SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Muhasebe ve Mali Müşavirlik Ücretleri Eridi"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya SMMM Oda Başkanı Serdar Böke, "2023 Yılına ilişkin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Asgari Ücret Tarifesinde yer alan ücretlerin yüksek enflasyon nedeniyle yetersiz kalması, muhasebe bürolarının sürdürülebilirliğini ve hizmet sunmasını olanaksız boyuta getirdi." dedi.

"Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan muhasebe ücretlerindeki artış, kayıpları dahi telafi etmiyor." diyen Böke: " 2023 yılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Asgari Ücret Tarifesinin 2022 yılı için yayınlanan asgari ücret tarifesindeki tutarların üst birliğimiz Türmob’ta yapılan toplantıda tüm Oda Başkanlarınca alınan ortak karar gereğince en az yeniden değerleme oranı olan yüzde 122 oranında artırılarak ülke genelinde uygulanması yönünde görüş birliğine varılmıştır. Ekonomimizde yaşanan gelişmeler ve ortaya çıkan yüksek enflasyondan dolayı Mali Müşavirlerin yaşama haklarını ve mesleki faaliyetlerini sürdürebilmesi için gerekli giderlerlerden personel, kırtasiye, kira, elektrik, akaryakıt, ulaşım, gıda, temizlik, kargo gibi tüm giderlerin tamamında olağanüstü artışlar meydana gelmiştir. Mali Müşavirlik ücretlerinde yıllar itibariyle meydana gelen erime ve bu erimenin nasıl giderileceği tarifenin yayımından önceki 2 aylık süreçte ilgili bürokratlara, siyasilere ve Sayın Hazine ve Maliye Bakanına arz edilmiştir. Ancak, haklılığı istatistiki verilerle ortaya konulan bu talepler maalesef karşılanmamıştır." ifadelerini kullandı.  

Malatya SMMM Oda Başkanı Serdar Böke, konuyla ilgili yaptığı açıklamada daha sonra şu ifadelere yer verdi:

"2023 yılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Asgari Ücret Tarifesinin 2022 yılı için yayınlanan asgari ücret tarifesindeki tutarların üst birliğimiz Türmob’ta yapılan toplantıda tüm Oda Başkanlarınca alınan ortak karar gereğince en az yeniden değerleme oranı olan yüzde 122 oranında artırılarak ülke genelinde uygulanması yönünde görüş birliğine varılmıştır.

Ekonomimizde yaşanan gelişmeler ve ortaya çıkan yüksek enflasyondan dolayı Mali Müşavirlerin yaşama haklarını ve mesleki faaliyetlerini sürdürebilmesi için gerekli giderlerlerden personel, kırtasiye, kira, elektrik, akaryakıt, ulaşım, gıda, temizlik, kargo gibi tüm giderlerin tamamında olağanüstü artışlar meydana gelmiştir.
Mali Müşavirlik ücretlerinde yıllar itibariyle meydana gelen erime ve bu erimenin nasıl giderileceği tarifenin yayımından önceki 2 aylık süreçte ilgili bürokratlara, siyasilere ve Sayın Hazine ve Maliye Bakanına arz edilmiştir. 
Ancak, haklılığı istatistiki verilerle ortaya konulan bu talepler maalesef karşılanmamıştır.

Verdikleri hizmetlerle işletmelerin sürdürülebilirliğini sağlayan, aynı zamanda kamu finansmanının da en büyük güvencesi olan Mali Müşavirler, işletmelerin varlıklarını koruyabilmelerine, işlemlerini ve faaliyetlerini sağlıklı yürütebilmelerine katkı sunarak işletmeler için değer yaratmaktadır.

Sonuçta Kamu finansmanının temel dayanağı olan vergi gelirleri Mali Müşavirlerin vermiş olduğu hizmetler sonucu toplanmakta olduğundan, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 30 Aralık 2022 tarihli Resmi Gazete’de açıklanan muhasebe ücretlerindeki yüzde 85’lik artış, bürolarımızın yaşadığı büyük sıkıntıyı telafi etmeyeceğinden, ücretlerin en az devletin 2023 yılıda vergi ve harç gibi kendi alacağına uyguladığı yeniden değerleme oranı olan yüzde 122 oranında artırılarak uygulanması gerekmektedir.

Bu haklı istek ve taleplerimizin başta hizmet sunmuş olduğumuz Müşteriler ve Mali İdare tarafından olumlu karşılanacağını ümit ediyor yeni yılın Ülkemize ve Meslektaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız