SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'O Ucube Binaya Dokunmayacaklar.. Böyle Bir Adaletsizlik Olur mu?!'

'O Ucube Binaya Dokunmayacaklar.. Böyle Bir Adaletsizlik Olur mu?!'
A- A+ PAYLAŞ

TESK Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra çarşı merkezindeki yapılan çalışmaları değerlendirdi.

 Malatya kamuoyunda, özellikle arazileri çok değerli olan şehir merkezindeki çarşı projesi için yapılan çalışmalarda şeffaf olunmadığı ve yapılan çalışmaların 'güçlü ve torpillilere' göre şekillendiği görüşü hakim olurken, MESOB Başkanı Şevket Keskin'de konu ile ilgili bazı değerlendirmelerde bulundu.

“Mantar Gibi Yerler Yapacaklar”

Keskin, "Önemli olan Malatya'yı ayağa kaldırmak. Siz eğer Malatya'yı ayağa kaldıramazsanız, Malatya'yı burada tutamazsınız. Çarşı için düşünülene baktığınız zaman mantar gibi yerler yapacaklar. Sadece bu bölge ile Malatya ayağa kalkmaz." dedi. 

“Böyle Bir Adaletsizlik Olur Mu?'

"Şimdi gündemde ne var? Kışla Caddesi (Atatürk Caddesi) var." diyen Keskin, "Bakın, Kışla Caddesi'nin bir tarafını 6 metre geri çekecekler. Caddenin köşesinde (özel bir şirketin) çok yüksek katlı binası var diye oraya dokunmayacaklar. Böyle bir adaletsizlik olur mu? Kışla Caddesi'nden yukarı doğru giderken, sağ tarafı yıkacaklar sol tarafa dokunmayacaklar. Neden?  Şu ucube bina var ya (Akpınar girişindeki özel şirkete ait yüksek bina), o bina için Saray Mahallesi tarafını 6 metre geriye çekecekler. 6 metre geriye çektiğin zaman Saray Mahallesi'ni Tekmezara kadar geriye çekmen lazım. Bunu anlatan yok." ifadelerini kullandı.

ATATÜRK (KIŞLA) CADDESİ GENİŞLETME PROJESİ.. Krokinin mevcut yol durumu, mavi çizgi ile karşı taraftaki renksiz alan arasında kalan bölüm.. Adalar halinde gri çizgi ile Kışla Caddesi sınırı belirtilmiş olan kısım ise, Atatürk Anıtı'na doğru giderken caddenin genişletilmesi işleminin sadece sağ taraftan alınacak yerlerle gerçekleştirileceğini yansıtıyor.

"Neresi Düzgün? Neresi Yapılmış?”

"Malatya'ya şöyle bir bakın." diyen MESOB Başkanı Şevket Keskin, "Neresi düzgün? Neresi yapılmış? Enkazlarının yüzde 98'inin kalktığını söylüyorlar, nerede kalktığını, bunları herkes görüyor." dedi.  

Keskin, "Sanayide baktığınız zaman 3 bin 200 tane yerimiz tamamen yerle bir olacak. Nereye taşınılacağını kimse bilmiyor. Diğer esnafımıza 3 bin 200 tane konteyner vermişler. 20 bin esnaf içerisinde 15-16 bin esnaf ne yapacak?" diye konuştu. 

“Bakan Geldiği Zaman Kimse Derdini Söylemiyor”

Keskin, "Çok enteresan bir şey var. Geçen Ticaret Bakanını gezdirdik. Allah aşkına bir tane esnafın bir derdi bir sorunu olmaz mı? Sayın Bakana da söyledim: 'Bizim fazla bir derdimiz yokmuş, biz biraz karamsar davranıyormuşuz.' Ben de anlamıyorum. Esnaf neyden korkuyor? Neyden çekiniyor? Sahada diyorum ki sorunlarınızı söyleyin. 2 tane sorun bildirildi. Biri konteynerlerin kar yağınca üstünde damlama olması, diğer ise bir evin doğalgazının kesilmesi oldu. Sayın Bakan ‘Siz geldiğiniz zaman hiç bir sorunumuz yok, siz gittiğiniz zaman sorunlar çığ gibi büyüyor.’ dedim. Bizim vatandaştan istediğimiz, sorunlarını söylemeleri." ifadelerini kullandı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

