SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MYB'nin Ligde Kalması Artık Mucizeye Bağlı

MYB'nin Ligde Kalması Artık Mucizeye Bağlı
A- A+ PAYLAŞ

TFF 3.Lig 2.Grup’ta 37.haftada Malatya Yeşilyurt Belediyespor, deplasmanda Çarşambaspor’a 2-1 mağlup oldu ve kümede kalma şansını, kendi maçının olmadığı son haftaya bıraktı. 36 puanla 15.sırada bulunan Malatya ekibi, son hafta Darıca Gençlerbirliği, Kızılcabölükspor ve Çarşambaspor’un alacağı sonuçları bekleyecek.

STAT: Çarşamba Şehir

HAKEMLER: Burak Olcar, Özgür Fatih Kalaycı, Emir Kılıçarslan, Burak Yücetağ (4.hakem)

ÇARŞAMBASPOR: 1.Kadir Kahvecioğlu, 4.Metin Karakan (Dk.75 Burçak Özkanca), 8.Muhammed Öztürk, 10.Kemal Sabri Bayraktar (Dk.62 Mert Aktaş), 11.Ozan Şamiloğlu, 14.Doğancan Aynacı, 20.Mustafa Pınar (Dk.75 Mustafa Köroğlu), 22.Safa Yıldırım, 24.Mert Yıldırım, 34.Ömer Yıldırım, 90.Ahmet Hasan İmer (Dk.46 Aydın Aslan)
YEDEKLER: 12.Alihan Coşkun, 3.Burçak Özkanca, 16.Hamza Türkmen, 17.Aydın Aslan, 44.Görkem Erdoğan, 95.Mustafa Köroğlu, 99.Mert Aktaş
TEKNİK SORUMLU: Mehmet Seçkin

MALATYA YEŞİLYURT BELEDİYESPOR: 1.Ogün Karakaya, 7.Alpay Aldemir (Dk.73 Alperen Arslan), 9.Hasan Ahmet Sarı, 14.Caner Çolak, 17.Metehan Andaç Özlü (Dk.87 Burak Evren), 21.Selim Dedekoç, 22.Salih Sarıkaya, 27.Musa Buğrahan Kavaklı, 18.Berk Yiğit Karadağ, 44.Erhan Gözetlik, 19.Sefa Saz
YEDEKLER: 25.Muhammed Enes Salik, 11.Avni Kürşat Özmen, 13.Alperen Arslan, 4.Furgan Polat, 30.Burak Evren, 54.Muharrem Efe, 88.Hamza Alper
TEKNİK SORUMLU: Ali Gürsel

GOLLER: Dk.88 Berk Yiğit Karadağ (Yeşilyurt Belediyespor), Dk.89 Mert Aktaş, Dk.90 Muhammed Öztürk (Çarşambaspor)

KIRMIZI KART: Berk Yiğit Karadağ (Yeşilyurt Belediyespor)

SARI KARTLAR: Caner Çolak, Erhan Gözetlik, Ogün Karakaya (Yeşilyurt Belediyespor), Muhammed Öztürk (Çarşambaspor)

Grupta kümde kalma mücadelesi veren Malatya Yeşilyurt Belediyespor, 37.haftada deplasmanda Samsun ekibi Çarşambaspor ile karşı karşıya geldi. Yeşilyurt Belediyespor’un kümede kalması adına hayati öneme sahip olan karşılaşmanın ilk yarısı 0-0’lık eşitlikle tamamlandı.

Mücadelenin son bölümü büyük bir heyecana sahne olurken, Yeşilyurt Belediyespor mücadelenin 88.dakikasında Berk Yiğit Karadağ’ın kaydettiği golle 1-0 öne geçti. Çarşambaspor, golden 1 dakika sonra dakika 89’da Mert Aktaş’ın golüyle skoru 1-1’e getirdi. Çarşambaspor, uzatma anlarında Muhammed Öztürk’ün golüyle skoru 2-1’e getirdi.

Karşılaşmanın son bölümünde başka gol olmadı ve Yeşilyurt Belediyespor, sahadan puansız ayrıldı.

Yeşilyurt Belediyespor, Çarşambaspor deplasmanından aldığı mağlubiyetle 36 puanda kaldı. Son haftayı bay (maç yapmadan) geçirecek olan turuncu yeşilliler, küme düşme potasının üzerinde yer aldı ancak kümede kalma işini zora soktu. 52 Orduspor deplasmanında 1 puanı son dakikalarda kurtaran küme düşme potasının içerisindeki Darıca Gençlerbirliği ise puanını 35 yaptı. 16.sıraya yükselen Darıca Gençlerbirliği, son hafta evinde Kalecik Futbol Kulübü’nü yenmesi halinde kümede kalacak. Bu sonuçla Malatya Yeşilyurt Belediyespor ise küme düşecek. Darıca Gençlerbirliği’nin berabere kalması ya da mağlup olması halinde Yeşilyurt Belediyespor, 3.Lig’de yoluna devam edecek. İki takım arasında sezonun ilk yarısında Kocaeli’nde oynanan karşılaşmayı Yeşilyurt Belediyespor 1-0 kazanmış, ikinci yarıda Malatya’da oynanan karşılaşma ise 0-0 eşitlikle sonuçlanmıştı.

Haftayı mağlubiyetle tamamlayan Kızılcabölükspor, son hafta evinde konuk edeceği Iğdır Futbol Kulübü’nü yenmesi halinde puan tablosunda Yeşilyurt Belediyespor’un üzerine çıkacak. Kızılcabölükspor galip gelir, Darıca Gençlerbirliği berabere kalır ya da mağlup olursa kümde kalan taraf olacak. Ancak Darıca Gençlerbirliği’nin galip gelmesi halinde Kızılcabölükspor’un galibiyeti bir anlam ifade etmeyecek.  

Ligin son haftasında Çarşambaspor’un galip gelmesi Darıca Gençlerbirliği ile Kızılcabölükspor’un mağlup olması halinde ise kümede kalan taraf Samsun ekibi olacak. Darıca Gençlerbirliği, Kızılcabölükspor ve Çarşambaspor’un son hafta mağlup olmaları ya da berabere kalmaları halinde ise Yeşilyurt Belediyespor kümede kalan taraf olacak. Grup’ta son haftaya girilirken, 15.sıradaki Yeşilyurt Belediyespor’un 36, 16.sıradaki Darıca Gençlerbirliği’nin 35, 17.sıradaki Kızılcabölükspor ile 18.sıradaki Çarşambaspor’un üsr 34’er puanları bulunuyor. 

- 2. Grup toplu sonuçlar

Çarşambaspor-Malatya Yeşilyurt Belediyespor: 2-1
Yomraspor-Bitexen Düzcespor: 1-2
Kalecik FK-Gema Polimer Şile Yıldızspor: 2-0
52 Orduspor FK-Darıca Gençlerbirliği: 1-1
İskenderunspor-Beyoğlu Yeni Çarşı Spor Faaliyetleri: 3-0
Harput Dibek Elazığ Karakoçan FK-Kuşadasıspor: 3-2
Bayrampaşaspor-68 Aksaray Belediyespor: 1-3
Alagöz Holding Iğdır FK-Hacettepe: 3-0
Siirt İl Özel İdaresispor-Kızılcabölükspor: 3-0

Ligde son puan durumu şöyle:

Ligin son hafta maçları şunlar:

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • Ali (2 yıl önce)
    Malatya her anlamda küme düştü. Bu yöneticilerle Malatya'nın düşüşü devam edecek.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Daha cok beklersiniz baskalarindan medet beklemeyin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İbrahim rıfat Türkmen (2 yıl önce)
    Adeletin olmadığı yerde hiç bir şey olmaz
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mehmet naim YAZ (2 yıl önce)
    Sözün özü şu BAŞARI hatır,gönül yada ahbap çavuş ilişkisi ile gelmez yemek yemek için emek çekmek gerekir,yeri ,zamanı be zemini geldiğinde hesaba çekileceğine inananlar yanlış yaptıklarında da bu MİLLETE hesap vermekten çekinmeyecekler.!!!
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Herşey göz göre göreee geldi (2 yıl önce)
    Bir defa mesele futbolcu ya da teknik direktör değil. Hayatı boyunca ayağına top değmemiş, yolda topu bulsa karakola karpuz buldum diye teslim edecek birini başkan olarak getirip yardımcı olarakta yeğen getirilince sonucun bu olacağı belliydi. Son haftalarda yönetimden el çektirerek suç yeni yönetime kalmadı. Tabi el çektirildi ne oldu kime hesap soruldu, gidenin keyfi yerinde.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Senın futbolu bilmiyor dediğin adamlar gecen sene talihsiz 2 maç yüzünden şampiyonluktan oldu.Ezbere yorum yapma madem çok biliyordun sen geçseydin başa da şampiyon yapsaydın.konuşmak parayla değil nasıl olsa laf olsun torba dolsun.işine bak
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Aynı adamlar varken takım geçen sene 2. Lig finali oynadı. Hayattaki tek başarısı yorum atmak olan sen ne yaptın
    %47
    %53
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Haci arkadasa katiliyorum baskanlar vekiler kendi makamlarini dusu uyorlar malatya spor takimlarini dusun.ediler ve kumeye duster Zaman geldiginde kendilerde dusecek
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Hüsnü (2 yıl önce)
    Durmak yok.Küme düşmeye devam.Bu siyaset Malatya da futbolu bitirtti.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Hacı (2 yıl önce)
    Reise oy veririm fakat Ak partiye verme olasiligim hiç yok. Mehmet çinarin, osman guderin, mevcut milletvekillerinin malatyaya ne faydasi varki malatyaspora ve yesilyurt belediyesporada olsun. Bi sehri temsil edemiyorsaniz bosuna yer isgal etmeyin
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Feryat (2 yıl önce)
    Yazıklar olsun 400 bin nüfuslu Yeşilyurt Belediyespor u lig de tutamadınız. Mehmet Çınar bu ayıptan Yeşilyurt a yeter. Bir Elazığ Karakoçan bir en alttaki Siirt kadar olamadınız ayıp utanın utanın.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Mehmet çınarın keyfi yerinde neden utansın. Haftalardir yaziyorduk Mehmet Cinar bu takim kume dusecek gec olmadan el at diye umurlarinda olmamis. Malatya takimlari siyaset odakli yonetildigi surece hicbir basari gelmez. Bu takimlar sirketlestirilmeli yada şahislara satılmalı.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Siyasi hatır gönülle yapılan transferler Sonucu kurulan bir takimin sonu bu olur Yeşilyurt 3.lige çıkarken amaç Malatyasporun altyapısı olması ve Malatyalı gelecek vaat eden gençlerin forma giymesi idi oldumu maalesef olmadı halkımızın parasına yazık kapatın Yeşilyurt Belediyespor'u olsun bitsin diyorum.iki takımımiz küme düştü siyasilerinin olayları seyrettiği sahipsiz bir kentten olacağı budur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • boztepeli (2 yıl önce)
    Müstehak.Yorum yazmaya değmez....Kel başa şimşir tarak.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Malatya'da malesef spor aklı sadece küme düşmekle kalmamış, acınacak duruma gelmiştir. Alkışlar bu duruma getirenlere.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Davut44 (2 yıl önce)
    Kardeşim maçın uzatma dakkasında 1-0 öne geçmişsin 2 dakika dayanılmaz mi. Kalecin ayağını tutup yere oturur 5 dakka oyunu soğutursun bunu bile akıl edemeyene ben hoca demem.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)Davut44 isimli kullanıcı yorumuna
    Davut bey ilimizde 3.ligi yönetecek hoca yokmuş gibi eski BJK li Yusuf'u getirmişler.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Mesele Malatyalı hoca meselesi değil 2 sezondur Malatyalı tüm hocaları denedik Nihat hocadan başka başarılı olan olmadı
    %75
    %25
    Yanıtla