SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O Generalin Apoletlerini Sökeceğim"

0
Güncellendi - 2018-06-04 03:40:20
A- A+ PAYLAŞ

CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yemekli toplantısına katılan ve alkışlayan 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel’i sert bir dille eleştirdi. İnce, “O generalin apoletlerini sökeceğim” dedi.

CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Bursa mitingi sonrasında Yalova’ya gelerek geceyi baba ocağı Elmalık Köyü’nde geçirdi. İnce sabah ise Nevşehir mitingine katılmak üzere köyden ayrıldı. Kısa bir süreliğine de olsa Yalova’da vatandaşlarla selamlaşmak için aracından inen İnce, esnaflarla ve vatandaşlarla sohbet etti. Ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını alkışlayan 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel'e tepki gösterdi.

İnce, “Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir general bir siyasi parti başkanının konuşmasında; o konuşmada vatan demiyor, bayrak demiyor, millet demiyor. O konuşmada beni eleştiriyor. Beni eleştirdiği yerde general Erdoğan’ı alkışlıyor. 30 Ağustos’ta ilk emekli edeceğim general o general. Onun apoletlerini sökeceğim. Türk ordusunun generali misin, AK Parti’nin il başkanı mısın? Herkes haddini bilecek. Herkes kurallara uyacak. Herkes anayasaya yasaya uyacak. Bir general öyle bir şey yapamaz. Yaptırmayacağım. Göreceksiniz, 30 Ağustos’ta onu emekli edeceğiz. Apoletlerini sökeceğim onun" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Nevşehir Diriliş Meydanı'nda düzenlediği mitingde de aynı konuyu dile getirdi. Malatya'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı alkışlayan 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel'e yüklenen İnce konuşmasında, "Devlete bir ince ayar lazım. Gandhi, 'önce seni önemsemezler, sonra sana gülerler, sonra seni kıskanırlar, en sonunda sana yenilirler' diyor. Olacağı bu. 24 Haziran akşamı kim komik bu millet gösterecek. Erdoğan geçen benim aleyhimde konuşuyor. Eleştirecek, itirazım yok. Masanın birinde bir general oturuyor. Partililer alkışlıyor bu general de alkışlıyor. Ben Cerrahpaşa Tıp Fakültesi dekanını ziyaret ettim diye adamcağızı görevden aldı. Disiplin kanunu o faaliyeti yasaklıyor. 'Siyasete katılırsa ihraç edilir' diyor kanun. Sayın Erdoğan o generali ihraç edecek misin? 30 Ağustos'ta emekli edeceğim ilk general o general. Senin apoletlerini sökmezsem Muharrem İnce değilim. Siz siyasi partilerin değil Türk milletinin askerisiniz. Devlet yok oluyor” dedi.

İNCE'YE DE TEPKİ

Bu arada Diyarbakır'da bir açıklama yapan Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Temel ile çalışmayacağını söylemesinin ve Korgeneral Temel’i görevden alarak apoletlerini sökeceğini söylemesini bir Cumhurbaşkanı adayına yakışmayan talihsiz açıklamalar olduğunu değerlendirdi. Sözen, “24 Haziran 2018’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı adayları meydanlarda vaatlerini sıralarken CHP’nin adayı Muharrem İnce önce Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ı hedef alarak onula çalışmayacağını beyan etmişti. Bu tartışmalar devam ederken Cumhurbaşkanımızın Malatya mitinginden sonra Türkiye esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu ve Gümrük Bakanlığı tarafından ortaklaşa verilen sivil ve siyasetten uzak olan iftar programına katılan 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Temel’i hedef alarak 30 Ağustos’ta ilk önce bu generali görevden alacağını ve bu generalin apoletlerini sökeceğini beyan etmiştir” dedi.

“İnce’nin açıklamaları maksatlı” 

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin bu açıklamalarının bilinçli ve maksatlı olduğunu iddia eden Sözen, “Bu açıklamaları şuanda yoğun bir şekilde hem sınır ötesinde hem de sınır içerisinde terörle ve teröristle mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetlerimizi ve değerli mensuplarını yıpratmaya yönelik yaptığını düşünüyoruz. Muharrem İnce bu eylem ve söylemleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve onların değerli mensuplarına karşı bilinç altında biriktirmiş olduğunu kinini ve nefretini dışa vurması olarak değerlendiriyoruz. Muharrem İnce bu generallerle çalışmak istemiyorsa halkımız kendisini Cumhurbaşkanı seçtiği takdirde çıkar o zaman gereğini yapar. Bugün henüz Cumhurbaşkanı olmadığı halde, böyle bir yetkisi olmadığı halde çıkıp her defasında ‘Bu generallerimizi görevden alacağım, apoletlerini sökeceğim’ şeklinde beyanlarda bulunması bilinçli bir şekilde bu generallerimizi yıpratmaya yönelik algı oluşturma çabası olarak değerlendiriyoruz. Aslında bu açıklamalar Genelkurmay Başkanımıza ve 2. Ordu Komutanımıza yönelik olarak yapılmış gibi görünse de gerek 15 Temmuz darbe girişiminde takındıkları tavırlar, gösterdikleri dik duruş gerekse başta Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı Harekatı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da terör örgütlerine karşı gösterdikleri üstün başarıdan rahatsızlığın bir ifadesi olarak değerlendiriyoruz. Çünkü CHP, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı’na karşı olduğunu her defasında dile getirmiş ve bu konudaki rahatsızlığını açık bir şekilde ifade etmekten kaçınmamıştı. Bu operasyonları başarıyla yürüten Genelkurmay Başkanımıza ve 2. Ordu Komutanımıza karşı bu söylemleri geliştirmelerinin asla tesadüf olmadığını, zamanlamasının dahi bilerek belirlenen komutanlarımızı yıpratma çabası olduğunu görüyoruz ve biliyoruz. Bu söylemlerinden dolayı CHP’nin ve CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin Türkiye’nin teröre karşı yürütmüş olduğu mücadeleye saygı göstermediklerini düşünüyoruz. Muharrem İnce’nin apoletlerini sökeceğim dediği 2. Ordu Komutanı korgeneral Metin Temel 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ’cülere karşı en dik duruşu gösteren ve o gece emrindeki bütün birliklerin darbeye karşı durmasını sağlamak için çok büyük çaba ve gayret sarf ettiğini bütün Türkiye yakinen biliyor” ifadelerinde bulundu.

“İnce’ye söyletiyorlar” 

Sözen, Muharrem İnce’nin sözlerinin FETÖ ve Kandil’in sözleri olduğunu savunarak, şunları kaydetti:

“Terörle mücadele tarihimizin en başarılı operasyonlarını yürüttüğümüz bugünlerde bütün bu birliklere emir ve komuta eden 2. Ordu Komutanı korgeneral Metin Temel’in CHP ve CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce tarafından hedef gösterilmesinin bir FETÖ projesi olduğunu ve bu söylemlerin de FETÖ’den gelen talimatlar olduğunu değerlendiriyoruz. Bu sözler sadece CHP’nin ve İnce’nin değil Kandil’in, İmralı’nın, FETÖ’nün ve ülkemizin bu operasyonlarından rahatsız olan içerdeki ve dışarıdaki şer odaklarının düşünceleri olduğunu ve bu düşünceleri de sayın İnce’ye söylettirdiklerini değerlendiriyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının moralini bozmaya, onları rencide etmeye, onları küçük düşürmeye, görevi ve makamı ne olursa olsun hiç kimsenin hakkı da, haddi de yoktur. İnce’yi derhal Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ve halkımızdan özür dilemeye davet ediyoruz.”

Yalova, Nevşehir, Diyarbakır- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

31 yorum yapılmış

  • Mutlu (6 yıl önce)
    Muharrem traktörün vardır senin kurumuş bir kaç kayısı var onları sökesin zaten başka başka birşey sökemezsin
    0
    0
    Yanıtla
  • turan (6 yıl önce)
    Arkadaş Or olacak ya elbette alkışlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • aytalam (6 yıl önce)
    askeri siyasete alet etmemek gerekiyor. askerin siyasi toplantılara katılmaması gerekiyor. maalesef tüm bürokrat aynı durumda siyasetin pençesinde
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemc (6 yıl önce)
    Ince soyleyince laf olur birileri soyleyince laf olmaz...birakin bu isleri artik kendi yanlislarini duzeltmeye calisiyorlar...yazik
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (6 yıl önce)
    Yıl olmuş 2018, her şey kayıt altında, hâlen ne olup bittiğini bilmeden yazanlar var, buradaki yorumcular gibi... Sn. İnce dedi ki, Erdoğan beni eleştirip tiye alırken alkışladı general, bu suçtur ve ben başkan olursam kanundaki cezayı işleteceğim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Suphi (6 yıl önce)
    Ağzı olan konuşuyor işte apoletini sökecekmiş sen o apolete elini uzatta bak nasıl 32 dişini söküyoruz biz millet olarak
    0
    0
    Yanıtla
  • Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı konuşurken onu dinlemek yerine cep telefonu ile oynayan BB Hacı Uğur Polat ile mi o dediği yapacaksın Yazıklar olsun onu bu şehre layık görenlere
    0
    0
    Yanıtla
  • bu inadı bırakın,sonunda ince gelecek herkes görecek yıllardır kandırıldığını
    0
    0
    Yanıtla
  • necdet (6 yıl önce)
    reizle yola devam
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali (6 yıl önce)
    Bu resimde sorun gören art niyetildir... Kılıçtaroğlunu Balıkesirde resmi törenle karşılayan askere nedense laf edilmiyor çifte standart uygulanıyor ayrıca İstanbul Havalimanı VIP önündeki tankların çekilmesini de unutmadık
    0
    0
    Yanıtla
  • necdet (6 yıl önce)
    varol sayın cumhurbaşkanımız recep tayip erdoğanla yola devam inşallah malatya 5 millet vekili çıkacak inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (6 yıl önce)
    Bütün bu tartışmalar yasalardan kaynaklanıyor sayın Erdoğan orada üç sıfatla bulunuyor Cumhurbaşkanı parti başkanı Cumhurbaşkanı adayı sayın general deseki ben Cumhurbaşkanı ni alkisladim dese ne diyeceksiniz halbuki yeniden aday olan cumhurbaşkanının cumhurbaşkanlığı sona erse yerine seçim sonuna kadar yardımcılarından biri baksa kamu gorevlileride siyasi organizasyon Lara katilmasa iyi olmaz mı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat 1453 (6 yıl önce)
    Baskonutani alkisliyo cumhur baskani simdi kimsenin zoruna gitmesin özeliklede bu sayfanin bu sayfada reklam yapiyo Chp kusura bakmayin agirmi geldi...
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇİFTÇİ44 (6 yıl önce)
    Varolun Sayın İnce. . . ! ! ! #SIKILDIK. #TAMAM.
    0
    0
    Yanıtla
  • tamammmmmmmm
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgay Atlı (6 yıl önce)ÇİFTÇİ44 isimli kullanıcı yorumuna
    #DEVAM.. #SIKILMADIK.. #REİSİLE DEVAM..
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (6 yıl önce)
    Beğenin ya da beğenmeyin ama Muharrem İnce bu konuda haklı. Sn. Erdoğan bir seçim programı çerçevesinde konuşma yapıyor, muhalefeti eleştiriyor, diğer adayları eleştiriyor orada komutan da alkış tutuyor. Olamaz bu. Kanunlar ortada. Şuan da o kanunları uygulamazlar ya da uygulayamazlar tabi. Muharrem ince belki de ağır bir eleştiri yaptı ancak Şuan da gündemi Muharrem İnce belirliyor. Neyin tartışılacağına o karar veriyor. Gülen görüşmesiydi ilki şimdi de bu komutan. Hedef zaten gündem belirlemek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sait (6 yıl önce)
    Yorum yapan yanar ama anayasal olarak komutan da bir devlet memuru olduğundan katılamaz siyasi iftara ancak cumhur başkanının siyasi olması büyük bir hata tartışmaya açık taraf olmamasında yarar var
    0
    0
    Yanıtla
  • alican (6 yıl önce)
    Yazık be Türkiyenin ikinci büyük partisi memleketin icabında umudu olabilecek koskoca bir camiasının düştüğü hallere bak.Niye metin temel pyd dedikleri çakalları suruyenin kumlarına gömdüğü içinmi apoletlerini sökecesi.Yoksa seni telefonlara arayanlar müerrem biz temeli halledemedik sen biz zahmet hallediver diye emirmi verdiler..Çocukça konuşmalar,hareketler..ne cumhura ne millete
    0
    0
    Yanıtla
  • murat talan (6 yıl önce)
    chp akp falan filan siyaset seçim umrunda olmayan ben bir malatyahaber okuru olarak gördüğüm fotoda bir sorun olmadığını anlıyorum. çünkü bakın orada bakan ve büyükşehir belediye başkanı alkışlamıyor rıfat hisarcıklıoğlu ve komutan alkışlıyor ve hepsi de tebessümlü. demek ki hatip siyaset dışı bir mevzuuyu anlatıyor ve tebessümü gerektiren bir durum. sayın ince yi veya chp yi eleştiren bir ifade olsa gerçekten tebessümle alkış zaten hafif tabirle uygun olmaz. ben tekrar diyebilirim ki hiç sanmıyorum ince veya chp yani bir siyasi söylemi alkışlıyor olsunlar. kim kazanırsa kazansın umurumda bile değil çünkü hiçbir şey değişmez. biz değişir ve iyi işler yapıyorsak önemli olan o. yoksa boşver. aaamaaan. boşversene yaa.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (6 yıl önce)
    Muharrem bey sadece disiplin yönünden haklı
    0
    0
    Yanıtla
  • Garip (6 yıl önce)
    BAZI ZİHNİYET(SİZLERİN) KABULLENEMEDİĞİNİ OLAY BU İŞTE CUMHURUN BAŞI AYNI ZAMANDA ORDU NUN DA BAŞ KOMTANIDIR. KABUL ETSENİZDE ETMESENİZDE
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (6 yıl önce)
    Malatya esnafınin iftarı. Yavaş gel neyi Sökuyorsun.yav millet Vakurlu sessiz diye yüklenin. O eski halk yok. Bu ülkeye zarar verdirip yedir tez artık geçti o dönemler. DEVAM... .
    0
    0
    Yanıtla
  • bizim malatyada bir laf vardir.kopeksiz koye ugramis eli degneksiz geziyo.asil sen yavas gel.biz sesimizi cikarmiyoz diye devletin sahibimi oldunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • kemerkoprulu hasan (6 yıl önce)
    Askeri disiplin kanunu açık ve net siyasi partilerle icli disli olanlar ordudan uzaklastirilir. Asker siyaset yapmaz .Biraz Mustafa Kemal Atatürk u kendinize ornek alin Malatyali olarak tasvip etmedim.
    0
    0
    Yanıtla
  • HÜKÜMETE KÜFRETSE HOŞUNUZA GİDERDİ DEĞİLMİ.
    0
    0
    Yanıtla
  • Atatürk chp'nin kurucusu ve ölene kadar baskanligini yapmistir. Anlayacagin bu konuda örnek alinacak en son insandir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (6 yıl önce)
    Yav he heee. Önce seçil de canım benim sonra gel sök.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Çağam büyük lokma ye ama büyük laf etme sonuna kadar DEVAM...
    0
    0
    Yanıtla
  • Dertlidayi (6 yıl önce)
    Yavaş aslanım ne söküyon memleketin havası çarptı galiba rüyanda cumhur başkanımıydın
    0
    0
    Yanıtla
  • apolet sokuyor.duymadinmi.asil seni hava carpmis.okudugunu anlamada gucluk çekiyorsun
    0
    0
    Yanıtla