61 yorum yapılmış

  • Ruşen uçar (2 ay önce)
    Fırsatçılık yapmaktan doymak nedir bilmeyen açgozlü esnaflara ayar ver başkan keskin.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Zafer (2 ay önce)
    Şevket Keskin laf olsun torba dolsun zihniyetiyle konuşuyor. Sapasağlam binayı niye yıksınlar. Kışla caddesi çıkış yönüne doğru sağ taraftan genişletilmesi daha mantıklı. Malatyanın sorunu bu işte. Binlerce insanın ekmek yemesine vesile olan değerli işadamlarımızı böyle soğutup küstürürsünüz. Sonra da zengin işadamlarımız Malatyaya yeteri kadar yatırım yapmıyor diye sızlanırsınız. Bakın Gazianteplilerden İbret alın. Aslanlar gibi iş adamlarına sahip çıkıyorlar, onlar da hakkını veriyorlar. Boşuna hasüt Malatya dememişler. Esnaf derdini bakanlara anlatmıyorsa veya anlatamıyorsa seni boşuna mı başkan seçtik. Sen derdimizi ilgililere anlat. Sen bile her toplantıya davet edilmediğini söylüyorsun. Gariban sıradan esnafı hiç kaale almıyorlar. Senin makamın şikayet makamı değil,icraat makamı.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Cengiz (2 ay önce)
    Ne alaka ya benimki yandı onun ki de yansın.Bu nasıl bir aç gözlülük. Sapasağlam bina niye yıkılsın. Malatya haber,bu habere çanak tutmanız size yakışmıyor. Doğruya doğru yanlışa yanlış demekten vazgeçmeyin. O yüzden sizi takip ediyoruz.Saygılar.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Yorum (2 ay önce)
    Devlet vatandaşın malını niye yağmalasın.yağmalayacak olsa bunu niye yasa ile yapsın. Deprem sonrası yüz yılın fırsatı ayağa geldi.hayatınızda belki ilk defa düzgün bir şehirde medeni şartlarda yaşayın ve çalışın diye çaba sarfediliyor. Şehir yeniden imar edilmeye çalışılıyor.kışlanın sağından alındıysa solundan da alınmalıymış.böylece adalet sağlanırmış.mantığa bak.duyan da caddenin sağı ile solu maç yapıyor sanır. Kışlanın çoğu yığma bina. Allah korusun büyük tehlikeye gebe. inönü ve kışla bir an önce yıkılmalı. Yeni yerler yapılıp insanca şartlarda ve mekanlarda çalışıp yaşamalı. Bu arada bazıları Lcw nin binasına takmış kafayı. Don kişot yel değirmeni ile savaşırdı.bunlar da sağlam binaya savaş açmış.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • senin zihniyetindekileri mahmut isimli vatandaş aşağıya yazmış bu arkadaşın yazdığı yağcı kesiminden birisin galiba acaba başka sağlam binalara çökmek için beton karotu almaya çalışanlar bu lcv binasından aldılar mı yoksa bu bina drokunulmazmı.
    %39
    %61
    Yanıtla
  • Malatya'da rant var (2 ay önce)Yorum isimli kullanıcı yorumuna
    Madem yağma yok o zaman bu çarşıyı yapan şirketlerin ihaleye girdikleri projeleri niye halka göstermiyorlar? Orda gayrimenkulum var "dükkanım nerde?" diye soruyorum hepsi birbirinin üzerine atıyor Devlet eliyle rezerv alan adı altında malımıza çöküyorlar!
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Mahmut (2 ay önce)
    Esnaflar Odası başkanı imar çalışmaları sırasındaki bir aksaklığı ve haksız işlemi anlatmak için konuşurken, Akpınar girişinde bir holdinge ait çok yüksek katlı binaya göre iş yapıldığını söylemiş. Sadece bu bina değil, eski belediyenin karşısındaki Kuyumcular adası da aynı şekilde. Bunlara dokunmamak için özel imar planı hazırlanmış. Özellikleri sadece sahiplerinin varlıklı ve siyaseten güçlü olmaları. Kimse bu yüksek bina yıkılsın demiyor, ama bu bina yüzünden sadece karşı taraftan caddenin genişletilmesine tepki gösteriliyor. O bina zaten yapılırken de çok özel koruma ve kollama ve koşullarla yaptırıldı. Yüksek kat izni sadece bu bina için verildi. Malatya şehrinin genel yapısına göre acayip bir bina zaten. Ama birileri bir yerden emir almış gibi bina sahibi şirketi gündeme getirerek hemen aklamaya girişmiş. Kimse şirkete birşey demiyor. Bu bina ve o kuyumcular adası için sahiplerine özel iltimas anlamında imar yapılıyor. Millet bu iki örnekle, Malatya geneli için yapılmaya çalışıldığı anlaşılan, gizli tutulduğu için bilinmeyen imar çalışmalarına tepki gösteriyor. Adamlar Kuyumcu adasını yıkmamak için, koskoca Söğütlü Camiyi yok ettiler, aşağıya taşıdılar. Meydan diye, Fuzuli Caddesinin girişini kapatma pahasına plan yapıyorlar, çünkü Kuyumcular bölümünü korumaları gerek. Emir ve talimat almışlar sanki. Keza eski milletvekilinin Mücelli Caddesindeki yeri ile ilgili özel koruma çabası daha geçenlerde haber olarak yayınlandı. Esnaf odası başkanı bu iltimasçı torpilci planlamayı gündeme getirirken, bu yorum bölümüne yazanların büyük bölümü başka havadan çalıyor. Bunlar dağın başındaki kendilerine ait yarım metre yerleri için kıyamet koparacak tipler, ama şehrin göbeğinde atadan dededen kalan yerlerine konmak istenen vatandaşlara karşı tepki gösteriyor. Gidin işinize gücünüze bakın. Yaptığınız zengin yalakalığı, güçlü yağcılığıdır. İmar işlemi herkesin hakkı korunarak, herkesten aynı oranda alınarak yapılmalıdır. Tüm Malatya için yapılması gereken budur. Ama yağcı yalaka bir tayfa olayı çarpıtarak, saptırarak buraya yazıp yorum yapıyor. İşte bu tip yalaka yağcılar yüzünden Malatya yağmalanacak. Depremden sapasağlam kalan binalardan gözlerine kestirdiklerini yıkmak için 3-5 sağlam raporundan sonra yeniden beton örneği almaya çalışmaları bile bu tiplerin gözünü açmıyor,.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Malatya'da rant var (2 ay önce)Mahmut isimli kullanıcı yorumuna
    Hay ağzına sağlık! LCW'nin izni torpilli.. kuyumcuların olduğu adadaki tüm mulkiyetler geçici ruhsatlı! Çünkü yeşil alan! Geçici ruhsatlı yer yıkılırsa yeşil alan üzerine tekrar yapı inşa edilemez! Kuyumcuları korumak için imar planını açıklamıyor üstüne de REZERV ALAN adı altında milletin malına çöküyorlar!
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Vatandaşş (2 ay önce)
    Binayı savunanlar altındaki sudan haberiniz var mı ? Hala neden dükkanlarının kiraya neden verilmediğinden ? Bina çalıştırmaya işlevsiz çünkü.Adamlar tonla para döktü su durmadı altta. Orası bildiğin çöpe atılmış paranın en iyi göstergesidir.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Cahil (2 ay önce)
    Başkanın böyle bir konuda taraf olması çokkk kötü. Hata ve yanlış çok yanlış yerde aranıyor. Önce yıkılan binaların neden yıkıldığını araştırsın da çok önce esnafın durumunu ortaya koyup vahim durumu halka anlatsın. Sağlam bir binanın yıkılması ne demek. Deprem den hiç ders almamışız. Betondan, tuğladan, arsadan, bilimum inşaat malzemesinden çalan devletten bedava ev , dükkan, işyeri kapma peşinde RABBİM sonumuzu hayreyleye. Bunlara göz yumanlarında sonu zaten belli. Ders almamız, ders çıkarmamız, dileklerimle ama bu kafayla zorrr. Beyler bu dünyadaki hesap kolay. Kıvırtır kurtulurlar da AMA Esas hesapta yalan hile yok onun sonu CEHENNEM:
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Ahmet (2 ay önce)
    Kışla caddesi ve saray mahallesi için yapılan uygulama yerinde ve doğrudur.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Drsn (2 ay önce)
    Oradaki esnafa bu bina dert oldu tabi Kendi dükkanları dönüşüme girdi diye... Sapasağlam binayı yıkarlar mı akıl var mantık var
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Malatyalı44 (2 ay önce)
    Bu bina için adeta seferber olan yorumculara şunu sormak istiyorum. Aynı yerlerde, milletin binbir emekle sahip oldukları ve depremlerden sonra hasarsız veya az hasarlı raporu verilen binalar karot alma bahanesi ile sonuç olumsuz çıkarılıp yıkılacak iddiaları var. Onlar milli servet değil mi? Birazda şu karot alma meselesi için birer yorumunuzu alalım. Öyle ya Malatya'nın yarısı çevre şehircilikten gelen mühendislerin raporları ile yıkıldı. Geri kalan yarısı ise yine aynı mühendislerin raporu ile kullanılıyor. Peki bu kıymetli arazilerdeki binaların raporlarına niye güvenilmiyorda karot diye ısrar ediyorlar. O zaman il genelinin tamamının raporları geçersiz sayılmaz mı? Bazı yerlerdeki raporları kabul ediyorum, bazı yerlerdekini kabul etmiyorum. Ne demek bu?
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Mehmet (2 ay önce)
    İlk başta şefkat başkanı herkes yanlış anlamis.. madem yikilacak her yer malatya nin yolları genisletilecek o zaman her 2 yönden yol geri çekilmeli.. bana göre 6 mt de az.. sağlı sollu yikilip 10 mt çekilmeli yol.. ama şöyle bisey var lcw oraya çok sağlam ve orijinal bir bina yapmış.. tmm adaletli olmak gerekirse o da geriye çekilmeli.. Peki ya parası? Lcw bunu kabul eder mi.. adam diyecek ki yenisini aynisini yapin geri verirseniz yikarik diyecek.. paranız varsa yıkın başkan.. Vahap küçük Mustafa küçük adam gibi adamdır.. ailesi de öyle.. İstanbul dan biliyoruz.. neyse konu malatya nin kayseri gibi olması ise yapalım.. yıkalım.. ama geri vermek şartı ile olursa.. yoksa başkan olmaz bu iş.. ayrıca o bina da ucube değil.. İstanbul da lcw binalari hep benzer şekilde aynısı yapılmış durumda.. sen Altay kışlası gibi düz alana şu sanayi yaptırma yeter.. organize yaptırın.. merkezdeki tüm binalar da lcw binası gibi yapılırsa otel de olur banka da olur dershane, postane, pastane hastane hepsi olur.. buna bakın bence.. yol genişletme konusunda haklısın başkan. Bir çözüm olmalı.
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Ömer (2 ay önce)
    O bina malatyanın değeri, sembolü.binlerce emekçinin ekmek teknesi.sana yıktırmazlar orayı.senin gücün yetmez orayı yıkmaya. kimse boş konuşmasın.malatyalı buna müsaade etmez.göğsünü siper eder, değerine sahip çıkar evelallah.
    %52
    %48
    Yanıtla
  • göğsünü siper mi eder..kimse etmez rüya görme
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Malatya Sevdalısı (2 ay önce)Ömer isimli kullanıcı yorumuna
    O bina tarihi Şirket hanın arazisi. 1995 te Şirket han yıkılarak yerine özel idare iş merkezi yapıldı. akabinde bu kamu malı özel bir şirkete 3 trilyon gibi bir rakama satıldı. Yani haklısınız binlerce insanın vergileri ile kamulaştırılan ve 3 kuruşa özel şirkete sahiplendirilen bir tarihi alan. Yüz Binlerce insanın hakkı var o binada.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ahmet (2 ay önce)
    Malatya haber nasıl bu kadar basit bir soylemi yayınlıyor haber yapıyorsunuz,...su asamada mevcut hasarlilarin yenilenmesi devlete ne kadar maliyet getirirken saglam binanin yikilmasini soylemek traji cok komik..bu projeleri çizen mühendis mimarlar hiç biri akıl edememiş demek saglam binayida yıkıp yol yapalım diye...
    %80
    %20
    Yanıtla
  • kadir (2 ay önce)
    başkan artık emekli olma zamanı gelmiş o zemine gerçek mühendislikle yapılan modern güzel bir bina malatya istihdamına büyük katkısı olan bir firmayı topa koyması ve işine gelen her konuda popülist söylem geliştiren ama herkesle arayı süper tutan böyük başkanımız yeter artık...
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Tecdeli (2 ay önce)
    Ucube nedir,bu nasıl bir cümle yıkılan bir şehirde bence örnek ve modern bir bina, kaldı ki Malatya nın yetiştirmiş olduğu kıymetli ve hayır sever bir insan.Esnaf başkanı Ucube olanlar ,o binanın yanından yürüyerek yukarı doğru çıkacaksın,sağına soluna bakacaksın.Şuan zar zor ayakta duranlar ucube.Korkuyorum altından yürüyeyim,onların temizlenmesi için sen öncü olacaksın.Umarım senin ucube dediğin yer gibi sağlam ve modern binalar yapılır.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • emir (2 ay önce)
    ucube dediğin bina, bir dünya markasının türkiye'deki merkezidir. avrupada, amerikada bu firmanın büyük mağazaları var. bir kaçını görme fırsatım oldu. ben bir malatyalı olarak bu marka ile gurur duyuyorum. onbinlerce çalışanın ekmek yediği yer. pandemi, deprem, hiç bir zaman memleketi bırakmadılar. binası dünya standardında. kışladaki diğer binalara bak. çoğu yığma bina. bir tuğla çeksen tamamı yıkılacak.neredeyse tamamı çöp. kışla caddesi ivedilikle yıkılmalıdır. esnafa acilen yer gösterip mağdur edilmemelidir.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • malatyayı (2 ay önce)
    Algı yapma başkan cesaretin varsa öznur çalık'ın eczanesinin olduğu yeride söyle.........?
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Helal sana insanların bu konu üzerine gitmesi gerekli
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Yoo Öznur ablamıza kimse karışamaz o malatyamızın elizabeti.Kraliçesi Sahibi.Kendi adamlarını her yere yerleştirdi.Ama allahın hesabı şaşmadı büyükşehir bld başkanı olamadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • HACI AYVAZ EFENDİ HZ: (2 ay önce)
    Malatya'ya yeni şehir merkezi projesi yapıyorlarmış. Sektörlere göre düzenleme yapıldı mı? sen onu söyle Şevket Efendi. Oteli, dershanesi, lokantası, çok katlı mağazası, bankalar ve devlet kurumlarına noterlere verilen geniş alanlı katlar binalar vardı. Hastanesi yıkılanlar var. Banka binaları yıkılanlar var. Bakın bakalım yeni projede bir tane OTEL var mı? Bir tane HASTANE Binası var mı? Bir Tane DERSANE binası var mı? Bir tane DÜĞÜN SALONU var mı? Bir tane BANKA BİNASI olacak yapı var mı? Eczaneler için minimum metrekare sınırı var. ECZANE açılacak bir tane dükkân var mı? LOKANTA olacak büyüklükte tesisatı olan bir tane bina var mı? Büyük çaplı firmaların MAĞAZA yapacağı çok katlı yekpare kaç bina var (YOK). Mesela Hamburger ve döner firmaları, çokuluslu şirketler dükkân açmak isterse kulübeye mi açacaklar. Vakko mağaza açmak isterse 20 metrekare konteyner gibi dükkâna mı mağaza açacak. Daha böyle onlarca büyük alan ihtiyacı olan sektör ve iş gurupları var. Elmas handa ayakkabı imalathaneleri vardı . PAK-KAZANÇ iş hanında dershaneler ve eğitim kurumları vardı mesela. Öyle meslek guruplarına hitap eden büyük iş hanları yapmak gerekiyor. Kümes gibi evler ve konteyner gibi dükkanlar şehri olacak Malatya. Bu geri kalmış cahil zihniyetle... Sen LCW binasını bırak yukarıda dediklerime sahip çık. Bir de rezerv alanı adı altında milletin malına çökmelerine engel ol efendi. Bak havadan yüzde 30 yüzde 40 milletin malını elinden alacaklar. Kalanı da milleti, bu zavallı depremzedeleri 10 yıl borçlandıracaklar.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mk44 (2 ay önce)
    O bina yapılırken bu tür projeler düşünülerek yapıldı, sonuçta bi gökdelen yani onu yapan insandada beyin var... ona göre etüdü ve projesi çizildi ve şimdi sapasağlam duruyor ama senin lafını ettin binalar yerlebir...
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Öz Kernekli (2 ay önce)
    Uygun mimari ve teknikle yapılmış malatyda bulunan ender yapılardan bir örnektir bu bina. Bir de diğerlerine bakalım 50-60 yaşında kira uğruna bir tane çivi çakılmamış eski yapılar? Napıcaz yeni binayı mı yıkacaz? Popülist ve kendi kitlesine yönelik söylemler.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ramazan (2 ay önce)
    Bakan geldiğinde kim derdini soylesin. Sayın başkan birkaç yıl önce servisci esnafının sitemini hatırlamıyor galiba. Hani Erdoğan Malatya'ya geldiğinde sitem eden.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Murat (2 ay önce)
    O ucube binaya başta o imarı vermeyeceklerdi imar kanunda önündeki yol genişliği o kat yüksekliğinin yapılmasına aykırı nitekim şimdi karşı tarafını yıkıp yol genişliği kurtarır hale gelecek
    %46
    %54
    Yanıtla
  • hasan (2 ay önce)
    Kışla caddesini genişletelim tamam ama bir taraftan 6 metre almak neyin nesi.Bu kafalarda çok soru işareti bırakır.
    %52
    %48
    Yanıtla
  • Ali (2 ay önce)
    Şevket başkan yıllardır trübünlere oynayarak koltuğunu koruyor.Bu koltuğu koruma mücadelesi verirken insaflı olmak lazım.Başkanın bahsettiği bina çok yeni yapılmış bir bina.Bu binayı hedef göstermek hoş değil.Bu bina zaten diğer binalara göre geride ve bu yeni binanın yıkılmasını istemek doğru değil.Sonuçta milli servet.yazıktır.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Samet (2 ay önce)
    Kışla cad ve Fuzuli gibi caddeler genişletilmelidir. Fırsat varken yapılmalıdır. Esnaf ve vatandaşlar zorluk çıkarmasın sabırlı olsunlar.
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (2 ay önce)
    Bir defa Kışla Caddesinde yolun karşı tarafının yıkılması daha mantıklı çünkü arkası saray mahallesi komple yok hem de Fuzuli Caddesi ile beraber planlanıyor. Lcw binası daha yeni yazıktır yıkılmasın zaten. Kışla ve İnönü caddeleri genişletilip travmay projesi uygulanmalıdır. Burdaki bir diğer husus Fuzuli Caddesinin genişletilip çift yönlü olması ve çevreyoluna bağlanmasıdır. Kernekten merkeze yolumuz yok malasef.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • VARGAS (2 ay önce)
    Saçma bi açıklama olmuş. Bina sağlamsa neden yıkılsın daha kaç yıllık bina? sırf sen istiyorsun diye o yepyeni binayı mı yıkacaklar? Cebinden yeniden yapım maliyetini karşılayacaksınız hay hay.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • cafer CANBAY (2 ay önce)
    Malatya Halkı hasütür kendi kuyularını kazmata başka bir işe yaramazlar.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Malatya'da rant var (2 ay önce)
    Helal sana ŞEVKET KESKİN! Bir de REZERV ALAN adı altında milletin malının %30una çökeceklerini de dile getirsen on numara olacak! Malatya'yı hiç adı sanı duyulmamış şirketlere peşkeş çekiyorlar! Bu firmalara ihalede sunulan proje üzerine ihaleye girdiler. Bu projeler nerde? Vatandaşa kendi gayrimenkulü ile ilgili bilgi neden verilmiyor? Neden ısrarla herkes "sorumlu biz değiliz" deyip gerçek sorumluyu söylemiyor? Nedenini söyleyeyim: milletin malına çöküyorlar!
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Muzaffer Başeğmez (2 ay önce)
