SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O Filmin Jeneriğiydi, Asıl Film Şimdi Başlıyor"

A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Yılmaz Vural, “Ortadaki bir ifade var ve yerine gelmiyorsa bu yakışmaz. O gün filmin jeneriğiydi. Üzerlerine düşeni yapmaz ise esas film başlar” dedi.

Tecrübeli teknik adam, maç sonrası basın toplantısında uyarlarını sert bir dille ifade etmeye çalıştıklarını belirterek, “Aslında buna hakkımız var mı bilmiyorum ama istiyoruz ki Malatyaspor takımı Malatya’nın önemli bir markası ve yerlerde sürünmesin ve kent bu önemli markasına sahip çıkalım. Kaldığımız otelde iki gün içinde önce Adana Demirspor sonra Eyüpspor kaldı. Bu takı ligden düşerse bu otellerde kalacak takım bulamazlar. Dolayısıyla ellerini ceplerine atsınlar, bu kadar pinti olmasınlar, bu takıma destek olsunlar” diye konuştu.

“ÜZERLERİNE DÜŞENİ YAPMAZLARSA O ZAMAN FİLM ORTAYA ÇIKAR”
Vural, takımın 400-500 milyon borcu olduğunu ve yönetimin bunu tek başına çözemeyeceğini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu takım büyük bir sıkıntıda. Bu sırf yönetim kurulundaki 5-10 arkadaşın çözebileceği bir iş değil. Yönetim kurulu üzerine düşen ve gelmeden oturup konuştukları gibi “Ben bu kadar, sen bu kadar verirsen bu bütçeyi sezon sonuna kadar oluştururuz” diyen kardeşlerimiz, lütfen o gün o masada oturup imzaladıkları o protokolü yerine getirsinler bizim istediğimiz bu. Getirmeyeceklerse ifade etsinler, nedenini açıklasınlar. Kimseye silah çekip cebinden parasını alacak halimiz yok. Burada destek verilmesinin anlamı budur. Bu yüzden biraz kafamız bozuluyor çünkü orada bir ifade varsa ve yerine gelmiyorsa yakışmaz. O gün o filmin jeneriği gibiydi, asıl film şimdi başlıyor. Bu jenerikte bazı şeyleri ifade etmeye çalıştık, eğer üzerlerine düşeni yapmazlarsa o zaman film ortaya çıkar. O zaman hepimiz bir şeyleri ifade etmek zorunda kalırız.”

“VALİMİZİN VERECEĞİ DESTEK MALATYASPOR’UN KADERİ OLACAK”
Gençlerbirliği ve Altınordu’nun kadrolarına yeni isimler kattıklarını dile getiren Vural, şunları söyledi:

“Erzurumspor, Denizlispor ve biz oyuncu alamadık. Yeni katılımlar ve ekonomik katkılarla aşağıda bir hareketlenme söz konusu. Elindeki imkanlarla buradan çıkış yapmak zorunda olan bir takım olarak bu takımın muhakkak maddi ve manevi desteğe ihtiyacı var ki elindeki dinamizmi sonuna kadar kullanabilsin. Valimiz bizim arkadaşımız, kardeşimiz, saygı duyduğumuz bir büyüğümüz bize vereceği desteği biliyorum. Onun vereceği destek Malatyaspor’un kaderi olacak.”

“İSTANBUL’DAKİ MALATYALI İŞ ADAMLARI VE BAZI MAKAMLARLA GÖRÜŞTÜM”
Vural, İstanbul’daki Malatyalı işadamlarıyla görüşmeler yaptığını ifade ederek, “Türkiye’de bize destek olabilecek her makamı arıyoruz. Dostlarımız sağ olsunlar yardımcı olacaklarını ifade ediyorlar. Buraya bir hareket getirmek anlamında, Malatyaspor’un kendi kendine iç dinamiğini sağlayacak, tepki verecek bir şeyler yapmak zorunda. Yoksa bu sosyal faaliyetten yoksun kalacak. Bizler burada bugün varız, yarın yokuz. 30 farklı takım değiştirdim ve birkaç tane çalıştığım böyle 9 takım var. Burada olmazsa başka bir yerde iş buluyoruz. Bu takım önümüzdeki sene faaliyetini devam ettirecekse ve bizim bunda katkımız olacaksa dünyanın en mutlu insanlarından biri olurum. Ben buna inanıyorum, inanmazsak buraya gelmeyiz. Kör değiliz, bakıyoruz. Her şeyi görüyoruz. Gelmeden bu takımı inceledik. Kapasitesini, bu şehrin dinamiklerini biliyoruz” diye konuştu.

“SEÇİM GELİYOR, BU DURUM SİZİ ETKİLEMEZ Mİ?”
Vural, takımın bir raya oturduğunu ifade ederek, “Birde ekonomisiyle ilgili söz veren kardeşlerimiz, verdikleri sözleri yerine getirirse ki yapılmayacak bir şey değil. Sözlerini yerine getirmeyeceklerse net söylesinler ki başka kanallara gidelim, yardım isteyelim. Bütün bunları konuşurken yalvarır pozisyona düşüyorum. Yalvaracak bir şey yok. Malatya, kendileri, siyaset kaybeder. Burası siyasi bir yapının yüzde 70 oyunu aldığı bir yer. Şimdi siz insanları bu sosyal yapıdan mahrum ederseniz sizi etkilemez mi? Şu mesajı da alın lütfen. Bakın seçim geliyor, neyse düşünceleri Allah hepsini muvaffak etsin. Burada bizim siyasi bir boyutumuz yok. Ama vermeden almak Allah’a mahsustur. Size bu kadar sahip çıkan bir halka verilir” dedi.

Tecrübeli çalıştırıcı, Eyüpspor maçı sonrası yaptığı açıklama sonrası kendisine bir dönüş olup olmadığı yönündeki soruya, “Hayır bir dönüş olmadı” cevabını verdi.

Takımın 10 maç kazanmak zorunda olduğunu dile getiren Vural, 42-43 puanı yakalayamadıkları taktirde işlerinin zor olduğunu kaydetti.

“VALİMİZ EN BÜYÜK TEMİNATIMIZ”
Vural, takımın 2024 Ocak’a kadar iki dönem transfer yasağının olduğuna dikkat çekerek, “Daha bu bir dosyadan. Benim en korktuğum şey; arkadan bir 3 puan daha silinirse yazık olur. Federasyondan da ricam, bu cezayı değiştirin. Bizde ne kabahat var? Puan almamıza rağmen küme düşen bir takımın hocası olmak istemem. Benim emeğimi niye çalıyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

"Federasyonla konuştum, 35 tane FİFA’da dosyamız var” diyen Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunlar teker teker değerlendirilecek. Değerlendirildiğinde her ödenmeye para için puan silinecek. Bizden puan alacaklı olurlar. Verecek o kadar puanımız yok. Dolayısıyla maalesef böyle bir derdimizde var.”

Vural, Malatya Valisi Hulusi Şahin’in en büyük teminatları olduğunun ifade ederek, “Onun bizi yönlendirmesinden başka yapacak bir şeyimiz yok. Bu takım ligde kalırsa önümüzdeki sezon bu takım atak yapabilir. Borçlarıyla ilgili bir çalışma yaparak, bütün dinamikler ayağa kaldırılır” dedi.

malatyahaber.com

FOTO: Vali Şahin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan'ın, geçtiğimiz haftaki antrenman ziyaretinden

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Can (1 yıl önce)
    Yılmaz hocam helal olsun Allah sendende ekibindende razı olsun evinde oturup keyif yapabilirdin gerçekten yaptığının hakkı ödenmez başkalarının yapması gereken şeyleri sen yapıyorsun inşallah kıymetin bilinir malatya halkı seninle gurur duyuyor inşallah emeklerin uğraşların ve mücadelen sonuç verir
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Neye helal olsun. Bazı Hırsızların çaldığı yiyip tükettiği kulübe cebinden para mı vermiş? Yoksa ben Allah Rızası ve Malatya için gelip bedava mı çalışıyorum demiş. Aslanlar gibi 7.500.000 TL anlaştığı paranın 5.000.000 TL sini peşin almış. Sana ait olan belediyelerden şuursuzca para istiyor. O para unutma senin vergin, senin ödediğin paralar. O paraları kulübe verecek. kulüpte adil gevreğin götürüverdiği paraların yerine koyacak. Esas problem bu takımı bu hale getiren Adil Gevreğin yargılanmaması için yönetime gelen Ahmet Yaman ve ekibinin sorunu.
    %54
    %46
    Yanıtla
  • NECMETTIN (1 yıl önce)
    Hocam iyi niyetli bir insan.Futbolu çok seviyor.Bilgili hoca.Fakat iyi faydalanamiyoruz kendisinden.Maalesef krizli takımlar zora kalınca çağırıyorlar.Başkanlarının işini yapıyor. Para toplama işini klub başkanı yapar. Hersey düzelince hocamı yine kapının önüne koyacaklar.Yilmaz hocam Almanyada olsan seni baş tacı yaparlar.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Cumhuriyet -î El Azîz (1 yıl önce)
    Siz elinizden gelenin en iyisini yapıyorsunuz Yılmaz hocam gerçekten çok vahim durum. Adam paraları yemiş ve kaçmış. Ve bu işlemi inceleyecek bir mekanizma yok. Gerçekten çok vahim.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (1 yıl önce)
    Sayın hoca teşekürler adil denene sahip çıkan Malatya seni baş tacı eder çok malatyalıda daha fazla malatyayı düşünüyorsu
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Bynedim (1 yıl önce)
    Versin vekiller,ılıcak,taha grup,girişim grubu,kavuklar,çalık grup,kayısı devleri, Herbiri atsın birşeyler 10 mlyon verip suya zam yapacagına..Valla takım karın doyurmuyor varsın düşsün milletin hali daha beter zevki bir iş bu gerisi teferruat…
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Senin gibiler yüzünden Malatya her konuda geride kalmış, ismini duyuramamis, tanınmamış. Malatya'nin ligde kalması ilimiz için o kadar getirileri olan birşey ki ama bunu sana anlatamam zaten anlamazsın, ben 25 senedir Malatya dışındayım ama her sene Malatya paso kartımı yeniliyorum Malatya'ya her gelişimde denk gelirse maça gidiyorum forma almaya çalışıyorum. Şimdi bunlarda senin için boş ve küçük şeylerdir. Evet haklısın bir yığın zenginimiz var onlar destek versin tabiki ama hepimizin 1₺ bile olsa katkı vermesi lazım. Malatya düşsün bana ne, bana ne faydası var demek akıl tutulmasidir. Takımın ligde kalması veya üst lige çıkması şehir için ekonomik anlamda, kültürel anlamda, reklam anlamında daha birçok alanda faydası olur. Düşünsene Galatasaray'la maçı var o Malatya'ya gelen taraftar esnaftan bir sigara alsa o esnafın karıdır. Gelen gazeteciler gelen yayın kuruluşları senin ilin için tanıtımdır.Yilmaz hoca bu takım için, Malatya için şanstır. Sonuna kadar destekliyorum. öyle malatya halkının çoğunun yaptığı gibi başını kuma gömmüyor. Siyasetçiler geliyor üç beş oy devşiririm diye "yardım edeceğiz para vereceğiz" diyor kameralar gidince git len ne parası diyor, işte yılmaz hoca bunu anlatmaya çalışıyor. Malatya için herkes elini taşın altına koyacak çok, az demeden, veya birşey yapmak istemiyorsa da susacak.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (1 yıl önce)Caner isimli kullanıcı yorumuna
    Caner kardeşim hiç kendini yorma benedim gibileri bedava yaşayan kendine hayrı olmayan biri yakınını çevresini melmeketini düşünürmü hiç o tipler bedavaya yaşayan ver beş kuruş all her şeyini gurur yok vatan sevgisi yok
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kardeşim bu anlattıklarını herkes anlıyamaz.Bir şehrin en büyük ve en güzel reklamı,markası ,özellikle de çok sevilen değer gören ve bilinen süperligde oynuyan futbol takımlarıdır..Hele bu şehir batı da değil doğuda ise bu konu daha önemli hale gelir.Hem sosyal hemde ekonomik açıdan büyük etkileri vardır.Bu durumdan farkında olanda olmuyanda nasibini alır.Ama herkes bunun pek farkında olamaz.İnanın ben 1986-1987 yıllarında üniversitede öğrenciyken arkadaşla tanışmalarımızda bile nerelisin diye sorduklarında Malatyalıyım deyince kayısı şehrini değil o zamanlar fırtına gibi esen Malatyaspordan bahsedip bana demek Malatyasporlusun dediklerine çok şahit oldum.Futbol kitleleri harekete geçiren,aidiyet duygularını geliştiren çok önemli bir unsurdur.
    0
    0
    Yanıtla