu bir üniversiteyi bir kaç gereksiz istatistiğe ezdirmeyiz. :)))))))))))
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye Sevdalısı (3 yıl önce)
    Hiçbir kriter ve liyakat esas alınmadan yapılan atamaların şehrimize ve ülkemize neler kaybettirdiğinin fotoğrafı olmuş bu durum aslında.Bşz zaten bu rektör ve ekibinden birşey beklemiyorduk.YÖK tescillemiş oldu işte.
    0
    0
    Yanıtla
  • VATANDAŞ (3 yıl önce)
    Keşke söyleselerdi uluslar arası dergilere kendileri için makale yollardım. Sonuçta Malatya nın Üniversitesi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (3 yıl önce)
    Malatya ya hayirli olsun.boyle devam ederlerse daha çok basari beklerler.
    0
    0
    Yanıtla
  • SIFIRSAL AKADEMİ (3 yıl önce)
    Sıfırı ve sıfırları küçümsemeyelim arkadaşlar. Sıfır olmasa matematik olmaz, sıfır olmazsa digital elektronik hesaplamalari yazılımlar olmaz. Sıfırın yuvarlaklığının bile bir anlamı var: Hint felsefesine göre, sıfırın yuvarlaklığı yaşam döngüsüne işaret eder ve ölümsüzlük kıvrımı olarak anlanmlandırılır. Sıfır olmasa matematik olmaz, matematik olmazsa bilim olmaz, sıfır olmasa teknoloji olmaz... Kısacası SIFIR ve SIFIRLAR önemlidir arkadaşlar. Küçümsemeyelim. MTÜ doğru yolda yani... Sıfırın bol, yolun açık olsun MTÜ...
    0
    0
    Yanıtla
  • KEREM (3 yıl önce)
    Benim bildiğim kadarıyla, Malatya haber yıllardır Malatya Turgut Özal Üniversitesi'ne, varlığı yeni olmasa bile resmi kuruluşu yeni olduğu için, gelişmesi için büyük destek verdi bugüne kadar. Şimdi, üniversitelerin üst kuruluşu YÖK'ün MTÜ hakkındaki karnesini haber yaptı diye, Rektörünün eğitim düzeyi okur yazar seviyesinde olanların bazı sitelerinde yazdığı ya da yazdırdığı yazılarla malatya habere zırva cümlelerle cevap vermeye kalkışması tam bir acizlik.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif (3 yıl önce)
    Liyakat olmayınca ancak bu kadar olur, yazıkki bu milletin paraları böyle heba oluyor. Allah bu milletin Yardimcisi olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Süleyman (3 yıl önce)
    Eş,dost,ahbap, herkese mavi boncuk yönetimiyle anca bu karne çıkar
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Üniversitenin faaliyeti olarak yansıttığı birilerinin ikametinden oturup arkasına dijital fon yerleştirerek üniversiteden yapıldığı görüntüsü verdiği internet etkinlikleri dahil mi acaba bu faaliyetlere???
    0
    0
    Yanıtla
  • hacı (3 yıl önce)
    başarılarının devamını diler ,tebrik ederim,
    0
    0
    Yanıtla
  • Cahit (3 yıl önce)
    Vah vah vah MTÜ'ye ve Malatya'ya. Rektörü malum medyalarında ellerine tutuşturulmuş ortak metinle savunanlara bakıyorum da, çok yazık olmuş bu üniversiteye.
    0
    0
    Yanıtla
  • Meryem (3 yıl önce)
    Otur çocuğum 'sıfır' (0)
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuğçe (3 yıl önce)
    Üniversite’yi Ankaradan yönetirseniz sonuç bu olur. Şu geçen 2 yıl içerisinde toplam 1 ay Malatya da kalmış bir rektörden bahsediyoruz. İnönünün rektörü Ankaradan üniversiteyi yönetse acımasızca eleştiririz. Bu rektörün ne özelliği var. Onun için karnesi 0. Onun ablası var. Bir 4 yıl daha rektörlük yapar. Bizde izamanki gibi izleriz.
    0
    0
    Yanıtla
  • bozkurt (3 yıl önce)
    Maalesef lise düzeyinde egitim veren üniversiteler açılıyor. Siyasilerin yakınlarıa mevki oluşturmak üzere açılan üniversitelerden ne beklenir. Bugün birçok üniversite bilim kuruluşu olmaktan çok uzaktalar. Üniversitelerin birçoğu gençleri ve aileleri 4-5 yıl oyalama merkezlerine dönüştü. Tüm kurumlar gibi üniversitelerde yozlaştı. Öğretim üyesi alım ilanlarına bakıldığında durumun vehameti çok net görülmekte
    0
    0
    Yanıtla
  • Ankaralı (3 yıl önce)
    Nedendir bilmiyorum ama Malatya'nın bir takım yazarları Malatya'nın değerlerini linç etme gayreti içerisindeler şöyle ki; kaleme aldıkları konularda o kadar acımasızlar ki şaş kalıyorum. Yazarların gaye ve hedeflerinin Malatya'yı kalkındırmak mı? Yoksa Malatya’nın değerli Rektörünü linç etmek mi? Ele alınan konu; MTÜ’nün Bol Sıfırlı YÖK Karnesi Karne değerlendirmesi olarak belirlenen kriterler yeni kurulan ve henüz emekleme evresinde olan bir üniversite için yapılması acımasızlıktır. Yazar, Rektörün karnesini değerlendirmek istiyorsa kriter; Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu Bölgesinde bir ilk olan ikinci Tıp Fakültesinin açılması hikayesini kriter olarak ele almalı, karalama değil takdir ile desteklemeli diye düşünüyorum. Aranızdaki bir yabancı olarak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yorumunuz için tebrik ediyorum sizi. Daha iki yıldır kurulmuş yeni bir üniversiteden bu kadar acımasız eleştirilerle bahsetmek kesinlikle haksızlıktan öteye geçemez. Ayrıca bu haksız yaklaşım aynı zamanda Malatyamıza ve Turgut Özal Üniversitesine daha çok zarar vermektedir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ankaralısın ama Ankara'da yerleşik bir Devlet kurumunun (YÖK) Ankara'da açıkladığı ve başlığını bizzat bu Devlet kurumunun "YÖK ÜNİVERSİTELERİN 2019 YILININ KARNELERİNİ AÇIKLADI" şeklinde düzenlediği bir raporu, aynen olduğu gibi, yani rapordaki blgi ve sayısal verileri olduğu gibi aktararak objektif gazetecilik yapan haberin yazarını suçlamanız, "Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak"la bile açıklanamaz. Gazetecinin mesleği YÖK'ün açıkladığı raporu çarpıtmadan yazmaktır, kamuoyuna ulaştırmaktır. Üniversite Rektörü'nün görevi de bakan eşlerini ağırlamaktan vakit bulup, arada bir bilim üretmek yolunda faaliyet göstermektir. Okuyucunun görevi de okuduğu haberi iyi niyetle değerlendirmektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)Ankaralı isimli kullanıcı yorumuna
    Aramızdaki yabancıysan, hariçten gazel okuma, okuyorsan bir menfaatin var orada, Linç eden varsa bol sıfırları veren yök'tür, Değerlendirme raporunu olduğu gibi yayınlamak, yorum yapmamanın neresi linç oluyor, eksiklikleri nasıl giderilir mücadelesi vereceğine, hemen savunmaya ve iftira atmaya çalışıyorsunuz, yazık sizlere.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eymn44 (3 yıl önce)
    Koltuklar hep şahıslar tarafından doldurulduğu için. Bilim kalmadı artık..
    0
    0
    Yanıtla
  • D. Şomlu (3 yıl önce)
    Bu nasıl "Malatya Haber"? Ancak Malatyayı, Malatyaya yatırım yapan Ak Partiyi ve Malatyayı seven Reis Recep Tayyip Erdoğan'ı kötülüyorsunuz. Sanki herkes işini düzgün yapıyor da bir üniversiteler kaldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (3 yıl önce)D. Şomlu isimli kullanıcı yorumuna
    Haber de yapmasın değil mi kimse? Devletin Sayıştay'ı usulsüzlük yakalar, tepki gösterirsiniz. YÖM üniversite puanını düşük açıklar, tepki gösterirsiniz. Partililer mutlu olsun diye kabile devleti mi olalım, süte karadır diyen olsa alkış mı tutalım?