    Bu bina yıkılmadıkça çarşıdaki tapu sahiplerine kimse 5 kat yok 4 kat muhabbeti yapmasın. Aynı teknoloji kullanılarak her tapu sahibine aynı imar verilsin. O zaman şehir ayağa kalkar. Gerisi zulümdür. Yok o binayı yıkarlarsa, isterse 3 kata insin imar kimse ses etmez.
    %24
    %76
    Yanıtla
  • Mustafa (2 ay önce)
    Bu deprem bile memleketi düzeltmez, yıksana kardeşim sarıcıoğlunu kışlayı yeniden mis gibi yap fırsat işde sana ,başka memlekete olsa dümdüz eder yeniden yapar ki öle olması gerekiyor,matim ağır hasarlıydı az hasara çevrildi nasıl oluyor bu ?
    %65
    %35
    Yanıtla
  • ali (2 ay önce)
    konuşmak için konuşmayı bırakın artık siz malatyayı değil kendinizi gündemde tutmaktan vazgeçmediğiniz sürece bu şehir ayağa kalkmaz
    %87
    %13
    Yanıtla
  • erhan (2 ay önce)
    O bölgede en son yapılan, depremde sağlamlığıyla örnek olmuş bir bina niye yıkılsın ki. Adam gelmiş memleketine yatırım yapmış suç mu işlemiş, sonrada Malatyalılar neden memleketine yatırım yapmıyor diyorsun.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Hak (2 ay önce)
    Kalacaksa karşılıklı çekme yapılmalı.
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Yavuz Selim (2 ay önce)
    Ucube dediğin binayı hayal bile etmeye vizyonun yetmez sayın Keskin. Sen onun bir katını bile yapamazsın. Esnaf doğru-yanlış ne derse dillendirmeye çalışıyorsun lakin hata yapıyorsun. STK ların hepsini biz depremin ilk aylarında gördük, "Boş İşler" le uğraşmaya devam.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • reis (2 ay önce)
    güldürmeyin insanı. ayakta kalan tek sağlam bina o. ve yapıldığı dönemde de imara uygun yapılmış. ve fore kazık sistemi ile yapılmış. o kocaman binayı mı yıksınlar . böyle bir akıl gerçekten nadir bulunabilecek bir şey.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ali (2 ay önce)
    Bazı yerler vardır ki bir türlü iflah olmaz. o binanın olduğu yerde öyle. ah almış gibi. Veya zamanında biri orayı vakfetmiş olabilir.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ali kale (2 ay önce)
    O ucube dedigin bina sapasaglam duruyor. Yikilinca israf olmayacak mi? Sirf konusmak icin konusuyorsunuz.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Hacı AYVAZ (2 ay önce)
    Oldu olacak bütün Malatya'yı yık. Şevket efendi. Sonra hangi parayla yapacaksın. Ağzı olan konuşuyor
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Malatyacı (2 ay önce)
    Arkadaş akla mantığa sığmayan haberler yapıyorsunuz. Ucube dediğiniz sapasağlam binanın maliyeti ne kadar haberiniz var mı ? Şehre katma değer sağlayan bir dünya markasının genel merkezi o farkındaysanız. Saray mahallesi zaten yıkılmış 6 metre geri çekilmesinin nesi rahatsız etti sizi ?
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Bunlar istiyor ki şehir köy şeklinde kurulsun dapdar iç içe beton şeklinde bunların dükkanı şehrin geleceğinden daha değerli çünkü
    %67
    %33
    Yanıtla
  • ozkan (2 ay önce)
    o ucube bina yeni sıfır yapılmış bina neden yıkılsın. o binanın sahipleri sayesinde memlekette 150 bin kişi ekmek yiyor o fabrikalar sayesinde millet memleketi terk etmedi. Memlekette her şey çok düzgün 6 metre kayınca mı sıkıntı olacak.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Mehmet Ç. (2 ay önce)
    Güzel başkanım Selahattin Gürkan zamanı ağzını bu kadar açmıyordun hayırdır? Samimiyet adına bu şehirde yıllarca hiç bir şey yapmayan tek insan sizsiniz neden bahsediyorsunuz 1 senedir susuyordun! Selahattin aday yapılmayınca konuşmaya başladın ilk başta samimiyet!!
