SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTÜ Senatosu'nun Tıp Fakültesi Kararına Siyasi Destek

0
Güncellendi - 2019-02-27 17:27:34
MTÜ Senatosu'nun Tıp Fakültesi Kararına Siyasi Destek
A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında TBMM’de kabul edilen bir kanunla kurulan Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörlüğü’nün, üniversitenin akademik nitelik ve kapsamının geliştirilmesi için tematik bir tıp fakültesi kurulması konusundaki senato kararına siyasilerden tam destek geldi.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin tıp fakültesi hastanesi olarak konumlandırılmasını da öngören proje hakkında görüşlerini açıklayan AKP Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkçi, Hakan Kahtalı ve Ahmet Çakır ile Battalgazi Belediye Başkanı ve AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, Malatya’nın büyükşehir niteliğine vurgu yaparak, büyüyen ve gelişen bir kentin standart eğitim ve sağlık hizmetleri ile yetinemeyeceğini vurguladı ve yeni tıp fakültesinin kurulması için her tür desteği vereceklerini açıkladılar.

Konuya ilişkin olarak sorularımızı cevaplandıran siyasiler,  İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin başta karaciğer nakli olmak üzere birçok alanda Türkiye ve uluslararası ölçekte başarılara imza attığını hatırlatarak, “Ancak, tıp eğitimi alanında yeni ve yenilikçi eğitim modellerini, ayrıca geleneksel tedavi yöntemlerini bilimsel ve kurumsal bir disiplin içinde yürütecek tematik bir tıp fakültesinin kurulması Malatya ve bölge illerine büyük fayda sağlayacaktır” görüşüne yer verdiler.

Milletvekilleri, bu konuda Malatya kamuoyunda oluşacak talep ve kanaatlere tam destek vereceklerini ifade ettiler.

SİYASİLER NE DİYOR?

Bülent Tüfenkçi: Yeni tıp fakültesi daha spesifik alanda eğitim ve sağlık hizmeti verecek şekilde planlanmalı

Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı, AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkçi, Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde tıp fakültesi kurulması ve buna bağlı bir hastanenin olması yönünde kamuoyunda yaygın bir talep oluştuğuna dikkat çekerek, “Ancak bu klasik bir hastaneden farklı olarak daha spesifik bölümlerle hizmet vermek üzere planlanmalıdır.  Örneğin geleneksel tıp veya alternatif tıp tedavileri gibi alanlarda öne çıkacak bir hastane olmalı. Klasik bir hastanenin ötesinde kurgusu olmalıdır yeni tıp fakültesinin” dedi.

Yeni bir tıp fakültesinin Malatya’daki tıp eğitiminin niteliğini, insan kaynaklarını ve sağlık hizmetlerinin kalitesini yükselteceğine dikkat çeken Bülent Tüfenkçi, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin tıp fakültesi hastanesine dönüştürülmesi konusunda ise şöyle konuştu:

“Turgut Özal Üniversitesi’ne bağlı tıp fakültesi kurulunca Devlet hastanesinin bağlanmasından ziyade bana göre yeni bir hastane yapılmalı. Devlet hastanesinin eğitim araştırma özelliği kaldırılır Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde kurulacak tıp fakültesine bağlanır. Böylece Malatya’ya yeni bir hastane daha kazandırılmış olur. Yeni bir hastane yapılırsa hocalarımızın en başından bahsettiğimiz spesifik branşlarda hizmet vermesi planlanabilir” dedi.

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi, Battalgazi’ye yapılacak 300 yataklı devlet hastanesinin de tıp fakültesi hastanesi olarak planlanabileceğini vurguladı.

Hakan Kahtalı: Malatya’ya ikinci bir tıp fakültesi kurulması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz

 AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı da, Turgut Özal Üniversitesi’nin tıp fakültesi kurulması ve Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin tıp fakültesi hastanesi olarak üniversiteye bağlanması konusundaki girişimine tam destek verdi.

Hakan Kahtalı, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde kurulacak bir tıp fakültesine bağlanabileceğini belirterek “ Malatya’mız gerçekten Turgut Özal Tıp Merkezi olsun diğer hastaneleri olsun bölgede ciddi bir sağlık merkezi konumunda. Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bağlanmasıyla tıp alanında daha nitelikli hizmet verecek doktorlar yetişmiş olacak veya nitelikli uzmanların tıpta akademik eğitimlerini sürdürmeleri için yeni fırsatlar sunmuş olacaktır” dedi

Yerel seçimlerden sonra bu konudaki çalışmaları hızlandıracaklarını ifade eden AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, “Malatya’mıza ikinci bir tıp fakültesinin kazandırılması için çalışmalarımızı Malatya kamuoyunun talepleri doğrultusunda yürüteceğiz. Üzerimize düşen sorumluluk ne ise yerine getireceğiz” şeklinde konuştu.

Ahmet Çakır: Yeni tıp fakültesi nitelikli tıp hekimlerimizin başka illere gitmesini engelleyecektir

AKP Malatya Milletvekili ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Ahmet Çakır, Malatya’ya zaten yeni bir devlet hastanesi yapılacağını hatırlatarak, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde kurulacak yeni tıp fakültesi hastanesi olarak düzenlenmesinin sağlık hizmetlerinde ve eğitim kalitesinde çıtayı yükselteceğini söyledi.  Çakır, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kontenjanlarının dolması nedeniyle bazı tıp hekimlerinin ve akademisyenlerin başka üniversitelere, başka illere gitmek zorunda kaldıklarını hatırlatarak, “Yeni tıp fakültesi bu hocalarımızın Malatya’da kalmasına vesile olacaktır” dedi.

“Başka illerde Malatya’dan giden doktorlara rastlıyoruz”

Konuya ilişkin olarak  Ahmet Çakır, “Malatya’ya zaten bir devlet hastanesi yapılacak. Mevcuttaki eğitim ve araştırma hastanemizin Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde kurulacak bir tıp fakültesine bağlanması Malatya’nın sağlık alanındaki çıtasını daha da yükseltecektir.  Bir kere uzman doktorlar, burada kalmıyor. Örneğin ben geçen gün Tokat’ta denk geldim. Doktor Malatya’dan gitmiş. Tıp alanındaki çalışmalarını ve eğitimin sürdürmek isteyenler Malatya’da kalamıyordu.  Nitelikli hekimlerimizi burada tutmak için tıp fakültesine ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

Turgut Özal Tıp Merkezi’nin karaciğer ve ilik naklinde oldukça başarılı bir grafikle dünya çapında bir merkez olduğunu vurgulayan AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, “Şimdi başka alanlarda da Malatya’yı sağlık üssü haline getirmemiz için yeni ve özgün bir yapılanması olan bir tıp fakültesine ihtiyacımız var. Biz Malatya kamuoyunun bu konudaki talepleri doğrultusunda girişimlerimizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Gürkan: Malatya’mızın geleceği açısından çok önemli

AKP Battalgazi Belediye Başkanı ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan ise konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde kurulacak bir tıp fakültesine bağlanması taraftarı olduğunu belirtti.

Bağlanması durumunda Malatya’nın geleceği açısından önemli ve güzel bir gelişme olacağını ifade eden Başkan Gürkan, Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi durumunda elinden gelen desteği vereceğini belirterek şunları söyledi:

“Turgut Özal Üniversitesi’nin mevcut kampusunun yerinde kalması şartıyla Malatya Eğitim ve Araştırma hastanesinin yeni üniversiteye tıp merkezi olarak bağlanması taraftarıyım. Bu vesile ile Malatya’mızda iki tane üniversite iki tane tıp fakültesinin olması Malatya’mızın geleceği için güzel olur. Biz büyükşehir belediye başkanı seçilmemiz durumunda elimizden gelen bütün desteği vermeye hazırız.”

