SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Narkotik Polis'ten 'Kasırga' Operasyonu, 50 Gözaltı

A- A+ PAYLAŞ

MALATYA MERKEZLİ 5 İLDE UYUŞTURUCU HAP ÜRETİP PAZARLAYANLARA BÜYÜK DARBE VURULDU.. Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, fabrikada üretilen yeşil reçeteye tabi uyuşturucu hapları yurt dışına ihraç gösterilerek, yurt içinde pazarladığı öne sürülen şebekeye yönelik 5 ilde gerçekleştirilen Kasırga Operasyonu’nda, 22'si şebeke mensubu, 28'i de torbacı olmak üzere 50 şüpheli gözaltına alındı.

-Yeşil reçeteye tabi uyuşturucu hapı piyasaya süren şebeke çökertildi

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü narkotik suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri yaptıkları bir operasyonda yeşil reçeteye tabi ilaçların piyasaya bir ilaç fabrikası bağlantılı şebeke tarafından sürüldüğünü tespit ederek, takip ve araştırma çalışmalarına başladı. Narkotik ekipleri, 2 aylık çalışma sonucunda ilaç dağıtım deposunda yurt dışına yeşil reçeteye tabi ilaçların çıkışının gösterildiğini, ancak ilaçların yurtdışına gönderilmeyerek, yurt içinde illere gönderilerek torbacılar vasıtasıyla satıldığını tespit etti.

İstihbarat ve teknik takiple geçen 2 ayın ardından geçtiğimiz günlerde operasyon için düğmeye basıldı. Malatya merkezli olarak İstanbul, Adana, Antalya ve Mersin'de düzenlenen baskınlarda şebekenin, aralarında kadınların da bulunduğu 22 mensubunun yanı sıra, hapları sokakta pazarlayan 28 torbacı yakalandı.

İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren’in koordine ettiği ve İl Emniyet Müdürlüğünde görevli 800 personel, Özel Harekât unsurları, teknik araçlar ve narkotik köpeklerinin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda 22 şebeke üyesi ile birlikte toplam 50 şüpheli yakalanarak Malatya'ya getirildi.

Operasyonda şüphelilere ait adreslerde yapılan aramalarda 66 bin 675 adet yeşil reçeteye tabi hap, 1 kilo 300 gr Sentetik Kannabinoid (bonzai), 185 gram Metamfetamin, 7 gr kokain, 3 Adet Ruhsatsız tabanca,  138 adet fişek ve 2 adet tüfek ele geçirildi.

malatyahaber.com

FOTO: AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • yavuz44 (2 yıl önce)
    Helal olsun Malatya emniyetine
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    1+1 Karagöz TOKİ bu ve bunun gibi illegal işlerin merkezi haline gelmiş maalesef ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasporlu (2 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Sosyalleşmek için 1+1 leri halk ile iç içe kaynaştıran kıymetli vekil ve idarecileride bu sosyalleşmeye destek vermek adına oturduğu konutun hemen yanına 1+1 konutlardan inşa etmelerini bir vatandaş olarak beklerim. Hani diyorlar ya biz halk ile iç içeyiz tamam sıkıntı yok o zaman hadi hodri meydan yapında görelim hep diyorlar ya eşitlik eşitlikten yanayız şimdi bizde sizden eşit olmanızı istiyoruz 1+1 leri sizde konutlarınızın etrafına inşa ettirin. Birde şehrin içinde gece geç saatlere kadar son ses ile müzik çalan işletmeleri sizde bir zahmet evlerinizin hemen yakınına çalışma izni veriniz bakalım sizin tepkiniz nasıl olacak (sabah erkenden işe giden birini gece yarılarına kadar yatırmamalarına ne hakları var, çocuklar uykuya dalıyor hava fişekler el bombası gibi patlıyor yazık günah değil mi bu çocuklara) Örnek Aşağı Bağlar mahallesindeki açık hava düğün salonları.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dogru söylüyorsunuz. Inanın pandemi dönemindeki gece 22 den sonra dışarıya cikma yasağını özlüyoruz. Ozellikle çarşı merkezine yakin cadde ve sokaklarda yaşayanların en baş sorunu. Ayrica Emniyetimizi kutlarim. Ama yeterli değil. Bu illegal işlerle uğraşanların cezası agir olacak ki kimse yeltenmesin. Birde işin ekonomik ve sosyal yonude var tabi. Allah herkesin yardımcısı olsun, bu bataklığa kimseyi düşürmesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (2 yıl önce)
    Malatya Emniyeti Ercan Dağdeviren yönetiminde destan yazmaya devam ediyor, gerisi adalette umarım çoluk çocuğumuzu zehirleyenler 3-5 ay yatıp çıkmazlar. Bunun vebali büyük İnşAllah adli makamlar gereğini yapar.
    0
    0
    Yanıtla
  • resocan (2 yıl önce)
    Ellerine sağlık emniyet mensubu arkadaşların ama caydırıcı cezası olmadığı için 2 gün sonra yakalanan bu vatan hainleri başka bir yöntemle can yakmaya devam ederler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil (2 yıl önce)
    Hep yazdım yine yazıyorum.. cumhuriyetin ve halkın polisi uyuşturucuyu ve fetçyü affetmez!!! Bravo tebrikler...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayakçı (2 yıl önce)Halil isimli kullanıcı yorumuna
    Eksi puan verenler ne ayaksınız? Niye dokundu?
    0
    0
    Yanıtla