SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nihayet.. Kağıt ve Atık Toplayıcıları İçin Düzenleme

Nihayet.. Kağıt ve Atık Toplayıcıları İçin Düzenleme
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da kamu düzeni ve güvenliği açısından 'başıboşluk' nedeniyle tehdit oluşturan hurda ve kağıt toplayıcıları ile ilgili düzenleme konusunda harekete geçildi. Malatya Valiliği, konuya ilişkin ilgili kuruluşlara gönderdiği genelgede, bu iş ve yapanlarla ilgili bazı kurallar getirildiğini, gece bu konuda faaliyet gösterilmeyeceğini, bu işi yapanlara izin koşulu getirildiğini duyurdu.

Vali Aydın Baruş imzasıyla, tüm ilgili kurum ve kuruluşlara gönderilen genelge şöyle:

"Malatya ili genelinde kamu düzeni ve güvenliğinin temini, asayiş ve huzur ortamının korunması, tasarrufa müteallik emniyetin sağlanması ve hırsızlık suçu başta olmak üzere suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla; 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11’inci ve 66’ncı maddeleri kapsamında aşağıdaki tedbir ve kararların alınması uygun görülmüştür.

1-­ Hurda ve atık malzeme toplama faaliyetinde bulunacak şahıslar İlçe Belediye Zabıta Müdürlüklerine başvurarak gerekli izni alacaklar, Zabıta Müdürlükleri tarafından izin verilen şahısların bilgileri kayıt altına alınarak İlçe Emniyet Müdürlükleri ve İlçe Jandarma Komutanlıkları ile paylaşılacaktır.

2-­ Hurda ve atık malzeme toplama izni alan şahıslar faaliyetlerini izin aldıkları ilçe sınırları dahilinde yürütebileceklerdir.

3-­ İlçe Belediye Başkanlıkları tarafından, hurda ve atık toplama izni verilen şahıslara, ücretsiz olarak yaka kartı ve uzaktan görünürlüğü sağlayacak tek tip ve renkte reflektörlü yelek verilecek, yeleklerin ön ve arka kısmında İlçenin adı ile numara bulunacak, bu bilgiler izin verilecek kişilerle ilgili olarak Belediyelerce kayıt altına alınacaktır.

4-­ Hurda ve atık malzeme toplama izni alan şahıslar, izin aldıkları ilçe sınırları içerisinde kendilerine verilen yelekleri giyerek ve yaka kartlarını takarak faaliyette bulunacaklarıdır.

5-­ Yaka kartları ve yelekler, adına düzenlendikleri kişiler dışında başkaları tarafından kullanılamayacak, kullananlar ve kullandıranlar hakkında idari işlem yapılacaktır.

6-­ Hurda ve atık toplama izni verilen şahıslar 08.00­-   20.00 saatleri arasında faaliyet gösterebileceklerdir.

7-­ Hurda ve atık toplama izni verilen şahıslar çöp konteynırları içerisinden malzeme toplamak amacı ile çöpleri dağıtmayacak, çevre kirliliğine sebep olmayacaklardır.

8-­ Yukarıda belirtilen hususlara aykırı hareket ettiği tespit edilen şahıs veya tüzel kişiler hakkında uygulanan idari yaptırım kararları 48 saat içerisinde ilgili Belediye Zabıta Müdürlüklerine bildirilecektir.

9-­ Hakkında 3 (üç) kez idari işlem yapılan kişi veya kuruluşun hurda ve atık toplama faaliyetine son verilecek ve bir daha izin verilmeyecektir.    

Malatya İli Mülki Sınırları dahilinde İl/İlçe Emniyet Müdürlükleri, İl/İlçe Jandarma Komutanlıkları, Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ve İlçe Belediye Zabıta Müdürlükleri tarafından bu genelge hükümlerine uyulup uyulmadığına dair gerekli denetim ve kontroller yapılacak, genelgeye aykırı hareket edenler hakkında ilgili mevzuat hükümleri saklı kalmak şartıyla, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32’nci maddesi uyarınca idari para cezası uygulanacaktır.       

İlimizde kamu düzeni ve güvenliğin sağlanmasını temin amacıyla, alınan bu tedbirlerin titizlikle uygulanması hususunda, bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Asi (2 yıl önce)
    Bunlar nasıl ekmek götürecek hırsızlık uyuşturucu kullanmayan hurdacılarda var hepsini aynı keseye koyuyonuz zararlı olan kişileri tespit edip onlara düzenleme yapılsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahit (2 yıl önce)
    İdari işlem bir işe yaramaz... Adli olmalı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Enes (2 yıl önce)
    Sayın valimiz biz kagıt topluyoz diye başimiz boş degil herkesin sahibi var biz biraz serseride olsak ülkemizi seviyoz memleketimizi seviyoz en ufak bi savaş olsa ilk burda yorum yapanlar kacacaklar herkes yazdıgı yoruma dikkat etsin gelsinler gidek test yaptırak kimde uyuşturucu cıkıyor ayıp ayıp yazdıklarınıza dikkat edin
    %22
    %78
    Yanıtla
  • irfan (2 yıl önce)
    geç kalmış bir karar ülke genelinde uygulanması lazım bu sektörde çalışan firmalar için çok iyi oldu yabancı uyruklular ülkemizin görüntüsünü hindistana çevirdilerdi olumlu bir karar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyali (2 yıl önce)
    Sonunda bir mudahale yapilmis. Bu ise bir el atilip kontrollu hale getirilmesi elzemdi. Umarim amaca ulasilir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • murat (2 yıl önce)
    Birde enteresan bir şekilde oluşturdukları araçlarına da düzenleme getirin, önümüzde bir bakıyoruz koca bir çuval teker takmış gidiyor...cadde ortasında birden durup yükleme yapıyorlar trafik engelleniyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Halil (2 yıl önce)
    Eskişehir de, yıllar önce gördüm, hurda ve atık toplayan temiz belli standartlarda yapılmış, etrafından çöp ve pislik görülmeyen, trafiğe çıkma standartlarına uygun araçlar vardı. Neden bizde de olmasın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)
    güzel bir karar bunların toplanması neden çöp sahasında olmuyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ömer (2 yıl önce)
    Çöpler genelde akşam saatlerinde çıkarılıyor, dolayısıyla 08.00 - 20.00 saatleri pek uygun olmamış. Bu saat dilimi tekrar değerlendirilmeli. 08.00 - 22.00 saat dilimi kağıt toplayıcıları için daha verimli olurken, vatandaşları da fazla rahatsız etmez...
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Cihan (2 yıl önce)
    Hurda toplayanların 1. Gündüz iş yaptıkları zaman trafige engel olmaktalar. Eger gündüz bu isi yapacaklarsa 9/16 arasi yogun olmayan saatte olabilir. Gece 22 den sonra da olabilir. 2. Araçlarının kafesli olması şart. Diger türlü üst kisimdan atıkları savrulup yola dökuluyor, hatta seyir halindaki araçların üzerine gelip tehlike yaratiyor. 3. Ters yone girme, sinyal vermeme, bir anda direksiyon kirip karsiniza cikma ve yuksek seste müzik dinleme alıskanliklarindan vazgeçmeleri gerekiyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (2 yıl önce)
    Son ses müzik acayip tipler artik düzene girsin zaten
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Mehmet başkanm en iyisini yapar tebrik ediyorum kendisini
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Malatyalıyım (2 yıl önce)
    15 gün önce işyerimizin ve komşumuzun, klima bakır borularını çaldılar. Bu gerekli bir şey di
    %100
    %0
    Yanıtla