SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Nerede İsrail'in Bir Gücü Varsa Kıracağız"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkati çekmek amacıyla Büyük Gazze Mitingi düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi önünde Kudüs Kardeşlik Platformunca düzenlenen mitingde, Türk ve Filistin bayrağı açan katılımcılar, taşıdıkları dövizler ve attıkları sloganlarla İsrail'i protesto etti.

Katılımcıların, Gazze'ye destek için marş ve ilahiler okuduğu miting, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle sürdü.

Mitingde konuşan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İsrail'e karşı hep birlikte bir mücadelenin içerisinde olduklarını belirterek "Karşımızda Müslümanların ve insanlığın en büyük düşmanı var. Bunlar dünya siyonizmidir, bunun merkezi Amerika'dır. İsrail ise bunun bir karakoludur. Başka emperyalist ülkeleri de arkalarına aldılar. İngiltere sen ne arıyorsun Akdeniz'de? Kim adına orada savaşıyorsun? Fransa kim adına savaşıyorsun? İtalya kim adına savaşıyorsun? Hepiniz bir oldunuz, bütün bombaları getirdiniz, Gazze'nin çocuğunu, kadınını katlediyorsunuz, sizde vicdan yok." diye konuştu.

Bu savaşı sabrederek kazanacaklarını kaydeden Yıldırım, "Hiç merak etmeyin, bu topraklar adım adım özgürlüğe doğru gidecek. O nedenle yavaş yavaş zaferler elde edeceğiz. Nerede İsrail'in bir gücü varsa orada İsrail'in gücünü kıracağız." dedi.

Filistinli Alimler Birliği Başkanı Nevaf Tekruri de Malatyalılara ve bu eylemleri gerçekleştiren sivil toplum kuruluşlarına destekleri için teşekkür etti.

Aksa Tufanı'nın kendileri için bir izzet ve onur vesilesi olduğunu kaydeden Tekruri, şöyle konuştu:

"Vermiş olduğumuz mücadelede Aksa Tufanı yüzümüzün akı oldu. Özelde Gazzeliler ve genelde Filistinliler olarak Allah yolunda cihadı yaşıyorlar. Tabii ki cihatta acılar, yaralar, zorluklar, sıkıntılar, ölümler ve esaret olur. Özellikle de eğer düşman korkaksa, siyonistler gibi korkak düşmanlarınız varsa bunların olması kaçınılmazdır. Fakat tabii bildiğiniz üzere bu cihadın semeresi, bu cihadın sonucu sadece bu acılar değildir, bu acının, bu cihadın semeresi Allah yolunda izzet ve onurdur. Şu anda Gazzelilerin, Filistinlilerin yaşamış olduğu izzet ve onurdur. Şu anda hepinizin bildiği gibi yeryüzünün en şerefli, en onurlu insanları Gazze'de bu mücadeleyi veren insanlardır. Tabii bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dediği gibi şu anda Gazze'deki mücadele Anadolu'daki mücadelenin ana hattıdır, bu İstanbul'a, Kahire'ye, Amman'a ve diğer İslam ülkelerinin müdafaa hattıdır. Bundan dolayı Gazzelilere yardım etmek sadece bir seçenek değildir, bir tercih meselesi değildir. Bu, her Müslüman'ın boynunun borcudur, görevidir hatta en şeref sahibi, insaf sahibi insanın görev ve sorumluluğudur."

- "Biz kesinlikle zayıf değiliz"

Aksa Tufanı'nın gereksiz olduğunu düşünmemek gerektiğini dile getiren Tekruri, "Sakın biz bu zaaf durumundayken, böyle zayıfken 'Aksa Tufanı neden gerekti?' demeyesiniz, böyle bir şey düşünmeyin, biz kesinlikle zayıf değiliz. Eğer onlar Amerika'ya, onlar emperyalistlere, müstekbirlere ve Arap yöneticilere sığınıyorlarsa bizim Rabb'imiz var, biz Rabb'imize sığınıyoruz, O'na güveniyoruz ve dayanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Gazze'deki liderlerin yakınlarını İsrail saldırılarında kaybettiğini belirten Tekruri, "Onlar liderlerimizin yakınlarını öldürmekle bizi teslim olmaya zorladıklarını zannediyorlar, yanılmaktadırlar. Bu fedakarlıklar ve onların şehadetleri onların kararlılıklarından başka bir şeyi arttırmamaktadır." diye konuştu.

