İl Genel Meclisi Haziran ayı üçüncü toplantısı, Naci Şavata başkanlığında İl Özel İdaresi Salonu'nda gerçekleştirildi.
Malatya’da bu yıl fazla rekoltesi gerçekleşen kayısının fiyatının düşmemesi için, gerek ihracat ve gerekse iç tüketiminin arttırılması amacıyla gerekenin yapılması istendi. Gündem dışı söz alan meclis üyesi Hasan Gögüs, bu yıl fazla rekoltesi gerçekleşen kayısının fiyatının düşmemesi için gerek ihracat ve gerekse iç tüketiminin arttırılması amacıyla gerekenin yapılmasını istedi. Gögüs, "Şu an Manisa Valisi olan Malatya eski valisi Halil İbrahim Daşöz, zamanında ihracatçıları bir araya getirip, fiyat kırılmaması sağlanmıştı. Şimdi de böyle bir organize yapılabilir" ifadelerini kullandı.
Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkan Vekili Mehmet Ali Doğan, ortalıkta dolaşan söylenti kadar fazla rekolte olmadığını, Tarım Müdürlüğü’nün rekoltesine uyulması gerektiğini ifade etti. Stokta kuru kayısının da bulunmadığını söyleyen Doğan, "İhracatçılar söylenti çıkarıyor ki, ürünü ucuz alsınlar" dedi. Daha sonra gündeme geçilirken, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün araç alımı için bu yılki ödeneklerinin arttırılması talebi ele alındı. Bazı meclis üyeleri, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün talep ettikleri aracı bu yıl için kendileri için ayrılan ödenekten alabileceklerini kaydederek, ek ödeneğin yemek paralarının karşılanması için istendiğini dile getirdiler.
Toplantıda ayrıca, Beydağı’nın ağaçlandırılmasıyla alakalı olarak kamuoyunda fidanların kuruduğuyla ilgili söylentiler olduğu, bunun üzerine komisyonun inceleme yaptığı sahanın "Dikimi tamamlanan bölümlerinde 2012 yılı ilkbaharında yapılan başarı tespitlerinde başarı oranının yüzde 90 olduğu teknik elemanlarınca tespit edilmiştir" raporu verildiği bildirildi.
İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata da yaptığı konuşmada, Bakanlık, Valilik ve İl Özel İdaresi imkanları ile oluşturulan Beydağı’nın ağaçlandırılması çalışmasındaki gayretlerinden dolayı Vali Ulvi Saran Ormanları isminin verilebileceğini dile getirirken, bazı meclis üyeleri de Beydağı Ormanları isminin verilmesini önerdi. Bu arada, Akçadağ ilçesi Gölpınar köyü arasındaki asfalt yolun bölgeye büyük çapta yatırım yapan özel firmalar inşaat yaptığı için, yüksek tonajlı arabaların malzeme taşıdıklarından dolayı yolun büyük bir bölümünün tahrip olması nedeniyle, tahrip olan yolun ilgili firmalar tarafından yapılması kabul edildi.
Darende ilçesi Başkaya ve Kuzpınar köylerine birer adet içme suyu amaçlı sondaj açılması da komisyonda görüşülmek üzere havale edildi.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.