SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Notre Dame'nin Onarımı Onlarca Yıl Sürebilir

0
Güncellendi - 2019-04-17 03:11:39
Notre Dame'nin Onarımı Onlarca Yıl Sürebilir
A- A+ PAYLAŞ

Paris’in en ünlü yapılarından Notre Dame Katedrali'nde çıkan yangın 8,5 saatte söndürülebildi.

Fransa’nın tarihi açısından büyük öneme sahip olan Notre Dame Katedrali'nde çıkan yangın 8,5 saatte kontrol altına alındı. Yangında ölen olmazken, 2 itfaiye erinin yaralandığı, 10 itfaiye erinin dumana bağlı zehirlenmeler yaşadığı biliniyor.

Fransız basını ülkede büyük üzüntüye neden olan yangına "Gözyaşlarının Notre Dame’ı”, “Paris’in trajedisi”, “Bizim dramımız”, “Felaket” başlıklarıyla geniş yer verdi. Tamamen kontrol altına alınan yangının nedeni araştırılıyor.

İlk belirlemelere göre alev alev yanan katedralin çatısının restorasyon sürecinde olduğu ve yangının onarım çalışmaları sırasında çıkmış olabileceği tahmin ediliyor. İtfaiye ekiplerinin yoğun çabaları sonucu söndürülen yangında çok sayıda sanat eserinin kurtarıldığı belirtildi.

Öte yandan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, başkent Paris'in simgelerinden olan 850 yıllık tarihe sahip Notre Dame Katedrali'ni yeniden inşa etme konusunda söz vererek kampanya başlatılacağını söyledi. Fransa'nın iki zengin ailesi, yeniden inşa çalışmaları için 300 milyon euro bağış yapacağını duyurdu.

"5 YILDA İNŞA EDİLECEK"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron,  çıkan yangında büyük hasar gören Notre Dame Katedrali’nin yeniden inşa edileceğini ve çalışmanın 5 yıl içerisinde tamamlanmasını beklediğini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, başkent Paris'in simgelerinden tarihi Notre Dame Katedrali'ndeki yangınla ilgili açıklamalarda bulundu. Macron, canlı yayında yaptığı açıklamada katedralin eskisinden daha güzel bir şekilde yeniden inşa edileceğini ve çalışmanın 5 yıl içerisinde tamamlanmasını istediğini söyledi.

Notre Dame Katedrali için toplanan bağış miktarı yaklaşık 700 milyon Euro’ya ulaştı.

ONLARCA YIL SÜREBİLİR

Köln Katedrali'nin Baş Mimarı Peter Fuessenich, Notre Dame Katedrali'nde yapılacak onarımın on yıllar sürebileceğini söyledi.

Köln Katedrali'nin Baş Mimarı Peter Fuessenich, Notre Dame Katedrali'nde çıkan yangının verdiği hasarın onarımının on yıllar sürebileceğini söyledi. Almanya'nın Köln şehrindeki gotik katedral için yapılan tüm inşaat çalışmalarını denetleyen Fuessenich yaptığı açıklamada, "Korkunç yangının verdiği hasarın tamamen tamir edilmesi yıllarca belki de on yıllarca sürebilir" dedi.

Köln Katedrali II. Dünya Savaşı sırasında ağır hasar gördü ve onarım çalışmaları 70 yıldan uzun süredir devam ediyor.

Avrupa kıtasındaki birçok kilise ve katedral için Fransa'daki binalardan ilham aldığını söyleyerek, Paris’teki yangını 'Avrupa boyutunda bir trajedi' olarak nitelendiren Fuessenich, “Son taş Notre Dame'ye yerleştirildiğinde, Köln Katedrali'nin temeli atıldı, bu açıdan olay bizi çok etkiliyor” dedi.

Fuessenich'e göre, Köln Katedrali'nin ahşap çatısı 19. yüzyılda demir bir çerçeveyle değiştirildi, bu da olası yangının daha az yıkıcı olacağı anlamına geliyor.

Paris, Köln- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız