SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nüfusu Azalan Malatya'nın Araç Sayısı Arttı!

Nüfusu Azalan Malatya'nın Araç Sayısı Arttı!
A- A+ PAYLAŞ

Son rakamlara göre nüfusu  742 bine düşen Malatya’da kayıtlı araç sayısının artış göstererek 217 bin 409'a  yükseldiği bildirildi. Malatya’da 2023’de nüfus yaklaşık 70 bin düşerken, araç sayısı 14 bin artmıştı.

Malatya’da trafiğe kayıtlı araç sayısı Aralık 2023 itibarıyla 215 bin 645 olmuştu.  Malatya’da 2022 sonu itibariyle araç sayısı 201 bin 455 olarak kaydedilmişti.  Deprem sürecinde Malatya’da 2023 yılında 14 bin 190 yeni araç kaydedildi. Malatya’da Ocak 2024’de 1.764 adet araç kaydedilerek, bu rakam 217 bin 409’a yükseldi.

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre; Malatya’da toplam araç sayısının 217 bin 409 olduğu, bunun 115 bin 341’inin otomobil,  4 bin 347’sinin minibüs, 1. 744’ünün otobüs,  42 bin 194’ünün kamyonet,  6 bin 308’nin kamyon,  16 bin 290’ının motosiklet,  650’sinin özel amaçlı araç ve  30 bin 535’nini ise traktör olduğu kaydedildi.

Bu arada, TÜİK rakamlarına göre, 2022 yılı nüfusu 812 bin olan Malatya’nın nüfusu 2023 sonu itibariyle yaklaşık 70 bin azalarak 742 bine düşmüştü.

malatyahaber.com

FOTOĞRAFLAR: iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Malatyalı (2 ay önce)
    Sebebi Selahattin Gürkan, insanları ulaşımsız çaresiz bıraktı, seferler azaltıldı, insanlar gidecekleri yerlere gidemez oldu. Herkes en kötüsü bile olsa borç harç araba almaya çalıştı. Hala da ulaşım sıkıntı. Adam resmen memlekete zulmetti. Nasıl bunca insanın hesabını verecek reklam selattin?
    %93
    %7
    Yanıtla
  • alp (2 ay önce)
    Malatya araç sayısı artmadı düzensiz park ve her yer işgal edilmiş. iç çamaşır mağazaları kaldırımları işgal etmiş kaldırımlarda yürünmüyor
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Ercan (2 ay önce)
    740 bin bence yine iyi çıkmış. İl merkezinin nüfusu bence daha da düşmüştür. Gidenlerin tamamı adresini aldırmadı. Bazı ilçelerin nüfusları artmıştır. Bu da rakamın 740 bin civarı çıkmasına neden olmuş olabilir.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Deniz (2 ay önce)
    Araç artması normal dışarda yaşayan malatyalıda var ama adresleri malatya gözüktüğü için aldıkları araçlar fazla görünmüş oluyor
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Erkan (2 ay önce)
    Malatya haber olarak bunun niçin yapıldığını bir yetkiliye sorsanız iyi olmazmı.Malatya'dada bazı yerlerde caddeyi genişletmek için veya ada bazlı dönüşüm yapmak için mecburen sağlam binalarda yıkılacak.Bunda ne gibi sakınca var önemli olan Malatya'nın imarı.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Malatya (2 ay önce)
    İl dışında olup adresi Malatya görünen kaç kişi var bilen yok, benim adresim 2.depremde yıkılan ve olmayan apartmanda görünüyor, gerçek nüfus 4_5yıl sonra belli olur.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • O öyle olmuyor (2 ay önce)
    Bir yerleşim yerinden bir başkasına taşınır ve bu yeni adresinizi olması gerektiği gibi nüfus müdürlüğüne bildirirseniz o yerin nüfusuna dahil edilirsiniz. Ancak sırf taşındınz diye aracınızın tescil yeri değişmez. Gittiğiniz yerde arabanızı değiştirirseniz yeni plakanız o yerde tescil edilir. Yani adresiniz değişti diye tüm mal varlığınızın tescil yeri değişmez. Nüfustaki artış ya da azalış ile aracın tescil yeri karşılaştırılabilir veriler değildir. Ben depremden sonra başka şehre taşınmışsam ve bildirimde bulunmuşsam nüfus azalır ama aracımın tescil yeri hâlâ Malatya olarak kalır. Peki nüfus azalmış bir yerde yeni trafik tescili olmaz mı? Olur neden olmasın yeni tayinle gelen birileri yeni araç almıştır. Veya birileri başka yere tayin olduğu halde adres kaydını aldirmadigindan yeni aracı resmi adresi olan Malatya'da tescil edilir vs... Kısaca bu haber malatayhabere yakışmadı.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Murat (2 ay önce)
    Kent merkezinde düzensiz parklar trafiği felç etmektedir herkes istediği yere park ediyor istediği şekilde hareket edebiliyor depremden sonra emniyet görevini hem asayiş anlamında hem de özellikle trafik bakımından yapmamaktadır il ve ilçe belediyelerinin trafik birimlerini, zabıtalarını hiç demiyorum çünkü varlıkları bile belli değil inşallah seçimden sonra da bu liyakatsız kadro görünmedikleri gibi giderler
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Vatan daş (2 ay önce)Murat isimli kullanıcı yorumuna
    Deprem öncesi de aynıydı, şehir merkezi hep aynı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim (2 ay önce)
    Maalesef sinyali saz yon yok yol yok kaldırım yok bir tane trafik kuralı yok bir tane polis yok belediye yok zabıta yok olacağı bu secim var diye devlet yok kural yok
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Has malatyali44 (2 ay önce)
    Bir de derler gecinemiyoruz. Akp olmasa kimsenin arabası olmazdi. Hedef 2071
    %36
    %64
    Yanıtla
  • senin gibi kafalar varken daha çok alttan sürünürüz
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Has malatyali44 (2 ay önce)memur isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeşim namkör olmayın namkör olmayin. Adam yemedi yedirdi istese dünyanın en zengini olurdu çocukları bile halk için vakıfları var calisiyor. Siz ambulansları köpeklerin çektiği dönemi ozlediniz galiba
    %45
    %55
    Yanıtla