SON DAKİKA
SON DEPREMLER

NATO'nun 2022 Bütçesi 1,5 Milyar Euro

0
Güncellendi - 2021-12-17 02:09:06
NATO'nun 2022 Bütçesi 1,5 Milyar Euro
A- A+ PAYLAŞ

NATO’nun 2022 askeri bütçesi 1 milyar 560 milyon euro, sivil bütçesi 289,1 milyon euro olarak belirlendi.

NATO, 2022 yılında kullanmak üzere yeni bütçe paketini belirledi. NATO’nun giderek artan politik açılımı nedeniyle yeni dönemde sivil işler için daha büyük bir bütçe oluşturuldu. NATO tarafından yapılan açıklamada, ‘’Müttefikler NATO'nun 2022 sivil ve askeri bütçelerini kabul etti. Sivil bütçe 289,1 milyon euro ve askeri bütçe ise 1,56 milyar 2uro olarak belirlendi’’ ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, “Sivil ve askeri bütçelere ek olarak, ittifakın üçüncü temel ortak finanse edilen unsuru NATO Güvenlik Yatırım Programıdır (NSIP). Büyük inşaat ve komuta ve kontrol sistemi yatırımlarını kapsayan NSIP için 2022 tavanı 790 milyon eurodur’’ ifadeleri kullanıldı.

NATO’nun sivil bütçesi, sivil personel, işletme maliyetleri ve sivil program harcamaları için fon sağlayarak, 2021 seviyesine göre yüzde 8,9 arttı. Bu maliyet artışının ana itici gücünün, NATO'nun devam eden siber adaptasyonu olduğu bildirildi. Askeri bütçe ise NATO Komuta Yapısı Karargahlarının ve dünya çapındaki programların, misyonların ve operasyonların işletme maliyetlerini kapsıyor.

Brüksel, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız