SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ocak'ta 22 Milyon Dolarlık Kayısı İhracatı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'dan, yılın ilk ayında 6 bin 723 tonluk kuru kayısı ihracatına karşılık 22 milyon 122 bin dolarlık girdi sağlandı.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen kuru kayısı ihracatının devam ettiğini söyledi.

Kuru kayısı ihracatından elde edilen gelirin sevindirici olduğunu belirten Özcan, "Bu yılın ocak ayında sevindirici bir rakamla karşılaştık. Toplamda 6 bin 723 ton kuru kayısı ihracatı gerçekleştirdik, ülke ekonomisine karşılığında 22 milyon 122 bin dolar da gelir sağladık. Ocak ayının Avrupa'da ve dünyada yılbaşı tatili olması nedeniyle ticaret biraz daha yavaş gidiyor." değerlendirmesinde bulundu.

En fazla kuru kayısı ihracatı yapılan ülkelerin ABD, Fransa ve Almanya olduğunu kaydeden Özcan, "Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Brezilya pazarı bizim için yükselen değer." diye konuştu.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız