İnönü Üniversitesi'ne, 283'ü akademik personel olmak üzere toplam 1207 kadro tahsisini öngören yasa teklifi, yıllar süren mücadelenin ardından TBMM Genel Kurulu'nda görüşülerek kabul edildi.
Geçmiş dönemlerde kadro tahsisi yapılmadığı için, özellikle Turgut Özal Tıp Merkezi'nde istihdam edilen çoğunluğu hemşire ve ebe çok sayıda personelin "temizlik işçisi" statüsünde çalıştırılması, bunun da üniversitenin döner kaynaklarından karşılanması, dolayısıyla bu kaynakların başka hizmetlerde kullanılmaması yüzünden İnönü Üniversitesi'ne kadro tahsisi sık sık gündeme getirilmişti.
Ancak, özellikle eski rektör Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu'nun hükümete yönelik sert eleştirileri yüzünden, o dönem CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ve arkadaşları tarafından verilen kadro teklifleri TBMM Genel Kurulu'na indirilememişti. Geçen yasama döneminde, AKP milletvekilleri teklife karşı çıkmışlardı.
İnönü Üniversitesi'nin 6 yıllık bir çabanın ürünü olan kadro konusu bu dönemde yeniden gündeme getirildi. CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ve 34 arkadaşının yanı sıra, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile diğer Malatya milletvekillerinin imzalarını taşıyan yasa teklifleri, komisyonlardan geçti ve 19 Aralık Cuma günü itibarıyla gündeme alındı. 23.10'dan itibaren görüşülmeye başlanan teklifte AKP, CHP ve MHP milletvekillerinin de imzaları vardı.
Genel kurula gelen kanun teklifine göre Malatya İnönü Üniversitesi'nde profesör, doçent, yardımcı doçent, öğretim görevlisi, araştırma görevlisi ve uzman kadrolarına 289 atama yapılabilecek. Üniversiteye ayrıca 510 adedi hemşire olmak üzere çeşitli branşlarda 918 kadro ihdas edilecek. Teklife göre tahsis edilen kadronun toplam sayısı 1207'yi bulacak.
Kadro teklifi görüşülürken, AKP Milletvekili Öznur Çalık ve CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu sözalarak, emeği geçenlere teşekkür ettiler. Aslanoğlu'nun, 918 kadronun halen çalışanların istihdamı için değerlendirilmesi yolundaki teklifi kabul edilmedi. Bu arada, görüşmeler sırasında söz almak isteyen Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'e, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu müdahale ederek, "gereksiz uzatma" çabasına tepki gösterdi. Genç de bunun üzerine söz almadı.
TBMM Başkan Vekili Güldal Mumcu başkanlığındaki, 31. birleşimin 5. ve 6. oturumlarında görüşülen yasa teklifinin bütünü, saat 23.44'de gerçekleştirilen oylamaya katılan vekillerin oylarıyla kabul edildi ve yasalaştı.