SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mübarek Berat Kandili Dualarla İdrak Edildi

Mübarek Berat Kandili Dualarla İdrak Edildi
A- A+ PAYLAŞ

Ramazan ayının müjdecisi olarak kabul edilen Berat Kandili, Malatya’da idrak edildi. Vatandaşlar camilerde bir araya gelerek, depremden etkilenenler için dua etti.

Berat Kandili dolayısıyla Kernek Karagözlüler Camii'nde program düzenlendi. Malatya İl Müftülüğü tarafından düzenlenen programda camilere akın eden vatandaşlar, deprem felaketinden etkilenenler için dua etti. Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunan gecede vatandaşlar saf tutup namaz kıldı.

Erzurum İl Müftüsü, depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifalar ve deprem bölgelerinde görev yapanlara kolaylıklar diledi. Gecede ellerini semaya açan vatandaşlar bol bol dua etti. Cami çıkışında vatandaşlara ikramda bulunuldu.

Berat Kandili, 23 Ocak'ta başlayan "üç aylar"ın ikincisi olan şaban ayının 15'inci gecesine denk geliyor.

İslam'a göre "berat" günahlardan arınma, temize çıkma, ilahi af ve rahmete nail olma anlamlarına geliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt, AA muhabirine, beratın bir suçtan azade olmak anlamına geldiğini söyledi.

Berat gecesinde birçok kişinin Allah'ın affına mazhar olduğunu belirten Bozkurt, bu kullar arasına girmek için çaba ve gayret sarf etmek gerektiğine işaret etti.

Bozkurt, berat gecesini af ve mağfiret gecesi olarak idrak etmek gerektiğini vurgulayarak, "Berat gecesi, manevi iklim bereketinin bol olduğu bir fırsat gecesidir. Rabbimizin geçmişte yaptığımız hata, kusur ve günahları affetmesi için dua etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Kandil gecesinde Kur'an-ı Kerim okuma ve nafile namaz kılma, gündüz ise oruç tutmanın tavsiye edildiğini anımsatan Bozkurt, "Şu an sıkıntılı dönemlerdeyiz, afet dönemindeyiz. Halkımızın, İslam dünyasının içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulması için Rabbimize dua etmeliyiz." diye konuştu.

Depremler nedeniyle hayır ve hasenata daha fazla önem verilmesi gerektiğinin altını çizen Bozkurt, "Evini, yuvasını kaybeden insanlar var. Çeşitli yardım kuruluşları aracılığıyla deprem bölgesindeki mağdur, muhtaç insanların yardımına koşabiliriz. Dualarımızın kabul olması için bu tür vesileler aramalıyız." açıklamasını yaptı.

Malatya, iha- Ankara, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Yerelli (1 yıl önce)
    Sn.müftülerim Allah razı olsun. Bu mübarek gecenin yüzü suyu hürmetine çürük bina yapan buna izin veren bu rantın peşinde koşarak insanların ölümüne sebep olanlar hakkında da bir iki kelam etseydiniz ne güzel olurdu. Acizane bildiğim, "O muhsinler ki işini güzel yaparlar işini güzel yapanları da Allah sever" "Kendi elinle kendini tehlikeye atma" "Emr olunduğu gibi dosdoğru ol" "İşi ehline vermeseniz kıyameti bekleyin" vb. birçok ayet ve sünnetle yüce dinimiz islamin bakış açısını da belirtmiş olurdunuz. 20 kat imara izin verip cami minarelerimiz kapatan görünmez hale getirenlere bir çift sözünüzün olmasını da isterdim. Malûm deprem değil çürük yapılar insanları öldürüyor. Çürük yapı yapanların dinimizde yeri cezası varmıdır? Varsa nedir? Bir müslüman çürük yapılmış bir binayı almalı mi? Günün gündemi önemi bir deprem felaketi, bu felakette çürük binların yıkıntıları arasinda can veren binlerce insanı vebali kimde? Buna da kader mi diyelim! Ne diyelim hocam... Biliyoruz ki, İşini güzel yapmak haktır, Haktan anlamayana da herşey müstehaktır...
    %100
    %0
    Yanıtla