BELEDİYELERİN 'HİZMET OTOMOBİLLERİ' NEREDE?.. İki gün süreyle sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Malatya'da, polis yoğun işlerinin arasında bir de, ambulansla hastaneye ulaşan, ancak evlerine geri dönecek vasıta bulamayan vatandaşlara 'taksi' hizmeti verirken, elinde çeşitli hizmetler için kiralık çok sayıda binek aracı bulunan Büyükşehir Belediyesi'nin bu hizmeti üstlenmesi gerekiyor.
Koronavirüs salgını nedeniyle Sosyal Vefa Destek Grubu'na yardım amaçlı olarak, emniyet ve asayiş hizmetlerinin yanı sıra daha önce yasak kapsamına alınan yaşlı vatandaşların ihiyaçlarının karşılanmasında da görev alan polis ekiplerinin işi, Cuma gece yarısı 24.00'de başlayan ve Pazar gece yarısı 24.00'e kadar sürecek olan sokağa çıkma yasağından sonra çok daha yoğunlaştı.
Bir taraftan emniyet ve asayiş hizmetlerini yürüten, diğer yandan sokağa çıkma yasağına uyulması için cadde ve sokaklar ile işyeri denetimlerini üstlenen polis ekipleri, diğer yandan ekmek başta olmak üzere gıda ve ilaç temin edemeyen vatandaşların çağrılarına da cevap verirken, 2 günlük genel sokağa çıkma yasağıyla birlikte bir başka zorlu görevi daha üstlenmek zorunda kaldı.
Çeşitli rahatsızlıkları nedeniyle gerek il merkezinden, gerekse yakın mahallelerden, başta ambulans olmak üzere çeşitli vasıtalarla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ulaşan hasta vatandaşlar, tedavilerinin ardından evlerine dönecek vasıta bulamayınca, onlara da polis ekipleri yardımcı olmaya başlayarak "taksi" hizmeti verdi.
Ancak, Malatya Büyükşehir Belediyesi ile merkez ilçe belediyelerinin, gereksizliği ve israf nedeniyle çok tartışma konusu olan, bazı görevlilerine makam aracı hizmeti veren kiralık binek otoları bulunmasına rağmen, bunları kullanmak yerine 'taksi' hizmetini de polisin üstlenmesi tepki yaratıyor.
Malatya Valisi Aydın Baruş'un devreye girerek, belediyelerin 'boş' durumda bekleyen, kiralık binek araçlarını, başta hastanelere gelen vatandaşların evlerine taşınması olmak üzere, vatandaşların zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması için devreye aldırmasının, polisin asıl hizmetlerinin aksamadan yapılmasını sağlaması açısından önemli olduğu belirtiliyor.
Vatandaşların, gerek kısmi yasaklar, gerekse son 2 günlük genel sokağa çıkma yasağı nedeniyle, talep ve ihtiyaçları için aradıkları polisten çok daha hızlı ve etkili hizmet görmeleri, diğer kurum ve kuruluşların bu konudaki yetersizliği nedeniyle, polise yönelik bu tür hizmet talebinin arttığı, 155 aramalarının büyük çoğunluğunu bu tür yardım taleplerinin oluşturduğu da belirtilirken, Malatya Valiliği'nin bu konuda, inisiyatifi Büyükşehir ve ilçe belediyelerine bırakmadan yeni düzenlemeler yapması, bu belediyeleri etkili hizmet verecek duruma getirmesi gerektiği de değerlendiriliyor.
malatyahaber.com