SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O da Tüm Sorumluluğu Yeşilyurt Belediyesine Yıktı

0
Güncellendi - 2021-04-15 13:44:46
O da Tüm Sorumluluğu Yeşilyurt Belediyesine Yıktı
A- A+ PAYLAŞ

'YURT DIŞINA KAÇIŞ' İŞİNİ ORGANİZE ETTİĞİ ÖNE SÜRÜLÜYORDU.. Yeşilyurt Belediyesi'nin, Kişisel Gelişim Dünyası Derneği üzerinden yaptığı paravan proje ile Almanya'ya gönderilen ve Türkiye'ye dönmeyen 43 kişinin, Almanya'ya gönderilmesi skandalında baş rolü oynayan isimlerden biri olduğu iddia edilen Bingöl'ün Servi Beldesi Eski Belediye Başkanı Ali Ayrancı (fotoğraftaki), olayla ilgisinin sadece Yeşilyurt Belediyesi'nden aldığı davetle geziye katılması ve öngörülen süre içinde Türkiye'ye dönmesi olduğunu vurgulayarak, "Bunun dışında hiç bir konuyla ilişkim yok. Almanya gezisine katılıp da dönmeyen kişileri kesinlikle görmedim ve tanımıyorum" dedi.

Ali Ayrancı'nın açıklamalarında dikkat çeken asıl hususun ise Yeşilyurt Belediyesi'nin, Gri Pasaportlar ile Almanya'ya gönderdiği herkesin tüm masraflarının, sponsor firma olduğu belirtilen Mega Kilit GmbH tarafından karşılandığının açıklanmasına karşın, Ali Ayrancı'nın, "Almanya gezisi için gidiş-dönüş uçak biletlerimi Yeşilyurt Belediyesi aldı" bilgisini açıklamış olması görünüyor.

"Belediye ve Valilik Onaylı Proje Olduğu İçin Katıldım"

Bingöl Sürmanşet Gazetesi'ne konuşan ve  "Geziye katılma" dışında hakkındaki tüm iddiaları yalanlayan Ali Ayrancı, "Ben bu uçak gezisi haricinde kesinlikle herhangi bir işlem yapmadım. Bahsi geçen proje ile hiç bir alakam olmadığı gibi yapılan projenin meclis kararı ile alınan ve Valilik tarafından onaylı proje olmasından dolayı söz konusu geziye katıldım. Yapılan gezi içerisinde bahsi geçen geziye katılıp da geri dönmeyen kişileri kesinlikle görmedim ve tanımamaktayım. Projenin hiç bir safhasında dahlim söz konusu dahi değildir. Bu nedenle tarafıma yapılan suçlamaların tamamı asılsızdır" dedi.

"Yeşilyurt Belediyesi bana hizmet pasaportu çıkardı; gidiş - geliş uçak biletlerimi aldı"

Gezi programı çerçevesinde Yeşilyurt Belediyesi'nden iki başkan yardımcısı ve "bir kaç belediye personeli" ile birlikte Almanya'ya gittiğini söyleyen Ali Ayrancı, gidiş - dönüş uçak biletlerinin de geziye davet eden sponsor firma tarafından değil, Yeşilyurt Belediyesi tarafından alındığını söyledi. Ayrancı, "Gezi programı tarafımca incelendiğinde Belediye Başkanlığında Belediye Meclisi kararı alındığını ve söz konusu projeye Valilik onayı alındığını gördüm. Akabinde gezi programı için benden pasaport çıkarılabilmesi için bilgilerim istendi, kendilerine bilgileri ilettikten sonra tarafıma hizmet pasaportu çıkartılıp gidiş dönüş uçak biletlerim ile birlikte tarafıma gönderdiler" dedi.

Ziyaret tarihi hakkında verdiği bilgideki büyük çelişki

Bu arada; Ali Ayrancı, Yeşilyurt Belediyesi'nin paravan projesi kapsamında yapılan Almanya ziyaretinin,  17 Şubat 2020 - 27 Şubat 2020 tarihleri arasında gerçekleştirildiğini vurguladı. Ayrancı, Bingöl Sürmanşet Gazetesi'ndeki açıklamasında, "17/02/2020 - 27/02/2020 tarihleri arasında Almanya ülkesine uçak ile gidip geldim" dedi.

Ancak, Yeşilyurt Belediyesi, Almanya ziyaretine konusundaki Belediye Meclisi Kararı'nı Şubat 2020 tarihli Meclis toplantısında aldıktan 7 ay sonra, Malatya Valiliği'ne iletilmek üzere 3 Eylül 2020 tarihinde Çevre ve Şehircilik Malatya İl Müdürlüğü'ne Gri Pasaport talep yazısında, ziyaretin 7 Eylül - 16 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini bildirmişti.

Organizasyonun kilit isimlerinden biri olduğu ileri sürülen Ali Ayrancı'nın, Almanya ziyareti için verdiği tarih ile Yeşilyurt Belediyesi'nin resmi belgesinde belirtilen tarih arasındaki 7 aylık çelişkinin nedeninin "yanlış hatırlama mı yoksa olayın farklı bir boyutuna işaret mi?" olduğu da merak konusu olarak kayıtlara geçti.

CHP Bursa Milletvekili Aydın, "İşin altını deştikçe akla hayale gelmeyen isimler var"

Diğer yandan, Yeşilyurt Belediyesi'nin sağladığı Gri Pasaportlar ile Almanya'ya giden ve bir daha dönmediği belirtilen 43 kişiyle ilgili olarak CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun cevaplaması istemiye yazılı soru önergesi verdi.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Yeşilyurt Belediyesi dışında birkaç belediyenin daha benzer sahte projelerle yurt dışına insan kaçırdığının iddia eden CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, “İşin altını deştikçe insan kaçakçılığı yapmak için devreye giren akla hayale gelmeyen isimler ve yöntemler var, bu işin peşini bırakmayacağız” dedi.

İçişleri Bakanı Soylu'ya sordu: "Organize suçu tasarlayan kişi ya da kişiler belirlendi mi?"

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun cevaplaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde şu soruları sordu: “Çeşitli projeler adı altında yurt dışına personel gönderen belediyelerin sayısı kaçtır?  Söz konusu proje kapsamında yurt dışına gönderilen personelin sayısı belli midir? Belediye personeli gibi gösterilerek yurt dışına kaçırılan kişi sayısı tespit edilebildi mi?  Organize suçu tasarlayan kişi ya da kişiler belirlenerek soruşturma başlatıldı mı? Bu konuda yapılan operasyonlarda kaç kişi yakalandı? Bakanlık olarak başlattığınız soruşturmalarda hangi sonuçlara ulaştınız? Yurt dışı olarak ağırlıklı olarak hangi ülkeler seçilmiştir?”

Güler HAZAR, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • kündübekli (3 yıl önce)
    yav arkadaş Bingöl’ün Servi Beldesi Eski Belediye Başkanı nın malatya yeşilyurt belediyesi ile ne ilgisi var anlamış değilim.malatyada malatyalılar dışında maşallah adıyamanlıların dışında bingöllülerinde siyasette, makamlarda, memlekette söz sahibi olduğu aşikardır. malatyayı malatyalıarın dışındaki insanlar yönetiyorlar maşallah
    0
    0
    Yanıtla