SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTÜSEM'e, İnsansız Hava Aracı Eğitim Kuruluşu Yetki Belgesi Verildi

MTÜSEM'e, İnsansız Hava Aracı Eğitim Kuruluşu Yetki Belgesi Verildi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Sivil Havacılık alanına katkılarına devam ediyor. Bünyesinde Sivil Havacılık Yüksekokulunda Havacılık Yönetimi Bölümü, Akçadağ Meslek Yüksekokulunda   Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı ve Yeşilyurt Meslek Yüksekokulunda İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Programları bulunuyordu.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MTÜSEM), Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından verilen, “İHA-0 ve İHA-1 Ticari Sınıfında İnsansız Hava Aracı Eğitim Kuruluşu Yetki Belgesi” ni almaya hak kazandı. 

Daha önce SHGM Yetkili Yer Hizmetleri Eğitim Kuruluşu olan Sürekli Eğitim Merkezi bu yetkilendirme ile birlikte bünyesinde, eğitim verme lisansı olan akademisyenler tarafından Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü talimatına uygun olarak İHA-0 ve İHA-1 insansız hava araçları eğitim sertifikası da verilebilecek.

Sürekli Eğitim Merkezi tarafından alınan bu yetki Malatya’da ilk ve tek olma özelliği taşıyor. Bu yetkiyle Malatya ve bölgede yaşayan, insansız hava araçlarına ilgi duyan ve ticari olarak kullanmak isteyen herkes bu eğitimden yararlanabilecek.

Teorik ve pratik olmak üzere iki şekilde gerçekleştirilecek İnsansız Hava Aracı Eğitimlerinde; İHA-0 için en az 12 yaşında olmak, İHA-1 için de en az 15 yaşında olmak şartı bulunuyor. Eğitimlerle birlikte İHA-0 ve İHA-1 Ticari Sınıfında İnsansız Hava Aracı Eğitimi alan pilotların; profesyonel yaşamda mesleki gelişmelerini desteklenmesi, İHA ile yürütülecek uçuş operasyonları için gerekli olan resmi İHA Pilotu Sertifikası (Ehliyeti)’ne sahip olmaları, İHA ile ilgili teorik ve pratik eğitimler ile temel havacılık bilgilerine sahip olmaları, İHA-0 ve İHA-1 kategorideki İHA uçuş operasyonu sırasında gereklilikler ve süreç hakkında bilgi sahibi olmaları, Uçuş Simülatörü ve İHA’lar ile yapılacak pratik uygulamalar ile de katılımcılara İHA uçuş deneyimi kazandırılması amaçlanıyor.

İHA talimatında, İHA-0 (azami kalkış ağırlığı 500 gr (dahil)-4 kg. aralığında olan İHA’lar) ve İHA 1 (azami kalkış ağırlığı 4 kg. (dahil)-25 kg aralığında olan İHA’lar) kategorisindeki hava araçlarını ticari amaçla kullanacak pilotların, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş Uçuş Eğitim Organizasyonları tarafından verilen eğitimleri tamamlayarak ilgili sertifikaya sahip olması gerekliliği belirtiliyor.

Sürekli Eğitim Merkezi (MTÜSEM) tarafından açılacak eğitimlere ilişkin kontenjan, tarih ve diğer gerekli bilgilere ulaşmak ve kurs kayıt işlemleri için https://mtusem.ozal.edu.tr adresinin ziyaret edilmesi gerekiyor.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Orhan (4 ay önce)
    Ya Malatya'da sıradan yapılan bir iş bu zaten. Yıllardır ücretli özel firmalarca yapılan bir iş. Üniversite çok büyük bir iş başarmamış. Akademik anlamda üniversiteyi üst sıralara taşıyın. Bırakın sizde kurumlarla protokol imzalamayı.
    %23
    %77
    Yanıtla