SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTÜ'nün Eski Rektörü Ağır Ceza'da Yargılanacak

MTÜ'nün Eski Rektörü Ağır Ceza'da Yargılanacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nde (MTÜ) Eylül 2018- Eylül 2022 döneminde 4 yıl süreyle rektörlük görevinde bulunan, adı bu süre içerisinde çeşitli usulsüzlük, mal varlığındaki aşırı artış, yolsuzluk ve yasa dışı uygulama iddialarıyla gündeme gelen Aysun Bay (Karabulut), hakkındaki soruşturma konusu yapılan  çok sayıdaki iddiadan YÖK ve Danıştay'da  'paçayı kurtarırken', temizlik personeli olarak üniversiteye alınıp sonra öğretim görevlisi yapılan bir kişinin alımındaki usulsüzlük yüzünden 'Görevi Kötüye Kullanma" suçunu işlediği gerekçesiyle, Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak. MTÜ'nün eski rektörüyle ilgili olarak Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianame, 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki devam eden bir başka davayla birleştirilmek üzere kabul edildi. Eski rektörün ilk duruşması Ekim ayında yapılacak.

HAKKINDAKİ BİRÇOK İDDİAYI YÖK VE DANIŞTAY YOK SAYDI!
Rektörlük görevi bittikten sonra, hakkında tamamına yakını malatyahaber.com'da haber olarak, belgeleriyle gündeme getirilen yolsuzluk, usulsüzlük ve yasa dışı uygulama iddialarına karşın, Adliye teşkilatı üzerindeki etkisi nedeniyle MHP'ye yakınlaşarak bunlardan yakayı sıyırmak istediği iddiaları da haber konusu olan, bu dönemde hakkında çıkan çok sayıda habere hukuk ve yasalara aykırı şekilde 'erişim engeli' getirten eski rektörle ilgili iddialar, idari soruşturmalara konu oldu.

Rektörlük görevini, üniversiteyle herhangi bir ilgisi bulunmamasına rağmen kısa bir süre önce boşandığı eski kocası Ercan Karabulut'u da gayri resmi olarak kattığı, onun yönlendirmesiyle birçok işlemi yaptığı öne sürülen Aysun Bay (Karabulut)'unüniversitede rektörlük yaptığı dönemde, hakkında soruşturma açılan iddia ve suçlamalar şöyleydi:

"-2019-2021 yıllarında edindiği taşınmazlar ve araçlar için yasal süresi içerisinde mal beyanında bulunmayıp bildirmemek.

 -Kendisine ve aile fertlerine ait araçları, Üniversitenin araç kiralama ve yakıt ihalelerini alan Seviye ve Mert- Tur firmalarına ait taşıt tanıma sistemine kaydettirerek bu araçların yakıt giderlerinin Üniversite tarafından ödenmesine ve kamu zararına neden olmak suretiyle görevi kötüye kullanmak.

 -Üniversite tarafından kiralanan 44 ABC 765 plakalı Volkswagen marka aracı ailesinin ulaşım, okul servisi hizmetlerinde kullanmak, bu amaçla aracı sürekli olarak Ankara'da bulundurmak suretiyle görevi kötüye kullanmak.

-Bilimsel araştırmalar ve uygulamalar yapılması amacıyla Üniversiteye tahsis edilen tesisin, eşi (eski) Ercan Karabulut ile Serdar T. isimli bir şahsa ait İskenderiye İnş. Mak. Güv. Kim. İlaç San. Tic. Ltd. Şti. tarafından kullanılmasına, Kayısır markalı ekstratın geliştirilerek üretiminin yapılmasına imkan sağlamak suretiyle kamu malını şahsi çıkarları için hukuksuz şekilde kullanmak suretiyle görevi kötüye kullanmak.

-  Alım ve yapım işlerinin tamamına yakınını açık ihale usulü yerine pazarlık usulü ile yapıp ihaleden önce belirlenen firmalara/kişilere söz konusu işleri vererek bu firmalardan/kişilerden menfaat elde etmek suretiyle görevi kötüye kullanmak.

-Mevzuat gereğince kademe ilerlemesinin durdurulması cezası alan kişilerin daire başkanı, genel sekreter gibi görevlere atanmaları mümkün olmadığı halde, 2016 yılında kademe ilerlemesinin durdurulması cezasıyla tecziye edilen Ömer Akkuş'u mevzuata aykırı davranarak 15.3.2021 tarihinde Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı, 21.10.2021 tarihinde de Genel Sekreter olarak atamak suretiyle görevi kötüye kullanmak.

- Yeşilyurt Meslek Yüksekokulu Saç Bakım ve Güzellik Hizmetleri Bölümüne öğretim görevlisi alımına ilişkin 23.10.2021 tarihli ilana göre adayların "alanında en az iki yıl deneyime sahip olma" şartını taşımaları gerekirken, söz konusu şartı taşımayan Ezgi B.'ı bu kadroya usulsüz olarak atamak suretiyle görevi kötüye kullanmak.

- Nurcan D. (Y.)'ün ve eşinin terörle bağlantılı olduğunu bildiği halde, Cumhurbaşkanlığından izin almadan adı geçeni sözleşmeli personel (4/B) olarak atamak suretiyle görevi kötüye kullanmak.

- 2019/2021 yılları arasında Cumhurbaşkanlığından izin almadan sürekli işçi (4/D) alımları yapmak suretiyle görevi kötüye kullanmak.

- Güvenlik soruşturmaları sonucunda terörle bağlantılı olduğu (iddia edilen) H. A., B. Ö., İ. . A., N. T., S. S. K., Ö. Ö., M.A.G. adlı kişileri akademik ve idari kadrolara atamak suretiyle görevi kötüye kullanmak.

-Üniversitede 2019-2022 yıllarına ilişkin tüm araç kiralama ve akaryakıt ihaleleri ve yapılan ödemelerin incelenmesi sırasında üniversiteye tahsisli olmayan 44 ABJ 511 plakalı Kia Sportage markalı aracın Kasım 2020 den 2022 Mayıs ayına kadar yakıt ödemelerinin üniversite bütçesinden yapıldığı, söz konusu aracım rektörlük ve eğitim binalarının yapım işi yüklenicisi olan Z sistem şirketine ait olduğu ve herhangi bir sözleşme yapılmadan üniversitenin kullanımına tahsis edildiği ve ilgili yıllarda aracın yapı işleri daire başkan vekili ve aynı zamanda üniversitenin genel sekreteri olan Ömer Akkuş tarafından kullanıldığı.."

Bu  iddialar ile ilgili olarak görevi kötüye kullanma suçu yönünden Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörlüğünce oluşturulan kurulca soruşturma yapıldı ve söz konusu  iş ve işlemlerde görev alan şüphelilerin lüzum-u muhakemeleri için konu Yükseöğretim Denetleme Kurulu'na iletilmişti. YÖK, bu suçlamalardan bir kısmıyla ilgili men-i muhakeme, bir kısmıyla ilgili lüzum-u muhakeme kararı verdi. 

YÖK, eski rektör hakkındaki birçok çok ciddi suçlamayı görmezden gelmeyi ve ‘men-i muhakeme’ kararı vermeyi seçerken,eski rektörün itirazda bulunduğu Danıştay da küçük bir farkla benzer değerlendirme yoluna gitti.

Aysun Bay (Karabulut)'ın, lüzum-u muhakeme kararına karşı Danıştay'a yaptığı itiraz sonucu, Ömer Akkuş ile ilgili konudaki lüzum-u muhakeme kararı men-i muhakemeye çevrilirken, Ezgi B. (S.) hakkındaki men-i muhakeme kararı,  "Genel Sekreter, Daire Başkan Vekili, Dekan, Ezgi. ve Öğretim Üyesi toplam 5 şüphelinin kısmen men-i muhakemesine, kısmen lüzum-u muhakemelerine ilişkin Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörlüğünce oluşturulan Yetkili Kurulun 11.9.2023 tarih ve 2023/1 sayılı kararının onandığı, söz konusu atama işleminin hazırlık sürecindeki iş ve işlemlerde görev alan şüphelilerin lüzum-u muhakemelerine karar verildiği, bu atama teklifini onaylayan Rektörün de usulsüz atamayı gerçekleştirdiği, Ezgi B.'a menfaat sağladığı gibi anılan kadroya atama şartını taşıyan diğer adayların mağduriyetine sebep olduğu, bu nedenlerle atılı suçla ilgili mevcut delillerin, şüpheli hakkında kamu davası açılması gerektiği hususunda yeterli şüphe oluşturduğu anlaşıldığından, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca oluşturulan Yetkili Kurulun 27.7.2023 tarih ve 2023/63 sayılı kararının; 7 nei maddede atılı suçtan Aysun Bay Karabulut'un men-i muhakemesine ilişkin kısmının bozulmasına.." gerekçesiyle, lüzum-u muhakeme kararına çevrilmişti.

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAKTAN AĞIR CEZA'DA YARGILANACAK..
MTÜ'nün eski rektörü hakkında, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Danıştay 1. Dairesi'nin 'kesin' olan söz konusu kararı ışığında, 'Görevi Kötüye Kullanma" suçlamasıyla iddianame düzenlendi.

Savcılığın 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ilettiği iddianamesinde, "2547 sayılı kanunun 53/c maddesi uyarınca Cumhuriyet Başsavcılığımızın soruşturmada görevli olmadığı bu minvalde üniversite görevlileri yönünden yapılan soruşturmalarda üniversite ceza soruşturma kurulu tarafından ya da YÖK son soruşturma yetkili kurulu tarafından verilecek karar ile soruşturmanın tamamlandığı ve Cumhuriyet Başsavcılığınızın gelinen aşamada kamu davası açılması hususunda, suç nitelendirmesinde ve kovuşturma aşamasına geçilmek üzere soruşturma evresinin sona erdirilmesinde aracı konumda olduğu, lüzum-a muhakeme kararı doğrultusunda evrakın yargılama yapılmak üzere ilgili kanun hükümleri uyarınca doğrudan mahkemeye intikalinin sağlanmasının gerektiği hususları dikkate alındığında, şüpheli Ezgi B. (S.) Devlet üniversitesi olan Malatya Turgut Özal Üniversitesine öğretim görevlisi olarak atandığı ancak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Son Soruşturma Yetkili Kurulunun 27/07/2023 tarihli ve 2023/63 sayılı kararı ile de tespit edildiği üzere bu atamanım usulsüz olduğu, bu doğrultuda şüphelinin diğer şüpheliler Ömer A., Kazım G. ve Gani S. ile iştirak iradesi altında fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek, şüpheli Ezgi B. (S.) Devlet Üniversitesi olan Malatya Turgut Özal Üniversitesinde temizlik işçiliğinden usulsüzce yapılan atama de öğretim görevliliğine yükseltilmesi doğrultusunda adı geçenin öğretim görevlisi olarak atanma işleminde imza yetkisini kötüye kullanmak suretiyle üzerine atılı görevi kötüye kullanma suçunu işlediği hususunda Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Son Soruşturma Yetkili Kurulu tarafından verilen 27/07/2023 tarihli ve 2023/63 sayılı karar doğrultusunda kamu davası açılması için yeterli şüpheye ulaşılmıştır.

Açıklanan gerekçeler ve nedenler ile: daha önce mahkemenize açılan kamu davası doğrultusunda 2024/223 esas sayılı dosya ile birleştirme kararı verilip şüphelinin yargılamasının mahkemenizce yapılarak, eylemine uyan yukarıda yazılı sevk maddeleri uyarınca CEZALANDIRILMASINA ve şüpheli hakkında hapis cezasına hükmedilmesi halinde işlemiş olduğu kasıtlı suç nedeniyle TCK 53. maddesi uyarınca gerekli görülen GÜVENLİK TEDBİRLERİNE HÜKMEDİLMESİNE karar verilmesi.."denildi.

Halen MHP'de ‘yedek’ MYK üyesi olan Aysun Bay (Karabulut)'un tek şüpheli olduğu bu iddianamenin, diğer bazı sanıkların yargılandığı I. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davayla birleştirilmesinin ardından, yargılamanın 24 Ekim günü yapılacağı öğrenildi.

Eski rektör, bu görevinin bitiminin ardından, iddiaya göre hakkındaki soruşturmalara karşı ‘güç’ elde etmek için MHP'ye dahil olma girişimlerini başlatmış, Mayıs 2023 genel seçimleri öncesinde, bu partiye İzmir'den aday adaylığı başvurusunda bulunmuş, ancak reddedilmesine ve dosyasının iade edilmesine karşın  1 yıl sonra ilginç bir şekilde bu partinin kurultayında MHP MYK'sına yedek 7. sıradan girmeyi başarmış, bu da şaşkınlığa ve çeşitli yorumlara yol açmıştı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