Gazzeli aktivist Muhammed Hamdiye ise ailesinin İsrail saldırıları nedeniyle parçalandığını ve yuvalarının dağıtıldığını belirterek "Benim ailemden 37 şehit var. Bunların büyük bir kısmı çocuklardan oluşmakta. Biz bu şartlar altında mücadeleye devam ediyoruz. Bu eylemleriniz bizim için bir destek olmakta, insanlarımızın motivasyonunu arttırmakta ve dökülen kanlarımızın boşa gitmediğini göstermektedir." dedi.

Mitinge AKP Malatya milletvekilleri Bülent Tüfenkci, İhsan Koca ve İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır ve Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan da katıldı.

AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

30 yorum yapılmış

  • Malatyalı (3 saat önce)
    İstanbul'daki Filistinli dahil tüm Araplar Starbucks ları tıklım tıklım doldururken, bizimkilere ne oluyor? Protesto yapacaksanız Malatya'nın sorunları için artık çığrından çıkmış mülteciler için yapın sivri akıllılar
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Yusuf (8 saat önce)
    Suriyeli istemiyoruz. Ona da tepki gösterin.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Güner (9 saat önce)
    Filistin için eylem yapanlar Malatya'nın kendi dertleri için de eylem yapsınlar hazır toplanmışken.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Yusuf (12 saat önce)
    Ortadoğu insanı işte bunlar Avrupa Türkiye'yi tabi ki almaz Avrupa birliğine. Elinde iPhone, altinda Mercedes yalandan kola dökerler, kahveci taşlarlar. Kendi ulkendeki yangına su döktünüz mü hiç ?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Battalgazi'nin Torunu (19 saat önce)
    Sayın editör yapmış olduğum yorumu yayınlar mısınız
    Editörün Notu: er@hotcahil.com diye dandik bir adresle ve Malatya'nın yüreği- bileği ile bilinen destan kahramanının adıyla yazıp, daha önceki yorumunun yayınlanmasını isteyen, 'yürekli (!)' vatandaş.. Kadın siyasetçiyi hedef alarak, yorum diye bize gönderdiğiniz şeyi, sosyal medya hesabı da bulunan o siyasiye, adınızı, kimliğinizi de 'delikanlıca' yazıp gönderseniz, bizi de meşgul etmezseniz, daha uygun olmaz mı?!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haci Bilen (19 saat önce)
    Keşke gazzedeki düşündüğünüz kadar Malatya'daki depremzedeleri de düşünseydiniz. 2 yıldır tek bir kez depremzedelerle ile ilgili sıkıntılara dikkati çekmek için bir miting yaptınız mı?
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Kerem (19 saat önce)
    Mülteciler için niye çıkmadınız şovmenler sizi. Konu Türk olunca sesiniz çıkmıyor görüyoruz.
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Malatyam (21 saat önce)
    Starbucks basıp milleti taciz ettiniz peki Suriye'de türk askerine saldırıyorlar, bayrak yakıyorlar en azından barışçıl olarak (taşkınlık yapmadan) iki çift laf edecek samimiyetiniz var mı?
    %65
    %35
    Yanıtla
  • malatyalı (1 gün önce)
    malatya nın gazze mitingleri ile anılması ilimize büyük darbe vuruyor.eğitimli kültürlü insanlar ilimize gelmek istemiyor.depremle beraber bu tip mitingler malatya yı bitirecek.gidin başka yerde yapın.
    %57
    %43
    Yanıtla
  • Kanepe (1 gün önce)
    Kanepemde oturuyordum. Sonra miting zamanı oradaki konteyner kentte birşeyler almaya gittim. İnsanlar bağırıp çağırıp duruyorlardı. Ellerinde bayraklar falan. Sonra eve gelirken devletin marketi tarım krediye girdim. En az 50 üründen 25 i İsrail ürünü ya da ortak şirketlerindi. Alacağımı aldım. Kanepeme geldim oturdum. Millet dağıldı. Hikaye bu kadar
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Rami (1 gün önce)
    Kiriz biryandan Kays’ı sorunu bir yandan ama vatandaş halınde memnun
    %67
    %33
    Yanıtla
  • malatyalı (1 gün önce)
    malatya perişan ,gazze mitingi yapmışlar.çadırda konteynerda kalan 100 bin kişi var.utanmadan gazze mitngini akp düzenletmiş.bu mitinge gidende biraz düşünce olur.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Siyasal İslam'ın hali perişan ne yaptıklarını kendileri de bilmiyor. Tarikatlarda olan binlerce olay için açıklama yapmazlar, ülkedeki binlerce adaletsizliğe sessiz kalırlar, yıkılan Malatya için sessiz kalırlar , Türk bayrağı yakılır sessiz kalırlar ama Gazze olunca hemen toplanın açıklama yapalım siyasal İslam böyle bisiy işte.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Doğanşehirli (1 gün önce)
    Hep yakın kadrajlı fotoğraflar çünkü artık kimsenin umrunda değil bizim derdimiz başımızdan aşkın tek önceliğimiz var şehrimize kavuşmak siz de kendiniz çalıp oynamaya devam edin
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Recep (1 gün önce)
    Her gün çadır kuruluyor.Para toplanıyor. Ortada bir makbuz yok. Bu paralar nereye gidiyor. Sakın selefilere gitmesin.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Malatyali (12 saat önce)Recep isimli kullanıcı yorumuna
    Bunlara güvenip para veren kendini sorgulasin !
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Fatih (1 gün önce)
    Bu şehirde yaşananlar için bir kez toplanabildiniz mi? Akp nereyi işaret ederse oraya atlamaktan başka yaptığınız tek şey yok.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Muhammed (1 gün önce)
    Gazzeden önce kendi yaşadığınız şehre bakın,yıkılan şehrin sorunlarını aşın sonra gazzeyi düşünürüzsünüz. Siyasal islam’ın oyunlarına her seferinde düşmekten bıkmadınız. Gerçekten acınası bir durum!!
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Malatyali1 (1 gün önce)Muhammed isimli kullanıcı yorumuna
    Bizim halk SİYASAL İSLAM'cilarin gerçek yüzünü gördüğü gün hiçbir sorunumuz kalmaz bu ülkede iddaa ediyorum !
    %75
    %25
    Yanıtla
  • O gün gelecek ve malatya yine sadece iktidar da kim varsa onun yanına geçecek islamcılar boşa kendini kandırmasın
    %80
    %20
    Yanıtla
  • A Ali (1 gün önce)
    Hiç birimiz yahidi düṣmanı değiliz yahudileinde çoğu madur siyonizim sadece yahidi değil hırıstiyan müslüman yahudide var siyonozim iyi çalıṣmıṣ her ülkede Malatyamızda dahi siyonizim firaun soyu varmıṣ gazzeye firaun soyu olmayan herkes üzülüyor siyonuzin olduğu yerde insanlık olmaz ṣeytanın çocukları gazze konusu AKP CHP MHP yele ne alakası var insanlıkla ṣeytanın savaṣı zulumi
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Selim (1 gün önce)
    Yüreği yeten Gazze'ye gitsin. Böyle toplanarak bir şey çözülmez.
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Nokta
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Ramazan (1 gün önce)
    Mavi üzerine beyaz ay yıldız doğu Türkistan bayrağı. Bir ablamizin elinde. Ancak kimse adını anmadi. Tamam Filistin hepimizin acısı ancak zulüm altındaki diğer insanlarda unutulmamalı.
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Malatya44 (1 gün önce)
    Sizin haliniz için kim miting düzenleyecek peki. Şantiye’ye dönmüş şehirde insanlar hayatına devam etmeye çalışıyor bunlar hala gazze diyor saçmalık…
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Ali (1 gün önce)
    Haber AA ve İHA dan alınmış. Bu iki ajans muhabir ve editörlerine sormak istiyorum. Konuşmacılardan Ramazan Kayan'ın ismi neden yok.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • İrfan (1 gün önce)
    Millet sağlıklı beslenemiyor. Ekonomik kriz insanlari çok fena yaraladı. Akp maalesef her alanda olduğu gibi tarımda da ülkeyi dibe çekmiştir. Yıllarca İsrail'in laboratuvar tohumlarını dayattilar çiftçiye. Derhal yerli tohum ile denetimlerle çiftciyi eğiterek tarımı kalkındırmak lazım ama cidden akp olduğu surece bu konuda da umudum yok. 12 milyon mülteciyi de kontrolsüz ülkeye sokarak gıdaya erişimi daha da zorlaştırmiştir. Bu kadar halkın karşısında politika üretip 22 yıl iktidarda kalan başka ulke yok. Çok tuhaf....
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Malatyali44 (1 gün önce)
    Sokağa kola döken halktan çok da bişey beklememek lazım. Gazze'ye gidip savaşın samimiyseniz.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Bu şehrin öne çıktığı insanlarının dolar yakan ve kola döken cahiller olması insanın canını sıkan bi durumHiç değilse bu olaylarla kimden uzak durmamız gerektiğini görüyoruz ne diyelim
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mehmet (1 gün önce)
    Mitingde protokol.
    %70
    %30
    Yanıtla