SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ne İstiyorsunuz Bu Kentten?"

0
Güncellendi - 2017-01-31 19:23:05
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,Eylül ayında cazibe merkezlerinden biri olarak açıklanan Malatya’nın Ocak ayında merkez olmaktan çıkarılmasını eleştirerek, “AKP Hükümetinin Malatya’yla alıp veremediği nedir anlamak mümkün değil. Malatya’ya haksızlıkta birbirleriyle yarışıyorlar. Ne istiyorsunuz bu kentten, çıkın açıklayın” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın 4 Eylül 2016 tarihinde Diyarbakır’da açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Cazibe Merkezleri Programına göre , Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun, 5 bölge olarak ele alınacağını, beşinci bölgede iki cazibe merkezinin yer aldığını ,bu merkezlerin Elazığ ve Malatya olduğunu  bu iki cazibe merkezine bağlı illerin de  Adıyaman, Tunceli, Bingöl illerinden oluştuğu açıklanmıştı.

Başbakan Yıldırım’ın Malatya’yı cazibe merkezi olarak açıklamasının üzerinden 5 ay geçtikten sonra, 24 Ocak 2017 tarihinde yaptığı açıklamada ise Malatya ilinin cazibe merkezi olmaktan çıkarıldığı,Elazığ’a bağlı bir konuma getirildiği ortaya çıktı.

SAHİPSİZ KENT DERKEN TAM DA BUNU SÖYLÜYORDUK

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,”Malatya birilerinin yap-boz tahtası olmayacak kadar büyük bir şehirdir. 5 ay önce merkez illerden biri olarak açıklanan Malatya’nın neden merkez olmaktan çıkarıldığını kimse açıklamayacak mı? Malatya sahipsiz derken tam da bunu söylüyoruz. AKP’nin Malatya milletvekilleri CHP’ye laf yetiştireceklerine, Malatya’ya yapılan haksızlıklara ‘dur’desinler. Bir gün de, Malatya milletvekili olduklarını hatırlayıp,Malatya için çalışsalar” dedi.