74 yorum yapılmış

  • Kader (2 hafta önce)
    2 lafı bir araya getiremeyen, üniversitede bile önüne koyulan evrağı okuyamayan, kafası ancak usulsüzlüklere çalışan Aysun dan ne beklenirdi ki ! Kocası ile bu icralık davalar yüzünden boşandılar yoksa villacıklar gidiyoorrr .. Yaptıkları tüm yolsuzluklar, yedikleri mallar, attıkları tüm iftiralar yazık çoluk çocuğundan çıkacak.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Oktay (2 hafta önce)
    Oznur Çalık Malatya ya yaptığın en büyük hata da kendin gibi birini bacını torpille rektör yaptın. Sen yetmedi 25 yıl, Malatyalı uyandı da bacın en fazla 4 yıl kalabildii, şimdi Malatyanın peşini bırakmıyor, insanlar bacınla uğraşıyor.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • İsmet (2 hafta önce)
    Aysun nun işi gücü yalan dolan , iftira, reklam, zorla kendini bir yere yapıştırmak ! Bu dosyalar ne ki asıl büyük dosya işlemde devam ediyor ! O yüzden etekleri tutuşmuş sahte görevlendirme ile kalkmış Malatyalara gelmiş :))
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 hafta önce)
    Bu Davalarda bir sey cikmaz Yesil Yurt Belediyesi Yurt disina Insanlari gonderdi sonuz ceza Alan olmadi dava kapatildi bu davada kapatilir
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Devlet herşeyin zamanını bekler !
    %100
    %0
    Yanıtla
  • turan (2 hafta önce)
    İnşallah normal bir vatandaş gibi yargılanır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (2 hafta önce)
    Ankara'da dayısı var bişey olmaz . Personel alımında hiçbir şey çıkmaz. Sehven imzaladım der olur biter. Hele dayı kuvvetli ki belki mükafat bile alır
    %84
    %16
    Yanıtla
  • ADALET (2 hafta önce)
    Akp+MHP oylarıyla reddedildi !
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Cero (2 hafta önce)
    Ülkede her türlü dolandırıcılık ve kanunsuzluklara bulaşmış olanlara hadi bir ders verin ki anlayalım az da olsa bu ülkede hukuk ve adelet olduğunu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Birlikte hareket edenler ve imza atanla ne olacak? (2 hafta önce)
    Belki de bilerek yanlış yerden gidiliyor. Yani bir kurumun yöneticisi yapıldığı iddia edilen bu işleri tek başına mı yapmıştır? Yani herhangi bir evrak düzenlenirken başka kimse imza atmamış mıdır? Yani hatalı (ve konusu suç teşkil eden) emir verildiyse buna itiraz etmeyen ve yerine getiren kişilerin hiç suçu yok mudur? Bence tüm silsile takip edilmeli ve konusu suç teşkil eden ve kamuyu zarara uğratan kararlarda üst yönetici(ler) ile birlikte herkes hakkında işlem yapılmalıdır. Emir ve talimat alan pozisyonunda olmak her talimatı koşulsuz şartsız yerine getirmeyi gerektirmez. Bahsi geçen iddialar da yalnızca 1-2 kişinin işbirliği öle yapılabilecek işler değildir. Malatyahaber'i bilgilendirmesi sebebiyle tebrik ediyorum. Ancak beraberinde kuru-yaş farketmeksizin görevi ihmal eden, kötüye kullanan ve bunlara göz yuman herkesin olabildiğince tespitine yönelik haberler ve işlemler bekliyoruz.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Başta tüm İDARİ ve MALİ İŞLER Daire başkanları tek tek soruşturulacak.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 hafta önce)
    Bu kadın hakkında yürütülen soruşturma ve isnat edilen suçları kime güvenerek işlemiş. 1993 Yılında İski de bir Ergun Göknel olayı yaşanmıştı. AKP 23 yıl bu yolsuzluğu konuştu. Ancak AKP döneminde belki yüzlerce bu olayın benzerleri yaşandı ancak hiç biri ortaya çıkarılmadı.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Hakan (2 hafta önce)
    Hiçte inandırıcı gelmedi bana Öznur var arkasında bişey olmaz
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ali Koç (2 hafta önce)
    Bir de SONUÇ'a bakın cezası ne olacak....lütfen takip edin....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kalkan (2 hafta önce)
    Devletin malını zarara uğratıysa ne kadar ise kendinden tahsil edilmesi mal varlığına el konulması.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyaliyiz (2 hafta önce)
    Ak kadroların personelleri hiç bişey olmaz bunlara. Müslüman kardeşlerimiz inşallah maşallah elhamdülillah
