SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polis O Kadar İşi Arasında Bir de 'Taksicilik' Yaptı!

A- A+ PAYLAŞ

BELEDİYELERİN 'HİZMET OTOMOBİLLERİ' NEREDE?.. İki gün süreyle sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Malatya'da, polis yoğun işlerinin arasında bir de, ambulansla hastaneye ulaşan, ancak evlerine geri dönecek vasıta bulamayan vatandaşlara 'taksi' hizmeti verirken, elinde çeşitli hizmetler için kiralık çok sayıda binek aracı bulunan Büyükşehir Belediyesi'nin bu hizmeti üstlenmesi gerekiyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle Sosyal Vefa Destek Grubu'na yardım amaçlı olarak, emniyet ve asayiş hizmetlerinin yanı sıra daha önce yasak kapsamına alınan yaşlı vatandaşların ihiyaçlarının karşılanmasında da görev alan polis ekiplerinin işi, Cuma gece yarısı 24.00'de başlayan ve Pazar gece yarısı 24.00'e kadar sürecek olan sokağa çıkma yasağından sonra çok daha yoğunlaştı.

Bir taraftan emniyet ve asayiş hizmetlerini yürüten, diğer yandan sokağa çıkma yasağına uyulması için cadde ve sokaklar ile işyeri denetimlerini üstlenen polis ekipleri, diğer yandan ekmek başta olmak üzere gıda ve ilaç temin edemeyen vatandaşların çağrılarına da cevap verirken, 2 günlük genel sokağa çıkma yasağıyla birlikte bir başka zorlu görevi daha üstlenmek zorunda kaldı.

Çeşitli rahatsızlıkları nedeniyle gerek il merkezinden, gerekse yakın mahallelerden, başta ambulans olmak üzere çeşitli vasıtalarla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ulaşan hasta vatandaşlar, tedavilerinin ardından evlerine dönecek vasıta bulamayınca, onlara da polis ekipleri yardımcı olmaya başlayarak "taksi" hizmeti verdi.

Ancak, Malatya Büyükşehir Belediyesi ile merkez ilçe belediyelerinin, gereksizliği ve israf nedeniyle çok tartışma konusu olan, bazı görevlilerine makam aracı hizmeti veren kiralık binek otoları bulunmasına rağmen, bunları kullanmak yerine 'taksi' hizmetini de polisin üstlenmesi tepki yaratıyor.

Malatya Valisi Aydın Baruş'un devreye girerek, belediyelerin 'boş' durumda bekleyen, kiralık binek araçlarını, başta hastanelere gelen vatandaşların evlerine taşınması olmak üzere, vatandaşların zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması için devreye aldırmasının, polisin asıl hizmetlerinin aksamadan yapılmasını sağlaması açısından önemli olduğu belirtiliyor.

Vatandaşların, gerek kısmi yasaklar, gerekse son 2 günlük genel sokağa çıkma yasağı nedeniyle, talep ve ihtiyaçları için aradıkları polisten çok daha hızlı ve etkili hizmet görmeleri, diğer kurum ve kuruluşların bu konudaki yetersizliği nedeniyle, polise yönelik bu tür hizmet talebinin arttığı, 155 aramalarının büyük çoğunluğunu bu tür yardım taleplerinin oluşturduğu da belirtilirken, Malatya Valiliği'nin bu konuda, inisiyatifi Büyükşehir ve ilçe belediyelerine bırakmadan yeni düzenlemeler yapması, bu belediyeleri etkili hizmet verecek duruma getirmesi gerektiği de değerlendiriliyor.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • Sağlık (4 yıl önce)
    Burada büyük ihtimal zincirleri var il ilçe hastahane başhekimleri, hastahane müdürleri ve il ilçe belediye başkanları arasında koordinasyon planı olmadıkları görüldü eylem planı yapmadıkları görüldü. Sağlık çalışanların olağanüstü hallerde nasıl ilçelerdeki görevlerine ulaştırılması gerektiğini düşünmemek idareci vasıflarını uygun değildi. Belediye başkanlarıyla bu konuda önceden bir strateji yapmadıklarını gördük. Sağlık çalışanları için il içinde ve ilçelere bir servis kaldırmamaları çok üzücü durum. Malatya nın kaç ilçe hastahanesi var buralara servis kaldırmamanız Malatyayı zengin etmez ama biz sizin idarecilik vasfınızı bu gibi durumlarda görmüş olduk.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sağlıkçılar (4 yıl önce)
    İl ve ilçe belediye başkanları Devlet Hastanesi çalışanları için mesai saatlerine uygun olarak servis aracı kaldırılması gerekiyordu ama ne yaptınız!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Burada büyük ihtimal zincirleri var il ilçe hastahane başhekimleri, hastahane müdürleri ve il ilçe belediye başkanları arasında koordinasyon planı olmadıkları görüldü eylem planı yapmadıkları görüldü. Sağlık çalışanların olağanüstü hallerde nasıl ilçelerdeki görevlerine ulaştırılması gerektiğini düşünmemek idareci vasıflarını uygun değildi. Belediye başkanlarıyla bu konuda önceden bir strateji yapmadıklarını gördük. Sağlık çalışanları için il içinde ve ilçelere bir servis kaldırmamaları çok üzücü durum. Malatya nın kaç ilçe hastahanesi var buralara servis kaldırmamanız Malatyayı zengin etmez ama biz sizin idarecilik vasfınızı bu gibi durumlarda görmüş olduk.
    0
    0
    Yanıtla
  • Akcadagli (4 yıl önce)
    Eski bakan Malatya belediyesi ne Mercedes vermişti garajda yatiyor neden hizmet etmiyor birilerine mi hizmet ediyor
    0
    0
    Yanıtla
  • M. K (4 yıl önce)
    Bunda da belediye ye boş yere laf söylemeye devam ediyorsun Malatya haber. Belediyenin hangi kanununda bu var veya hangi genelgede belediye çalışanlarının ailesi yok mu onlara bulaşma imkanı yok mu ki milleti taşısın o sağlık müdürlüğü ve özel hastane ise onların görevi şunu sorayım Selehattin başkan hangi isteğinizi yapmadı da böyle alakasız haber yapıyorsunuz. Büyük ihtimal yayınlamıyacaksınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • muhammed (4 yıl önce)M. K isimli kullanıcı yorumuna
    Polisin , jandarmanın ailesi yok mu? Kusura bakma ama boş konuşmuşsun.zabıtalar ancak yatıp maaş alsın bugün de işe yaramayacaklarsa daha me diyeyim?
    0
    0
    Yanıtla
  • Boş konuşmada senin üstüne yok belli herkez maaşına göre iş yapıyor zaten. Yorumu tam oku kafanı tam çalıştır sonra cevap yaz
    0
    0
    Yanıtla
  • zabıtalar 40 yılda bi işe yaramış oldu polis jandarmanın işi değil belediye zamanında bizden alıp çalışanlarına dağıttığı huzur hakkına saysın
    0
    0
    Yanıtla
  • M .K. kardeş çalışanın ailesi varda polisin askerin.. jandarmanın ailesi yokmu..polisin ve jandarmanın görevi asayişi korumak. bu tür vakalarda belediye devreye girmesi lazım. türkiyede bütün belediye vatandaşa hizmet konusunda hummalı çalışırken. ekmektten tut ilaçlara kadar maske dağıtıma kadar ve belediye otobüslerde bedava maske dağıtımına kadar yapttılar.. malatya belediyesi ne yaptı. ! otobüslerde maskemi dağıttı. esenlik markette 3. TL.ye maske sattılar.. lütfen kardeşş
    0
    0
    Yanıtla
  • İyide kim polise jandarmaya iş yapsın diyor ki yorumu okumadan atlayanlar bir okuyun ondan sonra yazın at gözlüklerinizi çıkartın
    0
    0
    Yanıtla
  • Ben belediye çalışanıyım (Devlet memuru),allah şahit bekledik bize de bir görev versinler,milletimize hizmet edelim.Jandarma Polis gibi bizde Hizmet etmek zorundayız
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (4 yıl önce)
    Polis daha ne yapabilir bilmiyorum. İşleri başından aşkın çalışma saatleri çok çok yoğun Allah yar ve yardımcıları olsun inşAllah
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (4 yıl önce)
    çiftçiler yasak kapsamının dışında kalsın...155 i aradım köye gidip ilaç atacam yok atamazsın..yarın ya da öbür gün tekrar yasak gelirse ağaca bakamayacak mıyız?
    0
    0
    Yanıtla
  • çok güzel haber (4 yıl önce)
    çok güzel bir haber yapmışsınız tebrik ederim. memlekette her iş polise ve jandarmaya yükleniliyor.kurumların yüzde doksanı yattığı yerden maaş alırken garibim polis ve jandarma gece gündüz demeden çalışıyor.ekmek dağıtıyor taksicilik yapıyor.maaşa gelince ayın onbeşinde hepsi bankamatiğin önünde kuyruk oluşturuyor işe gelincede birkaç kurum dışında çalışan yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sarı 44 (4 yıl önce)
    Işte böyle düzensiz bi sokağa çıkma yasağı verilirse olacağı bu geçen günde yazmıştım hastane taksi durağında nöbetçi taksi bırakılmasi şarttı her yer dursa da hastanenin kapanması sözkonusu olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (4 yıl önce)
    acaba sokağa çıkma yasağında selahattin gürkanın belediyenin görev alanı ne olduğunu biliyormu.fakir ailelerine evlere yardımı polis ve jandarma yapar. ilaçlarını polis ve jandarma götürür. büyükşehir sen ne işe yarıyosun yaa yatmayamı geldin oraya.. büyük şehirin ekmek fabrikası var. allah aşkına mahalle mahalle gezip ekmeğe ihtiyacı olan varmı diye soruyomusun. büyükşehir ve battalgazi belediyesi. resmen fiyaskooo
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet YALVAÇ (4 yıl önce)
    Tüm Emniyet güçlerimiz den Allahımız Razı Olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET (4 yıl önce)
    çok güzel bir haber yapmışsınız.tebrik ederim. inşallah ilgililer duyar. memlekette herkes yatsın polis 24 saat çalışsın maaşa gelincede herkes alsın.yok böyle bir hayat..
    0
    0
    Yanıtla
  • Öğretmen (4 yıl önce)
    Onlar iş için değil gezmek için alındı lütfen yatsın onlar bunun hesabı burda olmazsa da Allah katında sorulur...
    0
    0
    Yanıtla