SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTÜ'ye Sıfır Atık Belgesi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi  (MTÜ) ‘sıfır atık yönetim sistemi'ni kurarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca verilen ‘Sıfır Atık Belgesi'ni aldı. Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, “Daha iyi ve sağlıklı yaşamak için doğanın ve çevrenin korunması önceliktir” dedi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi, hammadde ve doğal kaynakların etkin yönetimi ile sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda atık yönetimi süreçlerinde çevre ve insan sağlığının ve tüm kaynakların korunması amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında  ‘Sıfır Atık Belgesi'ni aldı.

MTÜ Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, “Daha iyi ve sağlıklı yaşamak için doğanın ve çevrenin korunması önceliktir.  5 Haziran Dünya Çevre Günü öncesinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında  ‘Sıfır Atık Belgesi’ni üniversitemizin kuruluşunun ikinci yılında aldık. Covid-19 salgını ile mücadele döneminde ve bu süreç sonrasında çevre ve doğanın korunmasını hayati önem taşıdığı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Önümüzdeki süreçte salgınlarla mücadele etmenin en önemli başlangıç noktası çevrenin ve doğanın korunması olacaktır. Sıfır Atık Yönetmeliği Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin tüm yerleşke ve birimlerinde taviz verilmeden yerine getirilecektir.” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Sıfır Atık Yönetmeliğini kapsamında ‘Sıfır atık yönetim sistemi’ kurulan MTÜ ve bağlı birimlerinde uygulamalar başlatıldı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız