SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Niyazi Mısri Konferansı' Düzenlendi

0
Güncellendi - 2022-01-19 02:58:36
'Niyazi Mısri Konferansı' Düzenlendi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Niyazi Mısri Çalışma Grubu ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı işbirliğinde Vefa Konağı’nda ‘’Niyazi Mısri Konferansı ve Tasavvuf Musikisi Dinletisi’’ programı düzenlendi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Vefa Konağında düzenlenen programa Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Adem Bedir Ergül, konferansını vermek üzere Aile Hekimi Dr. Zekeriya Özmen ve Vefa Konağı müdavimleri katıldı.

Dr. Zekeriya Özmen, “Niyazi Mısri 1618 yılının Şubat ayında Malatya’nın Aspuzu bölgesinde dünyaya gelmiştir. Niyazi Mısri Dünya çapında bilinen ve ünlü bir mutasavvuf şairdir. Babası Soğancızade Ali Çelebidir. İlk eğitimine kardeşleriyle birlikte köyünde başalayan Niyazi Mısri Malatya’lı hem dini alanda hem tasavvuf alanda dersler alarak kendini yetiştirmiştir” dedi.

Niyazi Mısri’nin sürgün hayatını da anlatan ve bu dönemde yazmış olduğu eserlere değinen Özmen, Mısri’nin Türk Tasavvuf Edebiyatının, şiir dünyasının en büyük şairlerinden biri olduğunu ifade etti.

Konferans programının sonunda Niyazi Mısri Çalışma Grubu Tasavvuf Musikisi ekibi tarafından Niyazi Mısri’nin bestelenmiş eserleri seslendirildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız