SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nemrut'u Geçen Yıl 171 Bin Kişi Gezdi

A- A+ PAYLAŞ

Doğu ve batı medeniyetlerinin kesişme noktasında bulunan, anıt mezarı ve dev heykelleriyle adından söz ettiren UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'ndeki 2 bin 150 metre rakımlı Nemrut Dağı Ören Yeri, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

https://youtu.be/3rnl2HvBRvI

"Güneşin doğuşu ve batışının dünyada en güzel izlendiği yer" olarak nitelendirilen Nemrut Dağı Ören Yeri'ni geçen yıl 171 bin kişi ziyaret etti.

Adıyaman Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Günaydın, AA muhabirine, salgın sürecindeki kapanmanın ardından yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını söyledi.

İlgiden duydukları memnuniyeti dile getiren Günaydın, "Nemrut Dağı'nı bu yıl 170 binden fazla kişi ziyaret etti. Bunların yüzde 90'ı yerli turistlerden oluşuyor. Geçen yıl pandeminin de etkisiyle ziyaretçi sayımız 52 bin kişiye düşmüştü ama bu yıl neredeyse 3 katına ulaştık ve 171 bin kişi ağırladık." dedi.

Hayata geçirilen projelerle yeni yıla yeni hedeflerle girdiklerini anlatan Günaydın, şöyle konuştu:

"Gelecek yıl 300 bin ziyaretçi hedefliyoruz. Buraya gelen turistler ilimizi ve değerlerimizi yakından görüp tanıma fırsatı yakalar ve turizm sektöründeki işletmelerin ekonomik anlamda para kazanmalarında destek sağlarlar. Adıyaman'da turizmi geliştirmek için paydaşlarımızla sürekli iş birliği halindeyiz, projeler üretmekteyiz. Adıyaman turizminin canlandırılması projesi kapsamında 9 destinasyon merkezinde ziyaretçi karşılama merkezi, lavabolar, ışıklandırma, yürüyüş yolları gibi çevre düzenlemeleri yapıldı. Bu gibi projelerle ilimizde turizmin daha ileri seviyelere ulaşmasını bekliyoruz."

Adıyaman, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız