SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Nereden Getirmişlerse Kayısı İçin Büyük Tehlike"

0
Güncellendi - 2019-06-18 02:37:40
A- A+ PAYLAŞ

 Büyükşehir Belediyesinin bu yıl mutlaka kayısı festivalini yapması gerektiğini söyleyen Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, ayrıca Malatya’da yetiştirilerek, Malatya Kayısısı diye pazara getirilen kayısının Malatya Kayısısı özelliğinin taşımadığını  ve bu durumunda Malatya için büyük bir darbe olduğunu kaydetti.

Kasap Pazarı civarındaki manavları ziyaret eden Keskin, “Kayısının başkentinde yıllardır festival yapılmıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan bu yıl yeniden bu festivali başlatmalı.” dedi.

Kayısıdan sadece Malatyalıların değil, aynı zamanda gelip bahçelerde çalışan bölge insanının da ekmek kapısı olduğunu belirten Keskin, kayısının Pazar payının artması için ayrı çalışmalarında yapılması gerektiğini de belirtti.

Keskin,  “Malatya Kayısısı diye pazara getirilen ve Malatya’da yetiştiği belirtilen kayısılarda Malatya kayısısı özelliği bulunmuyor.  Nereden nasıl yetiştirmişlerse Malatya Kayısısı için büyük bir tehlike. Bu konuda sorumlu olan tüm kurum ve kuruluşlar harekete geçmeli.  Malatya Kayısısı çeşitleri kendi özelliği ile yetiştirilmeli.  Malatya kayısısı özelliğini taşımayan kayısılar Malatya sınırları içinde hemen kesilmeli. Bunun önlemi alınmazsa Malatya’ya ve Malatya çiftçisine büyük bir darbe olur. Malatya’nın milletvekillerini ve atamalarına aracı oldukları kurum müdürlerini Malatya meselelerinde göremiyoruz.” dedi.

MESOB Başkanı Keskin, Tarım İl Müdürlüğünün ve Kayısı Araştırma Enstitüsünün bu konuda teknik bir inceleme yaparak konuyu kamuoyu ile paylaşmasını beklediklerini bildirdi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Mesut (5 yıl önce)
    Gayet normal festivalde yapmaz birşeyde yapmaz nasil olsa destek tam dışarıdan kayıdida getirirler hele durun daha neler görecemsiniz yüzde yetmis oy verin alin size bu layik daha malatya çok acılara zulümlere gebe rahmetlik ismet inönü nün ahi sizi rahat birakmaz buda akp kazığı şeker fabrikasi sigara fabrikasını kapatti halen tam destek yakinda kayisi ağaçlarinizi da sokecekler o vakit yüzde yüz destek verir siniz garanti festival felan olmaz hayel bile etmeyin
    0
    0
    Yanıtla
  • Mesut (5 yıl önce)
    Gündemi iyi takip edin FENDOĞLU nun Malatya’nın sorunlarını başta kayısıyı Meclis’te gittiği her yerde nasıl gündeme getirtiğini görürsünüz
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgay (5 yıl önce)
    Kayısı festivali hakkında ilk fikir belirten ve yapılması noktasında açıklamalarda bulunan Sayın Mehmet Fenfoğludur. O Malatya sevdalısı bir insan. Vekiller hakkında fikir beyan ederken Lütfen onu aynı kefeye koymayalım . Zaten saha da görüyorsunuz kimin samimi olduğunu. Fendoğlu gibi insanların sayısı artmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Nedim Doğrul (5 yıl önce)
    Mhp Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu Mecliste Devamlı Kayısıyı Dile Getirmektedir..
    0
    0
    Yanıtla
  • Erman kilinç (5 yıl önce)
    https://m.haberler.com/amp/milletvekili-fendoglu-da-kayisin-icin-birlik-12142295-haberi/ buyrun mucadele var mi yokmu?
    0
    0
    Yanıtla
  • bek (5 yıl önce)
    ığdır da kayısı malatya dan önce olmuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Admin (5 yıl önce)
    Suan ki satılan kayısı Malatya kayısısı değil Iğdır kayısısı satılıyor kasap pazarında
    0
    0
    Yanıtla
  • By (5 yıl önce)
    Suan Malatya kayısısı yok gelen kayısı Iğdırın kayısısı satılıyor malatyada
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya sever (5 yıl önce)
    kesinlikle haklı şevket keskin KAYISI FESTİVALİ Yapılmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet can (5 yıl önce)
    Belediyeyi Büyük borç batağına sokanlar ne hikmetse kayisimizin festivalini bile kaldırdılar yazıkki ne yazık Kayısi baskil keban gürün elbistan heryerde üretiliyor Malatyalı avcunu yalamaya devam ediyor şuan kayısıda söz sahibi olanlarda şişe pazarında baskil adıyaman ve bingöllüler
    0
    0
    Yanıtla
  • By-nedim (5 yıl önce)
    Ya şu şevket keskinden başka bu kayısı ile ilgilenecek kimse yok mu adam hep mücadele içinde şu seçilen vekiller nerde özellikle Fendoğdu ve diğerlerini saymıyorum çünkü onlar demirbaşı malatyalı asli kadrolu vekilleri nasıl oluyorda çözüm yok istikrar yok anlamıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nedim gardaş bi habersin anlaşılan vekil Mehmet Fendoğlu kayısı festivali ve kayısı birliğin kurulmasını her fırsatta dile getiriyor. Adam mecliste Malatya’yı tek başına savunuyor. Keşke diğer vekillerde onun kadar duyarlı olsalar..
    0
    0
    Yanıtla