SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

MÜSİAD'da Yeni Başkan Poyraz

0
Güncellendi - 2019-01-28 21:24:33
MÜSİAD'da Yeni Başkan Poyraz
A- A+ PAYLAŞ

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi 20. olağan kongresinde başkanlığa Muharrem Poyraz seçildi.

Derneğin Malatya Şubesinde gerçekleştirilen olağan kongrede mevcut başkan Hüseyin Kalan yeniden seçimlere girmezken, tek liste halinde gidilen seçimde yönetim kurulu başkanlığına işadamı Muharrem Poyraz seçildi.

MÜSİAD'ın yönetim ve denetim kurulları şu isimlerden oluştu:

YÖNETİM KURULU (ASIL): Muharrem Poyraz, Abdulkadir Üzmez, Bayram Dağaşan, Barış Yılmaz, Erdal İlbay, İsmail Aslan, Kadir Tutan, Mahmut Boyraz, Mehmet Haskul, Nazım Akkaya, Osman Yağız, Selim Pala, Sinan Akıncı, Yunus Akçin ve Zekeriya Tav,

YÖNETİM KURULU (YEDEK): M.Hanifi Işık, Süleyman Reşitoğlu, Hüseyin Bilmez, Aydın Akkoyun, Mehmet Karaca, Erhan Tay, Ahmet Tanış, Sabri Unat, Erkan Akın ve Serdar Yıldırım,

DENETLEME KURULU (ASIL): Hamdi Bayer, Hasan Demez ve Yasin Ekici,

DENETLEME KURULU (YEDEK): Hasan Oruç, Şahin Doğan ve Emre Yavuz.

Kongrenin ardından ise akşam kokteyl düzenlendi. Bir otelde gerçekleşen etkinliğe AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Bülent Tüfenkci, Ahmet Çakır, Hakan Kahtalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AKP İl Başkanı İhsan Koca, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, MÜSİAD Genel Merkez Yurtiçi Teşkilatlanma Komisyonu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Akbal, Malatya Şube Başkanı Muharrem Poyraz, derneğin eski Başkanı Hüseyin Kalan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve derneğin üyeleri katıldı.

Programda konuşan Milletvekili Ahmet Çakır, “Hem bir yandan bir kendi üyelerini eğitilmesi, ticarette daha ileriye götürmesi adına, dünyayı tanımaları adına çok büyük bir görev üstlenmiş durumda. Bu dönemlerde, böyle sizin gibi ilkelerine bağlı, ticari kuralları ve helal-haram dairesini gözeterek, kapitalist zihniyetin dışında insan odaklı yüksek ticari ahlakı esas alan bir ticaretle büyümek çok da kolay değil. Çünkü bu bir fedakarlık gerektiriyor. Bir zahmet, bir özveri gerektiriyor. Çıkar ilişkisinden uzak, ticaret yapmak bu ekonomik tablo içerisinde kalmak, büyümek, dünyaya açılmak çok da kolay değil. Dolayısıyla buradan tüm dernek üyelerine buradan farklı bir gözle baktığımızı ifade etmek istiyorum. Bir dönem bize de nasip oldu ve çok şey öğrendiğimi ifade etmek istiyorum. Kendi dönemimizde 28 şubeye ulaştık diye seviniyorduk ve şuan 86’yı çekmek ve yurt dışında tüm dünyaya açılan bir MÜSİAD’a kavuşmak, 1 milyon 600 bin istihdama ev sahipliği yapan bir dernek ülkemize adına gerçekten gurur verici bir tablo. Ve ülkemizin bir sigortası olarak görüyorum. Dolayısıyla kriz dönemlerinde tasını, tarağını, sermayesini toplayıp yurt dışına götüren bir topluluktan bahsediyoruz. Ve her krizde görüyoruz ki, ülkemize kurulan tuzaklarla birlikte, onlarla birlikte olanları, ülkemizden sermaye kaçıranları gerçekten her dönem görüyoruz. Fakat bunların içinde MÜSİAD’ı bulamazsınız. Ülkemizle mücadele eden çok yapılar var ve özellikle son ekonomik saldırılarda krizin ekonomik politikalardan kaynaklanmadığını, tamamen dış odaklı finans kaynaklarının Türkiye’ye karşı büyük bir saldırısının olduğu bir gerçektir” şeklinde konuştu.

MÜSİAD Genel Merkez Yurtiçi Teşkilatlanma Komisyonu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Akbal ise 29 yılı geride bıraktıklarını ifade ederek “Geride bıraktığımız yıllara baktığımızda şükürler olsun ki ilk kuruluş gayesinden hiçbir şekilde ayrılmamış, bu şuurla görevi devralan ve devreden üyelerimiz ve yönetimlerimiz mevcut. 29 yıllık birikime baktığımızda yurt içinde 87 şubeye, dünyada 220 noktaya ulaşmış vaziyetteyiz. Türkiye Cumhuriyetinin elçiliklerinin bulunmadığı yerlerde dahi MÜSİAD’ın ofislerinin olduğunu hamd olsun büyük bir gururla ifade ederim. 11 bin üyesi ve toplamda 60 bin şirket potansiyeline sahibiz. Yine gayrı safi hasılanın yüzde 20’sini oluşturan bir ekonomik güce sahibiz. Bu çerçevede baktığımızda sizler çalışmalarınızla, gayretlerinizle yurt içindeki potansiyeli, yurt dışına taşımanın vakti geldi. MÜSİAD sadece Türkiye’deki dünyanın global bir markası haline gelmiştir” dedi.

Malatya Şube’nin yeni Başkanı Muharrem Poyraz ise derneğin bölgesinde etkin, dünyada saygın bir güç olduğunu dile getirerek “Türkiye için yola çıkan hassasiyet sahibi iş adamlarımızın 9 Mayıs 1990 yılında İstanbul’da kurulan bir işadamları derneğidir. Kişilerin ve kurumların, ülkemizin ve toplumumuzun, bölgemizin ve dünyanın, sosyal ve kültürel, siyasal ve ekonomik, bilimsel ve teknolojik kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla oluşturulan gelişim, diyalog, işbirliği, güç birliği tablosudur. Derneğimiz hamd olsun 11 bini aşkın üyesi ile 60 bine yakın işletmeyi temsil eden, yaklaşık 1 milyon 600 bin kişiye istihdam sağlayan ve yurt içinde 86 irtibat noktası bulunan bir kuruluş. Üyelerimizin sorunlarını, görüş ve önerilerini, kamu kurum ve kuruluşlarına yerinde ileten MÜSİAD yurt dışında farklı 78 ülkede toplam 208 noktada hizmet veren bir oluşum. Sadece iş dünyasına değil, diğer kesimler için de örnek ilim rehberliği ve danışmanlık merkezi haline gelen uygulama ve çalışmalarını profesyonel düşünce zeminine oturan, birikimini paylaşımına açan, kamu yararına dernek statüsüne sahip güçlü bir sivil toplum kuruluşudur. Biz dünyanın en yaygın ve en etkin STK’sıyız diyoruz” diye konuştu.

Derneğin eski Başkanı Hüseyin Kalan’da Malatya Başkanlığını 2017-18 yılında yönetim kuruluyla birlikte yapmaktan şeref duyduğunu dile getirerek “Derneğin sahip olduğu kurumsal güç ve hizmet ağı, bizler için gurur vesilesidir. Kurulduğu günden beri hep üretimle büyümeyi hedeflemiş, faiz ve rant ekonomisi ile karşı hep mücadele etmiştir. Helal kazanç dairesinde ticaretimizi yapıp, dostluklarımızı pekiştirip, ahilik anlayışını sürdürmek için bu yola baş koyduk. Bu yolda çok büyük dostluklar edindik. Bu dostluklar da bize yol gösterdi. Bölünmez bir bütün haline geldik. Sadece iş adamları derneği değil, aynı zamanda bir okul olarak gördük” diye konuştu.

Gecede, görevi yeni yönetime devreden yönetim kurulu üyelerine de katkı ve desteklerinden dolayı plaket takdim edildi.

iha- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

FOTO: MÜSİAD'ın yeni başkanı Muharrem Poyraz (soldaki) ve eski başkan Hüseyin Kalan

