SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nüfus İşlemleri İçin Mobil Hizmet Aracı

Nüfus İşlemleri İçin Mobil Hizmet Aracı
A- A+ PAYLAŞ

Engelleri nedeniyle nüfus işlemlerini yaptırmaya gidemeyen vatandaşlar için Mobil Nüfus Hizmet Aracı devreye sokuldu.

Aracın tanıtım töreninde Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra; Vali Yardımcısı Ahmet Korkmaz, İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü Akın Kul, ilgili kurum müdürleri ve basın mensupları hazır bulundu.

Törende konuşan Vali Seddar Yavuz, “İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından özellikle 75 yaş üstü vatandaşlarımız ile hasta ve engelli vatandaşlarımız, nüfus müdürlüklerine gidemeyecek durumda olan vatandaşlarımız için mobil hizmet aracı ilimizde hizmete başlamıştır. Bu vesileyle, henüz nüfus cüzdanlarını ve sürücü belgelerini yenilemeyen vatandaşlarımıza yıl sonuna kadar bu işlemi hızla gerçekleştirmelerini tavsiye ediyoruz. Unutmayalım ki sürücü belgelerinin değişimi için son gün 31 Aralık 2024'tür. Nüfus müdürlüklerine gidemeyecek durumda olan hasta, yaşlı ve engelli kardeşlerimizin de bu mobil hizmet aracından faydalanmaları için bize başvurmalarını özellikle rica ediyoruz.

Şu ana kadar 32 talep aldık ve aracımız vatandaşlarımızın ikamet adreslerine giderek taleplerini hızla karşılıyor ve sonuçlandırıyor. Bu hizmet, hemşehrilerimize büyük bir kolaylık sağlamakta. Tüm Malatyalı kardeşlerimizi bu imkandan yararlanmaya davet ediyorum." dedi.

Nüfus Müdürlüğü yetkilileri de, hizmetle ilgili olarak, "İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün 15.02.2024 tarihli ve 606409 sayılı onayı ile illerimizde "Adreste Nüfus Hizmeti" kapsamında kullanılmak üzere tahsis ettiği Mobil Hizmet Aracı ilimizde hizmet vermeye başlamıştır.

T.C. Kimlik Kartı ve adres beyanı gibi işlemler için evlerinde hizmet alabilecektir.

Bu hizmetlerden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, randevu almak amacıyla Alo 199 randevu hattını arayabilir veya e-devlet randevu sistemini kullanabilirler." bilgisini verdiler.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • MULTECİ İSTİLACİ (6 saat önce)
    almanyadan gelecek suç kaydi olan suc makinesi suriyeliler için ise bu hizmet yerinde olmus. kim gidip de nufus mudurlugune ugrasacak şak diye verin kimligi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 saat önce)
    Mülteciler için mi? Cumhurbaşkanı en son Lübnanlıları ülkeye davet etti. Hatay da ki sınıra koyun, gelene geçene vatandaşlık verin. Zaten devletin devletliği kalmadı. Siyasal islamın geldiği nokta burası. BOP son gaz devam ediyor. Büyük İsrail devletini kurana kadar durmayacak. Eşbaşkanı da ne yazık ki, Yahudi üstün cesaret madalyası sahibi Cumhurbaşkanımız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • SİYASAL İSLAM (6 saat önce)MUSTAFA isimli kullanıcı yorumuna
    Ülke siyasal İslamcılar yüzünden bu halde aynen öyle. Dün muhterem hoca diyenler bugün cehennemde yan twitleri atma yarışındalar. Bizler ise hep aynı çizgimizdeyiz. Kandırılmadık çok şükür
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tarık (7 saat önce)
    Engelli eşim için aradım. Kaymakamliga gidin dilekçe verin . Falan , filan dediler. Uzattılar. Tlf kapadılar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • T.C. (7 saat önce)
    Güzel hizmet... Özellikle sınıra koyun da gelene geçene daha hızlı kimlik verin ülke kevgire döndü
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MotorluBirisi (7 saat önce)T.C. isimli kullanıcı yorumuna
    ahahaha abi harikasın
    %100
    %0
    Yanıtla