SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mübarek Kadir Gecesi İdrak Ediliyor

0
Güncellendi - 2018-06-11 00:53:43
Mübarek Kadir Gecesi İdrak Ediliyor
A- A+ PAYLAŞ

İslam dininde bin aydan daha hayırlı kabul edilen Kadir Gecesi, ramazanın 27'inci gecesi olan 10 Haziran'ı 11 Haziran'a bağlayan Pazar gecesi idrak edilecek.

İslam dininde Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi, "sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu gece" olarak kabul edilirken, Kur'an-ı Kerim'de adı geçen tek gece olarak yer alıyor.

Kur'an-ı Kerim'de Kadir suresinde bu gece şöyle anlatılıyor:

"Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir Gecesi'nde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen ne bileceksin. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir."

KADİR GECESİ ÖZEL PROGRAMI

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından organize edilen Ramazan Geceleri etkinlikleri kapsamında, 10 Haziran Pazar Günü saat 22.30’da‘Kadir Gecesi Özel Programı’ düzenlenecek.

Kapalı Çarşı üstü 15 Temmuz Millet Meydanında gerçekleştirilecek olan Kadir Gecesi Özel Programına; ilahileri ile Grup Dergah, Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Türkiye Birincisi Hafız Âdem Kemaneci, Dünya Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Birincisi Remzi Er, Mısırlı Çocuk Hafız Muhammed El Huzami konuk olarak katılacak.

Büyükşehir Belediyesi Kadir Gecesi Özel Programına tüm halkın davetli oldukları bildirildi.

MESAJLAR..

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci

"Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesine erişmenin heyecan ve coşkusunu yaşamaktayız.

Kadir Gecesi, Kur’an-ı Kerim’in yeryüzüne indirildiği gün olması bakımından kutsal bir öneme sahiptir. Bu mübarek gece, kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyalarımızın aydınlanması, manevi huzurumuzun artması için eşsiz bir fırsat sunmaktadır. Tüm kardeşlerimizin bu eşsiz fırsatın şuurunda olarak, bu gecenin feyiz ve bereketinden manen en iyi biçimde yararlanmasını diliyorum.

Tüm hemşerilerimin ve İslam aleminin Kadir Gecesini tebrik ediyor, bu gecenin bütün Müslümanların birlik, beraberlik ve kardeşliğinin pekişmesine, insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum."

Malatya Valisi Ali Kaban

"Mübarek geceler bizleri birliğe, dirliğe, kardeşliğe, paylaşmaya, barışa ve sevgiye çağıran müstesna zaman dilimleridir.

Dünyanın pek çok yerinde çatışmaların, savaşların ve yıkımların hâkim olduğu, haksızlıkların vicdanımızı yaraladığı son günlerde, idrak edeceğimiz Kadir Gecesi'nin, içerisinde bulunduğumuz Ramazan Ayı'nın ve yaklaşmakta olduğumuz Ramazan bayramının ulvi çağrılarına can-ı gönülden kulak vermek, inancımızın evrensel mesajlarının insanlık için değerini anlamak gerekmektedir.

İnanıyorum ki hem ülkemizde hem dünyanın dört bir yanında dua ve temennilerimiz af, mağfiret, insanlık, kardeşlik, dostluk, barış, bolluk ve bereket içindir.

Bu vesileyle Malatya'mızın pek muhterem halkının, Aziz Milletimizin ve tüm İslam Âleminin Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor, Cenab-ı Allah'tan herkese sağlık, esenlik ve huzur diliyorum."

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık

"Rahmet ayı olan mübarek Ramazan-ı Şerif’in son günlerine yaklaşırken, bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi'ni idrak etmenin heyecanını yaşamaktayız.

Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı gece olması hasebiyle şerefli kılınan, feyizlerin ve bereketlerin yeryüzüne yağdığı bu mübarek gecenin hepimizin gönül dünyalarımızı nurlandırarak vicdanlarımızı aydınlatmasını, bizlere huzur ve bereket getirmesini, el açılıp âmin denilerek dilimizden dökülen duaların Cenab-ı Hak katında müstecap olmasını temenni ediyorum.

Kadir gecesi ve yaklaşan Ramazan Bayramı hürmetine başta Filistin’de olmak üzere İslam coğrafyalarında dökülen müslüman kanlarının bu gece hürmetine son bulmasını; barışın, kardeşliğin ve huzurun tüm dünyaya egemen olmasını istiyor, bütün din kardeşlerimizin bayrama huzur ve güven ortamı içerisinde girmelerini diliyorum.

Bu düşüncelerle Kadir Gecesi'nin hemşehrilerime, milletimize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat

üyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Kur’an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı olduğu bizlere müjdelenen Kadir Gecesine ermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Polat, mesajında şunlara yer verdi:

"Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş olan bir Ramazan ayının daha sonuna yaklaşırken, Yüce Mevla’nın ‘Bin aydan daha hayırlı’ diye vasıflandırdığı kutlu bir gece olan Kadir Gecesi’ne erişmenin manevi huzurunu yaşıyoruz.

Kadir Gecesi, yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'in yeryüzüne indirildiği gün olması bakımından kutsal bir öneme sahiptir. Kur'an-ı Kerim'de bin aydan daha hayırlı bir gece olduğu müjdelenen bu mübarek gecenin hepimizin kalplerine, gönül dünyalarımıza ışık saçmasını, vicdanlarımızı aydınlatmasını, hepimize huzur getirmesini temenni ederken, bu kutsal gecenin getirdiği esenlik ve selametin, tüm yurdumuzu, milletimizi ve bütün insanlığı çepeçevre kuşatmasını, yeryüzünde barış ve huzura vesile olmasını diliyorum.

Dünyanın farklı yerlerinde dökülen Müslüman kanı ile akan gözyaşlarının durması ve insanlık suçlarının bir an önce son bulması için de ellerimizi semaya açıp Müslüman kardeşlerimiz için dua etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Malatyalı hemşerilerim olmak üzere aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor; Yüce Mevla'dan barış, huzur ve mutluluk içinde hepimizi Ramazan Bayramı'na eriştirmesini diliyorum."

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gürkan, Ramazan ayının manevi atmosferinin zirveye ulaşacağı bu kutlu gecenin, ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kadir Gecesi dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Eşsiz rahmet ve mağfireti bünyesinde barındıran Ramazan ayının son günlerini yaşarken, bin aydan daha hayırlı olan bir Kadir Gecesi’ne daha kavuşmanın manevi huzurunu yaşıyoruz. Duaların, tövbe ve yakarışların karşılıksız kalmadığı, Ramazan ayının manevi atmosferinin zirveye ulaşacağı bu kutlu gece, bin aydan daha hayırlı kılmıştır. Kur’an-ı Kerim’in indirildiği Kadir gecesi diğer bütün kutlu zamanların üstünde ve önünde olarak Yüce Rabbimizin insanlığa bir rahmet ve ümit kapısı olarak bahşettiği mübarek bir gecedir. Bu tür gün ve geceler, dini ve toplumsal hayatta ilahi af, mağfiret ve rahmet temennilerinin zirveye ulaşmasına, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının da yoğun biçimde yaşanmasına vesile olmaktadır. Dargınlıklara ve kırgınlıklara son vermek, nefretin yerine sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği hâkim kılmak için bu gece insanlara önemli fırsatlar sunmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin ve tüm İslam dünyasının Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor; dili, dini, ırkı ne olursa olsun insan ayrımının yapılmadığı, yeryüzünün barış ve esenlik yurduna dönüştüğü huzur dolu bir dünyada Ramazan Bayramı'na erişmeyi Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Sema kapılarının sonuna kadar açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği Kadir Gecesinin kalplerimize, gönül dünyalarımıza huzur getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Başkan Çınar, Kadir Gecesi dolayısıyla yayımladığı mesajında; “Birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma duygularının had safhaya ulaştığı 11 Ayın Sultanı olan Ramazan Ayı’nın son günlerine yaklaşırken, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne kavuşmuş olmanın heyecanı ve sevincini yaşıyoruz. Kadir Gecesi, Kuran-ı Kerim’in övdüğü, esenlik ve huzurun her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği bir gecedir. Faziletine ve hikmetine inanarak bu geceyi güzel amellerle geçirenlerin geçmiş günahlarının müjdesi peygamber efendimiz tarafından verilmiştir. Sema kapılarının sonuna kadar açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği Kadir Gecesinin kalplerimize, gönül dünyalarımıza huzur getirmesini temenni ediyorum. Kadir Gecesinin bereketinden nasiplenerek, dua ve niyazlarımızın kabul olmasını, barış, huzur ve güven içinde Ramazan Bayramına kavuşmayı, Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız