SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

O Kayısıcıya Ceza Kesildi, Kayısısına El Konuldu

O Kayısıcıya Ceza Kesildi, Kayısısına El Konuldu
A- A+ PAYLAŞ

Ayakkabıyla kuru kayısı yığınına basarak çalışan üreticiye 10 bin TL cezası kesildi. Rezalet görüntülerinin sosyal medyada da paylaşılmasının ardından 3 ton kuru kayısıya ise el konuldu.

Malatya’da bir kayısı üreticisinin deposunda ayakkabıyla kayısılara basarak çalıştığı anları sosyal medya hesabından paylaşması üzerine Malatya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 'hijyen kurallarına aykırı çalışma' nedeniyle 10 bin TL para cezası kesildiği bildirildi. 

Malatya’da kayısı üreticiliği yapan B.M., depoya çuvallarla getirilen kayısıları dökerek ayakkabı ile üzerine çıkıp çalışmaya başlaması anlarına ilişkin durumu videoya kaydederek sosyal medya hesabından paylaştı. 

Ayakkabı ile kuru kayısıların üzerine basması görüntülerine vatandaşların tepkisi ve ihbarı üzerine Malatya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri olayın ardından depoda denetim gerçekleştirdi.  Ekipler depoda bulunan yaklaşık 3 ton kayısıya imha etmek üzere el koydu.

Malatya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, üretici B.M.'ye de 10 bin TL idari para cezası uyguladı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • osman (1 yıl önce)
    guzel malatyamizin guzel kayisisina ozbek tacik iran kayisisi karistiran adamlara bir ceza verildi mi ?
    %40
    %60
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    O Ayakkabı ile tuvalete de gitmiştir. Bu kaysı işi hiç bir zaman ciddiye alınmadı. Denetim kontrol ceza yok. Bu kaydedilmiş ve sosyal medyada paylaşılmış olduğundan duyuldu. Ya duyulmayanlar. Sahipsiz Malatya.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Cero (1 yıl önce)
    Daha bu ne ki, siz yeni uyandınız galiba. Kayısılar hep en pis yerlerde depolanıyor. Hijyenin ne olduğunu kayısı üreticisine, kayısı tüccarlarına, depolayana, paketleyene bir sorun bakalım kelimenin anlamını bilen tek kişi bulabilecek misiniz? Ben defalarca kuru kayısının yola traktörle boşaltılıp sonra da pis depolara küreklerle doldurulduğuna şahit oldum. Ama denetim nerde hak getire. Bu sadece kuru kayısı için değil bütün gıda maddeleri için de aynı bu ülkede. Aslında kuru kayısı bu şartlarda yenilecek bir meyve değil ama insanlar kilosuna 270 TL verip alıp ne yediklerinden haberleri bile yok.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • turan (1 yıl önce)
    Sıra ayakkabıyla basmaya gelinceye kadar akşam olur. Hijyensiz ne aşamalarda geçiyor yemeye mide ister. Ama yine de çok iyi olmuş ceza vermeleri.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • kayisici (1 yıl önce)
    adamlarin 3 ton kayisisina el koymuslar 10 bin ceza onemli degil 3 ton kayisi bugun nerden baksan 50 bin dolar eder gunahtir zaten kayisi yok bu sene
    %18
    %82
    Yanıtla
  • O kadar kıymetli bir şey ayaklar altına alınmaz.Hele dışarıda giydiği ayakkabıyla hiç yapılmaz.İş için ucuz Lastik bir çizme alamamışlarmı?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • tunç (1 yıl önce)
    Kayısı toplamadan tutun, kükürtleme, pırtlatma (çekirdeğini çıkarma), depolama, sonra kayısı işletmelerinde gördüğü işlemler, dahil hepsi amatör, hijyenden uzak, el işçiliği ile , yani işin özü kayısıya ellemeyen kalmıyor. Çiftçide bilinçsiz, işletmelerde işine yatırım yapmıyor, makineleşmiyor, insanlar gördükleri altın gibi kayısıyı son derece hijyen sanıyor. Köylerde ahırda saklanan kayısılarda, fabrika depolarında bekleyen kayısılarda fareler cirit atıyor. Hiçbir denetim yok. Eğer çiftçi kayısı işi ile uğraşıyorsa adam gibi hijyen depo yapmalı, devlet buna destek vermeli. İl ve ilçe tarım müdürlükleri masa başında oturmamalı, sürekli denetim ve ani baskın denetimler yapmalı. Malatya da herkes bilir ne şartlarda saklandığını.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (1 yıl önce)tunç isimli kullanıcı yorumuna
    Denetim denetim her ağacı her kişiyi her evi her ahırı devlet denetlsin kardeşim bizde köylüyüz bizde sadece hayvanlar denetilmeye muhtaç birinin malına zarar vermesin diye Kaysıyı çok temiz bir şekilde toplarız kükürtler temiz bir yerde bekletiriz köylerde her evde kedi olur o evde fare olmaz hijyenin olmadığı yerler şehirler fırınların son bölümü ekmeğin satıldığı yer deki ekmekle bozuk para iç içe eldiven yok parayıda ekmeğide bir arada alıp veriyor Akçadağın bütün köylerinde ki kaysıyı iç rahatlığıyla yenir Bir kaysımız kaldı onu da ipsiz sapsız kişilere yem etmeyiz kaysı Malatya Malatya kaysı demek dünya bizi kaysıyla tanır
    %34
    %66
    Yanıtla
  • bek (1 yıl önce)
    İnternet te cikmasaydi kimin umrunda.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • 44 Gurbez (1 yıl önce)
    Bunlar Malatyanın yüz karası Allah bunun gibilerini ıslah etsin
    %91
    %9
    Yanıtla
  • İbrahim (1 yıl önce)
    Peki kuruttuğu kayısısını ahıra koyan köylüyede bir denetim yok mu,gıda maddesi ahırda bekletilir mi
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Firama ya ceza kesemezler gariban çiftciye kesmiş cezayı. Fabrikalara kesin cezasını erkek görelim
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Malatya Sever (1 yıl önce)
    Vay be Malatya'da ilk defa Tarım İl Müdürlüğü'nün bir firmaya ceza kestiğini duydum. Malatya'da faaliyeti varmış demekki vallahi helal olsun
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Yeni müdür farkı,
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Malatya Sever (1 yıl önce)Yeni müdür isimli kullanıcı yorumuna
    Yeni müdüre yalakalığı bırak kardeşim müdür napmış görüntüler sosyal medyada yayılınca işlem yaptılar onun dışında mdürün ne faaliyeti var ne yapmış göreve geldikten sonra sokağın ortasında çarşının göbeğinde nasıl lokantalarda pislik verildiğini hepimiz görüyoruz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Tarım il mud. Personeli keşke sire pazarindaki tüm esnafa bi hijyen denetimi yapsa
    %93
    %7
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    verilen cezalar doğru.her şey yayınlanmaz.topluma örnek olsun insanlar biraz korksun,bu cezalar verilmezse insanoğlu kim bilir neleri yayınlar.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Şire pazarında bunu yapmayan esnaf yok ki, sadece bu esnaf şanssız o kadar
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Yerden göğe kadar haklısın.
    %83
    %17
    Yanıtla