TASARRUFU HEP MALATYA’DAN BEKLİYORLAR

“AKP eliyle Malatya cazibesini yitirdi” diyen Ağbaba, “AKP Hükümetinin Malatya’yla alıp veremediği nedir anlamak mümkün değil. Ne zaman bir tasarruf yapılacaksa hep Malatya’dan yapılıyor.Malatya’ya haksızlıkta birbirleriyle yarışıyorlar.Ne istiyorsunuz bu kentten, çıkın açıklayın” ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • İlyas (7 yıl önce)
    Sayın Yorumcular, Malatya'da Elazığ'da Türkiyemizin birer güzide illeri. Böyle ufak tefek boş şeylerle iki şehri birbirine küstürmeyin ayıptır günahtır. Devletin gücü yerinde gönül ister 81 ilde de çok güzel yatırımlar yapılsın Türkiyemiz süper güç seviyesine ulaşsın. Ama iller arasında bölücü zihniyeti bir kenara bırakın komşu komşunun külüne muhtaçtır. Elazığlıyım ama Malatya yı seviyorum çok güzel dostluklar kurduğum pırlanta gibi arkadaşlarım var. Allah hepsinden razı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (7 yıl önce)
    Bir CHP li olarak bu partinin malatyada bittiği kanaatindeyim inşallah veli agbaba aday olmaz tekrar döneriz partimize yok veli aday olursa chp malatyada bitikkkkkkkkkk oylarimiz akp vede mhp yeeeeeee
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (7 yıl önce)
    Bu konuları Malatya Elazığ mücadele yada kavgasına taşımak mantıksızlık. Esas mesele oy rantı için insanların uutulmasıtır. Aslında birileri Malatya dan Turgut Özal ' ın intikamını alıyor kaynağını araştırmak lazım. Ama en önemli unsur Malatya' nın bunları HAKETMEDİĞİDİR. ..l
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (7 yıl önce)
    Sayın Ağbaba bu söylemlerinizi lütfen Meclise, kulislere, meydanlara , sokağa kısaca herkesin duyabilecegi mecralara taşır mısınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (7 yıl önce)
    Malatya % 70 i muhacir bir şehir. 'El elin esegini türkü söyleyerek çağırır ' diye bir deyim var. Malatya da malatya ve malatya nın hak ve hukuğunu arayacak kimse yok. İktidar partisine Türkiye ortalamasının üstünde ve ilk sıralarda oy veren Malatya, ama vagon fabrikası açılmayan, çevre yolu temeli 14 yılda atılmayan, trafik cilesine her geçen gün daha ağır katlanan. Köprülü kavsak lardan mahrum kalan, kaynağına göre en pahalı suyu kullanan, mesafeye göre en pahalı ulaşım ücreti ödeyen . Nüfus yoğunluğu ve arz talep dengesine bakilmadan hizmet kurumları elinden alınan sefil, mağdur garip bir şehir. Suçluyu ararken muhalefetten ziyade yönetimin zirvesinde vekillerimize bakmalıyız. Ama en büyük kabahat malatyalılarda .
    0
    0
    Yanıtla
  • Muharrem Gül (7 yıl önce)
    Malatya ve Malatya'lı kış uykusunda falan değil. Hizmetlerde en güzel şekilde veriliyor. Sanayi için destekde en güzel şekilde veriliyor. Elazığ'da büyüyecek Malatya'da.. Ha Elazığ ha Malatya ne farkeder. Her iki ilinde desteğe ihtiyacı var. Yanıbaşımızda Sivas var. Bu destek alacak illere katıldı mı? Tabi ki hayır. Kimse bağırmıyor. Malatya niye kendini yükseklerde görüyor, anlayamıyorum..
    0
    0
    Yanıtla
  • Hıdır (7 yıl önce)
    Veli şhow yapıyor bırakın yapsın.Elazığa gidin şehrin neresinde isterseniz orasında anket yapın Malatya bizden çok çok önde diyeceklerdir. Çevre yolu konusu da teknik bir konu onu ilgililerin Malatya'ya anlatması lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Haci (7 yıl önce)
    VELİ BEY HAKLI... Veli beyin partisini falan kimse bahane etmesin. Kimse TV lere çıkıp da hava atmasın.Bu şehire bir şey veremiyorsunuz. Şehir kendi kendine bir çocuğun büyümesi gibi büyüyor.. Malatya'ya gereken hizmeti alamıyorsunuz. Ve benim gibiler de her seçimde sizlere oy veriyor. Yetti artık... Eşin dostun işlerini takip etmeyen, bu fırsat her zaman gelmez düşüncesi taşımayan, kendi zenginlerini yaratma çabasında olmayan vekiller istiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dogukan (7 yıl önce)
    Elazığ in çevre yolu biteli nerdeyse 6-7 sene oldu biz halen güneye mi yapilsaydi yok kamulaştırma bilmem ne uğraşıyoruz varın gerisini siz düşünün. Bizim vekiller de bi düşünsün ler bence
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü Koçak (7 yıl önce)
    Sağlam numuneleri olmayan köprülere sağlam raporu veren, eksik işleri onaylayan kurumun bölge müdürlüğünü sırtınıza alın istediğiniz yere götürün. Haramı helali bilmeyen, kul Hakkı'ndan bihaber yönetici Elazığlı olsa ne olur Malatyalı olsa ne olur. Elin oğlu yurt dışından gelir kola fabrikasını Elazığ'a açar o kolayı Malatyalı da içer Elazığlıda içer sesi çıkmaz. Bölge müdürlüğü için birbirini yer. Beyler verin bütün bölge müdürlüklerini inanın zarar etmezsiniz. Onun yerine teşvikleri Malatya'ya alıp 7. 8. Organizeyi kurdurmanın yolunu arayın. 500 tane memurun alacağı maaş yerine 5 000 tane işçinin , mühendisin, teknikerin maaşı Malatya ekonomisine daha fazla hareket-bereket katar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen Malatya'yı Elazığ a bağlı il gisterırsen her yönüyle adamlar kola degıl otomobil fabrıkasıda acar!
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü Koçak (7 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Halk içinde şöför okulu diye bilinen ulaştırma alayı şehirden taşınmasın diye imza kampanyası başlattığımız vakit hemşerilerimizden aldığımız cevapları yazmak istemiyorum. 500 civarı imza ancak toplayabildik. Binlerce askerin gıda v.s. Tüketimi bir yana yemin törenlerinde bile Malatya otellerinde yer kalmazdı. Devlet kadrolarının hepsi aşırı politik. Birzamanlar bir partiye, gruba biat etmiş nesil vardı şimdi belli stk larva ve bir partiye biat etmiş nesil var. Bilgi, tecrübe ve devlet adabına vakıf olmanın bir önemi yok. Bu kadrolardan nasıl sağlıklı hizmet bekleyeceğiz. Kendi şehrindeki üniversitenin bütçesinin artırılması ve yeni fakülteler açılmasına olumsuz oy kullanan vekiller mevki makam atladı. Sayın Malatyalı kardeşim, zaten Elazığ'ında üç beş kamu kurumu ve bölge müdürlüğü ile oyalayıp duruyorlar. Yakın zamana kadar Elazığ'ın suyu içilmiyordu. Garibim halk Karaçalı suyu içmek için Çeşme başında kuyruğa giriyordu. Bizden Malatya'nın suyu güzel bize su getir derlerdi. Şimdi Malatya'nın şebekesini Elazığlılar mı bu hale getirdi. 1980 li yıllarda Malatya'da özelliklide otomotiv yedek parça ve sanayi yoktu. Elazığ'dan yedekparça siparişi verirdik. Düşünün üretim değil stok dahi yoktu. Şimdi durum tam tersi. Elazığ'da birkaç maden esaslı fabrika dışında tatlı su balıkçılığı var . Israrla bir şehrin devlet memuru stoğunun artırılarak gelişeceğine inanmıyorum. Bu Malatya düşmanlığı değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Bugüne kadar surekli akp oy verdım acıkcada söylüyorum başkanlık sıstemınde de verecem! Geçer geçmez ayrı konu! Ama Veli bey Malatya konusunda sonuna kadar haklı! Hep söylüyorum her yonden aklınıza gelecek tüm bölge müdürlükleri yapılacak tüm yatırımlar, projeler vs vs ne varsa Elazığ'a bağlıyız arkadas! Kımse yalan soylemesın! Malatya Elazığ dan mutlaka ayrılmalıdır! Ayrılmadığı müddetçe hızmet beklemeyın! Adamlar artık bölge müdürlüğü olayını asmışlar hızmetın en ıyısını Elazığ'a en kötüsünü dıger ıllere yapıyolar! Bakın Beylerderesi köprüsüne anlarsınız? Cunku adamlar mıllıyetcılık adı altında kendı ıllerıne yapıyorlar! Malatya ya tüm bölge müdürlükleri yenisi yapılmalı! Malatya Elazığ bağlı olayı Bir an önce bıtmelidir! Nokta! Yoksa sehır hastanesine , sivil havalimanına, insansız hava aracı bölge merkezine, bılgı merkezıne tüm bölge mudurluklerıne bakar dururuz? Bir buyuksehır düşünün küçük sehıre bağlı olsun! Erzurum kıme bağlı, Van kıme bağlı, dıyarbakır kıme bağlı, Kayseri kıme bağlı? Hepsı merkez buyuksehır! Malatya ya bakın Elazığ a bağlı ! Bu degısmelı!
    0
    0
    Yanıtla
  • Haydar sessizce (7 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Elazığ ile aramızı açmaya çalışmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Tabi işimize gelemedi gerçekleri konuşmak!
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Her ne olursa olsun secimlerde yüzde 75 oy geliyor Malatya kis uykusunda uyanmaya niyetleri yok o nedenle baska yatirimlara gerek yok 20 km yol yapildi toki binalari malatyayi ucurur yetmezmi
    0
    0
    Yanıtla