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyaspor 1966 (3 yıl önce)
    Başarılarının devamını dileriz.Tabela asma ile üniversite olunmuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Vedat (3 yıl önce)
    Birşeyde 40 puan almışlar. Oda sosyal etkinlik olarak reklam tanıtım amaçlı ve bir yerlere göz kırpmaya yönelik rektör ablamızın kısır partileri, yemek yarışmaları, vb etkinlikler. Akademik bilimsel yayın gelişme icat onlar sıfır. Boğaziçi üniversitesinin öğrencileri şurda olacaktı ki ah neyse .yine olan malatyaya oluyor
    0
    0
    Yanıtla
  • kaysı çekirdeği (3 yıl önce)
    Demek ki Kayısı Çekirdeği YÖK'de işe yaramamış :))))
    0
    0
    Yanıtla
  • YILDIRIM (3 yıl önce)
    Geçmiş olsun. Diğer döneme artık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (3 yıl önce)
    Tabelası varya yeter. İçine bakan kim. Inönü üniversitesi'nin de farklı olduğunu düşünmüyorum...
    0
    0
    Yanıtla
  • Roberto Carlos (3 yıl önce)
    Ne bekleniyordu? Kayisi kremi yaparak nobele oynayacaklari mi umuyordunuz? O kadar cok sey var ki soylenecek...
    0
    0
    Yanıtla
  • Rıza (3 yıl önce)
    Bu veriler 2018 yılında yapılan değerlendirmenin sonuçları, yani İnönü üniversitesinden devir alındığı halin raporu, yazar neden araştırmadan haber yapıyor burada amaç ne??? 4 yılı doldurmaya üniversitelerin değerlendirmeye tabi olmadığını bilmeyen bir haberci, neden atlıyor burada asıl amaç ne??? henüz değerlendirmeye girmemiş ve hızlı büyüyen, gelişen ve kısa sürede bir çok değerli işe imza atan bir üniversiteyi hedef almaktaki amaç ne???
    0
    0
    Yanıtla
  • Bünyamin (3 yıl önce)Rıza isimli kullanıcı yorumuna
    Azıcıkta yalan söylemeyin yahu. 2018 de 3 ayda 40 tane sosyal projemi yaptınız. Burası kurulurken 8 tane myo ve 2 tane fakülte kadrosu ile hazırdı. İşi gücü bırakmış gün ve hafta kutlaması yapıyorsunuz. Artık ilkokullarda bile yapılmayan önemli gün ve haftaların programları bilimsel çalışma diye yutturuluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (3 yıl önce)
    Rektör hanım akademik ve idari personellerle uğraşmaktan fırsat bulamamış anlaşılan.
    0
    0
    Yanıtla
  • kenan taş (3 yıl önce)
    bu ara nemalanamıyorsunuz sanırım musluklar kesilmiş haha.
    0
    0
    Yanıtla
  • Raif (3 yıl önce)
    Sırf birilerini Rektör yapmak, koltuk sağlamak adına yapılan çalışmalar maalesef sonuç vermiyor. Ülkemiz ve Malatya mız adına utanç verici bir durum 85 milyonun parasını birilerinin keyfi için heba etmek büyük bir vebaldir. Bu işe alet olanlar bu vebalden kurtulamazlar. Liyakatsiz insanlar ancak tabela ile uğraşırlar bilim üretmek Ülke ekonomisine ve bilme katkılarını beklemek beyhudedir. Gerçekler ortadadır tüm dünya görüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (3 yıl önce)
    Bilimsel yayın alımının bütçeye oranı ON BİNDE 7 Öğretim elemanı başına muteber dergilerdeki yayın oranı BİNDE 3 Öğretim elemanı başına düşen yayın sayısı ON BİNDE Sorarlarsa üniversite dersiniz. Neyse, inşallah düzelir ama bu kafayla zor anlaşılan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Omur (3 yıl önce)
    Daha yeni bir üniversite bir bebekten koşmayı bekleyemezsiniz zamanla başarılara imza alacaklarına inanıyorum iyiki açılmış kafanızı kumdan kaldırın etraftaki bir çok büyük şehirde 2 veya 3 üniversite var zamanla gelişip başarılar dan başarılara koşacaktır
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya’yı çok seven Dr. (3 yıl önce)
    Acele ediyorsunuz karar vermek için. Daha kurulalı 2 yılı biraz olmuş bir üniversitenin ne yapmasını bekliyorsunuz. Yeni Doğan bir bebeğin koşup maraton kazanmasını mı? Biraz sabır ve iyi temenni... 2.Üniversite çok az ile nasip olmuştur ve bu şans Malatya için çok kıymetlidir. Bu üniversitenin kurucu rektörü emin olun ve ön yargısız bakın vizyoner bir rektördür. Sabırla göreceksiniz ki Malatya Turgut Özal Üniversitesi ; rektörümüz tarafından günün yeni gereklerine göre tasarlanmış gelişim stratejisi ile başarılı olacaktır. Daha kurulalı 2 yıl olmadan bünyesine 2.Tıp Fakültesini katmış Türkiye’de başka üniversite yoktur. Tıp Fakültelerinin çarpan etkisi çok olur kısa sürede başarı ivmesinin yükseldiğini ,farklı branşlarda ülkenin ilkleri olan yeni hizmet alanlarının devreye alındığını hep birlikte göreceğiz. Yeter ki milli zaafımız olan haset ve fesat tuzağına düşüp kendi kendimizi aşağılara çekmeyelim. Rektörümüz iyi niyetiyle çok çabalıyor el insaf biraz iyi niyet ve sabır. Turgut Özal ismine layık en reformist üniversitelerden biri olacaktır aceleyle hüküm vermeyin...
    0
    0
    Yanıtla
  • Eleştirmek ne zamandan beri milli zaaf oldu birader. Millete millik dersi verenler önce kendi yakın çevresine baksınlar, o yakın çevrelerinin yakın zamana kadar kimlerle kol kala el ele gezdiğine baksınlar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Benim şahsi merakım tıp fakültesi için hoca ve laboratuvar imkanı yeterli mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardeşim ne yeni üniversitesi ya.. Daha önce burası İnönü Üniversitesi değil miydi? Bütün meslek yüksek okulları yok muydu? Binaları yok muydu.. Hepsi vardı. Zadece üniversite ikiye bölündü.
    0
    0
    Yanıtla
  • "Turgut Özal ismine layık..." Malatya'da şeker pancarı ve tütünü ben yok ettim zaten. Şeker kamışı olan ülke ile virjinya tütünü yeter bize... Kayısıyı da biraz parlattım o zaman, o da yeter size... Eğitim varsın sıfır olsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Bütçe maaşlara gitmiş anlaşılan. İcraattan çok laf üretilmiş. Daha üniversite yeni. Ancak hızlı yoparlanmalı. Yoksa tabela üniversitesinden öteye geçemez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Üniversiteli (3 yıl önce)
    Maşallah, çok çalışmışlar, çok yorulmuşlar. Ellerine, beyinlerine sağlık. Bu durumda Rektör Aysun Hanıma, Malatya adına teşekkür ve tebriklerimizi sunmamız gerekiyor sanırsam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya için gece gündüz demeden özveri ile çalışan Hocanız Takdiri hak ediyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğrucu Davut (3 yıl önce)Ankaralı isimli kullanıcı yorumuna
    Burada gerçekten bir bol 0 var evet size Kim bu bilgileri vermişse eksik bilgi vermiş Ama şu da bir gerçektir ki hiçbir köpek hiçbir kedi yediği kaba pislemez çok teşekkür ediyoruz Bu yaptığınız haberden dolayı Ama şunu Unutmayın ki hiçbir zaman Malatya Turgut Özal Üniversitesin den nemalanamayacak sınız
    0
    0
    Yanıtla