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • ali ekber (5 yıl önce)
    çok merak ediyorum hali hazırda malatyanın bir üniversitesi bir tıp fakültesi ve hastanesi varken bu üniversite niye bölündü şahsi çıkarlar içinmi yada gerçekten malatyaya birşeyler yapmak içinmi diye soruyorum kendi kendime ama düşündüğümde aklıma şu geliyor kayseri malatyanın 2 katı büyüklüğünde 1 üniversite var, diyarbakır malatyanın en az 2 katı büyüklüğünde 1 üniversite var, Gaziantep Malatyanın 2-3 katı büyüklüğünde 1 üniversştesi var ve bundan yola çıkarak diyorumki onların bunu düşünecek ikinci üniversiteyi açtıracak hiçmi milletvekilleri yok yada vekillerde rektör olmak için uğraşan hiçmi iki kardeş yok 4 vekil birleşmiş bir kişinin ağzına bakıyor şunu demiyorlar malatyada bir tıp fakültesi var destek olalım daha iyi yerlere taşıyalım her türlü desteği yapalımki büyük projelere imza atılsın ama malatyayı malatyalıyı düşünen hiçbir siyasi yok malatyalının şuanda vekil anlamında tek umudu var oda Fendoğlu ablayla bacıyla eline tesbihini alıp kosga kosga gezen veklillerleden birşey olmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • sinan (5 yıl önce)
    yok yok itiraz etme!! bu senin anladığın gibi bir şey değil, iyi bir şey bu; senin dünya görüşün bunu algılayamaz bu öyle küçük matematik hesabıyla minibüs parasıyla izah edilecek bir olay değil adnan menderes zamaninda yapilan ve o zamana gore oldukca genis yaptirdigi icin ucak mi indirecek sorusuna maruz kalan, gülen alay eden insanlar varmış, şimdi gerçeği gören insanlar ne akıllı adammış geleceği görmüş diyorlar bu güzel eyleme itiraz etme senin, benim, şehrimizin faydasına bir şey bu, belki fark edemedin ama istanbul, ankarada toplamda kaçtane tıp fakültesi var biliyormusunuz yaklaşık 50 adet tıp fakültesi var bunun yapılması şehre artı bir değer lütfen destek olalım zaten battalgazi devlet hastahanesi yapılıyor yeri duruyor ihalesi yapıldı denildi
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (5 yıl önce)
    en başta eski yerine battalgazi devlet hastanesi yapılıp hizmete açılmalı vatandaş perişan çöşnük. inderesi ndeki emekli bir vatandaş 1500 tl maaş alıyor eğitim araştırmaya gitmesi için 2 minübüsle gitmek zorunda 2 .de geliş eder 8 tl anlatabiliyormuyum herkezin parası yok sayın vekiller
    0
    0
    Yanıtla
  • TURGUT (5 yıl önce)
    Yerinde ve harika bir girişim. Bence bu fakültenin her türlü sporcu sakatlığına müdahale edebilecek, ameliyatları yapabilecek donanımda bir hüviyete de sahip olması lazım. Malatyaspor ve diğer takımlarımızın futbolcularının başka kentlere gitmeleri de önlenmiş olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı Dr. (5 yıl önce)
    Önümüzde Eskişehir örneği var bir büyük şehirde iki tıp fakültesi olabilir. Bunlar kendi aralarında bilimsel bir rekabet içinde olursa sonuç hizmet çeşitliliğinin ve kalitesinin artmasıyla sonuçlanabilir. Ama bir de işin öteki yüzü var ; bu yeni açılacak üniversite kadro istismarı ve yarışına girerse sonuç hüsran olur. Amaç yeni ve nitelikli akademisyenleri çekmek , burada nitelikli uzman yetiştirmek, şehrin başka sağlık konularında (örnek TÖTM karaciğer nakil ünitesi gibi) ülke genelinde bir merkeze dönüşmesi olmalıdır. Sadece yeni kadroların sadece belli insanlara verilmesi, akademik yandaşlık şehrimize hiçbir şey kazandırmaz aksine kaybettirir. İlimize kazandırılacak yeni tıp fakültesinin hayırlara vesile olmasını, faydalı kazanımlar getirmesini, ilimizi bir adım daha ileri götürmesini temenni eder, karar vericilerin kadrolaşma konusunda adil ve yeni beyin takımı kazadırıcı nitelikte davranmalarını isterim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hocam eskisehir de osman gazi üniversitesinde tıp ve araştırma hastanesi var sadece anadolu da yok
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA LI (5 yıl önce)
    Hakan Kahtalı diyordu seçimden sonra hastane hızlandırılacak, yani seçimi kaybederlerse Malatya ya hizmet yapılmayacak mı yoksa bunlar seçim için söylenen sözlerimi
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (5 yıl önce)
    açılmasın diye uğraşanlar varmış malasef
    0
    0
    Yanıtla
  • osman (5 yıl önce)
    Bazı Malatya ileri gelenleri Beştepe düzeyinde MTÜ tıp fakültesinin açılmasını engellemişler
    0
    0
    Yanıtla