SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Binayı Büyükşehir Belediyesi Çökertmiş

0
Güncellendi - 2020-02-05 02:28:49
O Binayı Büyükşehir Belediyesi Çökertmiş
A- A+ PAYLAŞ

Depremde ağır hasar gören binalardan olan Sivas Caddesi'ndeki Yağmur Apartmanı'nın, çevreye zarar vermeden usulüne uygun şekilde yıkılması yerine çökertilip çevre binalara da zarar verilmesi şeklindeki uygulamayı yapanın Büyükşehir Belediyesi olduğu ortaya çıktı.

Bahse konu binanın yıkımıyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi, şu bülteni yayınladı:

"Tarihe Elazığ-Malatya depremi olarak geçen, 6.8 şiddetindeki depremin yaraları sarılmaya devam ediyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi deprem sonrası yıkılan yapıların molozlarını kaldırıyor. Ağır hasar görmüş, oturulamaz bina ve yapıların ise yıkımını yapıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Malatya kent merkezi başta olmak üzere, Doğanyol, Kale ve Pütürge’de hasar tespiti sonrası yıkım kararı çıkan yapılar bir bir yıkılıyor.

Yağmur Apartmanı yıkıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve ilçe belediyeleriyle koordineli yapılan çalışmalarla depremin izleri siliniyor. Her türlü tedbirleri alan Büyükşehir Belediyesi, Sivas Caddesi üzerinde bulunan Yağmur Apartmanın yıkımını kontrollü bir şekilde yaptı.

Yağmur Apartmanı çevresindeki diğer bütün apartmanlar önceden boşaltılmıştı. Yolu trafiğe kapatan Büyükşehir Belediyesi oturulamaz tespiti bulunan diğer yapıların yıkımına ise devam ediyor. Kale, Doğanyol ve Pütürge’de ise yıkılan evlerin molozları kaldırılıyor. Ağır hasarlı yapıların yıkımı da yine kontrollü bir şekilde yapılıyor.

Bünyesinde bulunan bütün teknik personeli sahaya süren Büyükşehir Belediyesi, hasar tespiti noktasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığına destek veriyor. Hasar Tespitleri noktasında bugüne kadar Malatya’da 518 yıkık, 5208 ağır hasarlı, 20 de acil yıkılacak yapı tespit edildi. Hasar tespit çalışmaları Malatya genelinde ise devam ediyor."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

40 yorum yapılmış

  • Türkoğlu (4 yıl önce)
    Belediyemize yakışan bir yıkım olmuş! Yapmayı bırakın yıkmaktan bile aciz insanlar iş başında! Binanın çökmemesi için dünyanın her yerinde yıkıma en üstten başlanır yoldan geçen bir vatandaşa sorun o bile size yol gösterir! Ne olacak şimdi bu iş bilmezler yüzünden civardaki evlerin parası eşyaları herşeyini belediye ödeyecek yani bizler halkın vergileri ödeyecek!
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu ekiple anca bu kadar Selehattin baskan ne yapsın kardeşim kuramadı ekibini hep eski adamlar iş basında
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemalettin (4 yıl önce)Lütfü isimli kullanıcı yorumuna
    Elinden tutanmı var? Kursaydı ekibini! Başkan burayı hala eski malatyadaki belediye zannediyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    Sağında solunda bitişik binaların olduğu bir apartmanın bu şekilde yıkılmaması gerekirdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    1- ooo ne güzel ne güzel.. malatya da tek bir apartman yapıp etrafına cocuk parkı otopark yapmadan yanyana dişçi gibi diş dizer gibi bitişik evler yaparsanız olacagı bu! Bitişik nizam ev olmaz.. 2- malatya da 7:00 büyüklüğünde bir deprem bekleniyor baska bir fay daha var.. malatyanın her yerini yıkın, bitişik yapmayın, evleri geriden yapın yolları bu defa geniş tutun fırsat bu fırsat derim.. 3- devlet bir an önce evleri yıkıp yenısını yapmaya calısacak.. üstten baslayarak yıkın diyenler he oldu aylarca yıkım sürsün.. hayırdır 40 katlı rezidans mı yıkıyorsun.. o kadar beklenecek zaman yok. Vur yık gec.. 4- devlet ve belediye baskanına sesleniyorum.. sıtmapınarından basla mimarsinan, döryol valikonagına kadar yıka yıka git.. bunu 5 yıla yayarak yap! Sehir nefes alsın. Yıkılan evlerin yerine ev yapma yol yap evleri 10 mt geriden baslat!
    0
    0
    Yanıtla
  • kardeşim kafan iyi mi senin, ne içtin? ne demek vur, yık, parçala, geç. hasarsız binaların günahı ne? bir de hayal aleminde yaşıyorsun herhalde. sıtma pınarından vali konağına her binayı kafana göre yıkıp yapmışsın. yıkılıp yeniden yapılacak binaların maliyetini ne devlet ne de vatandaş karşılayabilir. devlet şu ortamda karşılarsa ağır hasarlı binaları ancak karşılar. öyle binaya da kentsel dönüşüm vermez. ancak ağır hasarlı binalara öncelik verilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • 1- deprem Elazığ da 6.8 malatya da 6.0 hissedildi! Bu haliyle dahi malatya da deprem 10 saniye daha sürseydi malatya nın yüzde 80 yıkılacaktı diyor jeoloji uzmanı.. sen tv izlemiyorsun sanırım! 2- malatya da 1548 yılında en son kırılmıs bir fay var.. ve 7.0 malatya depremi bekleniyor.. şimdi 6.0 da 10 saniye daha sürse yıkılacak olan malatya nın 7.0 şiddetinde ne olacagını biliyormusun? 3- ev yıkılırken yandaki evin sucu ney demişssin.. yandaki evde bir sonraki 7.0 beklenen yeni deprem de zaten yıkılacak..ve deprem oldugunda evler yanyana oldugu için kacacak yerde yok herkes ölecek. 4- malatyanın eski yerleşim yerleri hepsi sırayla yıkılmalı ama aynı yere yeni ev yapılmamalı. 10 mt gerıden evler yapılmalı ve park otopark vs bosluk olmalı.. 5- Türkiye de her yer müteahhit oldu çünkü 100 bin tl ye yaptıgı evi 300 bine satmak müthiş karlıydı.. ev fiyatları balondur. Devlet yapacagı evi cok ucuza maliyetine yakın yapar öyle fazla da cok masraflı olmaz rahat ol! sonuc: ev alırken banyo tuvaletti güzel diye ev alanlar hepsi ölecekler. İstanbul da dahil buna! Geniş yollar ferah malatya ve depreme dayanıklı malatya için yıkım şarttır
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya sever (4 yıl önce)
    büyükşehir belediye başkanı yeni seçimde bakalım oy alabilecekmi
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdi (4 yıl önce)
    Sağdaki yeşil binada bizim dairemiz var, yıkımdan önce boşaltıldı. Boşaltılmadı diyenler yalan söylüyor. rezil bir yıkım yapıldığı için binanın arka köşe kolonu parçalandı , bina mühürlendi ve yıkılacak. İnsanlar eşyalarını bile alamadı. Daire ve dükkan sahipleri mağdur. İnşaallah mağduriyetimiz giderilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ziyaretçi (4 yıl önce)Erdi isimli kullanıcı yorumuna
