SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Mücevher Taşçılığı Kursu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da kuyumculara yönelik olarak düzenlenen Mücevher Taşçılığı Kursu sona erdi.

İstanbul Aydın Üniversitesi, Malatya Kuyumcular Odası ve Mücevher Taşçılığı Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen "Harmony Akademi Mücevher Taşları Eğitim Kursu" sona erdi. Malatya Kuyumcular Odası'nda düzenlenen törende Mücevher Taşçılığı Kursu'nu tamamlayan 19 kuyumcuya sertifikaları verildi.

Malatya Kuyumcular Odası Başkanı Murat Özhüsrev, düzenlenen kursa ilginin yetiril olduğunu ve bu gibi eğitim çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Mücevher Taşçılığı Derneği Başkanı Fazıl Özen ise, "Eğitimlerine, Türkiye'de mücevher taşları konusundaki bilincin artmasını sağlamak amacıyla başlayan Harmony Akademi, yeni eğitim döneminde, yine farklı yerlerdeki tasarımcı ya da mücevher taşı severleri farklı kurumlarla başlattığı ortak çalışmalarla bilgilendirmeye devam ediyor. Mücevher taşları, nadide olmaları ve güzellikleriyle yüzyıllar öncesinden başlayarak insanoğlunun vazgeçilmez tutkusu olmuştur. Taşıyan için asırlardan beri, kimi zaman yenilmezliği, kimi zaman sadakati, kimi zaman gücü ve erişilmezliği temsil etmiştir. Tüm bunların ötesinde, son yıllarda yurtdışında, doğal taşların insan sağlığı üzerindeki etkileri ve tedavi yöntemleri bilimsel olarak araştırılarak, varılan sonuçlar doğrultusunda tedaviler, alternatif tıpla ilgilenen hastanelerde uygulanmaya başlanmıştır" dedi.

Özen, bu kadar değerli ve özel anlamlar içeren değerli ve yarı değerli taşların, satın alan için gerçekliğinin önemini arttırılması gerektiğini vurgulayarak, "Satın alınan bir taşın gerçekliğinin en önemli kanıtı, alış veriş yapılan firmanın köklü ve sağlam olmasının yanında, o taş için verilen sertifikadır. Oysa mücevher taşları sektörüne baktığımızda en önemli sorunlardan birinin sertifika karışıklığı olduğunu görüyoruz. Öncelikle, sertifikanın anlamını çok iyi bilmek gerekir. Pek çok yerde, satılan mücevherlerin üzerindeki taşlar için, satan firma adına, firmanın kendisinin matbaada bastırdığı sertifikalar verilmektedir. Bu, satın alan için en azından bir belge olması anlamında çok doğru ve güzel bir şeydir. Ancak, bu şekilde verilen sertifikanın, satışı yapan firmanın taahhüdü dışında, uluslararası piyasalarda bir geçerliliği yoktur. Oysa, laboratuar onaylı sertifika mücevher veya taş satan kişinin, yaptığı satışın arkasında olması ve belgelendirmesi adına çok önemlidir.

Uluslararası geçerliliği olan sertifika konusunda dünyada ve Türkiye'de çalışan belli başlı bir kaç kurum vardır. Bu iki sertifikanın farklılığının anlatılabilmesi, bizim dışımızda, o kurumların saygınlığını ve inandırıcılığını koruması adına çok önemlidir" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız