SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mübarek Kadir Gecesi İdrak Ediliyor

A- A+ PAYLAŞ

Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi, ramazanın 27. gecesi olan Salı'yı Çarşamba'ya bu gece idrak edilecek.

İslam'da, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi, "Sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu gece" kabul ediliyor. Ayrıca Kur'an-ı Kerim'de adı geçen tek gece olarak yer alıyor.

Kur'an-ı Kerim'de Kadir Suresi'nde bu gece şöyle anlatılıyor:

"Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir Gecesi'nde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen ne bileceksin. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir."

Koronavirüs tedbirleri kapsamında camilerdeki toplu ibadet ve faaliyetlere ara verilmesi nedeniyle Müslümanlar, Kadir Gecesi'ni evlerinde ibadet ve dua ederek geçirecek.

MESAJLAR..

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır

"Hayatta dostluk, kardeşlik ve dayanışma duygularının yoğun bir şekilde yaşanmasına vesile olan, pek çok hayır ve bereketi bünyesinde barındıran, ilahî af ve mağfiret niyazlarını zirveye taşıyan, şükran hislerimizi canlandırarak bizlere yoksulların, çaresizlerin halinden anlama şuuru veren ve “sabır” denilen yüksek ahlaki meziyetimizi geliştiren oruç ibadetiyle geçirdiğimiz rahmet ve bereket mevsimi Ramazan ayının sonuna yaklaşırken, Yüce Kitabımız ’da “bin aydan daha hayırlı” olduğu bildirilen Kadir Gecesini idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Dini hayatımızda önemli bir yere sahip olan Kadir Gecesinin değeri, insanlığa rehber, şifa ve ebedî mutluluğun anahtarı olarak gönderilen Kur’an’ı Kerim’in o gecede yeryüzü ve beşerle buluşmaya başlamasıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; bu mübarek gecenin, insanlığın, barış, huzur ve saadetine, bütün müminlerin de affına vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.

Bu vesileyle; Tüm Hemşehrilerimizin, Aziz Milletimizin ve İslam Aleminin Kadir Gecesini tebrik ediyor, selam ve saygılar sunuyorum."

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci

"Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesine erişmenin heyecan ve coşkusunu yaşamaktayız. Bu mübarek gece gönül dünyalarımızın aydınlanması, manevi huzurumuzun artması için eşsiz bir fırsattır. Tüm kardeşlerimizin bu eşsiz fırsatın şuurunda olarak, bu gecenin feyiz ve bereketinden manen en iyi biçimde yararlanmasını diliyorum. Tüm hemşerilerimin ve İslam aleminin Kadir Gecesini tebrik ediyor, bu gecenin bütün Müslümanların birlik, beraberlik ve kardeşliğinin pekişmesine, insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum."

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık yayınladığı Kadir Gecesi mesajında şunları belirtti:

“Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı, Rabbimizin bin aydan daha hayırlı olduğunu müjdelediği Kadir Gecesine bir kez daha kavuşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Kadir gecesi ve yaklaşan Ramazan Bayramı hürmetine yaşadığımız salgın hastalığın son bulmasını, hepimizin kalplerine, gönül dünyalarımıza ışık saçmasını, vicdanlarımızı aydınlatmasını, hepimize neşe, mutluluk ve huzur getirmesini temenni ediyorum.

Bu düşünce ve duygularla aziz milletimizin, Malatyalı hemşehrilerimin ve tüm İslam aleminin, bin aydan daha hayırlı olan mübarek Kadir Gecesi'ni tebrik ediyorum.”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Başkan Gürkan mesajında, Kur’an ayı olan on bir ayın sultanı Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken, Kadir Gecesini idrak etmenin ve Ramazan Bayramına girecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Gürkan, “Birlik, dayanışma ve kardeşlik duygularımızın daha da yoğunlaştığı mübarek Ramazan-ı Şerif'in son günlerine yaklaşırken, Kadir Gecesi'ni idrak etmenin ve Ramazan Bayramına yaklaşmanın coşku ve heyecanını yaşıyoruz. Kadir Gecesi, âlemlere rahmet olarak gönderilen Kur'an-ı Kerim'in yeryüzüne indirildiği gün olması bakımından kutsal bir öneme sahiptir ve yine Kur'an-ı Kerim'de buyrulduğu gibi bin aydan daha hayırlı bir gecedir.

Kadir Gecesi maneviyatıyla yaşamaya gayret etmeliyiz. Onun için bu mübarek gecenin insanların kalplerine, gönül dünyalarına ışık saçmasını, vicdanlarımızı aydınlatmasını, hepimize neşe ve huzur getirmesini temenni ediyorum.

Bu vesileyle başta hemşerilerim olmak üzere, ülkemizin ve tüm İslam âleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, bu gecenin özellikle tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini sürdüren korona virüs salgınının sona ermesini ve insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder

Güder, Kadir Gecesi dolayısıyla yayımladığı mesajında Kadir Gecesi’ni tebrik ederken, “Sema kapılarının açıldığı, ellerin semaya döndüğü mübarek Kadir Gecesi’nde, şu zor günlerin geride kalması için, ülkemiz için, milletimiz için, birlik ve beraberliğimiz için, kardeşliğimiz için, İslam âleminin bütünlüğü için, İslam coğrafyasında akan gözyaşı ve kanların durması için ve tüm insanlık için de dua edelim.” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Kadir Gecesi dolayısıyla yayımladığı mesajında, “On bir boyunca hasret ve özlemle beklediğimiz Ramazan ayının artık son günlerine girmenin hüznünü yaşarken, bünyesinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne ulaşmanın manevi hazzını yaşıyoruz. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi ile zirveye çıkan manevi güzelliklerin, yılın her günü yaşanması en büyük temennimizdir. Ramazan ayının en güzel özelliklerinden olan hoş görmeyi, paylaşmayı, kardeş olmayı, bir olmayı yaşadığımız Ramazan ayında, inancımızın ve kültürümüzün en güzel örneklerini bir kez daha yaşamış olduk. Bu Ramazan ayı koronavirüs salgını nedeniyle sofralarımızı paylaşamayıp, birlik beraberlik içerisinde iftar yapamadığımız için gönüllerimiz buruk olsa da bizler yine gönlümüz bir olarak geçirdik. Şu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine dualarımız da bu kara günlerin artık geride kalmasıdır. Kur’anı Kerim’in indirilmeye başladığı bu ayda, manevi iklimin dalga dalga yayıldığı, rahmet, mağfiret ve bağışlanma vesilesi ile Kadir Gecesi, biz Müslümanlar için büyük anlam ve önem taşımaktadır. Bu fırsatı ibadet ve dualarla değerlendirelim. Sema kapılarının açıldığı, ellerin semaya döndüğü mübarek Kadir Gecesi’nde, ülkemiz için, milletimiz için, birlik ve beraberliğimiz için, kardeşliğimiz için, İslam âleminin bütünlüğü için, İslam coğrafyasında akan gözyaşı ve kanların durması için ve tüm insanlık için de dua edelim. Bu gecede ayrıca terörle mücadele eden kahraman güvenlik güçlerimizin de unutmayalım. Hain, şer güçlere karşı girdikleri mücadelede muzaffer olarak çıkmaları ve tüm olumsuzluklardan korunması için dualarınızı eksik etmemenizi temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve tüm İslam dünyasının Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor; dili, dini, ırkı ne olursa olsun, insan ayrımının yapılmadığı, yeryüzünün barış ve esenlik yurduna dönüştüğü, şu zor günlerin geride kaldığı ve yeniden aynı sofrada buluştuğumuz günlerin geldiği, huzur dolu bir dünyada Ramazan Bayramı'na erişmeyi Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar

Çınar, “Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, günahlardan arınmış yeni bir hayat için ilahi fırsattır. Kadir Gecesi’ni kadrini bilerek değerlendirmeli, affedici olan, affetmeyi seven yüce Allah’tan af dilemeli ve bol dua etmeliyiz.” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Kadir Gecesi dolayısıyla yayımladığı mesajında; “Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu azaptan kurtuluş olan mübarek Ramazan Ayına vedanın habercisi olan ve Allah tarafından değerli kılınan Kadir Gecesi’ne kavuşmanın manevi hazzını yaşıyoruz. Kadir Gecesi, Yüce yaratan tarafından Kuran'ın indirilmeye başlandığı, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği mübarek bir gecedir.

Tutulan oruçlarla, yapılan ibadet ve yardımlarla idrak ettiğimiz bu mübarek ay, Kadir Gecesi ile manevi zirveye ulaşmaktadır. Bu mübarek gecenin kalplerimize ışık saçmasını, manevi dünyamızı aydınlatmasını diliyorum.

Kadir Gecesi gibi mübarek bir gecenin, millet olarak aramızdaki sabrı, sevgiyi, hoşgörüyü, yardımlaşmayı artırmasına, paylaşmayı ve özveriyi pekiştirmesine vesile olmasını temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin ve tüm İslam aleminin Kadir Gecesini tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum." ifadelerine yer verdi.

MHP Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı

"Bin aydan daha hayırlı olduğu yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de müjdelenen mübarek Kadir Gecesi’ne kavuşmuş bulunmaktayız.

Manevi lütuf ve bereket kapılarının ardına kadar açık olduğu bu müstesna ve muazzez Gece’nin, yolumuzu ve ruhumuzu hidayet ışığıyla buluşturması en büyük dileğimdir.

Rahmet, mağfiret ve kurtuluş ayı olan mübarek Ramazan ayının içinde dualarla karşıladığımız Kadir Gecesi hepimiz açısından vazgeçilmez önem ve değerdedir.

Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim bu kutlu gecede inmeye başlamış ve yeryüzü böylelikle ilahi nimet ve nurla taltif edilmiştir.

Bundan dolayıdır ki, Kadir Gecesi esenlik, huzur ve müjdelerle dolu manevi bir zamanın adı ve mesajıdır.

"Nur yağmuruyla, mağfiret, marifet ve mükafat bolluğuyla inşallah müşerref olacağız.

Kuran-ı Kerim’in indiği bu mübarek geceyi duayla, şükürle, vicdan muhasebesiyle geçireceğiz.

Kaldı ki buna da zorunluyuz.

Mübarek Ramazan’ın bu kutlu gecesinde gerçekçi bir özeleştiriye, nefis terbiyesine, samimiyet testine ihtiyacımız azımsanmayacak derecede fazladır.

Bu düşüncelerle Türk-İslam âleminin mübarek Kadir Gecesi’ni içtenlikle kutluyor, aşkla kaldırılan ellerin ve adanmışlıkla çarpan kalplerin eşliğinde yapılan duaların kabul görmesini içtenlikle niyaz ediyorum."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız