AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu( MKYK) Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi(TOKİ) tarafından Malatya’da yaklaşık 2 milyar TL tutarında 1555’i köy evi olmak üzere toplamda 6 bin 205 konutun ihalesinin yapıldığını söyledi.
AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu( MKYK) Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği( MİM-DER) Başkanı Mehmet Bülbüloğlu ve yönetimiyle bir araya gelip, inşaat sektörünün taleplerini dinlediler.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MİM-DER Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, “AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekilimiz Öznur Çalık ile Yeşilyurt Belediye Başkanımız Mehmet Çınar’ı dernek binamızda ağırlamaktan mutluluk duymaktayız. Sektörün sorun ve sıkıntılarıyla ilgili istişare toplantısı davetimize icabet ederek kısıtlı zaman içerisinde bizlere zaman ayıran Milletvekilimize ve Belediye Başkanımıza şahsım ve derneğimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Sayın Vekilimiz her zaman bizlerin destekçisi olmuştur, yıllardır bunu yakından gördük ve tecrübe ettik. Toplantımızın sektörümüz ve kentimiz için hâyırlara vesile olmasını temenni ederim.” diye konuştu.
“BU İŞ BİRÇOK SEKTÖRÜN GEÇİM KAYNAĞI”
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “İnşaat sektörü zor bir süreçten geçiyor. Katılımcı belediyecilik anlayışımız gereği kendi bölgemizdeki gelişimi destekleyecek tüm talepleri çözüm odaklı istişare toplantılarıyla ele almaya ve çözüm üretmeye büyük bir hassasiyet göstermekteyiz. Dernek Başkanımız ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte daha önceden bir araya gelerek fikir alışverişi yapmıştık. Bugün ki toplantımızdan çıkaracağımız sonuçlara göre, Malatya’nın hızlı gelişen bölgelerinin başında gelen gerek sanayi bölgeleri gerekse de konutlaşma alanlarıyla çok fazla tercih edilen Yeşilyurt’umuzda inşaat sektörünün taleplerinin giderilmesi konusunda elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Belediye olarak bu noktada üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz ve yapacağız. İnşaat sektörünün yanı sıra bu sektörün yan dalları olan ortalama 50’e yakın ve dolaylı olarak 300’e yakın iş sektöründe esnaflarımız ve tüccarlarımızda bu işten ekmek kazanıyor. Her alanda gelişen ve kalkınan bir ilçe hüviyetine sahip olmamız vesilesiyle farklı birçok iş kesimi de bu alandan geçimini sağlıyor, taşeronlar, ustalar ve diğer çalışanlarda bu süreçten etkileniyor. Yaşanılan bugünler inşallah geride kalacak, bölgemizde yeniden canlanma olacağına yürekten inanıyorum.” diye konuştu.
“6 BİN 205 KONUTUN İHALESİ YAPILDI”
Sektörün sorunlarını dinleyip notlar alan Çalık ise, “Müteahhitlerimiz canımızı teslim ettiğimiz ve evimizi yapan kardeşlerimizdir. Atılan bir temel gün geliyor hayat kurtarıyor gün geliyor hayat karartıyor. Temellerin atıldığı esnada sizlerin çok büyük hassasiyet göstermeniz gerekiyor. Depreme dayanıksız konutların halini 24 Ocak’ta hepimiz bir kez daha gördük. Genç müteahhit kardeşlerimizden isteğimiz bu konudaki hassasiyetinizi biliyoruz, bundan sonrada daha fazla hassasiyet göstermenizi canı gönülden istiyoruz. Malatya deprem kuşağında yer almaktadır, üzerinde durduğum bu konular büyük bir önem arz ediyor.” dedi.
Milletvekili Çalık, 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya'nın hem merkezinde, hem de kırsalda vatandaşların barınma ihtiyacını karşılamak adına konutların yapımı devam ettiğini ve Malatya’da Toplu Konut İdaresi(TOKİ) tarafından yaklaşık 2 milyar TL tutarında 1555’i köy evi olmak üzere toplamda 6 bin 205 konutun ihalesinin yapıldığını sözlerine ekledi.
Bülten