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Battal (2 ay önce)
    Keskinn denilen adamın lcw binasının fore kazık sistemiyle yapıldığını maddi karşılığının kışla caddesinin sağ tarafındaki yıkılacak binaların tamamının karşılığı olduğunu içerisindeki iş yeri ve ofis anlamında devasa olduğunu,yol gidişatında lcw tarafında genişletilme yapıldığında genişletmenin yol düzeni kullanışlılığı anlamında karşılığı olmadığını anlayacak kapasitesinin olmadığı açıkça yine ortada..Keskin sen tribüne oynayan iş bilmeyen birisin,katkın yok Malatya ya...
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (2 ay önce)
    Ucube dediğiniz o bina Malatya da depreme dayanıklı 5-10 binadan biri, aslında 6 Şubat öncesi yaşlanmış derme çatma dıştan makyajlı, yanlardan sıvası bile olmayan yanyana değişik katlarda olan üst kata çıkıp yürüdüğünde zemini titreyen bazılarında koloncuk bile olmayan binalarda işyeri açtınız, değil mal garantisi kelle koltukta ekmek derdine düştüğünüz o binalar ucubeydi ve o ucubelerin tehlikeli olduğunu.tespit ederek, bina ruhsatını iptal edecek parti değil, oy değil, rant değil, insan hayatına önem veren yeterli bir kamu iradesi olmadığı için bunlar yaşandı, şimdi canım hemşerilerim bu musibet aklımızı başımıza getirmeli yok şu cadde yok bu meydan derdinden önce şehri yönetenlerden bundan sonra tıpkı araç muayene istasyonları gibi belirli yaş almış binaların sağlığını denetleyen riskli görülürse onarım veya yıkım kararı çıkartan ve doğru düzgün çalışan artık çevre şehircilikte mi, belediyede mi bir sistem oluşturulması talep edilmeli vesselam
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Malatya (2 ay önce)
    Malatya böyledir yani timur hoca fil hikayesi.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 ay önce)
    Ucube bina dediğiniz bu şehrin en sağlam ve modern binası.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Malatyamm (2 ay önce)
    Şehri yine köy zihniyet ile kuralım tamm sızın dükkanlar için yine dapdar ruhsuz beton şeklinde bu ne vizyon yoksunluğu
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Malatyali (2 ay önce)
    Bırakın kalsın sapasağlam bina, yıkıldığı zaman zararını kim karşılayacak devlet karşılaşa devlete yazık değil mi? Sanki harika bir çarşı planımız var varsın 6 metre kaysın. 6 metre için koca bina neden yıkılsın varsa birsey zamanında izin verilmeseydi milli servete zarar
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Adil olan ne ise öyle olmalıdır bir tarafın 3 m kayması ile 6 m kayması daha çok sorun üretir bit evi bir dükkanı olan vatandaş mağdur edilir terazi hak şaşar sen eksik tartan teraziden mal almak istermisin.
    %39
    %61
    Yanıtla
  • Lafa bak çay demle derler bizim oralarda.Birilerinin binası korunsun diye yıkılacak olan karşı tarafta da sağlam binalar var onlar onlarda milli servet değil mi?
    %44
    %56
    Yanıtla
  • Diğer sağlam binalar milli servet değil mi? Onlarda yıkılmasın o zaman
    %61
    %39
    Yanıtla
  • Milli servet bütün sağlam blnalar için geçerli olmalı.Her ne hikmetse karot alındıktan sonra sağlam çıkan bina olmadı.Unutmayın İlahi adalet var.Depremzedelerin ahı kimsede kalmaz.Herkese eşit davranılmalıdır.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Malatyali (2 ay önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Hiçbir sağlam bina yıkılmasın, bir binayı yeniden yapmak hiç kolay değil
    %100
    %0
    Yanıtla