SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

MTÜ'ye, TSE'den 'Üniversiteler Arasında İlk Olma Özelliği Taşıyan' Belge

MTÜ'ye, TSE'den 'Üniversiteler Arasında İlk Olma Özelliği Taşıyan' Belge
A- A+ PAYLAŞ

TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin,  “Malatya Turgut Özal Üniversitesi TS ISO 29993 Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Yönetim Sistemi Belgesini alması üniversiteler arasında ilk olma özelliği taşımaktadır” dedi. Verilen belge, MTÜ’nün Prof. Dr. Recep Bentli rektörlüğündeki yeni yönetiminin Kalite ve Şeffaflığını Türkiye’de ilk belge ile tescil etmiş oldu.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından yapılan çalışmalar sonucunda  üniversiteler arasında Türkiye’de bir ilk olarak, TS ISO 29993 Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Yönetim Sistemi Belgesini almaya hak kazandığı açıklandı. 

Arslantepe Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen belge takdim törenine, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, Malatya TSE Müdürü Eraslan Yılmaz, üniversitenin senato üyeleri, merkez müdürleri ile Sürekli Eğitim ve Araştırmalar Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Cumali Aydoğan ve davetliler katıldılar.  

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin uhdesinde yürütülen süreç neticesinde doğrulanabilir, sertifikalandırılabilir, şeffaf, karşılaştırılabilir ve eğitim modellerinin risk yönetim çerçevesi ile ele alınmasını sağlayan belgenin üniversite de eğitim-öğretim süreçlerinin TSE kalitesiyle sürdürülmesine önemli katkıları olacağı kaydedildi.

-“Türkiye’de üniversiteler arasında ilk olma özelliği taşıyan belge”
Sürekli Eğitim ve Araştırmalar Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Cumali Aydoğan, üniversitenin kalite politikası ve hedefleri doğrultusunda çok önemli bir süreci başarıyla tamamladıklarını ifade ederek şunları söyledi, “Gayeniz ne ise gayretiniz de o yönde oluyor. Sürekli Eğitim Merkezi olarak gayemiz, vermiş olduğumuz eğitim ve hizmetlerin kalitesini arttırarak, üniversitemizin, şehrimizin ve ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmaktır. Bu doğrultuda TSE tarafından verilen TS ISO 29993 Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Yönetim Sistemini tüm süreçlerimizde hayata geçirmiş bulunmaktayız. Türkiye’de üniversiteler arasında ilk olma özelliği taşıyan bu belgelendirme sürecinde desteklerinden dolayı sayın rektörümüz Prof. Dr. Recep Bentli hocamıza, rektör yardımcılarımıza, genel sekreterliğimize, TSE yöneticilerimize, merkez müdürlüklerimize ve kalite koordinatörlüğümüze şükranlarımı sunuyorum.”

-“ TSE kalitesiyle de daha da güçlü hale gelmiştir”
Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Malatya Turgut Özal Üniversitesi olarak vizyonumuzda belirttiğimiz gibi yenilikçi bir üniversite olmak için çabalamaktayız ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr.  Bentli, “Sertifikaların e-devletten sorgulanabilir ve doğrulanabilir bir yapıya kavuşmuş olması kalite yönetimi açısından önem verdiğimiz bir husustu. Merkezimiz, yapmış olduğumuz bu çalışmaları belgelendirmek amacıyla TSE’ye başvuru yaparak TS ISO 29993 Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Yönetim Sistemini hayata geçirmek istemiştir. Öncelikle Yönetim Sisteminin temel eğitimi alınmış ve merkezimizin tüm süreçleri sistemin gerekleri doğrultusunda hazır hale getirilmiştir. TSE tarafından yapılan tetkik neticesinde Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezimiz üniversiteler arasında Türkiye’de bir ilk olarak TS ISO 29993 Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Yönetim Sistemi Belgesini almaya hak kazanmıştır. Böylelikle Malatya Turgut Özal Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezimiz tarafından verilen belgeler TSE kalitesiyle de daha da güçlü hale gelmiştir. Bu süreçte başta Sürekli Eğitim Merkezimiz olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Belge takdimi için misafir ettiğimiz TSE Başkanımız Sayın Mahmut Sami Şahin’e de özellikle teşekkür ediyor, kendilerini üniversitemizde ve şehrimizde ağırlamaktan memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek istiyorum.” İfadelerini kaydetti.

-“Üniversiteler arasında ilk olma özelliği taşımaktadır”
TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin ise konuşmasında TSE’nin Türkiye’nin milli bir standardizasyon kuruluşu olduğunu belirtip, kanunlardan aldıkları yetki ile Türkiye’de iş dünyasını, sanayiciyi ve kamu kuruluşlarını ihtiyacı olan standartlar konusunda yetkin hale getirmek için faaliyetler yürütmekte olduğunu ifade ederek, “TSE’nin Türkiye’nin en köklü kuruluşlarından biridir. Yaklaşık 2700 çalışanımız ve laboratuvarlarımız ile Türkiye’nin her bölgesinde 180 farklı alanda faaliyetlerimizi yürütmekteyiz. Yapmış olduğumuz standardizasyon faaliyetleri ile iş dünyamızın ve ticaretimizin uluslararası standartlara adapte olmasını da sağlıyoruz.  Üniversiteler ile de iş birliğini geliştirmek için her fırsatta gayret gösteriyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren, akademik bilgi ve tecrübenin iş dünyasına aktarılmasında faaliyetlerimiz sürdürmekteyiz. Bu bağlamda YÖK Başkanımız ile gerekli görüşmeler yapıp protokol aşamasına gelmiş bulunmaktayız. Malatya Turgut Özal Üniversitesi TS ISO 29993 Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Yönetim Sistemi Belgesini alması üniversiteler arasında ilk olma özelliği taşımaktadır. Bu hususta gösterdikleri vizyon ve eğitimde kalite yönetimine verdikleri önem için de başta sayın rektörümüz olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlara tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum. Üniversitemizin almış olduğu TS ISO 29993 Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Yönetim Sistemi belgesinin hayırlı olmasını diliyor ve bu alanda bir farkındalık oluşturacağına inanıyorum.” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Osman (7 ay önce)
    Üniversitenin dünya sıralamasındaki yeri nedir?Yılda kaç bilimsel yayına atıfta bulunulmuş?Üniversiteleri değerli kılan budur.Birbirinize verdiğiniz belgeler değil.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakkı (7 ay önce)
    Akademik başarıdan haber veriniz!!! Çerçeve değil resim gerek!!!
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Mustafa (7 ay önce)
    Vay be dünyada ilk 500 üniversite sıralamasına Türkiye’de ilk 19 girer demek
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Orhan (7 ay önce)
    Bilimsel çalışmaları anlatın. Turgut Özal Üniversitesi akademik başarı sırasını söyleyin. Bırakın siyasi kurumlar gibi belge almayı.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Orhan (7 ay önce)
    Üniversite protokol imzalamaktan bilimsel çalışmaları unuttu. İnönü Üniversitesi 2002 de ülke genelinde akademik olarak kaçıncı sıradaydı? Şimdi kaçıncı sırada? Üniversite hastanesinde doktor kalmadı. Doktorların Malatya'da kalmaları için tren vagonu icat ettiler oda olmadı. Üniversitede kimler bankamatik kimler il dışında acaba? Var mı böyle bir şey söyleyin.
    %72
    %28
    Yanıtla