SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Nemrut Yolu Tamamlanmalı..'

A- A+ PAYLAŞ

1967 yılında yapımına başlanılan Nemrut Dağı Turistik Yolu, 39 yılda bitirilemedi. Yolun 2010 yılında bitirilmesi hedefleniyor.

Malatya Valiliği tarafından hazırlanan raporda, her yıl yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken, Nemrut Ören yerine en kısa ve en kolay ulaşımı sağlayacak olan Nemrut Dağı Turistik Yolu'nun biran önce bitirilmesi gerektiği kaydedildi.

Mevcut yol standardının çok düşük olması nedeniyle turistlerin zorluklarla karşılaştığı belirtilen raporda, 94 kilometrelik yolun Elazığ-Malatya, Tepehan ayrımı ve Nemrut Dağı-Narince Gerger Projesi'nin 1995 yılında tamamlandığı belirtilerek, "Pütürge İlçesi ile Adıyaman'ın Kahta İlçesi Nemrut Dağı üzerinden karayoluyla birine bağlanmalıdır. Böylece Malatya'ya gelen turistlerin GAP Bölgesi'ne, Adıyaman'dan gelen turistlerin de Malatya ve Doğu illerine kısa yoldan gitmeleri sağlanacaktır" ifadelerine yer verildi.

Malatya Valiliği'nin raporunda, Nemrut Dağı Turistik Yolu'nun çalışmalarına 1967 yılında başlanıldığı belirtilerek, projenin 2010 yılında bitirilmesinin hedeflendiği kaydedildi. Raporda, "Bu yolun turistik yollar ağına alınarak, Turizm ve Kültür Bakanlığı'nca ödenek ayrılmalı ya da karayollarınca yapım programına alınarak ihale edilmeli" denildi.

YENİ VALİ NE YAPACAK?
Bu arada, Nemrut Dağı konusu Malatya ile Adıyaman arasında zaman zaman gerginlik konusu oluyor. Özellikle Adıyaman tarafında, Malatya'dan Nemrut'a yönelik turizm konusuna olumlu bakılmazken, bu geçtiğimiz aylarda da bir kez daha bir Adıyaman milletvekili tarafından gündeme getirilmişti.

İki il arasında gerginlik yaratan sorun üzerine, 2003 yılı Temmuz ayında başkanlığındaki Adıyaman Heyeti ile Malatya'yı ziyaret eden dönemin Adıyaman Valisi Halil İbrahim Daşöz, son kararnameyle Malatya Valisi oldu. Daşöz'ün, iki il arasında zaman zaman gündeme gelen Nemrut konusundaki tavrının ne olacağı merak konusu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız