SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTÜ Rektörünün 'Tırnakçı' Elemanı Fakültede Ders Verecekmiş!

MTÜ Rektörünün 'Tırnakçı' Elemanı Fakültede Ders Verecekmiş!
A- A+ PAYLAŞ

Bilimsel araştırmaları ya da eğitim kalitesi yerine, yasa tanımaz iş ve işlemlerinin yanı sıra rektörlüğe atandıktan sonraki süreçte, “çok hızlı zenginleşme” iddialarıyla Türkiye’nin gündeminde olan Aysun Bay Karabulut'un rektörü olduğu Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ)'nde,  2019 yılında geçici temizlik işçisi olarak işe aldığı, daha sonra kadrolu temizlik işçisi yaptığı, bir süre sonra da masa başında hazırlanmış sertifikalarla önce memur, nihai olarak da öğretim görevlisi yaptığı Ezgi Budak (aşağıdaki fotoğrafta) adlı elemanın, şimdi de MTÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde ders vermeye başlayacağı öğrenildi. 

Hemen her gün yeni bir skandalla sadece Malatya’nın değil Türkiye’nin de gündeminde olmasına karşın, Yükseköğretim Kurulu (YÖK)'nun ortaya atılan tüm vahim iddialara karşın duyarsız kalması yüzünden ısrarla görevde tutulan MTÜ Rektörü Aysun Bay Karabulut, geçici temizlik işçiliğinden ışık hızıyla öğretim görevliliğine yükselttiği, aynı zamanda danışmanı yaptığı ve ‘etkili bir şekilde’ yönetime kattığı Ezgi Budak adlı elemanın kariyerine büyük bir katkı daha yaptı. 

Edinilen bilgiye göre, üniversiteye geçici temizlik işçisi olarak girmesinin üzerinden üç yıl bile geçmeden Rektör Aysun Bay Karabulut’un olağanüstü çabası ile öğretim görevlisi yaptırılan Ezgi Budak adlı eleman, kısa süre önce temizlik işçisi olarak girdiği üniversitenin bir fakültesinde ders verme düzeyine yükseltildi. 

Yeşilyurt MYO'da öğrencisi olmayan bir bölüme Aysun Bay Karabulut tarafından atanan Ezgi Budak, öğretim görevliliğine, MTÜ’de masa başında hazırlanan ‘özel’ sertifikalar ile getirilmişti. 

2 yıllık yüksek okulu bitiren Ezgi Budak'ın Yeşilyurt  MYO Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programı'ndaki özgeçimiş bilgisinde, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF)'nin lisans tamamlama programını bitirmiş olduğuna dair açıklama yer alıyor.

“Uzmanlık alanlarından biri”, “İhtiyarlarda tırnak bakımı” olan Ezgi Budak’ın MTÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde “Demografik Yapı ve Sağlık” adlı dersi vereceği açıklandı.

Rektör Aysun Bay Karabulut’un “tırnakçı” elemanı Ezgi Budak'a Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde ders verdirmesinin, MTÜ'ye, dünyada ilk 500 üniversite arasına girme yolunda ciddi katkı sağlayacağı (!) belirtiliyor. 

malatyahaber.com

GÖRSEL: Ezgi Budak'ın fakültede ders vereceğine ilişkin MTÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin haftalık programı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

30 yorum yapılmış

  • Cahin (2 yıl önce)
    Olmaması gereken bir durum gibi görünüyor. Peki neden kimse üniversite mezunu bir kişinin temizlik görevlisi olmasını sorgulamıyor. Hiç kimse üniversiteyi hatta 2~3 üniversiteyi yine başka bir üniversitede temizlik görevlisi olmak hayaliyle okumaz. Üniversite mezunu birine temizlik görevlisi makamını layık görenleri değilde bu görevden başarılarıyla sıyrılıp iyi bir makama yükselen kişiyi sorgulayanlar art niyetli değil mi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serkan (2 yıl önce)
    Inönü üniversitesi zamaninda 4× 4 lük üniversiteydi..simdi gidin bakin hali ıcler acisi tarimsal olarak ve egitimsel olarak 20 yıl geriye gitti .Deneme Bahceleri kesildi..seralarda Milyona yakin cicek üretilip belediyeye satılirdi.orda okumuş bir ogrenci olarak orada calisan deneyimli adamlari gönderip kendi yandaş elamanlarini aldilar ..işi bilmeyen sadece arkasi oldugu icin ricayla minnetle işe alınanlarla yurütmeye calisiyorlar ama sonuç ortada fiyasko
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Ruba (2 yıl önce)
    Tirnakçıdan öğretim görevlisi olursa,kısa sürede nasil zengin olunur bölümüde açarlarsa şaşmayın
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ruba (2 yıl önce)
    Hanim efendi kendi keyfince,eşi nerde ne kaparım havasında.Bu ülkede adalet nerede.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Kaan44 (2 yıl önce)
    Rektörlük seçimi yaklaşıyor. Yeni rektörün mevcut üniversitenin hatalarını düzeltecek yetenekte biri olmasını diliyorum.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Barodan (2 yıl önce)
    Kendisini bakan falan sanıyor yalnız. İşte o köyü. Twitter hesabından giden Tarım bakanına teşekkür gelene de hoşgeldin mesajı yayınlamış. İfade biçimi çok komik. Akşam akşam güldürdü beni kendileri.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Yakında Ukrayna-Rusya Savaşına arabuluculuk etmeye çalışabilir. Adam ne olduğunu anlamadan bi foto, açıklamaya "Rusya başkanı Putin ile üniversitesimizin gelişimi için istişarelerde bulunduk. Projelerimiz ve ortak calismalarimiz hakkinda karşılıklı görüşlerimizi sunduk."
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Gerçekçi (2 yıl önce)
    Onca yaşanan usulsüzlükler karşısında neden kimse el atmıyor en ufak şeylerde denetleme olunuyor esnafa yahut başka yerlerde en usulsüz şeylerde hemen devlet el atar şimdi neden atilmiyor Aysun bay Karabulut oznur caligin kardeşi bunu herkes biliyor devlet biliyor halk bir şey yapamazken devlet neden yapmıyor yoksa kendi atadığı kişileri bunlar bizden biz kovarsak bizim yaptiklarimizda mi ortaya çıkar diyor acaba
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Bülent (2 yıl önce)
    Hakikaten artık bu kadına kocasına bu üniversiteye dair diyecek kelime dahi bulamıyorum. Allah ım bunlar nasıl insanlar. Bütün Türkiye'de konuşulur hale gelmişler. Birçok ulusal gazete , blog siteleri yazıyor. Ekşi sözlük, Uludağ sözlüğe kadar bunlarla ilgili yazılar vaer . Yav hiç kimse görmüyor bu kadının yaptıklarını. Kadının en son 9 şubat tarihinde Fırat Üniversitesi rektörünün üniversiteye geldiği tarihte üniversiteye uğradıgı konuşuluyor bir rektör nasıl oluyor da 2 3 ayda bir üniversiteye uğrar bu nasıl iştir ey Allah ım. Hele geçen instagramında bir konuşma paylaşmış aklım yemin ediyorum ki almıyor. Karlar içindeki Malatya dan geldim diyor Malatya da kar var da biz mi göremiyoruz Malatya yı en son ocak ayındaki karlar içindeki hali ile sanıyor galiba tabi uğramadığı için hiç. Ve asıl facia da Erzurum ve Ağrı için Güneydoğu Anadolu Bölgesinde diyor koskoca prof rektör olmuş biri Doğunun en ucundaki Erzurum ve Ağrı için nasıl Güneydoğu Bölgesi ifadesini kullanabilir yemin ederimki çıldırmamak elde değil ve bu paylaşmış olduğu video hala ınstagramda duruyor hiç mi kimse demiyor bu kadına ablacım bu bir facia felaket kaldır şunu. Bu kadın da prof olmuş ya Heeey Allah ım hey onu geçiyorum bu nasıl bir ünversite mezunu ... Peki bu Ezgi diye bahsettiğiniz elemana ne demeli. Yav bu ablamızın bir konuşmasını gördüm daha kendisi doğru düzgün konuşamıyor bile bu nasıl ders verecek bunun ne eğitimi var ki bu ders verecek üstelik bir sağlık bölümünde bunlar yemin ederim ki çıldırmış olmalı artık Yemin ederim bu kadarına da pes artık. Filmlerde olsa inanmam . Midem bulanıyor var ya öyle böyle değil Allah tez zamanda hesabını sorsun inş bunların..
    %93
    %7
    Yanıtla
  • ferda (2 yıl önce)
    Bu kadar üniversite mezunu alanında uzman kişi varken bu ne rahatlık? Yargı neden devreye girmiyor?
    %92
    %8
    Yanıtla
  • KEVSER (2 yıl önce)
    Malatyanın her sektöründe işler bu şekilde ilerliyor ne yazıkki hastanesinden belediyesine üniversitesinden bütün devlet kurumlarında iş alım süreçleri bu şekilde.Bu duruma asla el atan yok YÖK ede bu ülkenin diğer adli mercilerine de yazıklar olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • bilirkisi (2 yıl önce)
    malatyahaber.com u 15 senedir takip ederim. boyle habercilik gucu gormedim. helal olsun. tebrik ederim.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Haber yapılıyor ama,hersey aynı şekilde devam ediyor:)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hacı (2 yıl önce)
    demografik yapı ve saglık ders içeriği:Bu ders; Demografiye giriş, kavramlar ve yöntemler,Nüfus büyüklüğü, yoğunluğu ve dağılımı,Nüfusun yaş ve cinsiyet yapısı,Nüfusun medeni durum ve özürlülük yapısı,Nüfusun öğrenim durumu,Nüfusun ekonomik faaliyet bakımından durumu,Nüfus artışı ve nüfus politikaları,Doğurganlık ve doğurganlığı etkileyen faktörler,Ölümlülük ve ölümleri etkileyen faktörler,Evlenmeler ve boşanmalar,Anne ve Çocuk sağlığı,Göç ve Kentleşme,Nüfus, beslenme ve sağlık arasındaki ilişki,Türkiye’nin demografik dönüşümü; konularını içermektedir. simdi yaşlılarda tırnak bakımı uzmanlık alanı olan birine bu ders nasıl verilebilir ve alakası nedir bu dersle..
    %92
    %8
    Yanıtla
  • hacı (2 yıl önce)
    nasıl vicdanınız elveriyor bir kuaföre bu dersi vermek ,hadi bu ögrencileri gectik diyelim yazık degilmi türlü külfetlerle cocuklarının egitimi için sizlere menat eden bu anne ve babalara dolayısıyla bu vatana ihanet değilmi..ne anlatacak bu derste cok merak ediyorum..yazık
    %93
    %7
    Yanıtla
  • mhmt (2 yıl önce)
    yaşlıların hiç bir sorunu yok tek sıkıntıları tırnak bakımı çünkü hepsi podyuma çıkacak
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Gerçek ten çıldırmamak elden değil aklım almıyor.İnsanlar yıllar ca okunsunlar temizliğe bile giremezken temizliğe giren işçi iki yıllık trırı vırı bölüm okusun hoca olsun insan yetiş dir sin.Ama suç Onlarda değil suç bizde verdikçe verdik.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Aylardır yazılıyor çiziliyor gram utanma var mı sonuc olarak bırsey olacagınıda düşünmüyorum
    %97
    %3
    Yanıtla
  • öneri (2 yıl önce)
    Vallahi hergün yeni bir skandal okumaktan bana gına geldi de bu rektör ve avanesine bir şey :( olmadı. yök yok mu? , Utanmazlar nasıl olur da "tırnakçı"'ya ders bile verdirirler. Aynı çatı altındaki hocalar nasıl içlerine sindiriyorlar. Mesela Kariyer planlaması dersi veren Dr. öğretim görevlisi, Temel Kimya dersi veren Profesör acaba aynı çuvalda olmaktan keyif alıyorlar mı?
    %94
    %6
    Yanıtla
  • M Kurtul (2 yıl önce)
    Güzel sanatlar fakültesini okuyoruz. İkili öğretim öğrencileriyiz. derslerimizin hepsi gündüz ama ikinci öğretim harcı veriyoruz. ama hocalar ikinci öğretim de ders yaptık diyorlar ve yüksek maaş alıyorlar. Madem gündüz geliyoruz gündüz parası alın diyoruz. Bölüm yok diyor.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • erdal (2 yıl önce)
    Bu ismi geçen şahıs AK ( artık büyük harfle yazılıyor ya birşeyleri örtmeye çalışan kişiler )partide görev yapan kişinin neyi oluyor isim benzerliği mi yoksa..çiftliği mi oldu ya malatya ayıptır inşallah bir bağlantısı yoktur
    Editörün Notu: Sadece soyadı benzerliği..
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Talip D. (2 yıl önce)
    * Toplam 207 Üniversite Rektöründen 70 inin hiç uluslararası makalesinin olmadığı ve makalesi olanlardan 65 inin makalesine hiç atıf yapılmadığı bir ülkede, * TÜBİTAK Başkanlığına bir veterinerin atandığı bir ülkede, * Dünyada ilk 500 üniversite içersinde hiçbir üniversitesinin olmadığı bir ülkede, * 70 Hukuk fakültesi içersinde 17 sinin dekanının hukukçu olmadığı bir ülkede, * İstanbul’da E 5 yolunun kenarında, eskide dershane olarak kullanılan binaların kampüsü, spor alanlarının, yurtlarının ve laboratuvarı olmayan onlarca üniversite haline getirildiği bir ülkede, * Bir mühendisin Milli Eğitim Bakanı olarak atandığı bir ülkede, Bir kişinin üniversiteye de temizlik işçisi olarak alınıp, memur daha sonra öğretim görevilisi yapılıp ders verdirilmesi de gayet normaldir. Şaşılacak bir durum yok.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Halaybaşı (2 yıl önce)
    Davul zurna halay halk oyunları konularinda uzmanım acaba bu bölümlerle ilgili üniversitede hoca lazım olurmu
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Münire (2 yıl önce)
    Nobel ödülünü bilem alırlar
    %85
    %15
    Yanıtla
  • alp (2 yıl önce)
    Bu olayları ve usulsüzlükleri görüp ses çıkarmayanlara yazıklar olsun. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) at gözlüğü takmış kör
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Alper (2 yıl önce)
    Adamlar parti olarak bir güzel kendilerini harcıyorlar. Hatta parti politikası olarak bunu bile bile yapsalar dahi bu kadar iyi başaramazlardı. Türk ve İslam tarihinde liyakatsızlığın zirve yaptığı bir başka dönem yaşanmamıştı.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Mehmet4420 (2 yıl önce)
    İnsanı üzen tek şey egitim seviyesinin bu kadar düşürülecek olması. Yazık bu tirnakcinin ogrencilerine. Ne biliyor ki ne öğretecek.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Süleyman Demir (2 yıl önce)
    Arkası yarın da bugün: Tırnakçı hanım, yasal olarak maaş karşılığı 12 saat mecburi ders yükünü doldurmak zorunda. Dolayısı ile ders verilmesi gerek, buraya kadar işler doğal mecreasında. Doğal olmayan tırnakçının öğretim elemanı yapılması. Ne de olsa devletin malı deniz. Bu hanımın verdiği derslerden nasıl verim alınacak, kim ne öğrenecek? Hanım muhtemelen internetten diğer üniversitelerdeki öğretim elemanlarının slaytlarını indirmiştir, o slaytları açacak ve öğrenciye birebir okuyacaktır (anlatmayacak çünkü kendisi de bilmiyor). Anlatacağı ders için herhangi bir kitabı kaynak olarak kullanmayacaktır. Öğrenciden soru almayacak, daha dersin başında öğrencileri azarlayarak sindirecek ve notla korkutacaktır. Eeee bilgisizden hoca olursa ceremesini öğrenciler çeker. Rektöre hanım ve eşleri beyfendi bu arada Ağrı Kış Festivali' nden Ankara' ya intikal etmiş, bahar festivali yapacak bir yere gitmek için teklifleri bekliyordur.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • mesut (2 yıl önce)
    Yarın da Ameliyata girer. Bir Başka günde yeni rektörümüz olur. Şaşırmam.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Aslı (2 yıl önce)
    Bu kadın öğretim görevlisi oldu ya, bülent ersoy doğum yaptı derlerse vallahi inanırım artık. Yav bi üniversite bu kadar usulsüz atama olur mu? Ömer efendisi ayrı ezgisi ayrı.
    %92
    %8
    Yanıtla