SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Niye, Bizim Kafamız Basmıyor mu?!"

A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı 2. birleşimine başkanlık eden Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, belediyelerce yürütülen bazı işlerin gecikmesinin hem belediyelere hem de vatandaşlara zarar verdiğini belirtti ve “Eğer vatandaşın malı ile alakalı işler gecikirse ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunurum, haberiniz olsun. Vatandaşı ezmek gibi bir yönetim anlayışı olamaz” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısı II. birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında toplanarak gündemdeki bazı maddeleri görüşerek karara bağlarken, bazı maddeleri ilgili komisyonlara havale etti, bazı maddeler ise bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere erteledi.

"NİYE, BİZİM KAFAMIZ BASMIYOR MU?"
Gündemin 1. sırasında bulunan “Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Performans Programı” maddesinin oylanmasından önce konuşan ve belediyelerin devletin kurum ve kurallarına göre işletilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Gürkan, “Devlet kurum ve kurallarını işletmemiz lazım. Devletin kurum ve kurallarını herkes kendi kafasına göre yorumlamış, kendisine göre çıkar yolu bulmuş ve devlet yönetimini böyle götürmüşler. Onun için herkesin devletin kurallarına uyması lazım. Bazen belediyeler de esneklik gösterebiliyor ama bu konuda hassasiyet göstermemiz gerekiyor. Bizim bürokratlara da talimat verdim.

Mesela parklar, Türkiye’de bizim parklardaki kadar hiçbir yerde ticari alan yok. Normalde yüzde 3’ü kadar ticari alan olması gerekiyor ama bakıyorsunuz yüzde 9’u ticari alan. Niye bizim kafamız basmıyor mu? Parklara fazladan ticari alan yapmak doğru bir yöntem değil. Bunlara dikkat edeceğiz.

Kimse demesin ki ‘ben yaptım, geçti’. Bakın Malatyaspor’un 15 sene öncesindeki yönetim şu anda yargılanıyor. Onun için işimizi doğru yapalım. Bu memleketin menfaatine bir çivi çakanın başımızın üzerinde yeri var ama yanlış işler yapmayı meşru hale getirmek doğru bir şey değil sonunda biz, zarar ederiz” dedi.  

Performans Programı maddesi daha sonra oylanarak kabul edildi.

Arguvan Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı işinde kullanılmak üzere İller Bankası’ndan 7 milyonluk (faiz hariç) kaynak temini kararı, yeniden düzenlenmek üzere bir sonraki toplantıya ertelendi.

"BÜROKRATLAR ALIŞMIŞ RAHATLIĞA.. ÖYLE BİR DÜNYA YOK!.."
MASKİ Genel Müdürlüğü sahadaki iş ve işlemlerinin daha hızlı ve verimli bir şekilde yapılabilmesi gerekçesiyle 11 adet iş makinesi alımı için faiz hariç 30 Milyon kredi kullanılması için Başkan Gürkan’a yetki verilmesi maddesinin oylanmasından önce konuşan Başkan Gürkan “Bu araçları neden önceden almadınız? Zamanında ne alacaksanız alın. Çünkü her geciken karar, buraya zarar veriyor ve masraflar 2-3 katına çıkıyor. O nedenle bu işleri bürokratlara kurban edemem. Tabii bürokratlar alışmışlar rahatlığa fakat öyle bir dünya yok.

Kendi bürokratım da olsa işini dürüst bir şekilde yapmalıdır. Bu sorun sadece buradaki personelde değil Türkiye genelinde böyle bir rehavet var. Bu saatten sonra ilçe belediyelere de söylüyorum, işlerinizi geciktirmeyin. Eğer vatandaşın malı ile alakalı işler gecikirse ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunurum, haberiniz olsun. Vatandaşı ezmek gibi bir yönetim anlayışı olamaz.” sözleriyle araçların alımının gecikmesine tepki gösterdi.

Madde bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere ertelendi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı Meclis toplantısı 3. birleşiminin ise 14 Kasım Pazartesi günü saat 14.00’de yapılmasına karar verildi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • Kemal (1 yıl önce)
    Padişahım çok yaşa
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Her yer ışıl ışıl (1 yıl önce)
    Yakıncaya kadar her cadde kaldırım otobüs var, beklentilerine bak umduğun adama bak, devlet dairelerinin yarısına ulaşım yok toki de eksik kalsın
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Sayın değerli başkanım Gerek Topsöğüt ile Gedik Bölgesi 20 senedir Bölge Halkı İmar Bekliyor ama hiçbir faliyet malesef yoktur bu bölgeler ne zaman İmar İzni ile Kat Kata izin olacak hala internet den bakıyoruz imar sorgulama da sonuç yoktur.Eğerki sayın eski belediye başkanı Hacı Uğur Polat Başkanlığı devam etseydi şimdiye kadar İmar Sorunları bitmiş olurdu.Çünkü her geçen gün Fay Hatları Uzmanların açıklamasına göre Büyük depremler heran gelebilir.Halkın güvenliği için bir an önce çözüm bulunması lazım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cengiz (1 yıl önce)
    Sn başkanım HORATA VADİS İ bölgesi de halkın malı sn çakır döneminden beri süre gelen imar sorunu hala çözülmedi hesabını halk adına sormanızı çözümünüze ait müjdenizi bekliyoruz saygılar.
    %28
    %72
    Yanıtla
  • Cengiz (1 yıl önce)
    Sayın başkanım:HORATA VADİSİ bölgesi halkın malı değil mi vatandaşın hesap sorma zamanı yaklaşıyor sn çakır döneminde başlayan imar sorunu devam ediyor bilginize saygılar...
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Orhan (1 yıl önce)
    Hacı uğur polattan beri bitmeyen nazım imar planından dolayı mağdur olan vatandaşların hakkı ne olacak.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gariban (1 yıl önce)
    Başkanım Yakınca mahallesinde bulunan TOKİ lerde ekmek satan bir büfe yok, otobüs geçmiş market bile yok etrafta elektrik lambası yok tüm yetkililere duyurulur yardımcı olursanız seviniriz..
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    başkan bey eski belediye meydanında emekliler adına yapılmış parkı neden halkın buluşma noktası olabilecek ve ailenin gidebileceği bir yer yapmıyorsun.2. cezmikaratay olma yolunda ilerliyor.ticari alandan çıkar..... belsos yap yada malatyaspor işletsin orayı da gerçekten haberin başlığını netlemiş olalım.
    %98
    %2
    Yanıtla
  • UltraŞakşakçı (1 yıl önce)
    Gerçek bir belediyeci gerçek bir lider. Vatandaşın 1 kuruşunu bile israf etmez yemez yedirmez.
    %21
    %79
    Yanıtla
  • Whey ahey diyesim geldi ama mesala Yimpaş ihalassinden başlayalım, sonra çevreyolunu köstebek yuvası yapan o bürokratlar, bitmeyen çevreyolu, bilboardlarda aşırı reklam..... Hepsini bürokratlar yaptı......ah ahhh
    %90
    %10
    Yanıtla
  • UltraŞakşakçı (1 yıl önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    Yağmur altında kış öncesi asfaltlama olmaz. Baharı bekle asfalt dökülür çevreyoluna. Yimpaş binasıda atıl halden kurtuldu. Senin gibilerine yaranılmaz
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Beyefendi bu dökülecek asfalt gecen seneki kıştan kalma. Yazın kar yağdıda bizimmi haberimiz olmadı. 1 sene gecti tamm. Senin gibiler yüzünden bu durumdayız yaa
    %77
    %23
    Yanıtla
  • UltraŞakşakçı (1 yıl önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    Senin anlayacağın bu kadar işte.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Helal olsun (1 yıl önce)
    Başkanım Allah senden razı olsun işin gücün rast gelsin Rabbim ömrünü bereketli kılsın Allah için çok seviyorum seni
    %14
    %86
    Yanıtla
  • Yasin ÇİFTÇİ (1 yıl önce)
    Yeşitepe bölgesinde 7 Kat imar izni ne zaman çıkacak bay başkan.??? 3 Kat olduğu için yapılaşma kimse ve hiçbir mütayit girmek istemiyor... !!!
    %67
    %33
    Yanıtla