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Devlet (2 hafta önce)
    Bu kadın devleti ciddiye almamış ne kadar devletin kuralları varsa çiğnemiş kime güvenmiş kuralları paspas ederken devlet hesap sormasa cezasını kesmese bu kötü bir örnek olur herkes kuralları çiğner.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Müslüm (3 hafta önce)
    Bu eski rektör yalanlarına MHPde devam ediyor.Birilerinin torpiliyle bu partinin MKYKsına yedeklerden girmesine rağmen sanki asil üyeymiş gibi paylaşım yapıyor. Halka yine yalan söylüyor yine kadrıyor. Başına o kadar iş geldi yine yalandan çarpıtmadan vazgeçmiyor. Bunun torpille MHPye yerleştiren kim ne pahasına oldu bu çok çok merak ediyorum. Ağır cezada yargılanacak bir yolsuzu MHP kendisine yakıştırıyorsa kendilerinin bileceği iş. Ama Malatya bu kadını çok iyi tanıdı ne kadar zarar vereceğini yaşayınca görecek MHPnin ihtiyar kurtları.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Hamdi (3 hafta önce)
    Bu Feridun bey hem Maraş CHP mv aday adayı olmuş, hem Maraş yeniden refah belediye başkan aday adayı olmuş, hemde MHP nin YEDEK myk üyesini başkan yapmış. Muzaffer Tunç misali kendi kendine cumhuriyet kurmuş.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Erhan44 (3 hafta önce)Hamdi isimli kullanıcı yorumuna
    Google’da Feridun Cevahiroğlu yorum diye aratınca bir çok ilginç yorumlar var. Ayrıca dediğiniz gibi her seçimde her partiden aday adayı olmuş ama hiç bir parti kendisine şans tanımamış. Belliki adamda siyasi bir çizgi ve duruşu yok. Sankon ‘u da biraz araştırdım, uzaktan iş yapıyorlarmış gibi görünseler de içi boş bir kuruluşmuş (Kesin bilgi)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MALATYALI KADİR (3 hafta önce)
    Rektörlükten ve Ak Partiden kovulunca soluğu MHP’de almış. Ama partide asil değil, yedek üyeymiş. Bahçeli onu orada çok tutmaz. Daha sonra SANKON adındaki bir konfederasyonun alt kuruluşu olan Sağlık Turizmi Federasyonunun başkanlığına atanmış. Bakınız seçilmiş demiyorum atanmış! Atayan da SANKON’un başkanı olan Feridun adında biriymiş. Feridun da yıllardır kendini atayıp duruyormuş. Halbuki böyle kuruluşların başına seçimle gelinir. Ama tüm bu yasa dışı durumlardan Ankara Valiliğinin haberi yok. Aysun, sosyal medya hesabından MHP ve Federasyonla ilgili fotoğraflar paylaşarak “yıkılmadım ayaktayım” mesajı vermeye çalışıyor. Paylaşımlarını da beğenen çok fazla kişi olmadığından sahte beğeni hilesi kullanarak binlerce kişi beğeniyor algısı yaratıyor. Yazık, acınası bir halde.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • malatyalı (3 hafta önce)
    helal olsun kadını bitirdiniz.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • VAHİT VAR (3 hafta önce)
    lafa gelince burası muz cumhuriyeti değil derler
    %97
    %3
    Yanıtla
  • En azından (3 hafta önce)
    Sonuç olarak hiçbir şey olmayacağını en aklıevveller bile biliyor. Ama yine de bu tip olayların haberlere çıkması bile ülke adına iyi birşey. Tahminimce 2050 lerden sonra gerçekten de yargı olacak ve cezalar verilecek.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (3 hafta önce)
    YÖK de yüreği yeten babayiğit olsa, eski kocası Ercan Karabulut beye kendi doktora tezi ve adının geçtiği yayınlarla alakalı bilimsel sorular sorsa sonuç ne olurdu acep??
    %94
    %6
    Yanıtla
  • DC DOKTOR (3 hafta önce)
    Bir rapor alır cezaevinde kalması sakıncalıdır diye serbes bırakılır merak etmeyin
    %93
    %7
    Yanıtla
  • kerneklii (3 hafta önce)
    akpli isen herşey mübah ceza almaz çoktan ayarlanmıştır her şey göstermelik bir mahkeme tamam paralar rektörün cebinde hooooop ama adamın yoksada garibansan vay haline vay haline
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Mümtaz44 (3 hafta önce)
    Buradaki suçlamalarla bakınca Mehmet çınarın yanında bu kadın masum kalıyor adam belediyenin bütün imkanlarını kendi şahşi menfaatine kullanıyor ve yargılanmıyor rektör hanımın yanıldıgı noktada bu onlar siyasetçi herşeyi yapabilirler ve hiç bişi olmaz
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Denis (3 hafta önce)
    Aslında kadının suçu yok.Baktı ki ülke genelinde herkes çırpıyor, ülkeyi dibine kadar sıyırıyor ve mevcut hükümette ki herkes zengin olmuş, lüks içinde yaşıyorlar. Eee benim neyim eksik dedi ve büyüklerinden gördüğünü kendiside yapmaya başladı. Ama çok acemice ve hızlıca köşeyi dönmeye çalışarak hata etti. Temizlik görevlisini öğretim üyesi yapmak cesaret işi mesala? Ama arkam kuvvetli mantığıyla hareket etti ve duvara tosladı. Son olarak birgün bu ülkede öyle şeyler çıkacak ki ortaya mevcut hükumete oy veren sizler keşke öleseydik de bunlara oy vermeseydik diyeceksiniz. Ay sonunu getiremeyenler, lüks içinde yaşayıp, saltanat sürenlere oy vermeye devam ettiği sürece bu ülkenin burnu temize çıkmayacak.
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Umudum (3 hafta önce)Denis isimli kullanıcı yorumuna
    Akp yuzyili. Her şey mübah. Halk da kim gelse yapacak kafasında:)
    %95
    %5
    Yanıtla
  • malatyalı (3 hafta önce)Denis isimli kullanıcı yorumuna
    evet bir gün herkes vay be diyecek ,fetö olayında nasıl bir dönüş oldu 3 gün içinde alayına küfüre başlandı.böyle bir dönüşümü milletimiz 1 güne de sığdırır.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Acaba (3 hafta önce)
    Dava öncesi boşanmaları kuşkulu,davanın önünü almak içinmi boşandılar acaba birileri habermi verdi dava öncesi boşanmanız menfaatinize olur diye.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • H.Baba (3 hafta önce)
    Yargılayıp tüm suçlarından cezasını alsın.tekrar Akp ye ıy vermezsem şerefsizim.Hadi görecezz.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Berk (3 hafta önce)
    Bu vatanı bölemezsiniz ezan susmaz bayrak inmez ne mutlu Türküm diyene
    %78
    %22
    Yanıtla
  • kerneklii (3 hafta önce)Berk isimli kullanıcı yorumuna
    bunu toplumun büyük bir kitlesine yedirirsiniz yıllarca böyle oldu zaten ne zaman marifetleri meydana çıksa böyle bas bas bağırdılar vatan gidiyor ezan susuyor diye ama hala işe yarıyor özellikle malatyada devam böyle :)
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Muhammed Ferdiullah (3 hafta önce)
    Aysun hanım çok hatalar yapmaya zorlandı. Çevresinde hırslarından gözü dönmüş insanlar bu hatalara sebep oldu. En büyük zararı yakın akrabalarına verdi. Çevresinden bu insanları temizlemeye başladığını görüyorum. Boşanmak ilk adımıydı ve doğru bir karardı. Şimdi arasının bozulduğu herkesle helalleşme ve Allah için yaptı hatalardan dolayı yaşattığı kötülükler için o insanlardan helallik istemeli. Umarım insanlar hırslarına ve nefslerine yenilmekten kurtulurlar. Çocuklarınız var ve onların bir geleceği var. Onlara temiz ve iyi bir gelecek bırakmak istiyorsanız adaletten, haktan, iyilikten yana olmalısınız. Şayet yaptığınız bütün kötülüklerin bedelini bu hayat ve İlahi adalet sevdiklerinizden çıkarır.
    %17
    %83
    Yanıtla
  • Leyl (3 hafta önce)
    Bunun suratına ne olmuş böyle ya?? İnsan bakamıyor bile.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Adafili (3 hafta önce)
    Yahu bu abla devlet memuru degilmi universitede hoca degilmi haftaici nerdeyse her gun bi yerde foto cekip paylasiyo siyasetci gibi her hafta mecliste mhp ye yanasma derdinde ne ara calisiyor bu ablaaaa
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Akademisyenlerin bir çoğu maalesef öyle. İşine, mesleğine sadık olanlar çok çalışıyorlar ve emek sarfediyorlar. Tabi bunlar toplam akademisyenlerin % 40 ını geçmez. Gerisi mi? Hele de doçent ve prof olanlar.Doğru dürüst işe gelmezler, yayın çıkartamazlar, öğrencilerinin tezlerinden makale çıkartmaya çalışırlar. Kısacası emek hırsızı olup çıkarlar. Her ayın 15 inde maaşlarını ve ekstra ders ücretlerini alırılar.Bu para yetmiyor diye de oturup ağlarlar. İşin ilginç tarafı çalışan akademisyenin de -hak ettiği halde- sesi çıkmaz.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • İşe girerken, yüzde YÜZÜ diyeceğim de haydi yüzde 90'ı olsun, mutlaka torpillidir. Araştırılsın yanlışsa ben, değilse onlar... Ne derseniz!!!
