SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Gün İstanbul- Yenikapı'da Neler Oldu?!

O Gün İstanbul- Yenikapı'da Neler Oldu?!
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Yenikapı'da 22 Eylül günü açılan 5. Malatya Günleri açılış töreninde yaşanan kriz ve tartışmalarla ilgili görüntüler gündeme otururken, Malatyalı siyasiler ile yerel yöneticilerin konuşmaları yeni bazı tartışmalara yol açacak ifadeler nedeniyle dikkat çekti. (Tartışma görüntüleri haberin sonundaki videoda)

İstanbul merkezli olan, Yeni Malatyaspor'un tartışmalı eski başkanı Adil Gevrek'in başkanlığını yaptığı MAKON (Malatya Konfederasyonu) ile MASTÖB (Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği) tarafından organize edilen, Malatya Valiliği ile Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin de destekleri, afiş ve tanıtım görsellerinde yer alan organizasyonla ilgili tartışmaların olduğu sırada Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın, bu etkinliğin bir MAKON ve MASTÖB organizasyonu olduğunu söylemesi ilginç bulundu. Gürkan'ın sözleri, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi adının, ‘Adil Gevrek organizasyonuna alet mi edildiği’ sorusunu gündeme getirdi.

MHP MİLLETVEKİLİ SİYASETE GİRİNCE..

Etkinlikte söz alan, Malatyalı MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem'in, konuşmasını siyasi polemik alanına kaydırması gerginliği ve tartışmaları ateşledi. MHP Milletvekili, "Rabbim bu zor zamanda vatanımıza, milletimize güç kuvvet versin. Ekmek kadar su kadar birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Şunu söylemek istiyorum. Malatyalı haine geçit vermeyecektir. Malatyalı terörist leşi kaldıranla bir olmayacaktır. Malatya'dan hain çıkmaz. Çıkarmayacaktır. 2023 seçimlerine gidiyoruz. Genel Başkanımızın dediği gibi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. MHP'ye de desteklerinizi bekliyoruz." dedi.

MHP Milletvekilinin konuşmasından sonra, Malatyalı olan İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem'e, Vali Hulusi Şahin'in müdahalesiyle konuşma izni verilmemesi tartışmaları başlattı. Salonda bulunan 'Millet İttifakı' partileri CHP, İyi Parti ve Gelecek Partisi'nin Malatyalı mensupları salonu terketmek istedi.

"MAALESEF MALATYA VALİSİ.."

Daha sonra sözalan, CHP'nin Malatyalı Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, "Ben buraya gelirken çok farklı bir konuşma hazırlamıştım. Ben Malatyalıyım. Buradan kürsüye çıkıp siyaset yapmaya gelmedim. Ben Malatya'dan İstanbul'a giderken gözyaşlarına hakim olamayan bir gençtim. Bu etkinlik Malatya'ya yakışmadı. Geçen sene burada Arslantepe Höyüğü'nün adaylığını kutlarken burada herkesi konuşturduk. Bugün Meclis'te grubu olan partinin Genel Başkan yardımcısını konuşturmamak Malatya'da adet mi oldu değerli dostlar. Bu alanı bize tahsis eden Millet ittifakının Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'dur. Ama buraya Millet ittifakının genel başkan yardımcısını çıkarmayan kim? Maalesef Malatya Valisi. Bu Malatya'ya yakışmadı. Biz buraya Malatya'mızı tanıtmaya, kayısımızın güzelliğini tanıtmaya geldik. Şurada bir protokol krizini çözmeye bile imtina eden bir anlayış var. Yeni bir kararname çıkmış. Burayı düzenlemek Valiliğe kalmış. İşte halimiz bu değerli dostlar. Burada gördüğümüz Malatya'ya yakışmayan bir organizasyon. Ben tekrar bu organizasyona emeği geçen Nazife hanıma teşekkür ediyorum. Kimse bizden fazla Malatyalı değil. Hepimiz Malatyalıyız. Ne bir Vali ne bir Kaymakam bizim Malatyalılığımızı ölçemez. Bu da bize ders olsun." diyerek Vali Şahin'e yönelik tepkiyi dile getirdi.

“VALİMİZİN SUÇLANMASINI KABUL ETMİYORUM”

Adıgüzel konuşurken söz alan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Ben Onursal Adıgüzel beye buraya çıkmasını söyledim. İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı için de o da konuşsun dedik. Biz Malatyalıların konuşmakla ilgili derdi yoktur. Ama bu konuda Valimizin suçlanmasını kabul etmiyorum. Bu organizasyonu da valimiz yapmamıştır. Bu organizasyonu MAKON, MASTÖB yapmıştır. Burayı bir siyasi şova çevirmek doğru değil. Burayı bu şekilde arenaya kimse çevirmesin. Burada devletin Valisini eleştirilmesini doğru bulmuyorum." dedi.  

"MİKROFON KABADAYILIĞI YAPACAĞINIZA.."

Ardından kürsüye gelen Malatya Valisi Hulusi Şahin, "Ben 4 aydır Malatya Valisi olarak atandım. Hep Malatya'nın güzelliklerini gördüm. Malatya'yı Malatya yapan Malatyalılar. Malatyalıların memleket sevgisi. Ama böyle kısır çekişmelerle Malatya hiçbir şey kazanmaz.

Burada bahsi geçen konu sadece protokol düzeniydi. Protokolde belli bir sıra vardır. Belli bir sıraya göre konuşmalar yapılır. Sıra bir noktaya geldikten sonra  bir kişi araya girip bende konuşacağım derse bu sefer protokolün düzeni bozuyor. Bizim ifade ettiğimiz sadece bundan ibaret. Burada kim niye siyaset yapıyor. Hepimizin hedefi Malatya'yı tanıtmak. Malatya'yı İstanbul'da Malatyalılarla buluşturmak. Burada sayısız federasyon, dernek çalıştı emek verdi. Bu çalışmalar emekler geri plana itildi. Bu güzel çalışmalar göz önünde ötelendi. Yerine burada bazı siyasi parti temsilcilerinin bazı hedefleri ortaya çıktı. Bu doğru olmadı. Gelin bunu unutalım. Malatya'yı konuşalım, Malatya’nın güzelliklerini konuşalım. Biraz önce bazı kardeşlerimiz Malatyaspor’dan bahsettiler. Yeni Malatyaspor için bir şeyler yapalım. Bağırarak, çağırarak Malatya’ya bir katkımız olmaz ki. Gelin hep beraber Yeni Malatyaspor’u ayağa kaldıralım. Onun için konuşalım. Mikrofon kabadayılığı yapacağınıza Yeni Malatyaspor’a destek olun. O zaman sizi göreyim. O zaman alnınızdan öperim. Malatya’yı bir kuruş katkısı olmayanlar lütfen hayır söyleyeceklerse söylesinler, söylemeyeceklerse sussunlar.”

Sahneye çıkarak sunucunun elinden mikrofonu  alan işadamı Mustafa Başdemir, “Valimiz geleli 4 ay oldu. Kendisi de arz etti. Bazılarının gelip burada siyaset yapmaya hakkı yok. Hepimiz Malatyalıyız. Malatya için canımızı da, kanımızı da feda etmeye her zaman hazırız. Ben daha dün Sayın valimizle birlikte Malatya’da bir okulun temelini attım, değeri 20 milyon TL. Bizim valimize hiç kimse kaşında toz var diyemez. Men ediyorum, red ediyorum.” ifadelerini kaydetti.

"HEPİMİZ MALATYALIYIZ, BİRBİRİMİZE LAF SÖYLEMEMİZ AYIPTIR"

Ortamı sakinleştirmeye çalışan AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise şekilde konuştu:

“Bu olayların hiçbiri Malatya’ya yakışmıyor. Gerçekten yakışmıyor. Bu organizasyonu da yakışmıyor. Kimin nerde siyaset yaptığını herkes biliyor. Kimin nerde durduğu herkes biliyor dolayısıyla biz buraya siyaset için gelmedik, Muharrem Ödemiş’te konuşsun, herkes konuşsun ama böyle bağırarak konuşmasınlar.  Hepimiz Malatyalıyız birbirimize laf söylememiz ayıptır. Biz buraya buluşmaya geldik. Benim nerede siyaset yaptığımı, Muharrem Ödemiş’in nerede durduğunu, diğerlerinin nerede duyduğunu herkes biliyor. Takdiri millet verecek, burada biz değerlerimizi öne çıkararak, birimiz konuşuruz, birimiz konuşmayız. Arkada oturdum, değerimi mi kaybettim, çağırmasalar da vallahi konuşmam, billahi konşumam. Malatya Milletvekili olarak, bu devlette bakanlık yapmış biri olarak burada bütün arkadaşlarımız duruşumuzu biliyor. Bazen susarak da konuşulur, onun için değerli arkadaşlar buradaki görüntü İstanbul’a ayıp. Sayın valim öyle takdir etmiş, diğerleri öyle takdir etmiş hepimiz bunun eleştirisini, kritiğini yaparız. Burada konuşarak kimi ikna edeceğiz, hepimiz biliyoruz buradaki, başkanlar kimin, CHP, MHP, İYİ Parti, Deva Partisi, Gelecek Partisi kimin hangi partiden olduğunu, kimin nerde durduğunu biliyor. Biz burada siyaset değil, Malatyalı siyasette yapar. Ama biz burada birliği ve beraberliği sağlamamız lazım. Benim ricam bu organizasyonları biz önemsemeliyiz. Burayı televizyon ve tartışma programı gibi değerlendirmemeliyiz. Biz burada hepimiz bir aileyiz, Malatyalıyız.”

"KİMSE MALATYA, MALATYASPOR ÜZERİNDEN YANLIŞI ÖRTMEYE KALKMASIN.."

Tüfenkci'nin kürsüye davet ettiği, Gelecek Partisi'nin Malatyalı Kurucu Üyesi ve Siyasi İşler Başkan Yardımcısı Muharrem Ödemiş, “Farklı siyasi partilerde siyaset yapabiliriz. Ama biz hepimiz Malatyalıyız. Onun için bugün buraya geldik. Ben bu Malatya Günlerine kurulduğu günden beri gelen kardeşinizim. Hangi siyasi partiye mensup olursam olayım. Ama sivil toplumlar, siyasetle beraber bu organizasyonları burada yapmışlardır, başka kentlerde yapmışlardır, oradada siyasetin bütün renkleri siyasetin içeriğine girmeden burada kendilerini temsil etmişlerdir. Herkese hak olan bugün niye bize haram oldu. Ben bunu söylemek istiyorum, bir yanlışlık mı yapıyorum. Kimse Malatya yada Malatyaspor üzerinden bugünkü bu yanlışı örtemeye kalkmasın. Bizim devletin valisine saygımız sonsuz, ama devletin valisi organizasyonda olması gereken hudutlarda olur, sivil toplumda olursa çok lezzetli bir şey olur. Benim sözlerim bu kadar, hiç doğru olmadı. Siyaseten bizim karşımızda olan partilerde gelebilir, ama biz buraya ortak payda Malatya olarak geldik.” sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

malatyahaber.com

FOTO: (Altta) Malatya Günleri açılışında yaptığı siyasi içerikli ateşli konuşmayla gerginliği başlatan MHP Milletvekili Arzu Erdem, Vali Hulusi Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın da yer aldığı fotoğrafta..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

48 yorum yapılmış

  • Erdal (1 yıl önce)
    Hanım vekilimizin konuşması hoş olmamış.bu tip organizasyonlarda böyle konuşulmaz.birlik beraberliğin öne çıkarılması gerekirken yapılan konuşma yanlış diye düşünüyorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ufuk (1 yıl önce)
    Birbirinizle konuşmayı bile beceremiyorsunuz....Kalkmış Malatya'yı tanıtacaklarmış....Sizin kendi reklamınızı yapmaktan başka bir derdiniz yok....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alp (1 yıl önce)
    Vali Bey'in konuşmasına bakılırsa Malatyaspor olayını hiç anlamamış baştan beri... halbuki ilk geldiğinde Malatyaspor işine el atacağı için ve şehirdeki siyasetçiler çok yetersiz kaldığı için sevinmiştik gerçi değişen bir şey olmadı ama vali bey el atsada hiçbir şey olmazmış sayın vali malatyaspor'u ve çarpanları hiç anlamamış bile.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ufuk (1 yıl önce)
    O adil gevrek denen şahsiyetin ne işi vardı orada. Malatyaspor a yaptıkları yetmezmiş gibi adam hala inatla dalgasında. Olmadı Malatya olmadı. Yazıklar olsun size ey siyasiler. Siz Malatyalının aklı ile dalgamı geçiyorsunuz.Ne kadar vahim bir tablo..
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Malatya yetmiyormuş gibi bir kere daha yenikapıda rezil edildi.o a.gevreğin boynuna malatyaspor armalı atkıyı asmasına ne dersiniz? Bu milletin aklıyla iyi alay ediliyor.Allahtan seçimlere az kaldı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mustafa (1 yıl önce)
    adil de ne güzel yakışmış yanlarına, Arzu hanım önce eyt lere verdiği sözü yerine getirsin gerçi sözünü tutmamakta gevrekten geri kalmaz kendisi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kallavi Vida (1 yıl önce)
    Malatyanın güzel halkı; Niye şaşırıyorsunuz. Kişinin kendince özümsenen ismi yada lakabı veya ünvanı ile zihniyeti hangi yöne meyilli ise sahip olduğu veya oturtulduğu yarar fayda konumundaki sorumluluğu bir de insanın DNA'sındaki açlık korkusu güdüsünü açığa çıkartınca kişinin yaptıkları kafasında ki gizli emellerini ortaya çıkmasından başka hiç bir şey değildir. Mesela Gevrek kelimesi. Gevrek denilince akla ne geliyor. El Cevap ; PİŞKİN. Gevreklik yapana ne denir. El Cevap; Pişkinlik. Gevreklğin sonrasında ne olur? Zevzeklik olur. Zevzek adam ne yapar? Gevezelik yapar. Geveze ne yapar? Geveze boş boş konuşur. İşin kötüsü ise kulağını çeken biri olmadığı için; Her söylediğini ve aldığı kararı doğru sanır. Sonra, Geveze bir de bakmış ki ne kınanıyor, ne eleştiriliyor. Bu defa da aklından 'Demek ki bu aklı evvellerin en akıllısı ve cevvali Benim ki bunlar, benden halan medet umuyor diye düşünür.' Sonra da tıpkı Hintli filozof Beydaba'nın Kelile ve Dimne adlı eserinde anllattığı üzere bahse konu olan Gevrek kurbağa bu sefer cesaretle yüklenir. Ama bu biraz rüzgarda şişen boş çuval cesaretidir. Ne ise gelelim biz kurbagaya. Kurbağa bizim. Mecbur bizim kurbağa diyeceğiz. İşte bu kurbağa kendi alanına yani su kenarına gelen Öküzü gördükçe hep içinden 'Şu dünya da öküz olmak varmış der ve öküzlüğe hevesleniermiş.' Hikaye bu ya; Bir gün gene öküzlüğe heveslenmiş. Nefes almış, bırakmamış. Gene nefes almış bırakmamış. Şiştiğini ve kabardığını görünce devam etmiş, Ha gayret öküz gibi olup, onun cüssesine erişme yolunda iken pooooofff kurbağacık patlayıvermiş. Sonra da balıklara yem olmuş. Demem o ki; Herkes yerini ve haddini biecek. Yersiz, Zıplamayacak. Yersiz, Hoplamayacak. Hele de yakın bir zaman da tüm toplumun kabullendiği bir ayıp ile de örtünmüşse uzunca bir müddet göz önüne çıkmayacaksın. Bu karşı tarafın sinir katsayısının artırılmaması, kendisinin de yada yaptığının en hafifinden küllerle örtülmesidir. Doğaldır ki, bu söz anlayana...
    %97
    %3
    Yanıtla
  • abdulvahap (1 yıl önce)
    Ya Allah aşkına siz aklımızla alaymı ediyosunuz Sayın Valimiz için birşey demiyorum ama diğer malatyanın protokolları için diyorum Malatyayı rezil eden hepinizin adı varsa cephe aldığı o Adil gevrek denilen şahsiyetle birde malatya spor atıkısı takarak beraber fotoğraf karesinde bulunmak ne anlama geliyo orada bir kişi çıkıpda senin burada işin olamaz diyip kovamadımı nasıl öyle bir adamı aranıza alıpda fotoğraf çektirirsiniz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Yaşanılanlardan anlaşılan organizasyonu bozan ve Malatyalıların bu ortak güzel organizasyonunu siyasi bir mitinge çeviren millet ittifakını yerden yere vurup, cumhur ittifakına oy isteyen mhp milletvekili Arzu Erdem ve açılış konuşmasında millet ittifakındaki parti temsilcilerini önemsemeyen sayın Vali dir. Mhp milletvekili sayın Arzu Erdem in konuşması ortada. Direkt parti mitinginde yapılabilecek bir konuşmadır. Hiç yakışmamıştır. Valiye gelince henüz 4 ay olmuş Malatya ya geleli ancak daha meseleleri anlamadan, Malatyasporu batıran zat arkasında dururken millet ittifakı vekillerini Malatyaspora destek vermemekle suçlamıştır. . Sayın vali hiç iyi bir durum sergilememiştir. Ayrıca muhalafete söz vermeyi anlaşılan gereksiz bulmuştur. B.Şehir belediye başkanı ve Bülent Tüfekçi ise ortalığı karıştıran ve konuşması ile organizayonu bozan Mhp milletvekili Arzu Erdem e toz kondurmamış, yine muhalefet milletvekillerini suçlamışlardır. Sayın valiyi söylemeye bile gerek yok, o başka bir dünyada yaşamaktadır. Malatyasporu iki defa ligden düşüren ve mali yönden batıran iktidar vekillerinin desteğini alan Adil Gevrek arkasında dururken muhalefet vekillerini Malatyaspora destek olmadıkları için suçlamıştır ki bunun takdirini bu yazıyı okuyanlara bırakıyorum. Bir Malatyalı olarak haftasonu bu organizasyona katılmayı planlamıştım ki, bu olanları okuduktan sonra vazgeçtim. Bir vekil, bir vali organizasyonu hiç ettiler. Bravo size.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Muallim (1 yıl önce)
    Programın basinda konuşan Arzu ERDEM isimli milletvekili Malatya ile olan bağını, Malatya'ya yakışmayan, o ortamda en son ihtiyaç duyulacak şey bile olmayan, siyaset ile dile getirdi. Alkışlamayi görev edinen birkac hemşehrimiz de olayı iyice körükledi. Fuar korteji yürüyüşünce kol kola girip yürüyen vekilleri, STK temsilcilerini birbirine düşürdü. Böyle hemşehriye ihtiyacımız yok Sn. ERDEM. Oraya memleket hasreti çeken Malatyalılar, Malatya'yı merak eden Vatandaşlar, vakti zamanında Malatya'da görev yapmış tayini çıktıktan sonra ağlayarak gitmiş Fahri hemsehrilerimiz geliyor. Ve hiçbiri en yüksek perdeden konuşarak insanları galeyana getirecek vekile ihtiyaç duymuyor. Bir daha gelmeyin lütfen.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Haluk Çetin (1 yıl önce)
    Mhp Arzu Hanım'a gerekli uyarıları yapmalıdır. Vahim konuşmasıyla Hem partisine hem de Malatya'ya zarar vermiştir.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • uğur tn (1 yıl önce)
    Nasıl bir duruştur bu ya insan biraz hakikaten utanır bir de poz veriyor utanmadan ,sıkılmadan adil gevrek ! Onu'da geçtim o kare de olup'ta adil gevrekle beraber poz veren bir insanın malatyalı oluşu bile tartışılır. Gereken orada böyle bu fotodan rahatsızlık olabileceği düşünülerek adil gevreğin bu fotoğraf karesinde olamayacağının kendisine orada burada foto'da bulunan diğer şahıslar tarafından kendisine iletilmesidir. Bakın iddia ediyorum malatya her konuda layığı ile yönetilen bir şehir. İyi olmayı,herkes tarafından parmakla gösterimeyi hak etmeyen bir şehir. Bunu ben söylemiyorum. Bunu yönecileri tarafından sağılan ve bunca kötü yönetime rağmen ısrar ve inatla yanlış tercihte ısrar eden malatya halkı söylüyor ve iyi de oluyor bunları yaşıyor. Emin olun malatyaspor falan diyoruz bu şehirde bir takım daha kurulsun o takımın akıbetide efsane dedikler malatyaspor ve yeni efsane olacak hatta tarihe karışacak yeni malatyaspor gibi olur. Bu rada guıness rekorlar kitabına da sanırım malatya adaymış son 20 yılda 2 kulüp birden batıran sorumsuzlar şehri malatya bu dalda aday olarak gösterilecekmiş. gözün aydın malatya...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • BEKİR (1 yıl önce)
    o açık renkli pantolonlu bayan kim hangi parti
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alp (1 yıl önce)
    Organizasyonu düzenleyen dernekler protokol işinde fena çuvallamiş, Arzu Erdem de gereksiz ve alakasız bir konuşmayla olayları başlatmiş. Arzu Erdem bu Malatya gunlerine hep gelir ama ne faydası olduğunu hiç anlamadım. Malatya'dan kopuk birisi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • selami (1 yıl önce)
    Vah Malatyam vah. Malatya'nın itibarını yerle bir eden Adil Gevrek Malatyalılar gününde itibar görecek, yetmeyecek düzenlediği organizasyonda yerlerde sürünen Malatya'nın itibarını iyice örseleyecek, kendisi hala itibar görmeye devam edecek. Malatya her şeyi hak ediyor. Adil Gevrek sen neymişsin be...Adil Gevrek'te haklı Malatyaspor'u amatöre düşürenlerden hesap sorulmadı, itibarı en yüksek seviyede gösterdiler, Adil Gevrek adalet buysa bana da adil davranın ve bana da itibar gösterin dedi. İtibarı da gördü. itibarı gören Adil gevrek, itibarı yerle bir olan Adil Gevrek'in ardından bir kez daha giden Malatya siyaseti ve bürokrasisi olmuştur, Hilmioğlu'nun ifadesiyle goygoycu basın olmuştur. Büyüksün Adil, kimin gözünde büyüksün sana itibar edenlerin, ama sen itibarın i harfini bile hak etmiyorsun bilesin. bir inadın yüzünde itibarsız şehir oldu Malatya
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44malatya (1 yıl önce)
    Zamaninda sporun icine siyaseti katilar insanlari ayirdilar yeni malatya sporu superlikte dusurduler mhp vekilini kiniyorum toplantinin amaci malatyaspora destek olmak birlik beraberligi saglamak birakin bunlari halki malatyalilari ayirmayin az kaldi sandikta ayrim yapanlara malatyalilar cevap verir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (1 yıl önce)
    Adil gevregin ne işi var orda Malatya içinse öyle olsaydı o siyasiler partiyi o günlüğüne bir kenara korlardıı mahalle çocukları dahi böyle yapmaz bu görünen yüz birde gizli yüzleri var Allahtan başkasına kull olunmaz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • aras (1 yıl önce)
    ortalığı karıştıranada 2 laf etseydin.öle hain denirse çıkar chp li malatyalılarda lafını esirgemez.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    tarihi bir malatya günleri olmuş,tüm konuşmacılar kendilerinin haklı olduğuna dair sözler kullanmışlar.tam bir komedi bunlar niçin istanbula gitti ,kendileride bilmiyor.önerim ; malatya dışına çıkmak yasaklansın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MURAT (1 yıl önce)
    bunların hepsinden bıktık usandık. yetmedimi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Herkes hakkettiği şekilde yönetilir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hasan (1 yıl önce)
    bir kadın çıkar ortalığı birbirine katar, sonrada 40 erkek birbirine girer. şu anki dünyanın hali bu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Boztepeli (1 yıl önce)
    Kaostan beslenenler vermiş yine fitneyi.Başka türlü yapamazlar.Bunlar Malatya'yı temsil edemezler.Eskiden Malatya; erdemli,ahlaklı,dürüst,vicdanlı insanların yurduydu.Hoşgörü Malatyalının mayasında vardı.Ancak ne yazık ki son 20 yıldır ülkeye dolayısı ile Malatya'ya da bir haller oldu.Siyaset için,makam için,koltuk için her türlü fırıldak çevrilir oldu.Malatyanın adı rezil edildi.Spordan,üniversiteye,pasaporta vs. kadar bu şehir dünyaya hırsızlık,yolsuzluk,arsızlık,talan nasıl yapılır gösterdi maalesef.Deliller nasıl yok edilir,hırsızlar nasıl aklanır,insanların yüzüne baka baka nasıl yalan söylenir,yandaş nasıl kollanır sayenizde insanlar bunları gördüler.Devlet taraf olursa,hukuk işlemezse,koyun güdemeyecekler protokollere çıkarsa siz orada durmayın kaçın.Elinizle,dilinizle birşey yapamıyorsanız, Allah'a sığınıp,bunları Allah'a havale edin kalbinizle de buğz edin.Görelim Mevlam neyler,neylerse güzel eyler.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Pırasa (1 yıl önce)
    Sene 2022... Biz hala 1970 lerin siyasi anlayışı ile devam ediyoruz. Bu siyaset bir meslek ve kurallarına bu mu ? Az değişim yapın kendinize
    %92
    %8
    Yanıtla
  • hkb (1 yıl önce)
    Ortali karistiran siyaseti yapana kimse birsey dememis, o milletvekili hanimefendi neyazikki Malatyalilari birbirine dusurmus
    %93
    %7
    Yanıtla
  • tuncay (1 yıl önce)
    başka adammı kalmadı adili başkan seçtiniz seçenleri kınıyorum bu etkisiz elaman başkan olamaz
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Madem öyle ailecek mevcut iktidara ve ona destek veren partilere bizden 1 oy bile çıkmayacak.Özellikle o a.gevrek için.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Kazım (1 yıl önce)
    Yoldan geçen birine “ gel Malatya günleri etkinliğinde bir konuşma yap” denilse, gelir çiçekten böcekten, kayısıdan, Malatya insanından bahseder ve gider. Yani az çok neyin konuşulup neyin konuşulmayacağını bilir. Güya tecrübeli Siyasilerin etkinliğe gelip konuşmaları ile etkinliğe gölge düşürmeleri siyasetin ne şekilde yapıldığı ve ne hallere düştüğünün göstergesidir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Malatyasporu batıran,batırmakla kalmayıp geleceğinide bitiren şahıs,hiçbir şey olmamış gibi vali ile yanyana fotoğraf çektirebiliyor! Söylenecek başka bir şey yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İlhan demirel (1 yıl önce)
    Onursal adıgüzelin bahsettiği gibi orası siyasi show yapma yeri değildi Malatya tanıtım günleri haberini görünce mutlu olduk Malatyalı olarak fakat yaşanan şu olaylar çok üzücü işin ilginç yanı Malatyalılar arasında sorun yok Malatyalıları birbirine düşüren iki kişide Malatyalı değil Malatya tanıtım günlerinde söz alıp el kol hareketleri ile devlet bahçeliyi taklit edip siyasi show yapan Arzu erdem Almanya doğumlu Arzu erdem siyasi show yaparken susturmayan bahadır erdemi ise konuşturmuyan Malatya valisi ise Ankara doğumlu yani şu durumlar ne kadar nahoş malatyamizi en güzel şekilde tanıyacağız derken kavga ederek 80 ile rezil olmuşuz Malatyalı olarak Malatya'nın bu tür olaylarla tanitilmasina çok üzüldüm
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Kendine yakışanı yapmış malatyalı bir araya gelip mesafeyi iyice açmış mesafe açma konusunda mahir malatyalılar.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • az kaldı (1 yıl önce)
    az kaldı sabrediyoruz sizin de devranınız bitecek az kaldı çok az
    %88
    %12
    Yanıtla
  • turan (1 yıl önce)
    İyiki de bu etkinliğe gitmemişiz. Şu rezalete bakın. Adil Gevrek'in olduğu etkinlikleri boykot ediyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ferdi (1 yıl önce)
    Boş laf yapmaya gerek yok. Gevrek denilen yüzü astarlı adamı hem de siyasilerin yanında gördüm ya; Yenikapıda ki Malatya Günlerine dedem mezardan gelse gene gitmem, gene gitmem. İnsanların bir duruşu, bir felsefesi ve bir çizgisi olmalı. Nedir bu görüntü. Malatya bunlara mı kaldı.?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ali (1 yıl önce)
    Bu gibi etkinliklere herkes gelebilir.Bir kişi hariç.Adil Gevrek.Adam Malatyasporu batırmış,borca sokmuş sonrada mali kongrede kendisini aklatıp tüymüş.Adil efendi birde sahneye çıkıp poz veriyor.İnsan içine nasıl hangi yüzle çıkıyor.Hayret ediyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mert (1 yıl önce)
    Bizi Tüm ülkeye rezil ettiniz ellerinize sağlık organizasyonda bile siyaset konuşuluyor oraya tanıtılmamı gittiniz yoksa siyasetemi Ayrıca; Sayın valim sen bu işlerin içinde olma yarın senide Aydın Baruş gibi Selahattin Gürkan'ın danışmanı gibi gösterirler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tekin (1 yıl önce)
    Anlaşılan bu mhp’li ablamız ortalığı biraz karıştırmış. Tavsiyem artık bu jargonu değiştirsin çünkü bayatladı 20 senedir aynı laflar.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (1 yıl önce)
    organizasyonun ev sahipligini yapanlardan birinin adil gevrek oldugu bir ortamda,geleceğe ait umudum tükenmiştir ,nasıl da herkes malatya için yanıp tutuşurmuş.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hale (1 yıl önce)
    Chp 'ye oy vermeyen birisi olarak kesinlikle CHP milletvekillerine hak verdiğimi belirtmek isterim bir TC vatandaşı olarak. Kesinlikle sonuna kadar haklılar neticede bu bir Malatya buluşması adı altındaki bir kültürel organizasyon ise parti ,milletvekili ayırt etmeksizin herkese eşit koşullarda yaklaşılmalıdır. Mhp mılletvekılı bır bayanı cıkaracaksınız atıp tutacak orada Malatyalı olup da sırf CHP mılletvekılı oldugu ıcın bulunan mılletvekıllerını cıkarmamakla birlikte protokolde de yer vermeyeceksınız son derece yanlış ! Vali 'nin siyasetle işi olmamalı ve tarafsız olmalıdır. İşte Turkıye bu yüzden bu halde şu anda. Chp li vekillerin vermiş olduğu tepki son derece haklıdır ...
    %95
    %5
    Yanıtla
  • koray (1 yıl önce)
    Bu ülkede şehidin tabutunun başında siyaset yapıldı. Malatya tanıtım günüde neymiş.. imam-Cemaat ilişkisi. Eskiden bürokratlar devletin bürokratıydı. Bu ülkede birçok şey raydan çıkalı çok oldu.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • OKTAY (1 yıl önce)
    İstanbul a da malamat olduk vay koltuk vay
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Mustafa Hoca (1 yıl önce)
    Unuttum. Ayrıca Malatya'daki spor kamuoyu çalkalandı Adil Gevrek Tetteh için 200 bin doları bilerek yatirmayip bu sayede Tetteh'in tek taraflı fesih yapmasının önünü açıtığı. Boylelikle 3, 4 milyon dolar istenen bonservis bedeli için Acun'dan 1 milyon euro açıktan para aldığı ve transferin gerçekleştiği. Bununla ilgili kim hesap sordu. Doğru mu? Yanlış mı? Diye
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Tahir (1 yıl önce)
    Şunu herkes iyi bilsin, bu ülkede atlar tepişir tekmeyi eşekler yer... 12 eylülden önce siyasi parti liderleri halkı birbirine düşürdü, zengine bürokrata birşey olmadı yine olan halka oldu... idam edilenler ciğeri dışarda yani fakir insanlardı... Feto tepişti, olan yine fakir çocuklarına oldu, kendisi ve divaneleri amerikada yağlı ballı yaşıyor...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Madem kısır çekişmelerle malatya bir şey kazanmaz diyorsunuz o zaman müdahale etmeyeceksiniz Vali bey. Bırakın herkes konuşsun, siz bu şekilde müdahale edip malzeme verirseniz onlarda ister istemez bunu dile getirirler. Malatyaspor konusuna gelince o bambaşka bir boyut zaten. Ne kadar borcu var, kim ya da kimlerin yüzünden bu hâlde? Transfer yasağı vs.. iyice detaylı öğrenin lütfen. Bu takım transfer yasağı kalkmadan 1 adım öteye gidemez hep geri gider.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mahmut (1 yıl önce)
    Ben siyasi tartışmaların dışında Valinin bazı Malatyalılarla polemiğe girerken Yeni Malatyaspor ile ilgili ettiği laflara takıldım, çok üzüldüm. Anlaşılan Vali Bey, Yeni Malatyaspor ve onu batıranlar konusunda aradan geçen bu kadar sürede dahi gerçekleri öğrenememiş. Kulübü batıran, yüzlerce milyon lirayı hiç eden, kendi zenginleşirken, kulübü perişan eden, enkazını da, Malatya'nın olaylardan ve Yeni Malatyaspor olgusunun bir türlü farkına varamayan yerel yöneticiler yüzünden, düzenlediği kongre senaryoları ve kendisine yakın, götürdüğü yüzlerce milyon lirayı Malatya'nın üzerine yıkan Adil Gevrek'le omuz omuza açılış yapması başlıbaşına bir skandal. Ama diğer yandan, polemiğe girerken, Yeni Malatyaspor'a destek verilmesi çağrısında bulunması, Yeni Malatyaspor'da Adil Gevrek'in yarattığı yıkımın baş ve tek sorumlusunun hiç mi hiç farkında olmadığını göstermiş Vali Bey. İşte bu bütünüyle umudumu kırdı. Yeni yönetim arayışları sırasında, Adil Gevrek'in bu kulübe verdiği zararı en küçük ayrıntısına kadar araştırıp, bunun hesabını soracak bir yönetimi oluşturabilecek olan Cengiz Günaydın'a sırt çevirip, Gevrek'in gölgesindeki bir yönetime destek verip, Yeni Malatyaspor'un da eskisinin akıbetiyle karşı karşıya kalmasının nedenleri artık bellidir. Bu, Malatya'yı tanımadan, profesyonel futbolu ve Malatya'ya katkısını hiç anlayamayan, hiç bilmeyen, bugüne kadar da bunu onlarca kez ortaya koyan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın danışmanlığında Yeni Malatyaspor sorununa yaklaşıp, ligin dibinde dolaşacak ve daha sonra da alt liglere gidecek bir yönetim grubuna destek verilmesinden sonra, İstanbul'daki görüntüler ve Yeni Malatyaspor üzerinden, Adil Gevrek gibi uyanıkların (!) hiç edeceği belli destek için çağrıda bulunmak, geçmişte yaşananların hiçbirini anlayamamış olmanın sonucudur. Sayın Vali, maalesef Yeni Malatyaspor'la ilgili 'geçmişteki sorumlulardan hesap sorulmayacağı' mesajını veren son görüntü ve konuşmalarla tüm umutları söndürmüş, Adil Gevrek'ten hiçbir şekilde hesap sorulmayacağı, sorulamayacağı gibi bir de onun gibilere destek verileceği izlenimine yol açmıştır. Yazık, çok yazık. O Adil Gevrek'in, o fotoğrafta hiç yer almaması gerekirken, İstanbul organizasyonunun baş mimarı Adil Gevrek bir kez daha 'yapanın yanına kar kaldığı'nı tescil ettirmiştir. Eğer Malatya'yı yönetenler, Yeni Malatyaspor konusunda doğru düzgün bir iş yapsalardı, Adil Gevrek şimdi Adliyede kişisel zenginliğinin kaynağı olan Yeni Malatyaspor'un hiç edilen paralarının hesabını veriyor olurdu. Tüm bu hesap sormazlığın, soramamazlığın üstüne bir de hesap sorulamayan, vermeyen- veremeyen bir yere destek istemek çok çok ilginç.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Aynı kanaattayım.İstanbulda olanlar yüzünden bütün umudumu kaybettim.Bu yapıyla Adil Gevreke kimse hesap filan soramaz.Geçmiş olsun.Valinin İstanbuldaki konuşmasının mesajı budur.Yediği içtiği yiyeceği içeceği Gevrekin yanına kar kalmıştır.Haydi kongre günleri gargaraya geldi.Aradan geçen bu kadar zamandada bu Gevrekin kim olduğunu öğrenemediniz.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Sn Mahmut bey, burda yorum yapanların birçoğu eski başkandan neden hesap sorulmadığından bahsediyor.Ülkemiz hukuk devleti bir hesap sorulması gerekiyorsa bu tamamen hukuk çerçevesinde yapılmalıdır. Bunun dışında hesap nasıl sorulur bilmiyorum.Kulüple ilgili bilinen bir yolsuzluk varsa belgesi ile birlikte devletin savcılarına şikayette bulunmaları bireysel haklarıdır.Kimin bu konuda belgesi varsa lütfen gereğini yapsın yoksa ikide bir konuyu buraya taşımanın takıma faydası yok.Artık Y.Malatyasporla ilgili neler yapılabilir nasıl ayağa kaldırılır buna bakmamız gerekir.Burda en önemli rolü sayın Gürkan üstlenmelidir.Çünki takım şehrin en önemli markalarından biridir.Mevcut takıma yeteli maddi destek verilirse başarılı olmaması için hiçbir nedeni yoktur.Geçmiştende ders alıp geleceği kurtarmanın gayreti içinde olmalıyız.
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Mustafa Hoca (1 yıl önce)
    Herşey bir yana o kadar siyasi, STK başkanı var Adil Gevrek'in boynundan Malatyaspor atkısını neden almamış, o karede poz vermesine izin vermiş hayret doğrusu.
    %100
    %0
    Yanıtla