SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Bölgede Halkı 'Dev' Yılan Korkusu Sardı

O Bölgede Halkı 'Dev' Yılan Korkusu Sardı
A- A+ PAYLAŞ

Doğanşehir ilçesinin bazı bölgelerinde, 6 Şubat ve sonraki depremlerin ardından görülmeye başlanan 'dev' yılanlar yöre halkında korku ve paniğe yol açtı.

6 Şubat'tan itibaren meydana gelen çeşitli büyüklüklerdeki depremlerin ardından Doğanşehir bölgesinde çeşitli tür yılanların görülme sıklığının artmasının ardından, bölgede daha önce görülmemiş büyüklükte, halkın 'dev' diye adlandırıldığı yılanların ortaya çıkması panik yarattı.

Son olarak Kurucaova Mahallesi'nin yerleşim merkezine 1.5 kilometre mesafede Tutocak Dağı'ndaki ormanlık alanda dolaşmakta olan vatandaşlardan Zekeriya Atçeken, 20 yaşındaki çam ağaçlarından oluşan ormandaki bir ağaça tırmanan 'dev' yılanı farketti. Büyük korkuya kapılarak geriye kaçan Atçeken, cep telefonuyla ağaca tırmanmakta olan ve boyutunu 'başını kuyruğunu göremedim, ancak birkaç metre vardı, bayağı kalındı. Daha önce hiç görmediğim büyüklükteydi' diye tarif ettiği yılanın fotoğrafını çektikten sonra mahalleye döndü ve gördüklerini anlattı.

Daha önce de Yassıpınar mezrasında dev bir yılanla karşılaşıldığı belirtiliyor. Ortaya çıkan yılanlar dolayısıyla tedirgin olan vatandaşlar, yılanların görüldüğü bölgeye gitmekten çekinirken, birçok köylünün araziye av tüfekleriyle çıktığı ifade ediliyor.

Vatandaşlar, bölgede depremler sonrası artan yılan yoğunluğu nedeniyle, ilgili kurumların araştırma yapması gerektiğini belirtiyorlar.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • MALATYALI (3 hafta önce)
    Şimdi resme bakılınca sanki Piton Yılanına benziyor Depremden sonra ortaya çıktığına göre genelde Toprak altında yaşayan Yılanlar ve İnsanlar dan kaçıyorsa Avusturya da yaşayan sadece Fareleri VS.Yiyen Cinsiden olabilir...
    0
    0
    Yanıtla
  • Oz kernekli (3 hafta önce)
    Yav gardaş bizim iş yerine bi gelin bu yilan onların yanında solucan kalır. Ayakları var konusuyuuu bile
    %0
    %100
    Yanıtla
  • onur (3 hafta önce)
    espirili yorumcular ne kadar cesur bakalım,buyrun minibüs paranız bizden .Mahmut sizi karşılayacak..buyrunnnn
    %67
    %33
    Yanıtla
  • onur (3 hafta önce)
    Malatyada ne kadar espirili ARKADAŞLARIMIZ VARMIŞ ,BU YORUM YAPAN ARKADAŞLARIMIZI KURUCAOVAYA DAVET EDİYORUZ,GİDİŞ MİNÜBÜS PARASI BİZDEN DÖNÜŞ..DÖNERSENİZ SİZDEN,BUYRUN YİĞİT YORUMCULAR MAHMUT SİZİ KARŞILIYACAK...
    %67
    %33
    Yanıtla
  • onur (3 hafta önce)
    Bu espirili arkadaşları Kurucaovaya davet ediyoruz.Birlikte oralarda gezerken Ahmet Kaya türküleri söyleriz.Cesareti olan arkadaşları bekliyoruz.Gidiş minibüs parası bizden.Bakalım espirili arkadaşlar bu kadar yiğitmi?
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Şiyar (3 hafta önce)
    İlgili kurumların araştırma yapmasına gerek yok Allah biz Malatyalılara toparlanin diyor
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mahmut motur (3 hafta önce)
    Arkadaşlar yılanı gören biziz öyle hikaye falan değil az kalsın aklımızı kaybediyorduk
    %100
    %0
    Yanıtla
  • arkadaş böyle bir olaya tanık olmuşsun ,yılan ağaca sarılmış kaçmak nedir.uzaktanda olsa kameraya al ,hiç mi belgesel izlemedin bu büyüklükteki bir yılan ne hız yapar veya sana niçin saldırsın.sen galiba holywood piton yılanlar seri filmlerini çok izlemişsin.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Zibetra (3 hafta önce)
    SOYĞA!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Adil (3 hafta önce)
    şu saçma sapan yorum yazanlara kızıyorum. Cevap vermeyen editöre kızıyorum ama sonra vazgeçiyorum. Adam bunları yazanın hangisine cevap vere.Birinin aklına ahmet kayanın eski fıkrası gelmiş sırf onu yazmak için yorum yapmış.Sanki abartma sanki yalanmış gibi bu dev yılan.Gözünüz körmü, okuduğunuzu anlamıyormusunuz.Fotoğrafı var yılanın, sonra 20 yaşındaki çam ağaçları deniyor yılanın kalınlığı 20 yaşındaki ağaç gibi.Ama zevzeklik yapacağım diye yorum yaparsan ona birşey diyemem.Ama altına zevzeklik yorum diye yazsanız daha iyi olur bence.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • reis (3 hafta önce)
    böyle yılan mı olur arkadaş.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mustafa (3 hafta önce)
    Ahmet Kaya’nın yılan fıkrası gibi olmasın :)
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 hafta önce)
    Buraya gelirken Bi yılan gördüm 10m Di Burda okadar yılan olmaz Ozaman çalıların içindeki hışırtı neydi :)
    %5
    %95
    Yanıtla
  • Malatya (3 hafta önce)
    Depremde oluşan yer altı kırıkları yoluyla başka bölgelerden gelmiş olabilirler bu güne kadar bölgede bu tür yılanlar görülmemiştir.
    %48
    %52
    Yanıtla
  • malatyalı (3 hafta önce)Malatya isimli kullanıcı yorumuna
    geçen seneden beri yer altında ilerleyerek buraya kadar gelmiş.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Saffet44 (3 hafta önce)
    Aklıma Ahmet Kaya nın yılan fıkrası geldi de budefa gerçek olmuş
    %18
    %82
    Yanıtla