SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTÜ'ye Tıp Fakültesi Kuruldu

0
Güncellendi - 2020-06-17 20:42:11
MTÜ'ye Tıp Fakültesi Kuruldu
A- A+ PAYLAŞ

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile  Malatya Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi kuruldu.

Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile yayımlanan karara göre, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kurulması kararlaştırıldı. Mart 2020’de ise yine Cumhurbaşkanlığı kararı ile Malatya Turgut Özal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulmuştu.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, “Malatya Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi kurulması teklifimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleri ile YÖK Başkanımız Sayın Yekta Saraç ve YÖK Üyelerinin destekleri kuruldu. Malatya Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde Mart 2020’de yine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleri ile Sağlık Bilimleri Fakültesi, YÖK Başkanımız ve değerli YÖK üyelerimizin destekleri ile Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu kurulmuştu. Sağlık alanında şuanda 3 akademik birimimiz bulunuyor.

Sağlık alanında Malatya’ya ve bölgemize hem eğitim, hem de sağlık hizmetleri konusunda yeni bir sayfa açıldı. Ülkemize ve Malatya’mıza hayırlı olsun.Üniversitemizin kuruluşunu gerçekleştiren ve desteklerini her zaman veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a üniversitemiz adına teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum.  Tıp Fakültemiz ülkemize ve Malatya’mıza hayırlı olsun” dedi.

Bu arada, Tıp Fakültesinin kurulması ile birlikte MTÜ bünyesindeki fakülte sayısı 7’ye  yükseldi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

49 yorum yapılmış

  • Bedriye (4 yıl önce)
    yeni açılan tıp fakültesinin adresi tam olarak neresi bilen var mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmets (4 yıl önce)
    emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. siz içimizdeki malatya düşmanı dışardan gelmelerin söylemlerine bakmayın. en çok hizmeti elazığdan gelenler kullanıyor ama yine de çoğunlukla düşmanlar utanmadan lakap takmışlar malatyalılara biz söyleyince de zorlarına gidiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Malatya için çok önemli bir karar. Emeği geçenlere tebrikler.
    0
    0
    Yanıtla
  • yks (4 yıl önce)
    bu yıl eğitime başlanır mı sizce? tercih listeme yazabilir miyim
    0
    0
    Yanıtla
  • Porgalı (4 yıl önce)yks isimli kullanıcı yorumuna
    Yksli kardeş. Hele bir sınavına gir. Puanlar açıklansın. Şimdilik düşünme böyle şeyleri. Derslerine odaklan.
    0
    0
    Yanıtla
  • haklısınız...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Şeker lojman ve seker ortaokulu alanına tıp fakultesi yapılmalıdır böylece eğitim ve araştırma Hastanesi'nin adida Turgut Özal üniversitesi tıp fakültesi hastanesi olarak değiştirilmelidir.keske o alana itfaiye yapılmasa daha iyi olurdu diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • saçma bir fikir. siz araç kullanmıyorsunuz oralardaki trafikten haberiniz yok sanırım. yeşlyurt tarafı altyapı olarak bu tip şeylere doydu. battalgazi tarafında atıl bir sürü alan var zaten.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı Dr. (4 yıl önce)
    Malatya’mıza hayırlı olsun. Çok değerli bir gelişme niye mi? 1-Turgut Özal Türkiye’nin marka değeri en yüksek liderlerinin başında gelir. Böyle bir ismin verildiği üniversitenin hak ettiği gelişim ivmesini yakalayabilmesi için çarpan etkisi çok yüksek olan TIP FAKÜLTESİNE ihtiyacı vardır.Bu başarılmıştır. 2-Eskişehir bir bozkır ilidir 2 Tıp Fakültesi vardır, Konya, Gaziantep, Kayseri yine öyle Malatya’nın bu illerden ne eksiği vardır bu illerle rekabet etmek için sağlık kenti Malatya markası geliştirilmelidir. Organ naklinde markayız Turgut Özal Tıp Fakültesi de iç dinamiği ile sağlıkta uzmanlığı ilke söz sahibi olacak bir alan mutlaka yaratacaktır. 3-Malatya dışında birçok ile dağılmış çok sayıda akademisyen vardır ve bu akademisyenler seve seve memleketlerine gelecektir. Sırf İnönü Üniversitesinden bile o veya bu sebeple küstürülmüş Pasifize edilmiş doçent , profesör blok olarak bu yeni üniversiteye geçecektir. Rekabet kaliteyi getirir ilim yolunda yarışan iki tıp fakültesi kent için iyidir. 4- Birçok gence yeni bir istihdam alanı yaratılacaktır. 5- Emin olun bu tıp fakültesinde okuyanların en az % 80 i Malatya’nın çocukları olacaklardır. Kendi evlerinde ailelerinin yanında daha düşük maliyetle kaliteli bir eğitim alacaklardır . 6- Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi tabela eğitim araştırma hastanesi olmaktan kurtulup gerçek ve verimli pozisyona kavuşacaktır. 7- Bu gelişmeden sonra Malatya EAH çevresindeki rezerv alanlar mutlaka korunmalıdır. Örneğin yakın zamanda Yeşilyurt Belediyesinin eski SSK hastanesi yerini (ki bu arsa imar planında SAĞLIK TESİS ALANI dır) belediye hizmet binası yapma yanlışından dönülmelidir. Her yere Belediye Hizmet binası yapılır ama her yere hele de ileride böylesine önemli bir Tıp Fakültesinin ihtiyacı olabilecek (ileride Diş Hekimliği ekleyecekseniz, yeni Onkoloji , göğüs hastalıkları veya ek hizmet binası yapacaksanız nereye yapacaksınız?) yer murdar edilmemelidir. Şeker Fabrikası alanından geri kalan alanlar olası rezerv sağlık tesis alanı olarak imar planına işlenmelidir . Tecrübeyle sabittir Tıp Fakülteleri çok hızlı büyür ve çevresinde yakınında arsa ihtiyacı mutlaka olur. 8- Prof.Dr.Aysun Bay Karabulut’un hakkı verilmelidir.Çok iyi bir iş çıkardı. Memleketine çok yüksek bir katma değer kazandırdı. Vizyonlar bir kurucu rektör olduğunu kanıtladı. Sezar’ın hakkını Sezar’a teslim etmeliyiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kayseri de ikinci bi tıp fakültesi yoktur Kayseri nin nüfusu malatya nın 2 mislidir Gaziantep,Konyanın nüfusu 2 milyon u aşkındır eskişehir konusunda haklısınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Okumaya başladım 2.madde eskişehirde iki tıp fakültesi yazısından sonra okumadım destekli atın biraz eskişehirde 1 tane tıp fakültesi var esogü de ve tıp fakültesi hastanesi yazıhan sağlık ocağı kadar
