SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTÜ Rektörü Kendini Kurtarma Peşinde mi? 'Sicili Bozuk' Gitti!.

MTÜ Rektörü Kendini Kurtarma Peşinde mi? 'Sicili Bozuk' Gitti!.
A- A+ PAYLAŞ

Rektörü Aysun Bay Karabulut'un keyfi, yasa dışı idaresi ve skandal iddialarıyla gündeme gelen Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nde (MTÜ), ilginç gelişmeler yaşandı. Üniversitedeki iş ve işlemler konusunda adı rektörle birlikte gündeme gelen Genel Sekreter Maden Mühendisi Ömer Akkuş görevden alınıp, Yapı İşleri Daire Başkanlığı'na mühendis olarak atanırken, yine rektör yardımcısı Prof.Dr. Süleyman Serdar Karaca'nın da görevden alındığı bildirildi. 3,5 yıllık görevi sırasında çok ciddi iddia ve suçlamalarla gündeme gelen rektör Aysun Bay Karabulut'un, bu operasyonları 'kendini kurtarmaya yönelik' çabalar olarak değerlendiriliyor.

MTÜ Rektörlüğüne atandıktan bir süre sonra, üniversiteyi bir başka üniversitede görevli kocası Ercan Karabulut'la idare etmeye başlayan, görevi süresinde ani zenginleşme, yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarıyla adı sık sık gündeme gelen Aysun Karabulut, Malatya Valiliği'nin mal varlığının gerekçesini açıklayamadığı için daha önce görev yaptığı kurumda ceza almış olduğunu resmi bir yazıyla bildirmesine rağmen üniversiteye alıp Yapı İşleri Daire Başkanı yaptığı Ömer Akkuş'u, bir süre sonra da Genel Sekreter yapmıştı. Akkuş'un adı da rektör ve kocasıyla birlikte birçok iddiaya konu olmuş, Gazeteci Burhan Karaduman'ın dövülmesi olayının perde arkasında bu isimlerin de azmettirici olarak bulunduğu öne sürülmüştü.

GENEL SEKRETERLİĞE ATAMA..

Ömer Akkuş'un görevden alınmasının ardından, genel sekreterlik görevine MTÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Dr. öğretim üyesi Neşe Karakaş atandı.

Bu ismin, temizlik işçisi iken öğretim görevlisi yapılan, rektörün suçlamalara konu birçok iş ve işlemi birlikte yaptığı öne sürülen, son olarak danışmanlığa getirdiği ve 'gölge rektör' diye de adlandırılan Ezgi Budak'a yakın biri olduğu iddia ediliyor.

REKTÖR YARDIMCISI DA ALINDI

MTÜ'de görevden alınan bir başka isim de, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Süleyman Serdar Karaca (aşağıdaki fotoğrafta işaretli olan) oldu. Rektörün, en son 19 Mayıs kutlama töreninde kendini temsil ettirdiği Karaca'nın da, genel sekreterlikten alınan Ömer Akkuş gibi, 20 Mayıs itibarıyla görevinin son bulduğu belirtiliyor.

Rektörlük görevine atandıktan sonra 10 civarında ismi rektör yardımcısı olarak atayan Aysun Bay Karabulut'un yasal olmayan iş ve işlemleri içeren evraklara imza atmaya zorladığı öne sürülen birçok isim bu görevi kısa sürede bırakmışlardı. 

Rektör yardımcısı olarak en son Prof.Dr. Murat Aladağ ve Prof.Dr. Süleyman Serdar Karaca kalmıştı. Gittiği her ortamda rektöre abartılı övgüleriyle izlenen Prof.Dr. Aladağ daha çok ‘yemekli’ toplantılarda, Prof.Dr. Karaca ise çelenk, bayram töreni gibi kutlamalarda çoğunlukla Malatya'da bulunmayan rektörü temsil ediyordu.

Karaca'nın, üniversitenin Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi öğretim üyeliği görevine döndüğü haber alındı.

malatyahaber.com'un sık sık gündeme getirdiği MTÜ'deki yasa dışı iş ve işlemlerle ilgili olarak, YÖK'ün bir soruşturmasının olduğu, görevden alınan Akkuş ve Karaca'nın da bu soruşturmada adlarının geçtiği öğrenildi.

Ankara'da ikamet eden ve ‘arada sırada Malatya’ya gelen' Rektör Aysun Bay Karabulut'un, bu görevden almalarla, kendini suçlamalardan kurtarmaya çalıştığı iddiaları üniversite çevresinde konuşuluyor.

malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Rektör Aysun Bay Karabulut ve Genel Sekreterlik görevinden aldığı Ömer Akkuş

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

27 yorum yapılmış

  • Alp (1 yıl önce)
    Ne yaparlarsa yapsınlar Malatyalı oyunu veriyor. Adamların suçu yok. Yerler tabi
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Taner (1 yıl önce)
    Başka insanların hakkı yeniyor zehir olsun size başkasının rızki
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Adamı yine yapı işlerine vermişler.Ne değişti o zaman :) Adama kontrollüyle verirler süper olur Kebab
    %82
    %18
    Yanıtla
  • turan (1 yıl önce)
    Millet ittifakı iktidar olduğunda bunların alayı yargı önünde hesap verecek. Rektör hanımı ablası bile kurtaramayacak.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    25 kuruş eksik verdigimde fırıncı bana 25 kurusun hesabini soruyor. Bu insanlarada yaptiklari tum olumsuz ve yanlis uygulamalarin hesabi sorulmali. Adalet herkese işlemeli
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Ruba (1 yıl önce)
    Rektör ve eşi yine ne işler peşindeler,yaptıkları yanlarına karnı kalacak ileride haksız kazançlarının hesabını nasıl verecekler.Kisa sürede zenginleşme ve yolsuzlukları ortaya çıkacak.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Orduzu (1 yıl önce)
    Öznur hanım kardeşiniz maalesef akıl almaz şeyler yapıyor bu durumu öncelikli ak partiyi daha sonra sizi zan altında bırakıyor. Bu konuyla ilgili açıklamalar yapmanızın yerinde olacağını düşünenlerdenim. Şehir bu durumu her ortamda konuşur hale gelmiş. Bununla ilgili takınılan sessizlik olumsuz düşünceleri perçinliyor. Malatya bu tür haberlerle gündeme gelmemeli...
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Eskimalatyali (1 yıl önce)
    Haberin altına yapılan yorumları okuyorum da yazık 2 ayrı grup birbirlerine hakaret edip duruyorlar anlıyoruz ki görevden alınan arkadaş nefretini troller aracılığıyla kusuyor.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Kimsesiz (1 yıl önce)
    Neşe Ezgi’nin en iyi arkadaşıdır. Hatta kurum içinde Neşe kendisine gelen meseleleri rektör hocayla konuşacağını söyleyip Ezgi’yi arar. Daha sonra Ezgi’nin söylediklerini Rektör hoca söyledi diye aktarır. Çünkü rektör üniversitede her şeyi Neşe ve Ezgi’ye devretmiştir. Onlar ne derse o. Görelim bakalım bunların devranı ne kadar sürecek.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Hüsnü (1 yıl önce)
    Geri sayım başladı.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Aliiiii (1 yıl önce)
    Sonun başlangıcı
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Talip (1 yıl önce)
    Ülkede adelet sadece garibana var bunlara hiç birşey olmaz
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Alper Tunga (1 yıl önce)
    Rektör hanıma ve onu kollayanlara sesleniyorum. Ne oluyor, ne değişiyor ki  bu kadar çılgınca değişiklikler yapıyorsunuz. Ne umuyor ve karşılığında ne buluyorsunuz ki bu kadar kısa sürede çok sayıda adamlar harcıyorsunuz. Ve, yine ne oluyor ki kenarda köşede duran birini bir anda liyakatına bakmaksızın makam mevki sahibi yapmakta çekinge duymuyorsunuz. İnsan harcamakta, Tecrübeden uzak birine kadar makam vermek te bu kadar kolay olmamalı. Şımarık zengin çocuğu gibi davranırsanız, önce oyuncaklarınızı beğenmezsiniz. Sonra zaten çok az olan arkadaşlarını beğenmezsiniz. Daha sonra onlarıda kendinden uzaklaştırırsınız. Birileri sen düşmeyesin diye arkandan ve omuzlarından seni tutmaya devam ediyor ya işte felaket ve kaçınılmaz akibet sana yakın olmaya başlıyor. Donanım ve Birikimi sadece meta yani para olarak görmeye başladığın yıllar gelir ve yılan gibi seni sarmalar. Pitondan kurtulmaya çalıştıkça atadığın yetkisiz ve selahiyetsiz piyonlarda senin asıl niyetinin ne olduğunu  kamuoyuna tüm berraklığı ile ortaya kor. Hey gidi Akıl Malatyası, Hey gidi kadim şehrin kendine has insanı, ve Hey gidi Bizim adımız Melitia gibi adeta efsane kutsallığı ile antik çağlardan geliyor diyen ve Arslantepesi ile övünen, Battalgazi ve silah arkadaşı Abdulvahapgazisi ile gururlanan, Bursa'da yaşarken Malatya'yı tercih eden Somuncu Babayı bağrına basan, Arguvan Türküleri ile ruh dünyasını haykıran ve bugün arkalarından dualar okuduğumuz o, mübarek ve renkli şahsiyetleri hiç mi örnek olmadı ki Koca Şehir adeta hafızasını yitirmiş gibi böyle biganelerin eline kalmış durumda.... Akil, Akil, Akil... Malatyaya Akil lazım.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • M. Ali (1 yıl önce)
    Atama ve görevden alma yazıları tam bir fecaat. Hiç bir şey bilmiyorsanız bari resmi gazetelerdeki atama ve görevden alma yazılarına bakarak bir şablon oluşurabilirsiniz. Vekâleten görevini yürütmek üzere ne demek vekaleten denir. Rektörlüğümüzce uygun bulunmuştur ne demek. Altta zaten rektörün imzası var. Buna Türkçe'de gereksiz sözcük kullanımından kaynaklı anlatım bozukluğu denir. Bilgilerini ve adı geçene durumun tebliğini denmez. İlgiliye tebliğini ve gereğini rica ederim denir.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Ak Parti'ye oy vermeyecek olmamin en büyük sebeplerinden bir tanesidir."yaptik oldu"mantığı...halk koyun ya hani..
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Millet (1 yıl önce)
    Rektöre hanım ve kendilerini akıllı sanan yandaşları çok uyanık geniyorsunuz ama yemezler
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Okannnn (1 yıl önce)
    Kendini kurtarma değil ki bu Ömer genel sekreterlik te 6 ayını doldurdu açık kalp ameliyatı olmuştu eylülde rektör gittiğinde kendiside en üst seviyede malulen emekli olur. Hersey duygusal Türkiye de emekli olandan hesap sorulmaz...
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Alp (1 yıl önce)
    Bu saatten sonra kurtaramaz. Adalet geç işler ama işler. Yaptıkları sokaktaki vatandaşın diline düştü bi kere.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • kadir (1 yıl önce)
    süper rektör ingilterede ne varsa malatyada da olacak dedi ve gördük.... ingilterede neler olduğunu kıyamam rektör ablama.... uçuruyor üniversiteyi ablamız...
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Celal (1 yıl önce)
    Ezgi neoldu ? Belki onu rektör yardımcısı yaparlar yakında doç olur 2 ay sonra prof..nurcan neoldu ? Neden bunlara soruşturma açılmıyor?? Kim korkuyor bunlardan ?? Kim bu EZGİ ve NURCAN
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Şükrü (1 yıl önce)
    Bu planlı yapılan bir hareketti zaten, herşey bir oyun akıllarınca kendileri çok zekiler ama farkında değiller ki herkes her şeyi biliyor. Zamanlamasını bile özellikle bu şekilde ayarladığınızı, üniversite ile ilgili yapabileceğiniz tüm oyunları bitirdikten sonra onu geri plana atıp daha sonra seni tekrar alıcaz oyunu bu ama yemezler... Yapılanları unutturacaklarını sanıyorlar ama tüm devlet kademeleri olanların farkında bakalım o beyniniz sizi ters uçurmaktan başka bir şey yapabilecek mi? Mesela daha önceden de biliyordunuz bu adamın kademe ilerleme cezası olduğunu insanlarla alay eder gibi bu işi yaptınız şimdi biz düzeltiyoruz mu diyeceksiniz yook yemezler bunların hepsi oyun kendini kurtarmaya yönelik olan bu çabalar durumu değiştirmeyecek, 2. Dönemim olsun seni tekrar alırız daha güzel götürürüz seninle diğerek günü kurtarmaya çabalıyorsunuz.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Gerçek bu (1 yıl önce)
    Bunlar a birşey olmaz arkaları sağlam.Türkiye bunların. Biz kendimizi düşünelim.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • MALKOÇOĞLU (1 yıl önce)
    Bu haberler doğru olamaz, Kesinlikle ya dış güçler,yada feto'nun bir oyunudur.
    %76
    %24
    Yanıtla
  • yapanlar cehape olmasın ;)
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Cia, mossad ve Soros bir araya gelip bu haberleri yaptırıyorlar. Amaç; Aysun by Karabulut'un önce üniversiteyi ardından ülkeyi şahlandirarak asr-i saadet' e kavuşturmasini engellemek. Büyük fotoğrafı görün artık. KORKUYORLAR.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Kemal (1 yıl önce)
    Evet ama bu şekilde kurtulmayı düşünüyorsa yanılıyor aslında bakıldığı zaman halen aynı yöntemler temizlikçilikten öğretim görevliliğine yükselen büyücünün en büyük destekçisi çırağı, şimdi de sicili bozukun yerine göreve geldi yani bir şey değişmedi, doğru belki kendilerini kurtarmaya çalışacaklar ama götürdüklerine bakmayacak mı bu devlet yasa dışı atamalara bakmayacak mı. Mobbing yaparak işten çıkarılanlar ve geri dönenler bunun en büyük ispatı zaten. Belki de ileride geçirecekleri soruşturmalarda, karşılarında tanık bırakmak istemiyorlar bence buna yurt dışı yasağı getirilmeli aynı zamanda. Görevden alırken de görevde ilerleme cezasını gerekçe sunuyorlar, sanki bilmiyorlardı yeni mi akıllarına geldi, bu defalarca yazılmıştı ve söylenmişti ama anlaşılan işleri şimdilik bitti biraz saklamak gerekiyor.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 yıl önce)
    Rektör yanlışlıkla kendinide görevden almaya bigün
    %90
    %10
    Yanıtla