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • SALMAN (5 yıl önce)
    öncelikle allahın selamı ve bereketi üzerinize ve üzerimize olsun;Tüm malatya ve turkiyemize hayırlar getirsin inşallah. muharrem beyi çocukluğumdan beri tanır ve saygı duyarım, temennim şudur ki: böyle müstesna ve toplumun çoğunluğuna hitap ve hizmet eden bu muessese gönlümüzde ayrı bir yer almıştır. muharrem bey; çok tevazu ve hayırsever' dir. ben kendisinin yapmış olduğu birçok hayırlı işlerde yaptığını bilenlerdenim. dileğim bu hayırlı işte kendisine yakışan vede bizleri ihya edecek icraatları olacağını büyük bir heyecanla beklerim ve malatyalı halkın da bu doğrultuda umut beslediğine kannat ederim. rabbim doğruların hep yanındadır. şimdiden allah kolaylık versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahim (5 yıl önce)
    Muharrem Poyraz Beye başkanlık hayırlı olsun .Memlekete faydası dokunan bir işadamıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakyolu (5 yıl önce)
    Körler sagırlar suyu üfleyerek içenler hepsi orda lafa gelince allah allah işlerine bakın yallah yallah yazık olmus yine malatyama
    0
    0
    Yanıtla
  • ismail Delikaya (5 yıl önce)
    Sayın Rektör bey,. senin ne işin var işadamlarını genel kurulunda. Adamlar bir toplantı düzenler gider katılırsın, oradaki kongrede ne işin var. Malatya'ya bilimsel olarak hizmet et, bilimsel çalışmalar yap, siyasetçilere, işadamlarına vagon olma, lokomotif ol. İnönü Üniversitesi tarihinin en kötü yönetilme dönemini yaşıyor. Senin döneminde başlatılan bir tane proje yoktur. Sayın Tüfenkci bakan bey, bakan iken bir rektörü bu kadar gezdirmiyordun yanında, şimdi ne değişti?
    0
    0
    Yanıtla
  • Remzi (5 yıl önce)
    Turgut Özal tıp merkezi otopark sorununu halledeydi daha iyi olurdu vatandaş mağdur
    0
    0
    Yanıtla
  • Nafiz (5 yıl önce)
    Bilimi ve bilim adamını bitiren rektör olarak tarih te yer alacak olmak !!her ne içinse ?değermi bunlara?
    0
    0
    Yanıtla
  • Akis (5 yıl önce)
    Sayın rektör Millet AK partiden nefret etsin diyemi orada acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali (5 yıl önce)
    Hüseyin kalan beyaz Türklermi indirdi seni .Sevindim gitmene .
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet deniz (5 yıl önce)malatyali isimli kullanıcı yorumuna
    Türklerin hepsi beyazdır. Zenci Türk görmedim.Hüseyin Kalan insani vasfı yüksek olan birisidir.Her zaman dik duran ama dikleşmeyen yapısı vardır.Malatya’da kaç tane işadamı var ki Ramazan ayında 1000 koli üzeri erzak yapıp dağıtmış kaç tanesi fakir mahallerde fakirin veresiye defterini satın almış kaç tane adam arakan’da,afrika’da su kuyusu açtırmış.Yapılan camilerin çoğuna yardımları olmuş.İlkbaşta insanları eleştirirken onları tanıyın onların varsa da günahlarını almayınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rektör (5 yıl önce)
    Sayın Rektörüm Ahmet KIZILAY, sen bir ilim adamısın sana hiç yakışmıyor siyasilerle dolaşmak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (5 yıl önce)
    Sayın rektör Ahmet Kızılay ne arıyor orada soran oldu mu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (5 yıl önce)
    PLAN KUSURSUZ İŞLİYOR...Bir sonraki hedefi Malatya TSO başkanlığı olanlar önce Sadıkoğlu’nu Başkan yaptılar ilk seçimde de onun elinden TSO Başkanlığını alacaklar.Yeni Müsiad yönetiminden kaç kişi TSO Meclis üyesi dikkatle bakın...
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet efendi (5 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    ahmet masallah planı sen yapmıssın gıbı yazmısın makam mevkıler gecıcı sen bırılerının kuklası olma yeter ahmet
    0
    0
    Yanıtla
  • selami (5 yıl önce)
    Hüseyin Kalan böyle gidersin. Hadi sana güle güle. Seni oradan indirenler Beyaz Türkler olmaya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin bey kendisi aday olmadı
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdurrahman (5 yıl önce)
    MÜSİAD Malatya başkanlığına gelecek en iyi kişilerden biri olan Muharrem POYRAZ başkanımıza bu yolda başarılı bir şekilde ilerlemesini Allahtan niyaz ediyoruz.Tebriklerrrr
    0
    0
    Yanıtla
  • ALİM (5 yıl önce)
    allah hayırlı uğurlu etsin yeni yönetime başarılar diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • engin (5 yıl önce)
    :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    Musiad değil Akp yan kolu
    0
    0
    Yanıtla