SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Narin'in Tutuklanan Ağabeyi, Bir Gün Önce Malatya'dan Gitmiş

Narin'in Tutuklanan Ağabeyi, Bir Gün Önce Malatya'dan Gitmiş
A- A+ PAYLAŞ

Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi Tavşantepe Mahallesinde (köyünde), 21 Ağustos'ta kaybolmasından 19 gün sonra 8 Eylül'de, dere içinde, üstüne kaya parçaları konulmuş çuval içerisinde cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın olayı Türkiye gündeminin ilk sıralarını oluşturmaşa devam ederken, tutuklanan 11 kişi içerisinde, kardeşinin kaybından 1 gün önce çalıştığı Malatya Arguvan'dan köyüne giden 18 yaşındaki ağabeyi Enes Güran da bulunuyor.

Kaybolmasının ardından günlerce sürdürülen araştırmaya rağmen izine rastlanamayan ve 19 gün sonra cinayete kurban gitmiş cesedi bulunan, olayın aile içerisinde ve bazı köylülerin de karıştığı bir cinayet olduğu iddiası nedeniyle, amcası Salim Güran ile cesedin yerini itiraf eden Nevzat Bahtiyar'dan sonra, şüpheli olarak gözaltına alınanlardan Narin Güran'ın annesi Yüksel (44), ağabeyi Enes (18), amcası Fuat Güran (41), kuzenleri Muhammet Kaya (23) ve Birsen Güran (19), yengesi Maşallah Güran (46), halasının eşi Mehmet Şevket Kaya ve tutuklu amcası Salim Güran'ın işçisi olduğu öğrenilen Mehmet Selim Atasoy (40)'dan sonra, ilk etapta serbest bırakıldıktan sonra tekrar gözaltına alınan 15 yaşındaki R.A.'yla birlikte tutuklu sayısı 11'e yükselmişti.

Tutuklananlar arasında bulunan Narin Güran'ın ağabeyi Enes, Jandarma'daki ifadesinde, şunları söyledi:

"Malatya'nın Arguvan ilçesinde, olay öncesinden yaklaşık 1.5 aydır çalışıyordum. 20 Ağustos’ta saat 19.00'da otobüs ile evime gelmek için yola çıktım. Hem ağabeyim Baran askere gideceği hem de kuzenim U.’nun düğünü olacağı için iş yerinden izin alarak gelmiştim. Olay günü annem, evden çıktıktan yaklaşık yarım saat sonra eve geri döndü. Geri döndüğünde biz acıktığımızı söylediğimiz için bize yemek hazırlamaya başladı. Hep birlikte annemin hazırladığı yemeği yedik. Yemekten sonra saat 13.00 sıralarında kardeşim Narin saate bakarak anneme Kur’an kursunun vaktinin geldiğini söyledi. Hatta annem havanın sıcak olması sebebiyle ‘Gitme’ dedi ama Narin hem arkadaşları hem de kuzenlerimiz olan H. ve F. gittiği için ısrarla gitmek istedi. Daha sonra Narin Kur’an kursuna gitmek üzere evden ayrıldı. Ben de yol yorgunu olduğum için oturduğumuz odada klima da olduğundan uyudum. Hatırladığım kadarıyla saat 16.00 civarlarında uyandım."

Soruşturmanın ilk aşamasında, kolunda diş izleri bulunduğu için Adli Tıp'ta muayene edilen, ancak diş izlerinin kardeşine ait olmadığının belirlenmesi üzerine serbest bırakılan Enes Güran, daha sonra saatler ve anlatımlarıyla ilgili çelişkilerin olduğu ifadesinde, kardeşinin kaybolduğunu öğrendikten sonra arama çalışmalarına katıldığını, cesedinin bulunduğunu gazetecilerden öğrendiği kardeşinin ölümüyle ilgisinin bulunmadığını öne sürdü.

t24.com.tr- ekonomim.com- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Kağan (5 gün önce)
    Devlet bütün gücüyle bu cinayetin faillerini bulmak için uğraşıyor ama ne enteresan bi durum ki halen cinayeti itiraf eden çıkmadı gerçekten enteresan kim yaptıysa yada azmettirdi ise şu ana kadar direndiler ama bi yerde çözülecek çapraz sorguda bile çözülmedi bakalım nereye kadar susup gizleyecekler olan masum sabiye oldu Allah rahmet eylesin
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ahmet (5 gün önce)
    Bu meselenin sonucumu görmek istiyorsanız Rabia Naz olayını bir kez daha hatırlayın. AKP kendini destekleyenleri mağdur etmez.
    %61
    %39
    Yanıtla
  • Bu olayıda Ak partiye bağlamışsın ya başına taş düşse onuda Ak partiden bileceksin.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Adalet sistemi çalışıyor mu ülkede ? Kimden bilecek Papua Yeni Gine muhalefet partisinden mi?
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Hizbullaha hudapara kadar gidecek gibi geliyor konu ama aydınlatılirsa !!
    %83
    %17
    Yanıtla