SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'Pöçüklü Nahna Küftesi' ve 'Sümüt Pilavı'n Coğrafi İşaret Tescil Belgesi

'Pöçüklü Nahna Küftesi' ve 'Sümüt Pilavı'n Coğrafi İşaret Tescil Belgesi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi BELSOS tarafından sürdürülen çalışmalar neticesinde Malatya’nın zengin mutfağında yer alan Pöçüklü Lahana Sarması (Nahna Küftesi) ve Simit (Sümüt) Pilavı Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenerek Coğrafi İşaret Tescil Belgesi aldı. Tescil belgelerini Malatya Valisi Hulusi Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teslim etti.

Büyükşehir Belediyesi Fırat Toplantı Salonunda gerçekleştirilen gastronomi değerlendirme toplantısında Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alan Pöçüklü Lahana Sarması ve Simit Pilavı’nın tescil belgelerini Malatya Valisi Hulusi Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teslim etti. Başkan Gürkan Malatya’nın yemeklerine coğrafi işaret belgesi almaya devam ettiklerini belirtti. 

Başkan Gürkan, “Bugün itibariyle Lahana Sarması ve Simit Pilavımız, Tescil Kurulu tarafından tescil edilmeye hak kazanmıştır. Simit Pilavımızın ve Lahana Sarmamızın Coğrafi İşaret Belgesi hayırlı olsun. Yiyenlere afiyet olsun” ifadelerini kullandı.

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Malatya’nın lezzetlerinden olan Pöçüklü Lahana Sarması ve Simit Pilavı, Malatya’da 32 ve 33’üncü coğrafi tescil belgesi alan ürünler oldu.

Belge takdiminin ardından Vali Hulusi Şahin ile birlikte Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu ile paydaş kurum ve STK’ların katılımlarıyla Malatya UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı İstişare Toplantısı gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen toplantı sırasında sinevizyon eşliğinde UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Nedir? Yaratıcı Şehirler Ağının Malatya İçin Faydaları, Başvuru Süreci, Lobi Çalışmaları, Strateji Eylem Planı Hazırlıkları, Logo Çalışmaları ve Mevcut Durum Analizi ve Stratejisi konularında katılımcılara ayrıntılı bilgiler verildi. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Murat Bakar (1 yıl önce)
    gardaşım başka işinizmi yok bırakın NAHNA yı PÖÇÜĞÜ belediyenin ekmeği 4 TL olmuş NAHNAYI o zaman yedik işte. Suriyeliler afganlar bedava ekmek almasın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mlx (1 yıl önce)
    Yeri geldimi büyükşehir deyip büyük projeler den bahsediyorsunuz,ama küçük işler ile uğraşıyorsunuz.malatyanın ne yemeği biter nede patenti.bu belediye başkanının işimi,valiliğin işimi...enerjinizi ve zamanınızı daha faydalı işler için ayırsanız diyorum...sırada ne tescili var,hırçcikli küfde,malhuta,tandır biliği,sıkma küfde,ıspanaklı dolma küfdesi,fasulye yaprağı küfdesi,.....bu liste uzar gider....
    %72
    %28
    Yanıtla
  • İlhan (1 yıl önce)
    Boş işler
    %69
    %31
    Yanıtla
  • itiraz44 (1 yıl önce)
    Sayın Gürkan, umumi tuvaleti olmayan (camiler hariç)tek şehir Malatya tescilini de yaparsın herhalde.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Çetin (1 yıl önce)
    Devlet erkanının uğraştığı işlere bakın yahu yapacak başka işleri yokumu bunların Vali bey ile belediye başkanı çıkıpta memleketin yollarını köylerini gezsinler birde perdenin arkasına baksınlar. Yaz yaz gazeteci yaz Yaz yaz efendi yaz Bankada parası olan kulları yazma Onlara aldanıp yolundan azma Şehirden asfalt geçen yolları yazma Bir de bizim köyden eşşek geçmeyen yolları da Yaz yaz gazeteci yaz
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Çakmagurme (1 yıl önce)
    yürekten tebrik ediyorum. büyük başarı, helede belsos'ta simit pilavının tadına eminimki doyum olmaz. (lezzeti belsosun taziye ve düğün yemekleri gibiyse hele hiç doyum olmaz), malatya hakikaten yemek kültüründe çığır atlatıldı ve dolu dizgin gidiyor.i aslında hiç olmayan yeni doğan yöresel yemeklerimiz, envai çeşit et yemekleri.hangisinden bahsedeyim? mesela yeşilyurt'taki acunun master shef programındaki etli kıllor ( yeni yöresel yemeğimiz ),nedir ya.. onuda geç gaarrdaaaş diye başlayarak etli tavalar, kavurmalar, incikler, karışık usta yemekleri hangi dönem malatya'nın yöresel yemeği oldu bilen var mı? malatya yemeklerinin çoğunun bulgur ana malzemesinden oluştuğunu bilmeyen malatya'lı olamaz. ayrıca sayın büyüklerim vitrine oynama konusunda deneyim kazanmış tso 'nun ortaya attığı bir kayısı coğrafi işaret serüvenine, belediyelerde iştirak etti ya. pes. soruyorum size siz kiraz yaprağına, analı gızlıya coğrafi işaret alsanız nolur, almasanız nolur. siz henüz gerçek yöresel malatya yemeklerini tanıtamıyorken, ulusal bir kanalda yöremize ait olmayqn bir yemeği sahipleniyorken, yöresel yemeklerimiz arasında hiç olmamış olan tavalar, kağıt kebapları, kaburga dolmaları v.s. gaaaarrrrdaaaş diyerek tanıtıyorken, allah aşkına tüm bu yemeklere coğrafi işaret alsanız nolur, almasanız nolur.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Dışarıdan gelenlerin tercihi kağıt kebabı, kaburga dolması,kavurma v.s. Lahana nedir ya?
    %80
    %20
    Yanıtla
  • O zaman, kağıt kebabı, kaburga dolmasına coğrafi işaret alsalardı. Birde googlemaps'ten nokta atışı firmanın Akpınar adresini koymaları. Tam olurdu. Siz dışarıdan gelenleri yöresel yemek mekanlarına yönlendirmezseniz, adamlar mecburen yoğun kuyruk yağı kokulu et yemekleri yerler. Ölsünler mi açlıktan.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Avşar bey (1 yıl önce)
    Başkanım her konuşmanızda Türkiye'de borçsuz tek belediye biziz para derdimiz yok..diyorsunuz Peki personelin mesaisini neden dört ay kestiniz? bu kış aylarında hazır faturalarda yukselmisken yazık günah degilmi?
    %93
    %7
    Yanıtla
  • M.Bahadır Altaş (1 yıl önce)
    İyi güzel hoş da bu pöçük o pöçük değil. Orjinal pöçüklü nahna küftesi keçi pöçüğünden yapılır. Keçi pöçüğü içinde haftalar öncesinden kasaplara sipariş verilirdi. B.B Belediye başkanı Gürkan bunu bilmiyor olabilir. Nezir Kızılkaya'nın bu ayrıntıyı kaçırmasına üzüldüm. İnşallah Coğrafi İşaret tescilinde bunu atlamamışlardır.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Umut Güven Uysal (1 yıl önce)M.Bahadır Altaş isimli kullanıcı yorumuna
    Konuyla ilgili Nezir Bey bir açıklama yaparsa iyi olur.
    %100
    %0
    Yanıtla