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Tebrikler 2 senedir kurulan üniversite ne yaptı ne geliştirdi ne yetiştirdi.şimdide tıp fakültesi kuruluyor..gereksiz bir iş
    0
    0
    Yanıtla
  • Berkhan (4 yıl önce)
    Bu kadar işsiz varken ne kadar gereksiz bir iş isyeri fabrika acin istihdam gerekli 1 tane tıp fakultesi var zaten gereksiz .....
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu yorumu yazan Berkhan kimse bunu arabaya bindirp, Kömürhan köprüsünü geçtikten sonra indireceksin Elazığ toprağına bırakıp döneceksin., yürü memleketine diyeceksin. Bu adam Malatyalı filan olamaz.Adamdaki çapa bak Tıp Fakültesinin açılmasına karşı çıkıyor gereksiz diyor.Gereksizin kralı sensin be cahil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Porgalı (4 yıl önce)Suat isimli kullanıcı yorumuna
    Yorumlarda daha kibar davranın lütfen. Ülkedeki doktor ihtiyacı belli. Yıllık 13 bin mezun veriyor. 10 sene sonra bu kadar doktoru ne yapacaksınız acaba? Planlama denen birşey var ve sırf siyasi sebeplerle bu fakülte kuruluyor. Acaba yeterli sayıda öğretim üyesi var mı? Usta çırak ilişkisi ile yetiştilen genç hekimler bu ne kadar donanımlı olacaklar? Bunları planlamak gerek. Yoksa bir cumhurbaşkanı kararı ile memleketi tıp fakültesine boğabilirler. Şunu iyi bilirim bir memlekette bol olan şeyin kalitesi düşer. Her ilde üniversite açtık diye övünenler bir baksın acaba taşrada verilen eğitim ne kadar kaliteli?
    0
    0
    Yanıtla
  • Tebrikler Porgalı ....
    0
    0
    Yanıtla
  • Berkhan (4 yıl önce)Suat isimli kullanıcı yorumuna
    Ben kötu birsey demedim gerçegi söyledim sadece zorunuza gitmesin gereksiz bana gore sivil havacilikta var hani nerde altyapi ucak egitim hiçbirsey yok
    0
    0
    Yanıtla
  • belli ki arkadaş elazığlı
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya 44 (4 yıl önce)
    Melis Hanim olaya birde rekabet olarak baksaniz. Malatya büyükşehir ve cok goc alıyor. Nüfus artti. Insallah bakacaksınız bu fakültede bir cok başarıya imza atacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sıtkı (4 yıl önce)
    Çok sevindirici bir olay, Sayın Rektörü tebrik ediyorum. İnşallah daha uzun süre bu görevde kalarak çok değerli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal' a yakışır bir Üniversite haline getirir
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Kaya (4 yıl önce)
    Tam üniversitenin böğründe Yaygından Pütürgeye teleferik istiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Kaya (4 yıl önce)
    Hokus pokus yaparak, top çoğaltır gibi mitoz bölünme ile üniversiteleri bölerek yeni üniversite kurma uyanıklığının ülkenin akademik hayatına ne katkısı var ? İçi boş , kaba saba, devasa binalar yapıp üniversite tabelası asarak üniversite kurulabileceğini sanan zihniyeti tarihe gömsem sığmaz. Ülkenin geri kalmış illerinin dağ ve tepelerine kampüsler kurarak üniversite enflasyonu oluşturmanın vebalini kime anlatsak? Yapılan ümit sömürücülüğüdür, akademi kurumuna ve öğretim kalitesine yapılmış bir tecavüzdür Ben kendimi yormayayım Prof. ìİlber Ortaylıdan dinleyin https://youtu.be/XSmtd4aES1Y
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet koc (4 yıl önce)
    İkinci bir tıp fakültesi sadece üniversite için değil, bir şehir içinde prestijdir. Erzurum'da da ikinci tıp fakültesi açıldı ve ilk tebrik eden Erzurum Atatürk Üniversitesi rektörü oldu. Elazığlılar Malatya'da ikinci tıp fakültesi açılmasına sitemli bakıyorlar. Adanalılar ikinci tıp fakültesinden dolayı çok mutlular. Malatya' da bu işin keyfini yaşamalı. Çünkü iki yaşındaki bir üniversitenin tıp fakültesinin kuruluş kararını çıkartması başlı başına bir başarıdır. Ortaya çıkan başarıyı da tebrik ve takdir etmek lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ümit Coşkun (4 yıl önce)
    Malatya'ya kendi seviyesinde olan illerden farklı olarak gelen ilk ciddi hizmet diyebiliriz. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Vekillerimiz Malatyalılar hiç yardım etmiyorlar ama Allah var bu sağlık alanında Malatya'ya birçok şey kazandırdılar. Buna şükür
    0
    0
    Yanıtla
  • maske tak (4 yıl önce)
    özal ın hayali kalp hastanesi
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet sinan (4 yıl önce)
    Hani vekilin kardeşiydi bir şey yapmaz diyorlardı. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Allah razı olsun hocam herkes keşke görevini hocamız gibi aşkla yapsa. Haddim değil ama işte liyakat budur . Allah gayretinizi arttırsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sadık (4 yıl önce)
    Malatya gibi bir şehre tek tıp fakültesi yetmiyordu. Allah razı olsun. Lütfen adını ağzımaalmakistemiyorum üniversitesinden de hoca alınmasın. Taşımalı eğitim iyidir. THY de iş yapar.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet ö (4 yıl önce)
    hekimhandan pötürgeye tüp geçit olsun istiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • adıyamanlı (4 yıl önce)mehmet ö isimli kullanıcı yorumuna
    Oda olur inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet alan (4 yıl önce)
    Yeni kurulan Turgut Özal Tıp Fakültesi hayırlı olsun inşallah. Acaba bu önümüzdeki eğitim-öğretim yılında öğrenci alınacak mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • TURGUT ÖZMÜŞ. (4 yıl önce)
    Malatyamıza ,hayırlı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (4 yıl önce)
    Bence Tıbbi sekreter - Biyomedikal - vb önemli bölümlerinde olması hem ilimiz hem de ülkemiz için çok iyi olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (4 yıl önce)
    Komedi ama dramatik komedi...
    0
    0
    Yanıtla
  • Anlatinda bizde gülelim.Neyi komedi çok merak ettim..
    0
    0
    Yanıtla
  • Saim yilmazer (4 yıl önce)
    Tıp fakültesinin kurulması, memnuniyet verici. Emeği geçenleri kutluyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    Acele alınmış bir karar. Tıp fakültesi şimdi yeni kurulan bu üniversitesinin tüm kaynaklarını yiyecek. Keşke 7-8 yıl sonra kurulsaydı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet YALVAÇ (4 yıl önce)
    Hayırlı olsun İnşALLAHU TEALA
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahap gülezgin (4 yıl önce)
    balımız burnumuzdan akar ya... tıp fakültesi anlaşılır da eğitim kadrosunu nereden ve hangi şartlarda istihdam edeceksiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaya sevdalı (4 yıl önce)
    Sizin gibi başarılı bir rektör malatya'da İnönü de olmalı.hazırcılık degil tırnaklara yapılan bir iş tebrik ederim
    0
    0
    Yanıtla
  • Y.A.S. (4 yıl önce)
    Malatyamıza kazandırılmış güzel bir hizmet. Emeği olanları tebrik ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (4 yıl önce)
    Bir de şehir hastanesi açılırsa mükemmel olacak çünkü araştırma hastanesi doğudan gelen hastalar ve corona yüzünden dolup taştığı için Malatyalılar yeterli hizmeti alamıyor. Bu konuyu vekillerimizin ivedilikle sayın reisimize iletip şehrimize şehir hastanesini kazandırmasını bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    *Yeni sivil havaalanı yapılmalı. *Hızlı tren projesi uygulamaya konulmalı. *TJK Malatya hipodromu yapılmalı. *Çevre yolları ir an önce tamamlanmalı. *Kentsel dönüşüm çevre yolu altında bulunan mahalleler taştepe, kiltepe vs. uygulanmalı. vs. vs. Yapılacak çok iş var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Vatana millete hayırlı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Yunus Önal (4 yıl önce)
    Malatyamıza hayırlı olsun. Başta sayın Rektörümüze ve tüm Emeği geçenlere teşekkürler. Şehrimizin diğer tarafına yakışır. Sağlık turizminde doğunun merkezi olmalıyız. Bu fakülte ile Malatyamız yeni bir hava alanı ile taçlandırılmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bir tane üniversite hastanesinin olduğu yerde iki tane tıp fakültesinin olması mantıklı bir iş değildir. Bu şekilde yaparak İnönü tıp fakültesinin eğitim niteliğini düşürmüş oluyosunuz. Personel açığını kapatmak isterken niteliksiz doktorlar yetiştirmiş oluyosunuz. Bu kararları kim ne mantıkla veriyor kimse anlamış değil zaten.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet koc (4 yıl önce)Melis isimli kullanıcı yorumuna
    Şimdi size göre; Erzurum'da iki tıp fakültesi olması mantıklı, ama Malatya'da olması mantıksız.öyle mi? Kıskanma ::))
    0
    0
    Yanıtla
  • İstanbul da kaç tıp fakültesi var kalite mi düşüyor saçmalamayın Allah aşkına rekabet her zaman iyi manada iyidir hocamız güzelce tebriğini dile getirmiş, geri kalmanın düşünce mantığı sizin gibiler yüzünden
    0
    0
    Yanıtla
  • Katılıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Melis söyledi yine Melis olan ayla katılıyor.Kendi yorumunuzu teyit ediyorsunuz.Ayri bir isimle.
    0
    0
    Yanıtla