    %75
    %25
    Yanıtla
  • %40'mı sen bana %'2 sini getir yeter de artarbile. Bu adamlara hiöç denetleme yok. dersi eksik yapmış birleştirmi lab asistan göndermiş(Gönderemez yardımcı olabilir). Yav kardeşim aldıkları paranın 10 birini bile hak etmiyorlar. Bunların yayınlarıda Almanya Uk ABD de sıfır çeker. DAha çok yazarımda şimdi birleri hop oturup hop kalkar...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • selim malatyalı (3 hafta önce)
    akp li isen ne suç işlersen işle hiç bişey olmaz.yalnız şuda iyi bilinmeli.her akp lide ölümü tadacak.hatırlatayım dedim.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Mümtaz44 (3 hafta önce)
    Bu bile sevindirici Bi gelişme darısı çinar la seladdin in başına kimsenin ettigi kalmazsa inş bu dönyada çeker ler ahirette zaten kaçış yok
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Alp (3 hafta önce)
    Yaptiklarinin %1'i degil bu dosya. Mehmet çınar, selahattin gürkan, adil gevrek vs. Bunlarda bu şehre fazlasiyla borçlu! Bence.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (3 hafta önce)
    Burası Türkiye. Büyük götürenlere birşey olmaz, inşallah bu yazılanlar doğru değildir, daha birkaç gün önce dünyanın en büyük eroin kaçakçılığı yapanlar 720000 dolar karşılığında serbest kaldığı haberlere yansıdi.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 hafta önce)
    Bu ülkede adalet beklemek bulent ersoydan cocuk beklemek cınar selo bunlara ne oldu
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Murat (3 hafta önce)
    Hırsızlara karşı yapılan yorumları beğenmeyenler size diyorum sizde hırsızsınız hiç utanmadan mikrop yuvalarını savunun
    %88
    %12
    Yanıtla
  • pırasa (3 hafta önce)
    ohhhhh ohhhhhhhhhh . beraatte etse güzel bir korku alsn inşaallah.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İhsan (3 hafta önce)
    Akp nin aleyhine yorumyapılınca şu kendini saklayarak yoruma olumsuz oy kullananların amacı ne olabilir acaba anlayamadım nasıl bir çıkarları var acaba merak ediyorum
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Ruba (3 hafta önce)
    Boşanma hikaye üstündeki mal varlığını eşi ercan karabukte devir edip yargılanma sürecinde haksiz kazanc mal varlığının olmadığını pozu vermek,sayin bülent arınç akp kendi içindeki gangrenli uzuvları temizleyip yeni bir sayfa açacakmış,bu açıklamaya göre şimdiye kadar yapılan yolsuzluk ve usulsüzlükleri nasıl gizleyeckler
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 hafta önce)
    Bunun gibi bir çok kişi vardır.Bir önceki belediye başkanlık dönemlerinde yapılan yolsuzlukları da paylaşın . Özellikle belediyeye ait şirketler,ihaleler,araçlar ve personel alımları . Sadece bir kişi üzerinden gidilmemeli . Ayrıca Malatya Haberi de tebrik ederim .
    %95
    %5
    Yanıtla
  • reis (3 hafta önce)
    bu kadar usulsuzluğu yapabilmeyi nasıl göze alıyor. asıl buna şaşırmak lazım. iki seçenek var ya çok cahilsindir ya da çok cesaretli.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (3 hafta önce)reis isimli kullanıcı yorumuna
    Ankara'da dayın varsa sorun yok. Bunun dayısı yok amaa.......
    %94
    %6
    Yanıtla
  • ARDA (3 hafta önce)
    bu olayın üzerine neden bu kadar gittiğinizi çok merak ediyorum. (yanlış anlamayın iyi bir şeyde varsa bir sıkıntılar çıksın ortaya)
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Mişmiş (3 hafta önce)
    Değermiy di Aysun hanım. Hak yediğinize, gönül kırmaya, torpile ve bilimum yanlışlarınıza. Zaman ne çabuk geçiyor değil mi. 3 günün beyliği beylik değilmiş. Söz dinleseydiniz ne vardı. Güzel bir eser bıraksaydınız, yuvanız yıkılmasaydı, belki de tekrar Rektör olacaktınız. Ama hayatta keşke olmuyor. Yanlışların bedeli büyük oluyor. Dua edin ki adalet sizin için bu dünyada tecelli etsin. Tüm idareciler Mustafa Gezer ve onun gibileri yaptıklarınızın hesabını mutlaka vereceksiniz. RABBİMİN bildiğini kuldan saklamanın bedeli ağır olacak. Hak yiyenler reziller. Rabbime havale ediyorum. Darısı tüm hak yiyenlere, yanlış yapanlara, torpil yapanlara, kanun tanımayanlara.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Burak (3 hafta önce)
    Bu durum gösteriyor ki Turgur Özal Üniversitesinde bilinen ve bilinmeyen birçok fetö terör bağlantılı hoca ve personel var. Ve halen çalışmakta. Savcılık bu açıdan da araştirmali. Ayrıca Aysun zamanında olan bu hukuksuzlukların parçası olan fakülte dekanları da soruşturulması gerekir
    %90
    %10
    Yanıtla
  • malatyalı (3 hafta önce)
    bir tane akpli ceza alan varmı..bunada bir şey olmaz götürdüğü muazzam paralar yanına kar kaldı ..Bana tiyatro geliyor çoktan ayarlamışlardır her şeyi ceza almaz
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ahmet (3 hafta önce)
    Az bile yazmışlar. Kimbilir daha neler var acaba. Dilerim bağımsız yargı bunlara hak ettiği cezayı verir.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • abdullah (3 hafta önce)
    I think bilerek güzel ! bir resmini koydunuz habere :
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Alp (3 hafta önce)
    Gözden düşenler tez zamanda ceza kesilir siyasetciler bile kurtaramaz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ferhat (3 hafta önce)
    "YÖK ve Danıştayda paçayı kurtarmış..." diye yazmışsınız. Eğer öyle ise, göz yuman görevlilerinde hakkında soruşturma açılması gerekir. "Bizden adam" muhabbetini canım yurdumun sınırlarından dışarı atmalıyız artık. Kim gelse kendi adamını haklı/haksız kolluyor. Cahili de kolluyor, sözüm ona okumuşu da kolluyor. Yeter artık ya.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Muzaffer Başeğmez (3 hafta önce)
    Memlekette her kurum bu şekilde incelense keşke. Malatya ne yazık ki hep kötü haberlerin merkezi oluyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Asım (3 hafta önce)
    Daha başka resim yok muydu?
    %75
    %25
    Yanıtla
  • bek (3 hafta önce)
    Bundan bir şey çıkmaz. tüm mal sahiplerinin yaptığı şeyler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (3 hafta önce)
    Üniversite de işe aldığı her personelin resmi gazetede verilen iş ilanına karşı sundukları kişisel dosyaları incelensin böylece kimse töhmet altında kalmaz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44malatyam (3 hafta önce)
    Hiçbir şey olmaaaaz. AKP'li değilsen her türlü yargılamanın önü açık. AKP'li bakanin eşi bakanlığa fahiş fiyattan hijyen malzemeleri satmıştı sorusturma var mı? Bizler vergi ödüyoruz ne de olsa ödemeye devam...
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Devran (3 hafta önce)
    Hiçbişey olmaz.Arkası kuvvetli,Akp nin has adamı,yargı hava.Akp nin bitmesine en bariz örnek.Ama hala yanlışa devam ediyorlar .
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Fatma (3 hafta önce)
    Çoğu rektör bunu yapıyor. Ama şikayetçi olan olmadığı için bilinmiyor.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Acemi rektör (3 hafta önce)
    Kadın bakmış bende yükümü tutayım demiş kendini siyasetçi sanmış kimsede uyarmamış siyasetçi hemde akpartiliysen seni haber dahi yapmazlar her istedigini yaparsın yoksada böyle sürünürsün
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Hamdi (3 hafta önce)
    Bu kadar yolsuzluk ve usulsüzlük iddiasını bir CHP'li yapmış olsaydı, yada bir CHP'linin yakını işlemiş olsaydı böyle bir sonuç çıkar mıydı? bu memlekette öznur çalık'ın bacısı olmak milletvekili dokunulmazlığından da kuvvetli.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Merak etme, hepsi aynı. Aysun buz dağının görünen kısmı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yakup (3 hafta önce)
    Akp eğer rant ve yolsuzluklara müdahale etmezse tarihten silinir bu gidişle Millet sızın rantinz yolsuzluklarnz yüzünden dinden kitaptan soğudu
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Bunların dini imanı DOLAR YEŞİLİ
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cengiz 44 (3 hafta önce)Yakup isimli kullanıcı yorumuna
    Allah tan öznur Çalık büyükşehir belediye başkanı olmadı sonu vahim olurdu
    %100
    %0
    Yanıtla