    Eşyaları boşaltmaya izin verilecek sanırım
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu kadar geni bir harfiyata sahip binanın alt kolonlara baskı yapacağı çok belliydi keşke yetkililer bina yıkımı öncesi yandaki binanın sadece insanlarını değil eşyalarının da boşaltılmasını söyleyebilecek öngörüye sahip olsaymış. Geçmiş olsun size ve komşularınıza.
    0
    0
    Yanıtla
  • Özgür (4 yıl önce)
    Bırakın çürük binalar yıkılsında yenileri yapılsın size kalsa Malatya büyümez.Bina yapılır niye yapıldı? Bina Yıkılır niye yıkıldı ? Kamu vicdanını doğru yönlendirin. Deprem olmuş yıksınlar insanlar ölmesin.Bi hortum tuttu diye Belediyeyi yangın yerine çevirmeyin
    0
    0
    Yanıtla
  • Önce haberi doğru oku, sonra okuduğunu anla.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bozzooo (4 yıl önce)
    Malatya haber. Siz siyasi bir partiye hizmet ediyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğruları söylemek, vatandaşın mağduriyetini dile getirmek siyasi partiye hizmet etmek mi? Kusura bakmayın bu düşüncedeki insana herşey müstahak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut (4 yıl önce)
    ehliyetsiz liyakatsız adamlar iş başında yine desenize
    0
    0
    Yanıtla
  • avni (4 yıl önce)
    Bu yıkımı belediye yapmadı İzmirli firma yaptı diyen troller nerede acaba .
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    Yıkımı yapan firma çevre şehircilik yetkilileri yıkımı yaptırdı diyordu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ss (4 yıl önce)
    Malatya bu deprem sayesinde çürük binalardan kurtulacak gelişecek ama vatandaşa destek olmak lazım mağdur olmaması için.bu binaları yapanlara da ceza kesilmeli vatandaşın sırtından hile hurdayla zengin olunmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çöşnüklü (4 yıl önce)
    Binayı yıkan Çevre Şehircilik molozları kaldıran belediye diyor siz nasıl okuyorsunuz metni...binada 1 kilo demir çıkmamış yıkıma en üstten hangi mantıkla başlanır diyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Kusura bakmada sen nasıl okuyorsun. Bültende aynen "Her türlü tedbirleri alan Büyükşehir Belediyesi, Sivas Caddesi üzerinde bulunan Yağmur Apartmanın yıkımını kontrollü bir şekilde yaptı."diye yazıyor.Adamlar biz yıktık diyorlar sana ne oluyor milleti yanıltıyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen niye rahatsız oldun birlik beraberliğin tavan yaptığı bir süreçte çürük bir binanın yıkımı yapılmış siz daha yanıltmaktan bahsediyorsunuz.İçinde biri ölse dahamı iyiydi
    0
    0
    Yanıtla
  • Misafir (4 yıl önce)
    Altı üstü bir tane bina yikilacakti atmaca apartmanı Güçlendirme olacakti teknik ekip bi geldi pir geldi sivas caddesinde apartman kalmadi hepsine zarar verdiler insanlar evlerinden işyerlerinden oldular çok iyi bir iş çıkarttı büyük şehir belediyesi kışın ortasında insanlar rezil oldular
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Malatya'nın bu düzeni ne olacak? O kadar kötü bir yerleşimi var ki . Yılların birikimi bu ve hiç bir belediye başkanı da bu işin içinden çıkamaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fikret (4 yıl önce)
    Selo Başkan eline sağlık. Bunu da eline yüzüne bulaştırdın. Bravo ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Vezir (4 yıl önce)
    Amcamların evi yıkılan binanın bitişigi ve daha yeni binaydı. Ne hale getirdiler. Gerçekten anlamakta zorlanıyorum. Bir binayı dahi usulüne uygun bir şekilde yıkmaktan aciz olan, eline yüzüne bulaştıran, kaş yapayım derken göz çıkartan, kendini rezil rüsva eden Büyükşehir Belediyesi bu şehri nasıl imar edecek. Selahattin Başkanın yerinde olsam, bu başta Genele Sekreter olmak üzere bu işten sorumlu Genel Sekreteri Yardımcısı, Daire Başkanını, Şube Müdürünü derhal görevden alırım. Göğsümüzü kabartacak, Allah razı olsun, işiniz gücünüz rast gelsin diyeceğimiz bir iş yapamayacak mısınız? Selahattin Başkana sesleniyorum, ekibin seni vezir de eder rezil de. Benden söylemesi ekibin seni rezil ediyor. Yarın birgün insan içine çıkamayacak hale geleceksin. Ben devletin yerinde olsam kamu zararı çıkartıp işin tüm muhataplarına zimmet çıkartırım. Yazık, bu millete yazık, bu memlekete yazık bu devlete yazık. Vallahi de yazık billahi de yazik.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Harun bey bu Elazığ Malatya meselesi değil Elazığida gitsinler ama Malatya'ya da gelsinler biz neden Elaziga gidiliyor dememeli eğer Malatya'ya gelinmiyorsa bize neden gelinmiyor diye sayın vekillere sayın başkanlara soylemeliyiz ve Elazığlı yetkilileri takdir etmeliyiz ama ben neticede devletin ve hükümetin iki il arasında ayrım yapacaginada inanmadigimi soyluyeyim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalisi (4 yıl önce)
    Bu tür işleri uzman kişiler yapmalı tereyağından kıl çeker gibi yandaki apartmanlar etkilenmemeli derken değerli Malatyalılar bu bitişik nizam ev yapmaya ve bunlara izin verenlere ne demeli gelin mimar Sinan caddesine nereyi sayayım nerdeyse Malatya'nın yarisi bitişik nizam yapılmış binalarla dolu sokaklar caddeler dar bana göre imkan olsa bu eski şehri yerinde bırakıp şehrimizi yeni bir alana taşımamız lazım cumhuriyetin ilk yıllarında ilimize inceleme için gelen Almanlar şu andaki şehir mezarlığı hal binası yesilevler civarına şehrin taşınması gerektiği şeklinde rapor verirler ben şahsen sayın Münir Erkal başkana teşekkür ediyorum hiç olmazsa sağken nasip olmayan yere ölünce gideceğiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemalettin (4 yıl önce)
    Adamlar yaptıkları yanlışın farkında değiller, millet böyle bir yıkım olmaz diye sorgularken; birde bakıyorsun övünerek bülten gönderiyorlar ve müthiş o yanlış yıkımın cengaverleri ortaya çıktı
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa (4 yıl önce)
    Böyle rezil bir yıkım olamaz. yıkım en üst kattan başlayarak kontrollü bir şekilde aşağıya doğu devam eder. hasar gören yandaki binalar yetkililerden davacı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)pasa isimli kullanıcı yorumuna
    Paşa bey doğru söylüyorsun bina yıkılmaya çatıdan başlanır kat kat inilir ve zeminle bitirilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • muhammed (4 yıl önce)
    Neresi boşaltıldı, doğru değil bbu açıklama.Hemen sol taraftaki bina zaten yeni ve hasarsızdı.Halı ve mobilya mağazasında dünyanın zararı oldu.İnsanlar evsiz kaldı eşyaları parçalandı.Ne olacak kimin suçu bu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammed sen bir belediy trolüsün sen yorum yapma
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (4 yıl önce)
    walla bu yorumuna diyecek hiç bir şey yok...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet can (4 yıl önce)
    Dün dalkavuk un biri çıkmiş belediyeye avukatlik yapiyordu bizi birde yalancı çıkariyor trol önce gitsin kitap okusun
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (4 yıl önce)
    Herşey i yüzünüze gözünüze bulaştırıyosunuz. Bişey ide düzgün yapın yav.
    0
    0
    Yanıtla
  • harun (4 yıl önce)
    Ben mağdurum sağlam olan evim işbilmezler yüzünden yıkılacak bu kış günü ne yapacağız benim mağduriyetimi kim giderecek .hiç bir açıklama yok en büyük hasarlar malatyada ama sahipsiz olduğumuz için herkes elazığda
    0
    0
    Yanıtla
  • harun (4 yıl önce)
    yalan söylüyor belediye kimseye evini boşalt demeden yıkım yaptılar hemen yanındaki binada vatandaş ceketini alıp çıktı .sağlam raporu alan yandaki bina hatalı yıkımdan dolayı kolonları patladı ve yıkılacak.onun hemen yanındaki bina da sağlam raporu olmasına rağmen oda yıkılma tehlikesi altın da hiç bir belediye görevlisi yok çevre şehircilikten kimse yok sadece hatalı yıkım yapan kişiler ve hurda toplama peşinde olanlar bekliyo. polis nöbet tutuyo ama kimse çıkıptan bi açıklama yapmıyo.birtek battalgazi kaymakamı olay yerine geliyo diğer 6 tane milletvekili elazığda içişleri bakanımız arkasında geziyolar sahipsiz malatya yazık oldu malatyamıza
    0
    0
    Yanıtla
  • Ziyaretçi (4 yıl önce)harun isimli kullanıcı yorumuna
    Hangi bina yıkılacak yanındaki. Sağı mı solu mu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Sağındaki yeşil
    0
    0
    Yanıtla