SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hakimbey Davasında Çevre Müdürlüğü İçin Suç Duyurusu İhtarı..

Hakimbey Davasında Çevre Müdürlüğü İçin Suç Duyurusu İhtarı..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, 6 Şubat'taki ilk depremde yıkılması sonucu 78 kişinin hayatını kaybettiği Hakimbey Apartmanı'yla ilgili davanın görülmesine devam edildi. Mahkeme, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nden istenen belgenin gelmemesi nedeniyle müdürlüğe tekit (o yazının gereğinin süresi içinde yapılmadığı anlamını taşır) yazılmasına, cevap verilmemesi halinde suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın altıncı duruşmasına; apartmanın enkazında ölenlerin yakınlarıyla avukatlar katıldı.

Duruşmada, 2020 Elazığ depreminde Malatya’da hasar tespit çalışmalarına katılan Cansel Özbey tanık olarak dinlendi. Özbey, 24 Ocak 2020’de meydana gelen Elazığ Sivrice merkezli 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Malatya’da hasar tespit çalışmalarına katıldığını ifade ederek, “Malatya’da hasar tespit çalışmalarına katıldım ama Hakimbey Apartmanı’nı hatırlamıyorum. Yapmış olduğumuz hasar tespitlerini Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının sistemine yüklüyor, alınan çıktıkları da imzalıyorduk. Biz o dönemde az ya da ağır hasarlı olsun bütün binaların fotoğraflarını çekip, sisteme yüklüyorduk. Bize verilen mahallelerde genel hasar tespit çalışması taraması yaptık” dedi.

Müşteki avukatlarından Kerem Kaptanoğlu, Hakimbey Apartmanı davasına başlanmasının üzerinden bir yıl geçtiğini anımsatarak, “2020 Elazığ depremi sonrası süreç tam gün yüzüne çıkarılmadı. Mahkeme, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nden evrak istiyor ama hala göndermiyorlar. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Bu noktada daha detaylı bir araştırma yapılıp, eksikler giderilmelidir” diye konuştu.

Mahkeme, bir önceki celse Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nden istenen 6 Şubat’taki ilk depremde apartmanın yıkılması sonucu hayatını kaybeden Gülen Öner’in 26 Ocak 2020’de yazılmış dilekçesinin müdürlük bünyesinde bulunup bulunmadığı, bu dilekçeye istinaden herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığı hususuna ilişkin belgenin gönderilmemesi nedeniyle il müdürlüğüne tekit yazılmasına, cevap verilmemesi halinde suç duyurusunda bulunulmasına karar vererek, mahkemeyi ileri bir tarihe erteledi.

Avukat Kerem Kaptanoğlu, mahkeme sonrası yaptığı açıklamada, “Bizim yargılamada en başından beri araştırılmasını istediğimiz bir husus var. Bu hususta şu; 2020 Elazığ depreminden sonra Hakimbey Apartmanı’ndan hasar oluştuğu ve bu hasara yönelik binada oturan sakinlerin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne başvurularda bulunduğu. Bu başvurulara ilişkinde yargılama aşamasında merhum Gülen Öner’in bir dilekçesi sunduğu tespit edildi. Bu dilekçe dosyaya girdi. Biz bunu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nden de mahkeme aracılığıyla talep ettik ama bu dilekçenin akıbetiyle ilgili hiçbir bilgi, belge defalarca sormamıza rağmen mahkemeye gönderilmedi. Bu konuda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkililerinin de çelişkili beyanlar verdiği de mahkeme dosyasına yansıdı. Özellikle 2020 Elazığ depreminde görev yapan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer’in ifadesiyle 6 Şubat depremlerinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü olarak görev yapan Katip Çiçek’in beyanlarının çelişkili olduğu mahkeme dosyasına yansıdı. Bizde bu konuda mahkemeye ilettiğimiz taleplerin yerine getirilmemesinden dolayı 2020 Elazığ depremi dönemi Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde görev yapan kişiler hakkında Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Oz Kernekli (1 saat önce)
    Bina 2020de agir hasar alipta hasarsiza cevrildiyse vay onun haline, kursun sikmadan da KATİL olabiliyor insan….
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Zafer (1 saat önce)
    Yazıklar olsun. Çevre Şehircilik Müdürlüğü Mahkemenin istediği belgeleri niye göndermiyor? Burası Patagonya mı? Bu ne umursamazlık?! Ölenlere ve yakınlarına yazık değil mi? Kim sorumluysa ibreti alem için gerekli ceza verilmelidir. Bunlar Devletimize kafa mı tutuyorlar yoksa dalga mı geçiyorlar? Ne demek Mahkemenin istediği bilgileri göndermemek?Böyle laubalilik ve kanun tanımazlığa gerekli ceza verilmezse korkarım daha çok 78 kişi ölür.
    %91
    %9
    Yanıtla