MHP il başkanı Ömer Ekici, Yeşiltepe yolu üzerindeki Ergenekon Köprüsü'nün adının "Muhsin Yazıcıoğlu Köprüsü" olarak değiştirilmesi girişimine tepki gösterdi.
Ekici, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"04.12.2009 tarihinde yapılan Malatya belediyesi encümen toplantısında bir gurup AKP encümeninin önergeleri ile Ergenekon Üstgeçidi ismi rahmetli Muhsin Yazıcıoğlunun ismi verilerek değiştirilmek istenmektedir.
Ergenekon destanı büyük Türk destanının bir parçasıdır. Ergenekon destanı Türk destanlarının içerisinde ayrı ve seçkin yeri olup en büyük Türk destanıdır.
Çin tarihlerinizde yazmış olduğu bozkurt destanının devamıdır.Göktürk efsanelerinde Altay Türklerinin efsanelerinde de Bozkurt ve Ergenekon destanlarının izlerini görmek mümkündür.
Ergenekon destanı Türklerin yüzyıllarca çift sürerek, av avlayarak, maden işleyerek yaşayıp çoğaldıkları, etrafı aşılmaz dağlarla çevrili kutsal toprakların öyküsüdür. Ergenekon destanının önemli bir çizgisi, Türklerin demircilik geleneğidir.
Ergenekon destanında Türkler, demirden bir dağı eritmiş ve bunu yapan kahramanlarını da ölümsüzleştirmişlerdir.
Ergenekon destanı, Ebul Gazi Bahadır Hanın 17. yy da yazmış bulunduğu Secere - Türk adlı eserde de kaydedilmiştir.
Yakup Kadri Karaosmanoğlu; Kurtuluş savaşındaki Anadoluyu Ergenekona benzeterek aynı adı taşıyan bir kitap yazmıştır.
Ergenekon dan çıkış 9 Martta başlamış, 21 Martta da tamamlanmıştır.Yani Türk coğrafyasının her tarafında kutlanan Nevruz bayramı Türklerin;Ergenekondan çıktıkları tarihtir.
Onun içi Diyarbakırlı olan şair Ziya Gökalp şöyle seslenir:
Ergenekon yurdun adı,
Börteçine kurdun adı,
Yüz sene durdun hadi,
Çık ey yüz bin mızrağımız
Türkiyemizin ülkesi, milleti ve devleti ile yüksek risk ve tehditlere maruz kaldığı bir dönemde, sözde bölücü açılımlarla başlatılan provakasyon ve tahrikler milli ve manevi değerlere, Türk Bayrağına, İstiklâl Marşına ve tarihi isimlere düşmanlıkla devam etmektedir.
Bütün ömrünü tarihi aşıp gelen kutlu davaya gönül vermiş, Mamak zindanlarında işkenceler görmüş ve her türlü çileleri çekmiş olan rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu isminin bir yerlere verilmesi elbette bizleri ziyadesiyle sevindirir.
Binlerce Ülkücü şehidin acılarını yaşayan rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu kaderi itibariyle de şehit ülküdaşlarının kaderini yaşamıştır.
Ülkücülük, vatanın ha ekmeğini yemişim, ha uğruna kurşun diyebilen, diyebilmiş ve diyebilecek yiğitlerin şeref payesidir.
Ne mutlu ki, ülkücü hareketin muhteşem geçmişi bu liyakata ulaşmış, alnı açık, başı dik, vicdanı rahat, yüreği sevgiyle dolu aziz ülkü şehitleri ve kahramanlarının hatıraları ile doludur.
Ve onlarla ne kadar övünsek, gurur duysak, sahip çıksak azdır.Onları ve mücadelelerini unutmak asla ve asla mümkün değildir.Unutanları da Allah affetmez.Onlar bizim şerefli geçmişimizin abideleridir.Mücadeleleri rehberimiz, davaları yolumuzdur.
Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlunun ismini onun ömrü boyunca savunduğu esir Türklerin turan mücadelesine, tarih ve vatan sevgisine ışık tutan Ergenekon destanının yerine verilmek istenmesi, hayatta olsaydı onu rahatsız ederdi.Acaba bu isim değişikliği kasıtlı olarak mı yapılmak isteniyor?
AKP iktidarı ve Belediyeleri; milli ve dini motiflere, simgelere düşmalıklarını günden güne artırmaktadır.
Sebze halinin yerini Hollandalılara sattılar ve itfaiyenin bitişiğindeki camiyi yıktırdılar.
Tarihi bir isim olan Ergenekon üstgeçidi ismini değiştirmek istiyorlar.
Acilen aldıkları bu kararları, düzeltmelerini ve rahmetli Muhsin Yazıcıoğlunun ismini Malatyanın en güzel yerine verilmesini bekliyoruz.
Mesela Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gülün ismimi kaldırın, demesine rağmen kaldırılmayan Sümer arazisindeki parka Sayın Muhsin Yazıcıoğlunun isminin verilmesini uygun buluyoruz.
Tuzakları görüyoruz, yanlışları biliyoruz,Uyanık duruyoruz,Sabırla bekliyoruz,Biz biriz, Biz bütünüz,Biz büyük bir aileyiz.
Biz Ergenekondan çıkan büyük Türk milletiyiz.
Ne oyuna geliriz, Nede oyun oynatırız "
Malatya'nın gündeminde olmamasına rağmen, Belediye Meclisi'nin 4 Aralık'taki toplantısına gündemin 18. maddesi olarak "Malatyapark iş merkezi alanı; Muhsin Yazıcıoğlu isminin verilmesi..", 22. maddesi olarak ise "Yeşiltepe Ergenekon Köprü isminin Muhsin Yazıcıoğlu isminin verilmesi hakkındaki İmar ve Şehircilik Md.nün teklifi" yeralmıştı. 18. maddenin görüşülmesi ertelenirken, 22. maddesi komisyona havale edilmişti.