SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gece Kapkaranlık Malatya' Sorununa Nihayet El Atılmış!

'Gece Kapkaranlık Malatya' Sorununa Nihayet El Atılmış!
A- A+ PAYLAŞ

Deprem bölgesi Malatya’da yapımı süren TOKİ deprem konutlarından binin bittiği, 2 bin 700 konutun ise bitmek üzere olduğu öğrenildi. Malatya Valisi Ersin Yazıcı önümüzdeki Ocak ayı sonu itibariyle yaklaşık 5 bin konutun teslim edileceğini söyledi. Vali, ayrıca kent genel aydınlatması ile ilgili sorunun da kısa sürede ortadan kaldırılacağını bildirdi.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan asrın felaketinde büyük hasar alan Malatya’da yapımına başlanan deprem konutlarında sona doğru gelindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile depremin üzerinden bir yıl geçmeden depremzedeleri yeni evlerine kavuşturmak için çalışmalara aralıksız devam edilirken Malatya’da şuan kadar bine yakın konutun yapımı tamamlandı. 2 bin 700 konutun da bitmek üzere olduğunu açıklayan Malatya Valisi Ersin Yazıcı, alt yapı ve diğer eksiklerin de tamamlanması ile 2024 yılının ilk ayının sonunda 5 bine yakın evin teslimini yapacaklarını söyledi.

Deprem sonrası 14 bin 300 konutun ihalesinin yapıldığını ve çalışmalara hemen başlanıldığını belirten Yazıcı, yine kırsalda da yapılan bin 50 köy konutunun da bu süreç zarfından hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti. Telim edilecek 5 bine yakın konutun Malatya genelindeki sayı olduğunu belirten Vali Yazıcı, diğer konutların da en kısa sürede bitirilmesi adına müteahhit firmaların aralıksız çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Malatya’da şuan 113 binin üzerinde vatandaşın konteyner kentlerde barındığını da aktaran Vali Yazıcı, kışın gelmesi ile birlikte ekstra tedbirler aldıklarını da ifade etti. Burada kalan öğrencilerin okullarına sorunsuz bir şekilde taşındığını da belirten Yazıcı, Ocak sonu itibariyle konutların teslim edilmesi ile birlikte burada kalan bazı vatandaşlarında yeni evlerine kavuşacaklarını ifade etti.

Vali Yazıcı, ayrıca kent merkezinde akşam sokak aydınlatmalarının çalışmaması ile ilgili konuyu da sürekli elektrik şirketi ile görüştüklerini ve kısa sürede bu sorunun da ortadan kalkacağını söyledi.

İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • Levent DUMLUPINAR (4 ay önce)
    Sayın yetkililer, bu cümlelerimi lütfen dikkate alın. Gündüzbey Mahallesi Caferoğlu Sokağın sonu (Eski Gündüzbey Mezbahahanesi önü) köprü başındaki direkte aydınlatma depremden bu yana yanmıyor. Köprünün direğe en yakın kısmının korkuluk demirleri alanın dar olması nedeniyle yıkım şirketleri harfiyat kamyonlarınca ileri-geri manevra yapılırken çarpmalar sonucu parçalandı. Gece zifiri karanlık, çağa çocuk veya bir vatandaş Allah korusun karanlıkta (araçla veya yaya olarak geçerken) dereye uçaçak, vatandaşın can güvenliği için lütfen bu direğin lambası depremden önceki gibi faal hale getirilsin, köprünün de parçalanan korkuluk demirleri biran önce yapılsın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya sever (4 ay önce)
    Bence bu aydınlatma sorunu çözülmez yetkili firmanın arkasında kim var ise 1 yıldır Malatya karanlıkta çözüm bulunmamış bundan sonrada zor bulunur
    %82
    %18
    Yanıtla
  • vatandaş (4 ay önce)
    Keşkesi olmayan başkan ne düşünüyor bu konuda şehir terk edilmiş karanlık korku filmi gibi her yerde hırsızlar kol geziyor yaşadığımız büyüdüğümüz şehirden korkar olduk ve ortada büyük bir gururla dolanan yetkiler var şaka gibi
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Malatyali (4 ay önce)
    Vallahi malatya sahipsiz diyorum kimse inanmıyor bırakın caddeleri devletin düzenlediği malet 2 de çevre yoluna kadar ışıklandırma yok 10 aydir ne ışık var ne yol levası var insanlar gece karanlikt a yaya zindan yolda gidiyor malet 2 ye girecen yol tebaladi yok yolu bulamayıp aşağı bulgurluya kadar giden var vali lige dilekçe verildi tedaş a verildi büyük şehire denildi malesef galiba en sonun da foks tv çayıralar yazık bu milete
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mehmet (4 ay önce)
    Bir yıl geçmiş ışıklar halledilecekmiş. Alıştırdınız artık bizi perişanlığa. Eski günlerimizi unuttuk. Normal geliyor artık ortalıkta gezen yabancı plakalı hurdacılar hırsızlar. Yazık günah. İnsanca hayat yasamak isteyen malatya halkı bu muameleyi hak etmiyor.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Cafanalı (4 ay önce)
    Yanmayan sokak lambasini Tedaş uygulamasını indirin işlemler var sokağın fotoğrafini çekip atın ertesi gün gelip yaparlar aramayla gelmiyorlar burda yapılınca merkez gönderiyor biz öyle hallettik .
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ali (4 ay önce)
    Hasanbey ana cadde on ışıktan biri yanıyor ve anlamadığım bir olay sanki orası terkedilmiş bölge Malatya yi simgeleyen yeni direkler dikilmrli ana cadde burası ama ne yazikki bütün yatırım tecdeye bakalım seçim sadece tecdede oluryor mu zenginlerinde bir oyu var hasanbeydeki garibaninda ki sandığa da gariban gidiyor
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Mehmet (4 ay önce)
    Seyran mahallesi yüce caddesi gece ve sabah saatlerinde sokak lambaları yanmıyor öğrenciler yolda işe giden bayanlar yolda karanlıkta korkarak işe gidiyor muhtar dahil hiç mi bir yetkili görmüyor
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Abdullah (4 ay önce)
    Aylar öncesinden yerinde dönüşüm başvuruları alındı. Ama hiçbir somut adım atılmadı. Yerinde dönüşüm kapsamında başlayan bir tek inşaat yok. Ama çevre şehircilik bakanımız her gün şu kadar başvuru oldu diyor. Lütfen artık somut bir adım aatın.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Yerinde dönüşüme karsiyiz çünkü.. yerinde derken aynı yerine yapilmasina karsiyiz.. sebebi yolları eskisi gibi dar olan sokak caddelerine araç parkı yapılamayan bir eskisi gibi malatya yapılsın istemiyoruz.. aklın yolu bir.. tek amaç daha iyi bir yaşam... 10 mt geriden evleriniz yapılsın istiyoruz..
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Canercan44 (4 ay önce)
    Samanlı Mah. 6.sokakta lambalar yanmıyor 9 aralıktan buyana 9 kez aradım kayıt açtırdım hala ne arayan ne soran var aksa elektrik ten hiç ama hiç memnun değiliz faturayı 1 gün geç yatırınca elektrik kesiliyor ama lütfen çözüm sunun Sayın aksa elektrik
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Malatya'nın yerlisi (4 ay önce)
    Allah rahmet eylesin kemal Sunal'ın filmindeki gibi salı sallanir Çarşamba Çarşafa dolanır....Aralık ilk haftası denmişti en son şimdi Ocak sonu oldu yarın Şubat ortası derler.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Huzur (4 ay önce)
    Siz bu evleri seçim malzemesi olarak kullanıyorsunuz ama kırk yıl geç de çadırda açıkta kalsam oy vermem size
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Otoban faresi (4 ay önce)
    Herkes ayrı telden çalıyor farklı farklı açıklamalar kesin net bı açıklama yok kimsenin kimseden haberi yok
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Yavuz (4 ay önce)
    Yer gök sallanıyor nasıl olsa. Sallayin gitsin. Valilik bazinda soylemiyorum, bu iş 1000 konutla yerel seçime 1 hafta kala biter.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Battal (4 ay önce)
    Bu iş çok uzar çok su götürür...
    %74
    %26
    Yanıtla
  • HKB (4 ay önce)
    103 Bin konut ihtiyaci var deniyor. 5 bin bu sene, 10 bin seneye hadi 15 bin yani enaz 5-6 sene hadi bir kismi kendi yapti filan yani ideal bir tahminle 4-5 yil konteynerlar ...
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mahmut Akdaş (4 ay önce)
    "Malatya’da şuan kadar bine yakın konutun yapımı tamamlandı. 2 bin 700 konutun da bitmek üzere olduğunu açıklayan Malatya Valisi Ersin Yazıcı, alt yapı ve diğer eksiklerin de tamamlanması ile 2024 yılının ilk ayının sonunda 5 bine yakın evin teslimini yapacaklarını söyledi." BU HABERİ YAPARKEN BİRİNİZ ÇIKIP SORMADI MI? BİN EV BİTTİ 2 BİN 700 DE BİTMEK ÜZERE. ETTİ SANA 3 BİN YEDİ YÜZ. BİN ÜÇ YÜZ EV NEREDE...
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Mahmut Akdaş (4 ay önce)
    Hani aralık ayı sonuydu. Vah sahipsiz Malatyam vay... Bu hızla konteyner kentlerde kalanlar kısa vade planlar yapsınlar on sene daha oradasınız.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Cankurt (4 ay önce)
    Kasım Aralık oldu aralık ocak sonu şunun şurasında şubatta ne kaldı
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Huzur (4 ay önce)
    Kimsenin kimseden haberi yok. Özellikle sayın vekil ölmeztoprak aralık ayı sonunda teslim olacağını söylemişti. Yarında bir başkası Şubat diye çıkar
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Vatandaş (4 ay önce)
    Karakavak Mahallesinde sokak lambaları yanmıyor. Akşam geçmeye korkuyoruz bu nasıl iştir
    %75
    %25
    Yanıtla